Iran staakt olietoevoer naar Nederland: wat doet de benzineprijs? [updated]

Auteur: , 384 Reacties

Momenteel staat de benzineprijs in Nederland op een recordhoogte, onder andere door spanningen tussen Iran en de westerse wereld. Datzelfde Iran heeft zojuist een olieboycot afgekondigd tegen zes Europese landen, waaronder Nederland. UPDATE: Iran ontkent de boycot inmiddels.

Wat precies de motivatie is voor het boycotten van deze 6 landen is me niet duidelijk, maar de wegen van Iran zijn wel vaker ondoorgrondelijk. Nederland, na de VS zo ongeveer Israëls trouwste bondgenoot, is vrij logisch, maar daarnaast moeten ook Spanje, Italië, Frankrijk, Griekenland en Portugal het ontgelden. Directe aanleiding zijn in ieder geval de EU-sancties tegen Iran, wegens hun omstreden atoomprogramma.

We hebben geen zin om vanaf nu elke keer dat de benzineprijs een cent door het vorige record breekt hierover te berichten, maar op de overspannen en aan speculatie onderhevige oliemarkt hakt zoiets er wel in. Direct na het afkondigen van de boycot steeg de prijs van een vat ruwe olie naar ruim 118 dollar.

Rationeel gezien is er weinig reden voor paniek. Ten eerste omdat Nederland slechts een klein deel van zijn olie uit Iran betrekt, Rusland is een veel grotere leverancier. En er zijn tal van uitwijkmogelijkheden in de vorm van andere olieproducerende landen.

De pest is echter dat de oliemarkt zich niet houdt aan principes van de ratio, vandaar de eerdergenoemde prijsstijging van een vat olie. Hoe gaat dit uitpakken aan de pomp? Komt die magische en tegelijkertijd gevreesde 2 euro-grens nu rap dichterbij? Wie het weet mag het zeggen. De in hele dure Peugeots rijdende Mahmoud zal het worst wezen: hij pest het westen alvast op de foto. 2 euro it is…

Toch maar eens zo’n EV aanschaffen dan? (via groen7)

UPDATE 15:00 – Wederom een teken van de Iraanse onberekenbaarheid: het Iraanse ministerie van Olie ontkent bovenstaand verhaal. Dit terwijl het via de Iraanse staatszender Press TV de wereld in geholpen is. Hoog tijd om een communicatieadviseur (@kvdlinde, kan je?) naar Teheran te sturen..384 reacties

Die prijs gaat natuurlijk kei-hard omhoog… niet terecht want genoeg andere bronnen en belastingen die de prijzen af zouden moeten vlakken maar ach, we betalen wel.
@Alwood: Klopt als een bus, toen de olieprijs daalde van prijzen richting de $150 per vat tot onder de $100 merkten we daar amper wat van. Maar elke stijging merken we juist wel weer dubbel en dwars.
Oei oei oei, herrineren jullie Libië nog? Nou Iran, veel succes de komende maanden. Toedeledoki.
@kaasboerin:

Je denkt dat Iran aangevallen wordt? Nee denk ik niet. Iran en het westen wordt gewoon een nieuwe koude oorlog. Die overigens al een tijdje aan de gang is.
@Vreddy_B: Iran is geen slappe hap zoals velen denken, de gevolgen kunnen groter zijn dan de meesten denken.
@agera:

Ik zal niet durven verkondigen dat Iran slappe hap is. Ik verwacht alleen niet direct een oorlog. Omdat ook omringende landen hier geen enkele behoefte aan hebben.

Enige reden waarom een oorlog misschien een uitkomst is; Amerika kan de wapenfabrieken weer op volle toeren laten draaien. Economische impulsen dus.
@Vreddy_B: Helemaal gelijk heb je, wat wapens en olie met mensen kunnen doen.
@agera: Die mogen wat mij betreft ook op het lijstje van harddrugs komen! :P
@Vanquish: De één kan er totaal niet mee omgaan, de ander wel, daar hoor je echter nooit wat over.
@Vreddy_B: Waar gaan de Amerikanen die industrie van betalen? Nog meer geld uit India en China halen en voor je het weet heb je alleen nog een Amerikatown in NY en is de rest Aziatisch.
@Vreddy_B: ..als de straat van Hornuz wordt afgesloten, dan gaat Amerika daar in elk geval eigenhandig wat ‘dingetjes regelen’. En de Mossad zit al helemaal niet stil, nu Iran zijn pijlen op Israël heeft gericht..kortom, het is zeker niet uitgesloten dat daar een oorlogje komt.
@Megakix: Als die oorlog er komt wat ik niet hoop kan dat zeer grote gevolgen hebben. Iran zit in dezelfde regio als Turkije, Syrie en Irak. Iran is zelfs buurland met Turkije.
Turkije heeft betrekkingen met zowel Iran als Israel. Velen hier zullen het misschien niet weten, maar de VS heeft een (veiligheids)schild geplaatst in het oosten van Turkije. Dat wil zeggen dat als Iran Israel wil of zal aanvallen dat die schild die aanval onklaar zal maken en Israel zal gaan beschermen. De aanval van Iran zal dus worden onderschept en vernietigd worden.

Dus wordt Turkije bij een
@agera: Dus wordt Turkije bij een eventuele aanval meegetrokken in een eventuele oorlog. Dat zal een domino effect hebben op meerdere landen.
@agera: Turkije zal niet worden betrokken in de oorlog (als die er al komt). Dat hebben ze destijds duidelijk laten zien in de oorlog rond Iraq. De vliegvelden werden geblokkeerd voor de VS toen duidelijk commentaar werd geleverd op het kapotschieten van de Koerden.
Israël zal de spil blijven in het gebeuren, denk niet dat Syrië erbij betrokken zal raken, maar wèl overduidelijk Egypte. Als Iran ‘aan de bak gaat’, dan volgt Egypte alras richting Israël.

Dus: Turkije en Syrië onafhankelijk. Israël ‘de lul’ tegen Iran en Egypte. Pakistan bondgenoot van VS, dus Iran wordt vermorzeld (uiteindelijk). En Egypte ook (opblazen mega stuwdammen).
@Megakix:

het halve nationale inkomen van Egypte bestaat al sinds jaar en dag uit Amerikaanse ontwikkelingshulp ..

dus verder dan wat halve zolen met een grote bek op televisie zal Egypte niet komen ..
@lincoln: hmmm…dus de lijn die Obama nu insteekt jegens Israël vind je tamelijk vriendschappelijk klinken ? Kortom, Obama zal wat roeptoeteren in lokale hoorgelegenheden, maar bij een invasie op Israël zit springplank Egypte er direkt bij. De molimbroederschap zaait nu nog verdeeldheid onder de bevolking, maar dat wordt met een gezamenlijk ‘vernietigingsdoel’ opgelost. Zo heeft Egypte in eerdere oorlogen ook veelal ‘lekker meegedaan’, nooit leidend, maar altijd inmengend. Voorzie ik nu dan ook weer.
@Megakix:

de enige reden om Israel in te nemen is niet omdat moslims zo gebroederlijk zijn hoor ..

maar om de gasreserves en de industrie daar in te nemen ..
de Joden zijn zijn daar de enige die daadwerkelijk dingen uitvinden en woestijn grond vruchtbaar weten te maken ..

zal dus een beetje plussen en minnen worden voor die lui ..
“broederschap” my ass ..
@lincoln: liefje, de term ‘moslimbroederschap’ is niet door mijzelf bedacht….het is zelfs een gigantische partij in Egypte en het gehele Midden-Oosten. En de broederschap is er niet, maar wordt door gemeenschappelijke haat gevoed. Voorts is deze haattraditie vanuit de oudheid al gevormd richting het volk èn het land Israël. Een nieuwe zweep in een nieuw jasje (dus..de moslimbroederschap aan de macht) leidt geheid tot een nieuwe aanval op Israël. En dan helemaal niet zozeer op grond van ‘het vruchtbare land’, maar volledig vanuit de gedachte tot vernietiging van het volk zelf.
@Megakix:

haat is leuk .. maar het moet wel wat opleveren ..

anders heb je geen reet aan dat soort “principes” ..
@lincoln: yup, 77 maagden, een high-five met Mohammed en een thumps-up van Allah… :lol:
@kaasboerin:?? Libie dus jij keurt het goed dat het Westen en de VS doen waar zij zin hebben. Dus als zij, omdat zij zo graag het land willen binnenvallen moet dat kunnen in jou ogeb. Democratie en mensenrechten is bullshit vriend geloof jij echt in die onzin ofzo? Enige reden waarom het Westen en VS Libie binnenvallen is olie en die mensen daar kunnen ze niks schelen.

Net als Irak overigens gaat het om een ding, olie olie olie en nog eens olie. Teneerste het is hun olie als zij het duurder willen maken of helemaal niet meer willen verkopen is dat hun recht. Niemand kan ze dwingen of onder druk zetten om olie te geven of wat anders.

Wat kon Khadaffi meer doen? Als een echte vent is hij zijn land niet ontvlucht, wat vele leiders wel hadden gedaan. Die zouden geen ballen hebben om in zulke omstandigheden te blijven. Respect daarvoor

Dankzij Het Westen en de VS wordt het nu een nog grotere chaos. Maar niemand kan dat wat schelen toch, als er maar genoeg olie is en komt toch?
@agera: Wow.. Laat je die AK wel liggen vanavond?
@kaasboerin: De harde waarheid en alleen zwakken hebben een AK nodig ;)
@agera:

Irak had meerdere reden. Saddam dreigde destijds om de olie alleen nog maar in euro’s te willen verkopen. Dit zou een catastrofe zijn geweest voor de dollar.
@agera: + 100 :)
@kaasboerin: Nog kortzichtig van je, mijn land is niet een pushover zoals Libië, Iraq of Afghanistan. Ik hoop dat de huidige situatie niett tot een all out oorlog zal leiden.
Want reken maar dat als mijn land aangevallen wordt de 3e wereldoorlog ontketend zal worden, dit is niet mijn mening maar een feit. Meerdere hooggeplaatste personen uit de VS en Israël hebben dit al duidelijk gemaakt, dus zoek dit maar eens op voordat je onzinnige dingen doet zoals Libië vergelijken met mijn land.
@house: Ik vergelijk niks, er wordt hier van alles in m’n mond gestopt door licht geprikkelde autofanboys, ik zeg alleen dat Iran moet oppassen aangezien olie zo’n beetje het belangrijkste is voor welk land dan ook.. Voor de rest interesseert het me geen reet, ze lokken het zelf uit. Ik zeg niet dat ik persoonlijk direct stoute dingen zou gaan doen. Dat zou ik niet durven zeggen op een blog die over auto’s hoort te gaan.
@kaasboerin: Uit je reactie valt op te maken dat je het wel licht opvat, besef goed dat dit geen Libie zal worden als Iran aangevallen wordt.
@house: Ik heb groot respect voor Iran, die tenminste ballen toont aan de VS en niet zoals vele andere landen als tamme schapen achter het Westen aanloopt.

