‘Invoer trajectcontrole A2 vervroegd naar zomer 2012’

Auteur: , 30 Reacties

Niet alleen de aanleg van ons wegdek loopt soms voor op schema, ook de kassa's op hoogte schijnen soms rapper dan verwacht te worden geplaatst. En zo kan het dat de permanente trajectcontrole op de A2 nu een half jaar naar voren wordt getrokken.

Wij dachten zelf eigenlijk dat het al eerder zaak was om langzaamaan te keutelen over het stukje 10-baans indien je geen gegarandeerde indirecte belastingheffing uit Leeuwarden wilde ontvangen, maar volgens de Tegelraaf zou het pas eind 2012 gebeuren. En zo’n grote klant heeft overal wel luistervinkjes, dus wie zijn wij om dat niet te geloven.

Maar goed, de aanleg van het systeem schijnt voorspoedig te gaan; de camera’s richting Utrecht hangen er al, en de komende maanden wordt er mee getest, waarna het als het goed is (of juist niet) de aankomende zomer zo ver is. Maar justitie zal hier natuurlijk geen openheid over geven, die laten zich niet in de kaart kijken.

Wat ik dan weer raar vind is dat we in Nederland nog geen klein stukje tunnel kunnen aanleggen of de veiligheidssystemen falen en het ding moet minimaal 25 jaar dicht voor reparatie, maar zodra er trajectcontrole aangelegd moet worden werkt het allemaal wél. Hoewel… Ons punt is in ieder geval: weest gewaarschuwd!30 reacties

tja, CJIB moet inkomsten hebben om claims te betalen hea :lol:

dan maar vervroegen, en nog zolang mogelijk 6 eurotjes pikken bij mensen die er niet tegenin gaan.. kunnen ze daarvan diegene die er wel tegenin weer afbetalen, ze zijn niet dom!
@dennisr: en nu maar hopen dat de snelwegschutter het in de toekomst voorziet op camera’s…
Correctie, de trajectcontrole a12 bij arnhem werkte niet vlekkeloos in 1 keer….
Mogen we daar daar ooit nog 120/130 rijden?
@themotto: zou me niks verbazen als we daar naar 80/90 gaan.
@themotto: mag altijd..

kost je alleen wel flink wat ikrijtehardendusspekikdestaatskas belasting..
Gisteren stonden ze in de middenberm (!) te flitsen. Gelukkig zag ik ze net op tijd (Flitsmeister gaf geen signaal, Flitsers.Mobi wel maar die had ik niet aan staan) en kon ik daarna weer verder genieten van de mooiste snelweg van Nederland.
En straks rijdt er niemand meer te hard op dat stuk. Tja, waarmee vult Den Haag dan de schatkist?
Normaal gesproken loopt de overheid nooit voor. Maar als er eerder geld kan binnen gehaald dan veranderd de zaak…
@jerry: Terwijl ze met een losse flitser meer zullen vangen dan met een TC.
Tuurlijk tuurlijk, trajectcontrole op de A2. Het is al van de gekke dat de maximumsnelheid op een overzichtelijke, bijna 30 meter brede weg op 100 km/u ligt, gaan ze er ook nog eens een paar ton belastinggeld aan vern**ken door er een controlesysteem boven te hangen. Wat is dit toch eigenlijk een k*tland kwa wegennet + bemoeizucht van de overheid. Gadver straks douwen ze een chip in je reet om je altijd en overal te kunnen volgen, te zien hoe hard je gaat enzovoorts..

Ik voel me hoe langer hoe meer een ‘vrije’ burger. Stelletje kleuters daaro in de hofstad :p
@splitsecond: Ja lekker met zijn vijven naast elkaar de weg versperren, maar het maakt toch niet uit.. kan toch niet sneller dan 100. Ok, trajectcontrole houdt rekening met inhalen, maar wat heeft het voor nut als je daarna toch maar weer 100 mag.. Onnozele uitvinding, het houd snelheid laag, maar aan de andere kant verpest het ook de flexibiliteit die een bestuurder nodig heeft. Op de A12 De Meern – Woerden durft ook al bijna niemand plots in te halen. Ik durf daar zelfs niet een dot extra gas te geven om een vrachtwagen in te halen net voor de afrit. Belachelijke systemen. Gelukkig heb ik de tijden nog wel mogen meemaken dat ik daar 180 kon rijden op de A2 zonder al te veel gezeik. Afgelopen zaterdag nog een Porsche Cayenne achterna gezeten met 160. Toch heerlijk om soms je wielen te strekken ;)
Die trajectcontrole moet gewoon door iedereen collectief gesloopt worden
Dat stukje A2 zou 120 km/h moeten zijn vind ik. Er staat nu al veel minder file dus de luchtkwaliteit zou alleen al daardoor veel beter moeten zijn.

