Instapmodelletje: Bentley Continental GTC V8

Auteur: , 18 Reacties

Ben je gegaan met het milieu? Of heb je een beetje last van de crisis? Dan is dit de ideale cabrio voor jou!

Dankzij zijn extra zuinige V8 is deze Conti GTC namelijk fors goedkoper dan zijn grote broer met W12. En het mooiste is dat niemand het verschil ziet! Het exacte prijsverschil is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk bijna 100.000 euro zijn. En het verschil tussen 200k+ of 300k+ aftikken is toch groot te noemen.

De 4.0 V8 met 2 turbo’s levert 507 pk/660 Nm terwijl de versie met W12 tot 575 pk/700 Nm komt. Je sprint met de GTC V8 in exact 5 seconden van 0 naar 100 km/u en dat is gewoon rap. Zeker voor zo’n grote cabrio.18 reacties

Mooiste VW ooit…
Of als je gewoon niks mooier vindt klinken als een V8 ;)
Waarom überhaupt nog de w12 kopen?
Eigenlijk begerenswaardiger dan de W12 versie… Vermogen zat, en lichter dus waarschijnlijk prettiger sturen. Maar ja, wat zegt dat dan over ja als je nu nog de W12 versie koopt?
Welke gek gaat nu nog een ton meer uitgeven aan een W12?? Niemand lijkt me tenzij je echt kickt op cilinderinhoud en het aantal cilinders!
@kevinRS6: +1

Het verschil in vermogen is echt (te)weinig. Niemand dat daar toch 100K voor wilt betalen? Trouwens zal de V8 ook minder wegen dan de W12. Prestaties zullen dus niet zo verschillend zijn. (Wat ook minder belangrijk is voor kopers van zo’n wagens)
@stanny: Hij weegt zo te zien 15 kilo minder dan de W12.
(2470 kg)

Hiermee heeft de V8 0,205 pk/kg en de W12 0,231pk/kg
@stanny: in Nederland niet maar in de rest van de wereld ligt het prijsverschil op een paar tientjes… En de uitrusting op w12 is toch andere koek!
james125 via iPhone app
@kevinRS6: toch, geloof me, er zijn mensen die dan uit principe de duurste en meest exclusieve willen hebben, en toch voor de W12 gaan.
@james125:
Maar meer redenen dan dat kan ik niet bedenken
@wantthegreen: ja maar verstandige mense kopen zulke auto’s ook niet dus zal wel meer verkocht worden(w12)
@kevinRS6: de v12 rijdt toch wel nòg rustiger en accelereert nòg soepeler als een v8. voor leken als ons zal het niet veel uitmaken maar als jij je leven lang v12 hebt gereden dan ga je geen v8 rijden.
Eerste zin: het is “begaan”, en niet “gegaan”.
@somebody: dat wilde ik net zeggen.
@kevinRS6
Het prijsverschil is ook in de configurator te merken. De w12 is overal te personaliseren en bij de v8 heb je overal een paar mogenlijkheden
Nu een 4 cilinder erin, misschien datie dan in me budget past.
Sexy auto, hebben!
Voor de vaggers met een klein vermogen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).