Iran binnenvallen zal zelfmoord worden voor het Westen, zij weten niet wat ze te wachten staat. En als zij komen met luchtaanvallen zal Iran die onderscheppen, neerhalen en andere acties inzetten
@agera:

Dat er een derde wererld oorlog ontketend zal worden zal ik niet ontkennen. Zelfmoord is het niet. Iran zal dit namelijk verliezen. Om de simpele reden dat een land niet opgewassen is tegen het ‘westen’ incl. Israël.
@Vreddy_B: Ik zeg niet dat Iran die oorlog zal winnen, maar voor het Westen wordt het zelfmoord. Een tweede Vietnam geval bijvoorbeeld.
@agera: interessant wat je allemaal verteld! en het mooiste het klopt ook nog.
@Vreddy_B: Iran zal dit verliezen? nou nee! probeer eens verder te kijken het Westen VS Iran.
Iran staat niet alleen en dan heb ik het niet alleen over Hamas etc maar ook over Rusland en China, is het je niet opgevallen hoe zij constant weerstand hebben geboden tegen diverse sancties die het Westen wilde opleggen? Rusland en China hebben teveel handelsbetrekkingen met Iran om Iran in zijn eentje te laten staan.
Daarnaast staan er minstens 50.000 raketten klaar in landen om Israel heen, of was je je daarvan nog niet bewust? Dat is maar een voorbeeld van waarom Iran dit niet zal verliezen.
@house:

Je Hebt gelijk met je betrekkingen. Maar China zal in oorlog Iran zeker geen hulp bieden net als Rusland. Deze landen hechten meer waarden aan de banden met het westen dan met Iran. Ook Saoedi Arabië heeft heeft erg veel financiële banden met de VS, ook vandaar hoeft Iran weinig hulp te verwachten. Landen kunnen tegen sancties zijn, maar dat betekend niet dat je in tijd van oorlog hulp hoef te verwachten.

Tevens zullen ook kleinere landen in het midden oosten hier zich niet aan willen branden. Israël wordt tevens nog steeds gezien als sterkste leger ter wereld.
@Vreddy_B: Daar vergis je je dus in, Rusland en China laten Iran niet in zn eentje staan. Steun zal zeer waarschijnlijk niet in de vorm van oorlog verklaren aan het westen zijn maar in de vorm van wapens en dergelijke zijn.
Daarnaast moet je ook niet vergeten hoe groot Iran is, dat is een van de vele redenen waarom Iran een oorlog niet zal verliezen.
Hier is nog een reden: Israel kan Iran niet bereiken met vliegtuigen en raketten worden onderschept, de VS is zo goed als failliet en kan zich niet een oorlog met Iran permitteren.
Als de VS nu niet failliet was dan had de VS inderdaad kunnen winnen van Iran, maar niet nu ze zo goed als failliet zijn.
Als de VS had willen aanvallen hadden ze dat allang gedaan, zoals ik al zei de VS heeft het geld niet en Israel kan het niet aan in zijn eentje.
Over 300 kernbommen beschikken betekent niet een automatische overwinning er zijn meer factoren dan alleen beschikken over moderne wapens.
Vergeet niet dat Israel een zeer klein land is waardoor het ook zeer makkelijk vernietigd kan worden ondanks alle verdedigingsmiddelen. Israel is in staat om zich te verdedigen maar er hoeven maar een paar raketten door te komen en weg is Israel.
De gevolgen van een oorlog met Iran zijn niet te overzien en dat is iets wat vele mensen niet in kunnen zien, zoek maar eens op wat hooggeplaatste personen uit zowel de VS als Israel zeggen over de gevolgen.
@house:

Kijk uit eindelijk kent een oorlog alleen maar verliezers natuurlijk. De gevolgen zullen niet te overzien zijn. Daarom verwacht ik überhaupt niet dat er een oorlog komt.

Maar een eventuele oorlog in Iran zal ook veel binnenlandse gevolgen hebben. Grote groepen mensen zullen deze kansen aangrijpen te strijden voor hun vrijheid. Het zal tevens een burgeroorlog opgang brengen.
Iran kan weren wat ze willen. Maar ook hoog opgetrokken muren gaan een keer kapot. Iran zal op termijn niet opgewassen zijn tegen het geweld. En alle betrekkingen vanaf en naar Iran zullen afgesloten worden.

Maar laten we allemaal hopen dat niet zover komt.. uit eindelijk zijn de onschuldige burgers altijd het slachtoffer.
@Vreddy_B: Niet alle betrekkingen vergis je niet, genoeg landen die schijt hebben aan sancties en handelsbetrekkingen zullen blijven onderhouden.
Grote groepen mensen zullen dan ook achter de regering gaan staan als Iran aangevallen wordt, Iran zal een oorlog niet verliezen als er een oorlog komt.
Een van de grootste fouten die je kan maken is je tegenstander onderschatten, dat is iets wat velen doen behalve de VS en Israel.

Waarom denk je dat ze al die tijd al terughoudend zijn geweest, was dit een ander land dan hadden de VS en Israel allang toegeslagen.
Nu hebben ze te maken met een tegenstander waar ze het niet van kunnen winnen vanwege de huidige financiele situatie waarin de VS zich bevindt.
Ik hoop in ieder geval dat het niet tot een all out oorlog zal komen want inderdaad zijn de gewone burgers uiteindelijk de slachtoffers van dit alles.
@house: Amerika failliet, he? wanneer? hoe, amerika zal never nooit failliet kunnen gaan omdat ze simpelweg allemaal wetjes en geld laten bijdrukken is zo’n oorlog helemaal geen probleem, ik haak er een beetje laat tussenin maar Iran speelt zich nu een beetje weg omdat ze denken dat ze met 1 bom de hele wereld aan kunnen, ik weet niet in hoeverr China en Rusland het westen steunen, kijk naar Syrie, dus dat wordt spannend. Maar Israel en de Vs hebben genoeg bommen omdat hele iran weg te blazen.
@The360box: sorry maar nogal naief hoe je nu denkt, ik zou als ik jou was eens opzoeken wat de huidige schuld en inkomsten zijn van de VS.
De VS is zo goed als failliet nu en kan zich absoluut geen oorlog permitteren, je denkt veel te simpel. Je denkt dat de VS zomaar geld kunnen blijven drukken?
Hier kan je nog wat van leren
http://artikelen.foobie.nl/financieel/de-waarde-van-de-munt-wisselkoersen-uitgelegd/
@house: Denk je nou echt dat ze een oorlog weren omdat ze zogenaamd blut zijn, laat me niet lachen, wat dacht je van de hedendaagse troepenmacht, die ‘niks’ doet.
@The360box: het enige wat lachwekkend is is hoe slecht geïnformeerd jij bent, doe onderzoek voordat je maar wat onzin in het wilde weg roept.De VS is zo goed als failliet! ik weet dat het moeilijk is om te accepteren als VS fanboy maar simpelweg negeren van de feiten maakt ze niet minder waar.
Je liet al zien hoe onwetend je bent door te zeggen dat de VS gewoon geld zal bijdrukken om een oorlog te financieren. Je denkt zeker ook dat pinautomaten magische geldmachines zijn waar gratis geld uit komt.
Dus tip van de dag voor jou : eerst onderzoek doen en dan praten en de link die ik je gaf, doe er je voordeel mee
@house: Failliet toch, de VS heeft tig keer geld laten bijdrukken maar de koers is nog steeds hetzelfde en stijgt zelfs? rara hoe kan dat, Dat lulpraatje van failliet is grappig. Ik weet niet hoe ze het flikken maar ze hebben een grote schuld, true maar failliet, nee.
@The360box: en overigens is het feit dat de VS zo goed als blut is maar een van de redenen waarom ze niet aanvallen
@Vreddy_B: PS banden met het westen? hahah meen je dat nou? ik zou toch echt eens een kijk nemen naar de ontwikkelingen tussen de VS vs China en Rusland.
Niet dat ik zeg dat ze een oorlog zullen beginnen maar het zijn bepaald niet beste vriendjes met elkaar
@house: ik heb niets tegen je mannetje staan tegen de VS, maar geloven dat china en rusland in een oorlog echt de oorlog aan de NAVO zouden verklaren is zeer naïef… 90% van de exportinkomen van china komen uit het westen, de handelsbelangen van Iran vallen daarbij in het niets. China is ook totaal nog niet klaar voor een oorlog met de NAVO, hun vliegtuigen en oorlogschepen zullen pas binnen 15-20 jaar op het juiste niveau zitten hiervoor.