Verder logisch dat die eerder wordt ingevoerd en dat dat snel kan: veiligheid komt heel nauw, maar trajectcontrole zijn vrij simpele softwarecomponenten. Als dat een keer niet werkt dan gaat het gewoon even offline en dan merkt niemand dat verder (je merkt het immers niet als je geen boetes krijgt). Dan wordt het gefixt en dan werkt het weer…
Ik zeg, er gaan meer ongelukken gebeuren!

Voor de rest wel triest dat de auto al de 1000000000000000000 keer de melkkoe is. :(
Ik had gehoord van iemand die bij Rijkswaterstaat werken dat in 50% van de gevallen de trajectcontrole niet goed werkt. Die op de A12 bij Woerden was daarbij uitschieter die zelden aan werkte.

Dus om nou te zeggen dat als het om geld gaat, dat het dan wel werkt lijkt me wat voorbarig.
@Joerek: Sowieso klopt dat niet, want traject controle werkt niet om geld te genereren volgens mij aangezien maar 0,5% te hard rijd gemiddeld bij traject controle. Ik denk dat de vorige controles meer opleverden dan de traject controle die ze nu ophangen.
Heeft iemand ooit het sommetje gemaakt of voor dat geld niet een paar extra geluidsschermen 130 mogelijk hadden kunnen maken zonder dat die treurige babyboom dorpen er om heen hadden geprotesteerd?

Toch ironisch dat dankzij die (waarschijnlijk) vooral “liberale” VVD-stemmers we deze inperking aan onze broek krijgen waardoor dit het meest belachelijke stuk asfalt is geworden.

Ik zou bijna terug verlangen naar de oude A2; ja, dan stond er regelmatig file en deed je er 10min langer over, maar toen waren er tenminste ook momenten dat je er gewoon serieus kon door rijden zonder het gevoel te hebben dat alle eigen verantwoordelijkheid en verkeersinzicht van je afgepakt werd.
@BJ: 10 minuten???
Ik rij al een jaar of 8 tussen Utrecht en Amsterdam en daarvan hou ik al 6 jaar bij hoe lang ik over de heen- en terugweg doe. Met name terug scheelt het zo maar 30%
die krankzinnige maximum snelheid is er als ik het goed begrepen heb puur vanwege milieuvervuiling en geluidsoverlast voor de naastgelegen dorpen. Ik stel dan ook voor dat er 1 van de 5 banen beschikbaar wordt gesteld voor elektrische auto’s zodat ik lekker kan door jakkeren met mijn Fisker Karma. het argument van geluid en milieu gaat voor deze auto’s namelijk niet op :)
@b0ss: Jawel, veel te veel bandenlawaai! Die brede sloffen houden hele dorpen wakker, en je weet hoe druk bevolkt het is langs de A2.
@b0ss: Ik denk dat dat wel DE manier is om de verkoop van electrische auto’s te stimuleren. Zodra er een weg is met een bord

Benzine: 100 max
Electrisch: 140 max

gaan die electrische auto’s opeens in grote hoeveelheden verkopen.
“de camera’s richting Utrecht hangen er al, en de komende maanden wordt er mee getest”

Weet Justitie dan ook of ze bestand zijn tegen brand, purschuim of explosieven? Zo niet dan zal dat achteraf alsnog getest moeten worden!!1
Ik moet vrijdag weer vanuit adam naar het zuiden. Zal eens de cruise control op 106 zetten tot utrecht. Eens zien hoe dat aanvoelt. Vast heel leuk, maar als iemand een rode Volvo langs de vangrail ziet schrapen, toeter dan n paar keer zodat ik weer wakker word. Thanks!
@Pino143: Kan het je vertellen: slaapverwekkend op dat traject, sla dus maar wat rode lak in.
@RoT___: Thanks for the tip! Ik ga wel ff langs de Brezan voor wat spuitbussen Motip. Maar toeter je dan wel bij tijds morgen? Anders word ik nog een frequente klant van die tent.
word een gevaarlijk stuk snelweg straks, iedereen met cruisecontrole valt in slaap en iedereen die dat niet heeft zit angstvallig naar zn teller te staren. maak er gewoon 130 van zoals dat stuk na utrecht richting den bosch, waarom kan het daar opeens wel en een stukje eerder niet?!
@bobster92: Precies!!!
Tsja… daar mag je tenminste 100km/u. Heb nu het 80km/u-gedeelte van de randweg Eindhoven weer een paar keer geprobeerd. Daar val je pas in slaap! wat voor bejaarden ze ooit de macht hebben gegeven over het bepalen van snelheidslimieten, het zal me benieuwen…
Mjah op zich snap ik het wel, volgens mij rijdt meer dan 50% op de A2 te hard.
Tuurlijk het is bureacratisch geneusel (luchtkwaliteit ofzo?) dat je er maar 100 mag, maar dadelijk gaan ze dat nog eens verlagen als ze werkelijke metingen gaan doen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).