Oorlog tussen grootmachten zal gewoon niet meer gebeuren omdat deze veel te verweven zitten met elkaar, daarom dat er enkel nog oorlog wordt gevoerd met geisoleerde landen.
@jonathan:Overigens vind ik het pas naief dat jij zegt dat de handelsbetrekkingen tussen Iran en China in het niets vallen vergeleken met handelsbetrekkingen die China heeft met de wereld.
Zoek eerst eens op hoe afhankelijk China is van de olie uit Iran om maar een voorbeeld te noemen voordat je dergelijke dingen zegt.
@house: En als je wikileaks had gelezen wist je dat Saudi Arabie al meerdere malen aan de VS had gevraagd om Iran aan te vallen, maw, niet alle midden oosterse landen hebben Iran graag.
@jonathan: Mij zie je ook niet zeggen dat alle midden oosterse landen Iran graag mogen of iets in die richting :) ik heb enkel gezegd dat Iran wapens heeft in landen waar het gebruik van zal maken in een oorlog.
@agera: Jij zit hier overduidelijk haat te zaaien tegen ‘het westen en de VS’.. Komt me erg bekend voor.. Nu weer over de olieprijs graag.
@kaasboerin: Hey komop man lees mijn stukje nog eens keer en denk eens rustig na. Dit is de waarheid ook al is het soms hard. Ik zeg gewoon waar het op staat, maar omdat het jou niet aanstaat moet je niet gelijk komen met je “haat zaaien”
Dus je wil zeggen dat Het Westen het voorbeeld is?
@agera: Stop met je action-man verhaaltjes joh, finish your school first.
@kaasboerin: Heb mijn diploma allang op zak(HBO), de reden dat ik dit weet is dat ik tenminste heb opgelet op school kunnen we van jou niet zeggen ;)
Als het te moeilijk voor je is, wil ik het ook wel in Jip en Janneke taal uitleggen hoor ;)
@agera: Is dit serieus HBO niveau? Lees je post eens, je doet net of je de toekomst kan voorspellen, hoe kun je dat allemaal nou van te voren weten? Je weet geen reet en je verhaaltjes worden gedreven door je haatgevoel tegen het rijkere deel van de wereld. Daar komt bij dat je continu loopt te roepen dat ‘de USA en het westen’ het bron van het kwaad is, heb jij dat geleerd op het HBO? Het doet me in ieder geval aan hele andere nare dingen/gebeurtenissen denken.. Ziezo, vandaar mijn reacties, ga er lekker serieus op in als je daar tijd voor hebt, ik ben klaar.
@kaasboerin: Natuurlijk ben je klaar, omdat je niks hebt in te brengen niks zinnigs in ieder geval.

Kijk verder dan je neus lang is, je denkt dat de wereld alleen om het Westen ronddraait.
Volgens mij ben jij analfabeet of je kunt niet begrijpend lezen. Het bron van kwaad heb ik niet eens aangehaald, alleen zeg ik dat Iran het RECHT heeft om dit te doen. Daarnaast kan het Het Westen zich niet alles permitteren zoals een kleind kind.

Maar laat maar het is zoals ik al eerder zei te moeilijk voor je. Ga je eerst verdiepen in de materie voordat je onzin uitkraamt.
@agera: Ik heb niks in te brengen, ik zeg niks zinnigs, ik ben analfabeet, ik kan niet begrijpend lezen en ik kraam ook nog eens onzin uit.. Alright Judge July! Zo blijft er weinig over hè? Over auto’s had je nog wel leuke (tevens betweterige, vermakelijke) punten, maar nu je over politiek begint te ouwehoeren.. Jij speelt teveel oorlogje.
@kaasboerin: Een ding snap je niet, het is NIET persoonlijk aan jou bedoeld. Waarom zou ik haat gevoelens koesteren jegens het Westen. Het leven is te kort om alleen bezig te zijn met haat of het verspreiden ervan.

Ik ben niemands advocaat, trouwens wie ben ik. Alleen zeg ik dat er gevaarlijkere dingen zijn dan Iran. Zelfs een kat gaat krabben, als die zich ongemakkelijk voelt. Het zit in de natuur.
Ken je de gezegde “blaffende honden bijten niet”. Dat is wat Iran nu aan het doen is.

Ik keur alle soorten terreur/ handelingen/acties af uit welke hoek die ook komen. Niemand mag ongestraft een land binnenvallen of dit nou Iran of het wWesten is.

Ik ben tegen het ontwikkelen van atoomwapens, maar het mag niet zo zijn dat alleen een deel van de wereld dit in handen heeft. Wie geeft de garantie dat de VS die wapens nooit zal gebruiken.

Wij hebben tot nu toe 2 Wereldoorlogen gehad. Waar zijn deze begonnen en om welke redenen? Wat ik bedoel is, we moeten niet doen alsof Iran de enige land ter werel
@agera: we moeten doen alsof Iran het enige land ter wereld is die gevaarlijk is.
@agera: Kijk eens aan jongen, nu praat je ipv te blaffen. Petje af. Je kan het wel, kostte me wat tijd en moeite maar het is gelukt.
@agera: Maar vind je Iran gevaarlijk of niet, ik denk dat als je even niet goed oplet als wereld, ze een kernwapen gemaakt hebben, en dat lijkt mij erg gevaarlijk. Ik vertrouw het niet, jij wel?
@masterstig: Ik vertrouw Iran ook niet net zoals ik de VS niet vertrouw. Elke land met kernwapens is gevaarlijk ongeacht wie het is.
@agera: Trouwens dit is geen Command & Conquer: Red Alert.. Kom op man zeg..
@agera: Inderdaad! ook al ben ik tegen de huidige regering van Iran, ze staan tenminste wel op tegen de VS en andere landen die overal de baas willen spelen.
Jij bent een van de weinigen die de gevolgen inziet van een aanval op Iran, ik hoop dat Iran snel genoeg beschikt over een atoombom zodat dit hele verhaal afgesloten kan worden. Iran zal dan een afschrikmiddel hebben waardoor de VS en Israel niets meer zullen proberen.
Daarna zal de VS helaas weer een ander land vinden waar ze hun neus in willen steken, alleen zal het de VS niet meer zo makkelijk lukken als voorheen.
Nu Iran weerstand heeft geboden zullen andere landen ook volgen waar de VS zich mee wil bemoeien.
Hoe dan ook mag dit niet leiden tot een oorlog want de gevolgen zullen catastrofaal zijn voor de gehele wereld
@house: De VS of Israel hebben nooit in het verleden geprobeerd of gedreigd Iran te vallen. Pas nu Iran een atoombom ontwikkelt – en iedereen weet dat het zo is – is er voor het eerst die dreiging vanuit Israël en de VS. Want die voelen zich door zo’n mogelijk atoomwapen bedreigd, ook al door opruiende taal van het regime richting Israël en door de wapensteun van Iran aan Hezbollah en Hamas, groeperingen die Israël wel aanvallen met raketten (Iran valt dus al indirect Israël aan, al jaren!). Iran roept het dus echt over zichzelf af, dat atoomprogramma is nergens voor nodig. Het nog is nooit bedreigd of aangevallen, en geen enkel land – muv de gek Saddam – zou het land aanvallen, gezien het fanatisme en de geografische omstandigheden. Het atoomprogramma heeft dat allemaal veranderd.
@mattraket: +1, eindelijk wat intellect in het huis.
@agera: Iran heeft een luchtmacht van niks, allemaal oude troep van Rusland, deels in de schoot geworpen gekregen vanuit Irak, en zelfs oud materieel van de Amerikanen uit de tijd van de Sjah dat met veel moeite vliegend wordt gehouden. De meestal toestellen zijn 20-40 jaar oud en volledig gedateerd. Die zijn geen partij voor Israël en/of de VS.
De luchtdoelraketten van Iran zijn wat beter, maar ook niet state-of-the-art. En wie zijn radar aanzet, heeft zo een HARM-raket op zijn kop. Israël en/of de VS hebben binnen enkele dagen tot weken volledig luchtoverwicht, en dan kun je dus doen wat je wilt boven een land. Ze gaan echt niet met grondtroepen binnenvallen, ze zijn wel gek want een grondoorlog win je nooit tegen fanatiekelingen (zie Iran-Irakoorlog). Ook geografisch gezien is het bergachtige Iran heel wat anders dan het platte Irak. Maar met volledig luchtoverwicht kun je doen wat je wilt. Als Iran zo doorgaat met het atoomprogramma valt Israël gegarandeerd een keer aan, die gaan echt niet afwachten totdat er een atoombom is. Dan slaat Iran terug richting Amerikaanse schepen in de Golf en dan doet Amerika dus ook mee. Vervolgens is het na het bereiken van controle over het luchtruim een fluitje van een cent om alles wat militair ook maar van enig belang is in Iran plat te gooien, en in elk geval het atoomprogramma. En lukt het met die ene bunker-buster niet, dan lukt het wel met de volgende.
Het gaat onherroepelijk gebeuren, je ziet het gewoon aankomen. De enigen die het nog kunnen voorkomen zitten in Teheran en die kunnen door hun retoriek binnenkort geen stap meer terugzetten zonder gezichtsverlies. En ja, gezichtsverlies, we weten allemaal hoe gevoelig dat ligt. Dus eigenlijk kan niets dit proces meer stoppen.
@mattraket: Over de luchtmacht van Iran zal ik je niet tegenspreken maar luchtoverwicht in een paar dagen tot weken? en dat ze dan kunnen doen wat ze willen? wow hoe naief kan je zijn
Mocht het gebeuren dat Israel samen met de VS Iran aanvalt, dan zal het je nog zeer vies tegenvallen hoe sterk de verdediging is van Iran.
Luchtoverwicht is maar een van de vele factoren waar je rekening mee moet houden, een grondoorlog beginnen ze ook niet om meerdere redenen waarvan jij er al een paar noemt.

Daarnaast kan Israel met zijn luchtmacht Iran niet bereiken of was je even vergeten dat ze moeten bijtanken boven landen waar ze dat niet mogen?
Ik heb het al eerder gezegd, er komt meer bij kijken dan de modernste vliegtuigen hebben en ander wapentuig, de scenario die jij schetst is op zn zachts gezegd zeer optimistisch.
De failliete VS en Israel die zijn ook niet op hun achterhoofd gevallen, ik denk dat het hooguit een koude oorlog zal zijn niet meer niet minder.
@house: Heb de conversatie even gelezen. Was interessant, maar er zijn een paar dingen die jullie missen. Ooit gehoord van het Mutually Assured Destruction concept? Iran zal de zoveelste zijn met een atoombom, maar dat is het probleem niet. Je moet maar net de guts hebben om op het rode knopje te drukken.

Wat betreft een eventuele Israeli-Amerikaanse aanval op Iran. Zeker in een moderne oorlog is een luchtmacht essentieel. Wat betreft vlieg bereik, daarom heeft men vliegdekschepen ontwikkeld ;) Als “het westen” binnen een maand totale lucht superioriteit heeft (iaw, alle grote militaire instellingen heeft vernietigd), dan heeft Iran ook geen middelen om de vliegdekschepen in de perzische golf uit te schakelen. Typisch een geval van verder kijken dan je neus lang is.

Als je kijkt naar tegenwicht geven tegen Amerika, ik kan je vertellen: Amerika is stervende ouwe man. Het is het land met de grootste financiele schuld, de dollar is al jaren aan het dalen en ze zijn kompleet afhankelijk van olie. Drie mensen in het midden oosten draaien een kraantje dicht en Amerika staat lam. Het argument dat Iran te minste tegen Amerika op staat is erg zwak. Het is net zoiets als een opa in elkaar trappen die al stervend op de grond licht omdat ie zojuist een hartaanval heeft gehad.

Dan het geval van de voorgestelde steun van Rusland en China. Beide landen hebben al meer dan 40 jaar in een koude oorlog gezeten en zijn al meerdere keren op het randje geweest van een nucleaire oorlog (zie Cubakrisis bv). Ze kennen het gevaar en zullen er alles aan doen om een nucleaire oorlog te vorkomen.
@mattraket: Ik beweer toch ook niet dat Iran beschikt over een sterke luchtmacht. Alleen is Iran in staat een luchtaanval van buiten af onklaar te maken.

Juist om die reden heeft de VS een schild geplaatst in Turkije die Isreal moet beschermen bij een eventuele luchtaanval uit Iran. De VS zal dat niet voor niks doen, jarenlang terwijl anderen pret aan het maken waren heeft Iran dag en nacht aandacht besteed aan het ontwikkelen van wapens.
@agera: ROFL!
@kaasboerin: Had je niet verwacht hè? Zo’n lange staart aan je comment… ;-).

Grappig, fanboys kunnen vaak niet eens normaal discusieren over auto’s van andere merken. En nu een hele analyse over het Westen/Oosten. Incl. de uitkomst van een eventuele wereldoorlog, met waarschuwende taal… Kop op mannen, sommige vinden dat Audi/BMW geneuzel al vermoeiend, maar dit slaat alles.

It’s all fuckin politics. Van welke kant dan ook. Macht, macht, macht en de rijkste wint. Wij spelen echt geen rol, niet als NL en al helemaal niet als individu.

Duur hè, die benzineprijzen….?
@highperformance: Haha, misschien had ik dat ‘toedeledoki’ beter weg kunnen halen. Dat terwijl mijn comment geheel neutraal bedoeld was, met een tikkeltje humor. Kreeg ik dit op ’t forum maar eens voor elkaar voordat de comments verwijderd worden.. ;) Voor de rest natuurlijk +1.
@kaasboerin: Joh, het heeft de tongen losgemaakt. Beter met elkaar, hoe onzinnig ook, er over praten dan vol onbegrip onterechte conclusies trekken.
*hoog*. Verder kan ik me wel vinden in je verhaal.
Dit wordt als reden aangevoerd als reden om de prijs direct op te voeren. Want zoals Alwood zegt; we betalen toch wel.
Kan Iran niet helemaal ongelijk geven eigenlijk. Niet met het atoomprogramma en niet met dit. Ik snap dat het bestuur daar niet helemaal lekker is, maar waarom mag de VS wel regeltjes buigen en zij niet?
@jolig: Om de doodeenvoudige reden dat zo ongeveer de hele wereld (inclusief Arabische landen) liever niet heeft dat een corrupte schurkenstaat als Iran ongecontroleerd zijn eigen gang gaat. Zou dat een reden kunnen zijn?
@dennis: ‘schurkenstaat’….ach kom, je moet die Bush niet altijd op z’n woordjes geloven. Ze zouden uiteraard een bedreiging kunnen vormen. Ik ben geen voorstander van Iraanse praktijken (atoomgeweld, Pakistan, Iraq, moslimgebruiken, kerk = staat), maar van Amerika ga ik bijna driewerf harder over mijn nek (9/11, pipa, oorlogjes spelen, baasje spelen).
@Megakix: Ik heb het niet over de VS, dat is een hele andere discussie. Er is wereldwijd consensus dat we niet willen dat Iran een atoomprogramma ontwikkelt. Simpelweg omdat men dat niet vertrouwt en dat wantrouwen is niet uit de lucht gegrepen.
@dennis: jij noemt een Bush-term ?!

De koran stelt dat, als een zoon vanaf 9 jaar oud constateert dat zijn moeder een fout ‘zou begaan’, het toegestaan is haar met een stok te slaan…..
Grappig dat jouw woorden in dezelfde lijn liggen als de moslimwereld, die – verafschuwt door amerikanen – door amerikanen zelf wordt toegepast. Krom ? Ja, maar logisch in deze tijd van massahysterie.
@Megakix: Ik realiseerde me niet dat “schurkenstaat” een typische Bush-term is. Ik walg namelijk van Bush, maar nogmaals de VS is een hele andere discussie. Dus los van de VS snap ik niet zo goed wat voor punt je probeert te maken.
@dennis: doe ik’m nog n’s :

Jij schrijft: Er is wereldwijd consensus dat we niet willen dat Iran een atoomprogramma ontwikkelt.

Ik stel hierop dat het behoorlijk dom is om ‘koran-politiek’ te bedrijven (zie mijn voorbeeld van zoon slaat moeder met stok). Je hebt niet zomaar even het recht om op grond van een ‘zekere vrees’ een land te bestormen. Dus gereutel over ‘consensus’ is verre van reëel.
@Megakix: Dan zal zo ongeveer de hele wereld het wel mis hebben.
@dennis: de wereld die ‘wij’ voorgeschoteld krijgen is de ‘mediale wereld’. Knip, plak, censuur, verdraai, vermink, kort-in, stuur, waai aan….Ik geef je een voorbeeld om over na te denken, en wat door te bladeren op internet:

De tentenkampen die buiten de grote amerikaanse steden in beeld kwamen ná de eerste recessie van 2009 zijn er nog steeds ! En ze zijn inmiddels gigantisch gegroeid. Allemaaal tentenkampen, gevuld met ‘eens’ rijke amerikanen, die plots hun huis uitgezet zijn. TOEN was het een dramatisch gezicht, zodat ‘de wereld’ wakkerschrok’ en de amerikaanse crach werd doorgeschoven naar Europa.
NU zie je nooit meer één beeld van deze tentenkampen. Niets meer. Ze lijken niet meer te bestaan !!!! Feit is, dat ze 3x zo groot zijn geworden.
Dát is, wat ik jou meegeef, als verziekte mediamaatschappij de bron van veel denken geworden. En met diezelfde sturende praatjes worden mensen opgehitst te denken volgens bepaalde patronen, zoals het ‘rechtvaardigen’ van een oorlog.
Omdat de VS nooit de intentie heeft uitgesproken een andere soevereine staat te vernietigen?
@sir_smokalot: Hiroshima, Nagasaki?
Ik was het woord ‘ongeprovoceerd’ vergeten er tussen te zetten. Maar ook zonder dat gaat het nog steeds op. VS en Japan waren met elkaar in oorlog. Dit was het ultieme middel om overgave te dwingen 9en de oprukkende Russen een halt toe te roepen).
@sir_smokalot: Israël is toch ook in oorlog met de Arabische wereld?
@sir_smokalot: Kunt u ff opsommen hoeveel burgers zijn omgekomen door oorlogshandelingen van de US and A sinds 1945? En doe dit ook voor Iran.
@supermo:
De Irak-Iran oorlog kende in totaal bijna 1 miljoen slachtoffers. Waar onder heel veel burgers. Dus laten we het niet over cijfers gaan hebben.
Dan hebben we het nog niet eens over de mensenrechtenschendingen binnen eigen grenzen. +/- 300 terdoodveroordeelden waaronder ook kinderen..
@Vreddy_B: Goh, en door wie is de IRAN-IRAK oorlog begonnen? Feit is dat Iran in de afgelopen eeuwen niet 1x een oorlog is gestart. De enige oorlog die ze voerde was een verdedigingsoorlog omdat de door amerika gesteunde en bewapende Saddam zijn Perzen-haat moest ventileren.
@supermo:

Ik heb het niet over wie er begonnen is. Maar jij begint over slachtoffer cijfers. Ik ben voor niemand. Ik hou alleen niet van mensen die doen als Iran geen bloed aan de handen heeft en alles door het grote boze westen komt.
@Vreddy_B: Over de mensrechtenschendingen. De USA is geen haar beter wat dat betreft. feit is en blijft dat de USA afgelopen 50 jaar meer doden op haar geweten heeft dan Iran.
Bedankt dat je me er aan herinnert! Ik moet nog wat appels en peren kopen.
@sir_smokalot: Kun je ook zaken beargumenteren of is dat wat moeilijk?? Appels met peren vergelijken? Want? Omdat wanneer USA mensen uitmoord dat minder erg is dan wanneer Iemand anders dat doet?? USA heeft afgelopen 50 jaar allerlei onzinnige oorlogen gevoerd waarbij vele veeele onschuldige burgers het leven hebben gelaten. dat is een feit!!! En nu doodleuk doen hoe gevaarlijk anderen wel niet zijn terwijl ze zelf geen reet geven om een mensenleven.
@sir_smokalot: trouwens, Ooit van Mutual assured destruction gehoord???
jazeker. Gelukkig is dat in de Koude Oorlogstijd niet in de praktijk gebracht. Heb alleen weinig zin om dat voor een tweede keer op de proef te stellen.
@jolig:
Off-topic: Volgens mij is er ook al bewezen dat de VS er wat verstandiger mee omgaat als dat andere landen dat soms doen. Net zoals er laatst een figuur is opgepakt in Moskou met plutonium geloof ik, die op reis was naar Iran. Dat is gewoon geen zuivere koffie.
@deedrieen: Volgens mij is de VS ongeveer de enige partij met nucleaire wapens die ze ook gebruikt heeft.
@jolig: Rusland, Frankrijk en ongetwijfeld vele andere atoommogendheden hebben ze anders wel full-scale getest hoor, o.a. op haar eigen volk (Rusland).

Maar de kracht van atoomwapens is de dreigende werking; er is 1x (nouja 2-in-1-keer) een bommetje gegooid en nu weet de wereld dat het niet fijn is. Iran is echter instabiel genoeg om een bommetje te gooien met als resultaat een paar bommetjes terug; het halve continent 100 jaar radioactief en voor ons massa-emigratie naar Australie of Canada …
@dawwg: amen that !
@dawwg: De VS heeft ook het halve Midden-Oosten vol verarmd uranium gepompt.
Frankrijk en zelfs Rusland staan tegenwoordig aan dezelfde kant van de VS.
Volgens mij kun je niet van iemand eisen dat ze stoppen met nucleaire wapens en daarbij dreigen met militair ingrijpen inclusief nucleaire wapens. Waarom heeft iedereen de bom nodig? Ze grijpen toch overal in voordat iemand anders een bom kan maken. Verbied het gewoon voor iedereen, lijkt me de meest logische stap.
@dawwg: Iran zal geen atoombom gebruiken zodra deze beschikbaar is, ooit gehoord van mutually assured destruction? Zoek het eens op
@house: Mutually assured destruction gaat uit van 2 rationele partijen, in het geval van Iran is dit door Islamitische ideeën niet het geval, dus zullen ze sneller geneigd zijn een bom te gooien. Ik geloof echter niet dat als Iran een nucleaire bom zou gooien, Amerika er een terug zou gooien, daarvoor zijn we hopelijk genoeg verlicht. Overigens zie ik die orthodoxe malloten er wel een teruggooien, en dan komt mutual assured destruction toch uit.
OT: Over die olie, tja, ik verbaas me er steeds meer over dat wij nog niet met zijn allen de straat opgegaan zijn om eens te demonstreren tegen die belachelijke acijnsen in ons kikkerlandje.
@Sciurida: Hmm, ik denk dat de USA juist de minder rationele partij zijn in dit geval. Niet omdat zij bewezen hebben er geen enkele moeite mee te hebben hele steden weg te wagen met atoombommen, maar ook omdat zij oorlogen nodig hebben om te bewijzen dat ze nog steeds een wereldmacht zijn. Gezien de opkomst van China en andere landen, zal die Amerikaanse drang alleen maar groter worden.
@supermo: +1 Iran is verstandig genoeg ondanks de imbeciele regering om niet als eerste een atoombom te lanceren, want ze weten dat ze daarmee zichzelf ter dood veroordelen.
Iran wil puur over een atoombom beschikken als afschrikmiddel niets meer niets minder.
@house: Probleem alleen is dat sommigen mensen echt MAD zijn, vooral lui die denken dat ze als ze zich opblazen ze in een paradijs terecht komen. Ik zou er niet raar van staan te kijken als de fanatiekelingen die aan het roer staan in Iran er niet voor terugdeinzen om hun hele land de rol van zelfmoord-‘martelaar’ te geven, zolang dat Israël weg zou vagen.
Sciurida, ik zie dat je me al voor bent
@mattraket:Ik ben ook niet erg blij met extremisten, maar de VS is bijna net zo extreem, al is dat niet uit religieus oogpunt. Het leger daar is vele malen te groot voor hun economie. Als een van de weinige landen hebben zij juist bereid om hun land op te offeren aan oorlog.
@mattraket: +1, de wereld moet goed opblijven letten, ik vertrouw het iig niet helemaal.
@jolig:

Misschien omdat Iran er nu al mee aan het dreigen is? “Israel van de kaart afvegen” bijvoorbeeld… Dat heb ik Israel en de VS nog nooit horen zeggen. Als iemand dreigt jou overhoop te schieten zodra ze een pistool hebben, dan zou ik ook niet wachten tot het zo ver is… maw, zij mogen zulke wapens nooit in hun bezit hebben!
@Mercbenz: De VS hebben het waarschijnlijk zonder mee te dreigen gebruikt.
@4991: Was ook wel een aardige rede voor; Pearl Harbor?
@Mercbenz: Vind ik wel laf om zo te reageren op een actie als die van Pearl Harbor.
@4991: laf…doe n’s wat research en kom tot de conclusie dat de kamikazestrijd niet anders beslecht had kunnen worden. Overigens waren beiden steden letterlijk NIET de doelen die ze vooraf hadden ingeprogrammeerd. Dit is op uur-U verplaatst.
@Mercbenz: Is nog wel een verschil, onverwachts een militaire basis aanvallen met paar duizend slachtoffers, of 2 steden met paar honderd duizend…
@BobbyD: Begrijp mij niet verkeerd, ik ben absoluut niet voor het gebruik van kernwapens, maar; a) werd het hele eiland zo goed als gebombardeerd en b) konden de Amerikanen niet weten wat de volgende eventuele stappen zouden zijn van de Japanners.

Nogmaals keur ik het niet goed, maar ze hebben er wel meteen een eind aan gemaakt. De geschiedenis zou er waarschijnlijk anders hebben uitgezien als ze die bommen niet hadden gegooid.
@Mercbenz: inderdaad, de Amerikanen verloren tienduizenden soldaten bij de verovering van enkele eilanden op de fanatieke Japanners. Met de atoombommen was het meteen afgelopen, zonder dat er nog Amerikaanse levens op het spel stonden. Natuurlijk was de boodschap ook overgekomen als ze de atoombom op een grote Japanse militaire basis hadden gegooid, het was niet nodig om een stad, laat staan twee steden weg te vagen. Maar in de oorlog zat de haat zo diep dat de mensen elkaar niet meer als mensen zagen, alleen als vijanden. Dan krijg je zulke uitwassen.
@Mercbenz: Pearle harbor zorgde voor paar duizend doden, veelal niet-burgers. Als antwoord daarop als een nietsontziende gek complete steden van de kaart vegen,inclusief bevolking uitroeien. nee, dat staat echt in verhouding!
@supermo: de atoombommen waren geen reactie op Pearl Harbor, ze waren een wapen dat werd ingezet om de ‘vijand’ te verslaan, en daar vielen in de oorlog ook vrouwen en kinderen onder helaas. Overigens is iedereen – terecht – heel ontsteld over het gooien van de atoombom, maar weet je dat de vuurbommen op Tokio en Dresden ook tienduizenden levens eisten. Hoor je niemand meer over, dat spreekt dan schijnbaar minder tot de verbeelding. Om het nog wat meer in perspectief te plaatsen, de Amerikanen, Engelsen en Japanners verloren honderdduizenden mensen in de oorlog, de Russen 20 miljoen! Daar heeft de oorlog er pas echt ingehakt.
@mattraket: Als ze met atoombommen een einde aan de oorlog wilde maken, dan hadden ze ook ervoor kunnen kiezen om de atoombommen op dun-/onbevolkte delen te gooien als waarschuwing ipv dat ze gelijk hele steden vol mensen wegvagen. Als dat niet werkt kun je nog altijd alsnog de steden plat gooien. Maar nee, hup gelijk atoombom op de dichstbevolkte delen.
@supermo: Dat schreef ik toch! zie 3 posts hierboven.
@supermo:

zielugggg he ..

2 miljard Aziaten zijn iig wel blij dat ze geen Japans hoeven te spreken ..
@4991:

Hiroshima en Nagasaki waren vergeldingsactie voor Pearl Harbor en om Japan tot vallen te brengen. Het was tevens voor het eerst dat een atoombom werd gebruik, men had geen idee wat de gevolgen hiervan waren.
@Mercbenz: En geen olie bezitten, want olie = macht, heel veel macht. En daar kunnen deze lichtelijk primitieve volkeren helaas niet goed mee om gaan.
@kaasboerin: Dus dat geeft jou het reden om dat hen af te pakken? leg eens uit
@jolig: Heb je helemaal gelijk in, de VS wil de baas over de wereld spelen en belangrijker nog baas blijven zoals zij gewend zijn. Zij mogen alles bezitten, ontwikkelen, oorlogen beginnen en kapot maken.
@agera: Wees er maar blij om dat het zo is, anders spraken we nu Duits op Autoblog.
@Mercbenz: knap verzonnen…echter, het was nou ook niet van harte dat de amerikanen wilden helpen. Pas toen het doordrong dat ze bepaalde wereldvoordelen (olie, handel en geld) gingen verliezen, stuurden ze wat verkennertjes naar europa.
@Mercbenz:

Maar betaalde je geen BPM over die benz van je ;-). Elk nadeel heeft zijn voordeel..
@Vreddy_B: Ik betaal liever de BPM dan dat ik de rest van m’n leven Duits moet lullen :P

@Megakix: Ik ben er tot op de dag van vandaag dankbaar voor. Iets dat jij ook zou moeten zijn, om in een vrij en mooi Nederland te mogen wonen!

En nu genoeg politiek geouwehoer, terug naar auto’s!!!
@Mercbenz:

Niet zo hypocriet. Niet Duits lullen maar wel Duits rijden ;-). Ik zou ook graag met witte platen rijden, als dit het rijden voor mij goedkoper kan maken.
@Mercbenz: Waarschijnlijk Russisch. Die hebben in WO II rond de 80% van het Duitse leger verslagen. Waarschijnlijk hadden ze wel doorgezet.
@jolig: oh…dacht dat ‘Koning Winter’ dat gedaan had ?
@Megakix: Inderdaad, zelfs anno vandaag is het strugglen voor mij met deze kou.. :lol:
Weet er eigenlijk iemand of dat wel toegelaten is om als particulier een tanker vol met naft uit Algerije te laten komen naar hier om die die olie er vervolgens over te pompen in een grote tank?
@4991:

Als jij eerst ff doorrijdt naar Apeldoorn en daar accijns aftikt mag het best.
@jack_abarth: Voor de duidelijkheid: de tanker naar A’pen laten varen.
@4991: Dat gaat niet lukken, loodsen zijn aan het staken.

En dan zal Di Rupo wel wat belastingen komen innen.

En je moet de nodige infrastructuur hebben om die naft (veilig) op te slaan.
the-budel-guy
@4991: als jij de tanker regelt en de olie ga ik alvast opzoek naar een oude benzine pomp om het te verkopen :P
Wat kan mij die benzineprijs schelen. Ik rij een diesel… (kom maar door met de serieuze reacties jongetjes! )
@swaffelaer: serieuze reactie: diesel wordt uiteindelijk duurder dan benzine. Heb je alleen nog het voordeel dat je zuiniger rijdt.

Maar het gaat ook de dieselrijder nog een keer pijn doen, als ze tenminste niet op kosten van de baas tanken (maar die gaat ze dan wel dwingen kleiner te rijden, auw)
@swaffelaer: … en betaal het dubbele per maand en goedkoper tanken bij de pomp, dacht het niet..
the-budel-guy
wij tanken vrolijk verder net over de grens in België.

het enige wat wij nog halen bij tank stations (langs de snelweg) zijn broodjes en koffie.
@the-budel-guy: Je hebt wel makkelijk praten als je ouders de auto rijden.
the-budel-guy
@BmwMPower: klopt maar zodra ik m’n rijbewijs heb waar ik nu al mee bezig ben. volg ik hun voorbeeld op. wij 2 km van de grens woont en dan niet in België gaat tanken is gewoon dief van z’n eigen portemonnee
the-budel-guy
@the-budel-guy: wij in de zin wij 2 km van de grens moet zijn als.
@the-budel-guy: Daae geef ik je gelijk in Nederlandse koffie vindt je nergens :P
GO Iran! Altijd leuk ook die duitse grappen…maar wel duits rijden. Ja maar ja hoor je dan..dat is anders :) Tuurlijk!
We zien wel wat er gebeurt. Alleen iran zal toch wel op een gegeven moment toch wel wat moeten want ze kunnen niet zomaar alles boycotten
Jammer dat olie het enige is dat een supergruwelijke roffel uit je uitlaat kan toveren…
@Vanquish: plaats een speaker bij je uitlaat ala bmw en hupsidikee v8 geluid zonder druppeltje brandstof.
Oorlog?… Spannend!
Zat er aan te komen. De combinatie Islamieten en atoomprogramma’s is nu eenmaal niet zo verstandig.
Het is en blijft natuurlijk wel hun olie, dus het blijft ook hun keus om te leveren of niet.
@desoper: stelletje rednecks die een atoombom flikkeren op japan en hele steden uitroeien is wel een goede combo? Elk land zou afstand moeten doen van atoomwapens…
@pomfriet: Wauw, wat bezit jij veel kennis zeg!
@pomfriet: Precies klopt helemaal niet alleen Iran, maar iedereen moet afstand doen van atoomwapens!
@agera: Helemaal mee eens.
@agera: Knip effe in je magische HBO vingertjes, misschien werkt het.
@kaasboerin: Waarom moet je zo flauw doen, wat heeft Agera misdaan?
@masterstig: Zeer partijdig ouwehoeren inclusief woorden in mens mond stoppen, dat eerste oké, maar dat 2e, nah, is zonde van z’n tijd.
@kaasboerin: je kan gwn niet tegen dat hij gelijk heeft.
@MAB: Inderdaad, ik moet er van janken, van dat niveau..
@kaasboerin:

Maar tot nu toe geen fatsoenlijk onderbouwd argument van je gehoord…
@FrankypankyV8: Doe ik wel op een politieke forum, waarbij er normaal wordt gedaan tegen elkaar in plaats van oogklep-pietpraat.
@FrankypankyV8: Heeft geen zin, hij zal niet met argumenten komen nu niet straks niet nooit niet. Kortweg hij heeft er geen kaas van gegeten, linkend naar zijn nick.

Elke keer probeert hij er onderuit te komen en nu is het dat het geen politiekeforum is blablabla. Daarom heb ik ook geen zin meer om er energie in te steken, omdat hij toch niks zinnigs terug zegt. Zonde van de energie die je erin steekt.
Je kan hem beter vragen naar de prijs van een kilo kaas bijvoorbeeld.
@agera: Döhnertje zonder sambal alsjeblieft.
@agera: En van gewone wapens, drugs, te veel alcohol…ho stop! :D Je hebt gelijk hoor, alleen ik denk dat Iran dat niet zomaar doet… (hopelijk wel natuurlijk ;) )
@agera: iedereen afstand doen van atoomwapens? tsja, hoewel ik het vreselijke wapens vind, vraag ik me toch af of dat verstandig zijn. Ik vermoed dat de koude oorlog dan een warme oorlog was geworden en we weer een 3e of 4e wereldoorlog verder zouden zijn geweest, met 50 tot 100 miljoen doden. Ik geef toe, atoomwapens hebben oorlog niet uitgebannen, er zijn nog miljoenen doden gevallen in oorlogen sinds de 2e wereldoorlog, maar ik vrees dat het een veelvoud was geweest als er niet die dreiging van atoombommen was geweest tussen de grootmachten.
@mattraket: Mee eens, maar het kan altijd nog elk moment wel zover komen.. Het is dus een instabiele balans dat ten alle tijden een kant op kan vallen.
@mattraket @kaasboerin: Kijk jongens jullie haken precies in op datgene wat ik eigenlijk ook probeerde te zeggen.
Nu ga ik oud klinken, maar jaren terug toen het oude Sovjetunie (het huidige Ruslad) een wereldmacht was, was er een evenwicht tussen Rusland en de VS. Sinds het uiteen vallen van de Sovjetunie hebben ze veel macht verloren. Al ziet het ernaaar uit dat VSRusland weer een wereldmacht gaat worden binnen een afzienbare tijd.
Nadat de Sovjetunie uiteen was gevallen, was de evenwicht helemaal weg.
Dit werd een voordeel voor de VS, dat als enig wereldmacht kon opereren.
In de oude tijd konden de VS en Rusland elkaar bestoken en dreigen met de atoomaanvallen. Dat leidde er toe dat beide landen uiteindelijk afzagen van een aanval, omdat het teveel nadelen zou hebben voor de desbetreffende landen.

Maar nu opereert VS als enig politiebureau en lijkt het erop dat ze doen wat ze willen. Bijvoorbeeld het binnenvallen van Irak( na 11 september) en Libie. Irak binnenvallen, omdat Bin laden de torens van VS is ingevlogen? Er spelen een hoop politieke spelletjes wat wij niet weten, maar er was een reden om Irak binnen te kunnen vallen. En wat is een betere reden dan 11 september?
Ik bescherm Iran niet, alleen de VS is net zo gevaarlijk. Overal willen zij een vinger in de pot hebben.
Ik weet niet of jullie de verkiezingen van Oekraine kunnen herinneren van een aantal jaar terug, weer het werk van de VS.

De VS heeft jarenlang extremistische moslimgroeperingen gesteund tegen het communisme. Het is niet zo simpel als het lijkt, het is veel en veel comlexer.

Nogmaals elke vorm van extremisme keur ik af!
@Vreddy_B: Een verdedigingsoorlog is iets anders dan een oorlog starten om de meest onzinnige reden. Een roofovervaller neerschieten omdat hij je aanvalt is niet het zelfde als dat je zelf een roofoverval gaat plegen en de boel neer maait. Ik zeg nergens dat Iran geen bloed aan de handen heeft. Ik probeer alleen duidelijk te maken dat de argumenten die nu worden gebruikt om een oorlog tegen Iran te rechtvaardigen belachelijk zijn. Men is hypocriet, en niet zo’n beetje ook.
@supermo:

Die laatste zin kan ik het alleen maar mee eens zijn. Sowieso zijn alle redenen die publiekelijk worden genoemd te verwaarlozen. We weten allemaal waar het uiteindelijk om gaat. En dat zijn de dollars.

Maar zoals ik eerder aangaf, zal het een koude oorlog zijn met niet anders dan dreigementen en af en toe een aanslag op een belangrijk persoon. Zoals laatst op de atoomgeleerde in Iran. Die waarschijnlijk dit jaar wel weer gewraakt zal worden.
Vanmorgen in de auto een Fisker Karma in de file ingehaald.. Indrukwekkend apparaat hoor.
@baasbas: Hèhè. Wasn’t me, ik heb nooit file. Maar het is wel lachend rijden zo op een accu, met deze prijzen aan de pomp.
Ik ga nog maar eens een stukje rijden, nu ik het nog kan betalen.
@house: “mijn land” u woont in Iran begrijp ik? Wat doet de benzineprijs daar vandaag de dag?
@killerhvo: Nee ik woon er niet maar ben er wel geboren, de benzineprijs kan ik je nog niks over vertellen aangezien ik pas over 2 maanden naar Iran ga voor een maand.
@killerhvo: Is de prijs echt zo hoog dat je emigreren overweegt?
wat een reacties joh.. dit is gewoon hulp vanuit Iran! benzine prijs naar beneden of wij zetten de toevoer stop! THANK YOU IRAN!
Respect voor al die reacties, maar ik heb bij lange na niet voldoende tijd om alles te lezen ( helaas. Respect ook voor @agera: ik sluit me aan voor een groot deel van wat hij zegt, maar bij deze: tl;dr ;)
@bigcar: Dank voor uw nuttige bijdrage!
de overheid knijpt meteen in zijn handjes en ziet het als een mogelijkheid om nog meer geld zelf te verdienen aan belasting… aangezien iran maar een klein deel levert…
Neutronenbommetje op het midden-Oosten en klaar ben je met het gezeik.
Eindelijk rust.
kaasboerin via iPhone app
@kliko: Hahaha <3
@kliko:

Ik ga niet teveel woorden aan vuilmaken, maar wat jij hier zegt is ongelooflijk kortzichtig. En jouw gedachtengang is vergelijkbaar met hitler’s haat voor joden. Je bent niet veel beter dan een terrorist die zijn mening op de ander wil drukken.
@kliko: Zegt de nerd achter een pc, die zich dan ineens een stoere bink voelt zucht …
@kliko: Want ik wil gezellig samen met je neu……. tronenbommen op het midden-oosten gooien…

nee, hij ging anders.. http://cache.hyves-static.net/images/smilies/default/smiley_slaphead.gif
@kliko: Je nickname past wel bij je, je hoort erin thuis
@kliko:

Ja hoor, en dan waait er een radioactieve wolk over Europa heen…:roll:

Stoere taal ook van achter je pc. Dat er mensen zijn in Iran, die ook tegen het huidige regime zijn was jou zeker ontgaan?
@kliko: Jongens, het was (denk ik) allemaal maar een grapje! Neem het niet zo serieus *zucht*
Voor mij apart schieten ze die Ahemmedienietweetwat vandaag nog dood. Typisch een Iranees: een land waarin duizenden gemarteld en gedood worden om andere religieuze of politieke ideeen ook nog durven te verdedigen. Als er geen olie was, stelde heel het middenoosten niks voor. Maar ja, dat is hun enigste kracht en dan gaan ze daar lekker mee straffen.
@mercs: typisch een Iranees? Alsof alle Iraniërs hetzelfde zijn, kan je nog dommer lullen? Verder is het niet Iranees of Iranezen. Een persoon uit Iran is een Iraniër en jouw manier van reageren zegt wel hoeveel lucht jij in je kop hebt.
De agressie die je in je reactie legt herinnert mij er weer aan dat Iran een schurkenstaat is(en nee, ik ben geen Bush aanhanger) Nog wat: Begrijpend lezen in het Nederlands heb je blijkbaar ook niet geleerd. Ik zeg namelijk niet dat alle Iranezen hetzelfde zijn. Ik zeg alleen dat het typisch is voor een Iranees dat ze nog steeds ‘hun’ land verdedigen. En tussen die twee zit een groot verschil. Denk daar maar eens over na, heb je wat huiswerk voor vanavond.
Ik heb niet meer of minder lucht in mijn kop dan een ander. Opvallend ook trouwens dat jij dat aan de hand van een reactie kan zien. Misschien toch wat last van straling?
@mercs:

Ik citeer jou even: Voor mij apart schieten ze die Ahemmedienietweetwat vandaag nog dood. Typisch een Iranees

Hoezo ‘begrijpend lezen’? :roll:
@FrankypankyV8:
Inderdaad, moet ik het nog spellen? Een typisch kenmerk wil nog niet zeggen dat alle Iranezen hetzelfde zijn. Alle Iranezen zijn verschillend, dat geef ik direct toe. Ze hebben alleen wel een typische eigenschap, namelijk hun land verdedigen, terwijl daar massamoord plaatsvind. Ik heb nooit gezegd dat alle Iranezen hetzelfde zijn.
@mercs:

nog een typische Iraanse eigenschap is dat minimaal 90% daar een moord doet voor een greencard om in de States te mogen/kunnen wonen en leven ..

inclusief de Ayatollah,s ..
De enige die echt snapt waar het om gaat en met duidelijke argumenten komt is ‘agera’…

Heeft hij zijn HBO-diploma terecht verdient…
Laat ze toch lekker een atoombom maken, Amerika heeft er toch ook 1? Wat is het probleem. Volgens mij is Amerika een grotere bedreiging voor Europa dan Iran. Waarom houdt Amerika zich niet bezig met Noord-Korea, oh wacht even… zij hebben natuurlijk een atoombom. Amerika is gewoon een grote pestkop die zich alleen maar bezig houdt met het pesten van mindere…
@avda: Inderdaad en zodra Iran een atoombom heeft zoekt Amerika verder naar het volgende land waar ze olie kunnen (proberen te) stelen
@house @avda: Het gaat niet om het feit dat Iran een atoombom heeft, maar om de manier hoe er mee zal worden omgegaan. Een regering die niet te vertrouwen is in combinatie met een wapen dat de potentie heeft om miljoenen te doden is geen smenstelling waar de meeste mensen warm van zullen worden. Ik begrijp het standpunt van de VS (en de meeste westerse landen) dan ook heel goed. Vooralsnog gaat het goed maar je moet de potentiële consequenties niet uit het oog verliezen.

Amerika als een “bully” afschilderen vind ik dus wel kort door de bocht aangezien de politieke stabiliteit daar toch wel op een hoger niveau ligt dan dat van de meeste landen in het midden-oosten.

In zekere opzichten zal het hebben van een atoombom voor wel enige stabiliteit zorgen aangezien een er minder kans bestaat dat een land aangevallen zal worden.
@house: Amerika steelt nergens olie, ze betalen er gewoon grof geld voor (100+ dollar per vat). Zelfs in Irak, dat ze toch bezet hadden, stelen ze geen olie. Ze moeten daar gewoon de marktprijs betalen. En de oliecontracten in Irak zijn vooral naar bedrijven uit landen gegaan die niet meededen aan de invasie. En wat verdienen die bedrijven? Een paar dollar per vat dat ze met hun technologische know-howomhoog weten te pompen. Dus dat hele ‘olie stelen’-verhaal is een mythe. Het enige wat je de Amerikanen zou kunnen aanwrijven is dat ze willen zorgen dat er genoeg olie wordt geleverd, zodat de economie kan blijven draaien. En tsja, of dat nou zo schandalig is, dat moet iedereen maar voor zichzelf beslissen.
@FrankypankyV8: beetje jammer deze reactie, ik weet heel goed waar het om gaat en ben het dan ook met Agera eens.
Opleiding heeft hier vind ik weinig mee te maken, ik volg nu VWO om vervolgens Tandheelkunde te volgen en heb vorig jaar HBO Verpleegkunde gevolgd voor het propedeutische jaar maar dit zijn niet dingen die bepalen of ik weet waar het om gaat in een discussie als deze.
@house: heel offtopic: cool ik wil ook tandarts worden!
@MAB: Zou zeggen begin aan de benodigde opleiding(en) als je dat nog niet gedaan hebt en het zal je lukken:)
@house: ja ik ben al bezig.. nog een lange weg te gaan..
@house: Wow! En ik tandartsen maar vertrouwen.
@kaasboerin: Ja pas maar op, voor je het weet lanceer ik na mijn studie nukes uit mijn praktijk
@house:

Maak mijn opmerking aub niet groter dan het is…Was een ‘hapje’, omdat agera eerder op zijn opleiding werd aangevallen.

Ik heb tot op heden geen enkel fatsoenlijk tegenargument gelezen op de argumenten van agera.

Men komt met ‘pvv-argumenten’ (ik noem het even zo) zoals ‘schurkenstaat’ en dergelijke. Ook heeft men het over dat Iran Israel van de kaart zou willen vegen.

Ahmedinejad heeft altijd geageerd tegen het zionisme in Israël. Niet tegen joden in het algemeen, want een jood is niet automatisch zionist, wel?!

Ten tweede realiseert het regime zich terdege, dat een aanval op Israël hun einde betekent.

Tot slot is niet elke Iranees hetzelfde. Ten tijde van de Arabische Lente laaide ook in Iran de protesten op!

En die mensen willen sommige leeghoofden maar even “nuken”?

Tekenend voor het algemeen gebrek aan ontwikkeling (voor wie de schoen past)… :roll:
@FrankypankyV8: was niet de bedoeling om je opmerking groter te maken dan het is, maar je snapt dat als je zegt dat Agera de enige is die het begrijpt je zin heel makkelijk op te vatten is dat de rest het niet begrijpt? Misschien heb je mijn reacties niet gelezen maar ik ben zelf Iraans en ben het met Agera eens en heb vrijwel hetzelfde gezegd als wat jij nu zegt over het regime etc
@house:

Ok dan!
@FrankypankyV8: Iranees of Iraniër?
@FrankypankyV8: Citaat: Ahmedinejad heeft altijd geageerd tegen het zionisme in Israël. Niet tegen joden in het algemeen, want een jood is niet automatisch zionist, wel?!

Ik vind het van de kaart vegen van de Isrealische staat toch een behoorlijke dreiging tegen het jodendom. Mijn bron:
http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/buitenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2005/10_oktober/26/buitenland/1026_1900_President_Iran_tegen_Israel.xml
Stel dat hij dit niet heeft gezegd, dan dit wel: hij heeft gezegd dat Iran de joodse staat in 9 minuten kan vernietigen. Als ik in een gespannen situatie tegen iemand zeg dat ik hem met 1 kogel kan doodschieten, wedden dat ik opgepakt wordt voor bedreiging. Zegt dat niet genoeg met de bedoeling van Iran?
@mercs:
Typisch dat je maar 1 punt oppakt, maar tegelijkertijd negeert dat er in Iran mensen zijn/worden gedood die ook tegen het Ayatollah-regime zijn…
@FrankypankyV8:
Ik citeer wat ik letterlijk geschreven heb: Voor mij apart schieten ze die Ahemmedienietweetwat vandaag nog dood. Typisch een Iranees: een land waarin duizenden gemarteld en gedood worden om andere religieuze of politieke ideeen ook nog durven te verdedigen.

Negeer ik dan die politieke massamoorden? Is het dan geen schurkenstaat, als je miljoenen mensen laat martelen en vermoorden omdat ze anders denken? Je hebt echt serieus moeite met lezen volgens mij!
Daarnaast zie ik geen reactie op mijn bewering met bron.
Misschien heeft die maat van je met z’n VWO en tandheelkundige opleiding nog wel hele goede dingen te zeggen.
Nog even naar aanleiding van je eerdere reactie.
Ik kan ook wel reageren op argumenten van Agera, maar gasten die Kadhaffi(moordenaar van miljoenen uit EIGEN BEVOLKING) een echte vent noemen, kan ik niet serieus nemen. Daarnaast stelt hij meningen voor als feiten en gebruikt hij drogredenen. Moet ik daar dan op reageren?
@mercs: Je reactie slaat de plank volledig mis, ik zeg appel jij zegt peer, ik zeg wit jij zegt zwart, ik zeg hoog jij zegt laag, ik zeg slim jij dom met andere woorden jij zit ver onder mijn niveau als je het niet eens begrijpt. Blijkt uit het stukje waar je aanhaalt over Khaddafi!
@agera: Ik kan me herinneren dat je gezegd had niet meer op mij te reageren. En dat heb je nu toch gedaan. Erg sterk sta je dan ook niet in je schoenen.
Ik had je toch hoger ingeschat met je HBO opleiding. Want die vergelijking slaat echt als een tang op een varken. Ik citeer alleen wat jij gezegd hebt en signaleer ik je reacties drogredenen. Daarbij kom je met vergelijkingen die je niet hard kan maken. Jammer joh, misschien was even doorstuderen toch niet zo slecht geweest voor je.
@mercs: Teneerste als je niets meer hebt in te brengen dan het HBO gedeelte dan zegt het al genoeg. Trouwens scroll eens naar boven dan weet je hoe deze “HBO” issue is ontstaan.

Net als wat @FrankypankyV8: zei ikheb nog geen enkel tegenargument gehoord, geen een. Als kleine kinderen kom je met je HBO dit HBO dat. Wees een vent en kom met harde argumenten om mensen te overtuigen.

Net als in het topic die over de GT-R schreef je gewoon kinderachtige stukken over Japan wat ook gewoon lachwekkend waren.
Ik zei het toen en ga het nog een keer zeggen, ga je eerst verdiepen in de materie voordat je iets uitkraamt.
Je weet niks en praat alsof je er verstand van hebt.

1.11 September? was een reden om zomaar Irak binnen te vallen. Al Qaida vliegt de Twintowers in en Amerika gaat achter Saddam aan? begrijp jij het nog.

2.Het is de olie van Iran, als zij het willen verkopen doen zij dat als zij dat niet willen verkopen ze het niet. Niemand kan hun ertoe dwingen om olie te verkopen.

3.Ten derde zomaar binnenvallen van Libie dat aan de wereld wordt geprenteert alsof de VS geeft om de mensen in Libie. Woorden als democratie en mensenrechten worden in de mond genomen. Wij gaan jullie democratie en mensenrechten brengen?
Wel erg toevallig dat er heel veel heel veel olie zit in Libie. Daar draait het tenslotte om olie olie olie geloof mij de rest in bullshit. Geloof jij daadwerkelijk dat het Westen geeft om Libie of haar mensen?

4.Ik kan je nog tig landen opnoemsen(tenminste 10) waarvan er heel veel in Afrika zitten en elders in de wereld waar geen democratie en mensenrechten zijn. Waarom gaat de VS en het Westen daar dan deze 2
@agera:
@mercs: Teneerste als je niets meer hebt in te brengen dan het HBO gedeelte dan zegt het al genoeg. Trouwens scroll eens naar boven dan weet je hoe deze “HBO” issue is ontstaan.

Net als wat @FrankypankyV8: zei ikheb nog geen enkel tegenargument gehoord, geen een. Als kleine kinderen kom je met je HBO dit HBO dat. Wees een vent en kom met harde argumenten om mensen te overtuigen.

Net als in het topic die over de GT-R schreef je gewoon kinderachtige stukken over Japan wat ook gewoon lachwekkend waren.
Ik zei het toen en ga het nog een keer zeggen, ga je eerst verdiepen in de materie voordat je iets uitkraamt.
Je weet niks en praat alsof je er verstand van hebt.

1.11 September? was een reden om zomaar Irak binnen te vallen. Al Qaida vliegt de Twintowers in en Amerika gaat achter Saddam aan? begrijp jij het nog.

2.Het is de olie van Iran, als zij het willen verkopen doen zij dat als zij dat niet willen verkopen ze het niet. Niemand kan hun ertoe dwingen om olie te verkopen.

3.Ten derde zomaar binnenvallen van Libie dat aan de wereld wordt geprenteert alsof de VS geeft om de mensen in Libie. Woorden als democratie en mensenrechten worden in de mond genomen. Wij gaan jullie democratie en mensenrechten brengen?
Wel erg toevallig dat er heel veel heel veel olie zit in Libie. Daar draait het tenslotte om olie olie olie geloof mij de rest in bullshit. Geloof jij daadwerkelijk dat het Westen geeft om Libie of haar mensen?

4.Ik kan je nog tig landen opnoemsen(tenminste 10) waarvan er heel veel in Afrika zitten en elders in de wereld waar geen democratie en mensenrechten zijn. Waarom gaat de VS en het Westen daar dan de democratie en mensenrechten niet brengen. Ow wacht ik zal je helpen daar is helemaal geen Olie, olie en nog een olie dus laten ze die landen maar stikken.

5.Nog belangrijker is dat de Islamitische Wetgeving de Sharia is ingevoerd in Libie, nadat Kaddafi is vermoord. Hoezo mensenrechten en democratie dan

6. Frankrijk en de VS wilden kaddafi berechten? Hoezo berechten hij is in de lucht beschoten en voer geworden voor zijn eigen bevolking. Als het westen zoveel om het rechtsysteem zou geven zouden zij het voorbeeld geven van een proces en de berechting van Kaddafi. Als dat was gebeurd zou ik het nog misschien geloven nu zeker niet. Met een berechting van Kaddafi had Het Westen kunnen aantonen dat zij anders waren en correcter waren dan Kaddafi. Sorry maar nu zijn zij in mijn ogen geen haar beter dan Kaddafi. Zij hebben immers hetzelfde gedaan als Kaddafi.

7.Politieke verkiezingen van Oekraine van een aantal jaar, waarbij de VS ook een vinger in de pap had.

8.Let op ik zeg niet dat Iran een lieverdje is dat zijn ze verre van, maar iedereen moet niet alleen naar Iran wijzen. Want het Westen en de VS zijn net zo gevaarlijk als Iran.

Ik vraag jou ook met argumenten te komen en antwoord te geven op deze punten.
@agera:
Je hebt er nogal werk van gemaakt. Je hebt verteld dat je Hbo hebt gedaan, prima. Maar in een discussie is zoiets totaal niet relevant, ik neem aan dat je dat begrijp.
Het probleem met jou is dat je iedereen bijvoorbaat al bestempeld. Nu ook weer, kinderachtige reacties zou ik gegeven bij een artikel over de GT-r. Ik heb alleen toen iets gesuggereerd over de lonen in Japan. Dat was geen argument, dat was een gedachte. Iemand uitschelden als kinderachtig komt helemaal niet geloofwaardig over.
Over drogredenen gesproken: je weet niks = generaliserend. Totaal niet relevant dus. Daarnaast heb ik in deze discussie nog niets gezegd waaruit blijkt dat ik er geen verstand van heb. Ik ben alleen een andere mening, maar in jou ogen heb ik er dan geen verstand van. Ook dat is onzorgvuldig. Jou mening is geen waarheid, dat heb ik al meerdere keren gezegd. Leer nu ook eens het verschil tussen feiten en meningen.
1. 9/11 was alleen een aanleiding om Saddam aan te vallen. Geen oorzaak. Daarnaast heeft Saddam meermaals dusdanige bedreigingen geuit in de vorm van kernbommen dat het logisch is dat de VS zich bedreigd voelt en actie onderneemt. Als er een aanslag plaatsvindt is het logisch om naar de daders op zoek te gaan. Irak en Afghanistan bleken een broeinest voor terrorisme en haat tegen het westen. Logisch dus dat de US actie onderneemt. Ik zal niet ontkennen dat er ook olie heeft mee gespeeld. Maar ik denk ook dat het daar niet alleen over gaat, maar ook puur te maken heeft met bedreigingen.

2. Ja wat wil je daar mee zeggen? Heb ik anders beweert dan? Wat ik wel zeg is dat ze net zo kinderachtig zijn als Rusland en dan maar gaan dreigen met olie. Diplomatiek zijn ze absoluut niet sterk. Ooit gehoord van commitment?

3. Je gebruikt nu weer een drogreden: “geloof je nu echt…” Ik geloof in mensenrechten en democratie, ja. En hetzelfde geldt voor het argument dat Iran niet gezegd heeft Israel van de kaart te vegen, de US heeft dit nooit gezegd. Waarom geloof jij in complottheoriën. Je hebt zelf gezegd dat alles ingewikkelder in elkaar zit dan wij kunnen zien. En jij denk dat het simpelweg olie is? Als Kaddafi dreigt een hele stad te bombarderen omdat daar opstandelingen zitten lijkt me het rechtvaardig dat je ingrijpt. Het gaat om levens van mensen. De meeste olie betrekt de VS nog altijd uit Canada, dus wat dat betreft zijn ze niet zo afhankelijk van het middenoosten als jij denkt.

4. Simpelweg omdat die landen geen bedreiging vormen voor de westerse samenleving. Deze landen zijn geen bedreiging.

5. Daar kan het westen niets aan verhelpen, als de bevolking daarvoor kiest

6. In een oorlog vallen doden. Als erop je geschoten wordt schiet je terug, heel simpel. Als een bolwerk van verzet zich niet overgeeft dan moet je wat. Het is of jij gaat eraan of zij!

7. Bewijzen?

8. Het westen een bedreiging? Misschien Wilders ja. Maar in het algemeen niet. Ik zou niet weten waarom de VS een bedreiging is, tenminste niet voor mij. Iran wel, als ik daar zou leven werd ik vermoord.

Dit is mijn reactie. Ik daag je uit om met wat zinnigs te komen!
Tijd om Iran van de kaart te vegen. Jammer van de cultuur, maar ach… zal er geen traan om laten.
@autogedrocht: spring es heel gauw op je skelter en trap zo hard je kan
@house: Geef hem geen aandacht ;), daar is hij op uit.
@agera: weet ik daarom reageer ik ook niet serieus :p
@autogedrocht: en dan wil je 6€ per liter gaan betalen succes
@dejviisz: hij heeft een skelter..
@MAB @house: Eigenlijk mag hij nu hier niet eens zijn, allang bedtijd voor hem. Warme melk opdrinken en mag hij gaan slapen.
@MAB: :mrgreen:
kijk er eens aan ..
de autoblog.nl rednecks staan al op de barricades om te vingerwijzen naar de Amerika en de Joden ..

ik zou als ik President van Iran was ook nog maar snel een “gemeenschappelijke” zondebok aanwijzen als ik mijn land helemaal naar de mentale tyfus geholpen had ..

uitstel van zijn executie dmv revolutie ..

dat ie hoog mag hangen ..
samen met zijn pervers sadistische generaals (ayatollah,s) ..
@lincoln: Precies!
@lincoln: Eindelijk terug van weggeweest, en gelijk bullseye. Een kusje voor Lincoln.
@kaasboerin:

Hoezo bullseye…De VS gooide andere landen plat, om de aandacht af te leiden van hun binnenlandse problematiek… :roll:

@Lincoln:

Probeer het eens een niveautje hoger… ;)
@FrankypankyV8: Eindelijk iemand die het helemaal snapt, meer heb ik eigenlijk niet meer te zeggen ;)
@FrankypankyV8:

probeer eens te lezen .. misschien kan je vriendje met een heus hbo diplomaatje je er een beetje bij helpen ..
@lincoln:

Jammer…Ik had het over de Grote Baas van de Ayatollahs…Zijn Naam begint met A en eindigt op llah…Dat bedoelde ik met een “niveautje hoger”, maar kennelijk had ik je te hoog ingeschat waardoor je met zo’n comment kwam?!

Gemiste kans Lincoln!
@FrankypankyV8:

oowwww die ..

die kan niet hangen ..
da,s een marketingtool van de boekhouders (wederom ayatollah,s) ..

een soort van “premium” .. met de doelgroep van hetzelfde niveautje ..

try to hang “premium” dude ..
@lincoln:

Nee, joh!

Die hoeft ook niet te hangen, maar als we het heel lief vragen kan Allah zijn stoute jongens eens flink straffen…

Iets met plagen of zo.
@FrankypankyV8: +1 voor jou! @lincoln -1
@kaasboerin: Ballenlikker :lol:
@agera: ??? ik was bijna gaan geloven dat jij, als een van de weinige uit het oosten, jezelf wel zou kunnen beheersen.
@desoper: Ik ben niet niet agressief hoor, was bedoeld voor kaasboerin die lincoln een kusje geeft. Dat bedoelde ik met ballenlikker gewoon slijmbal eerste klas.
@agera: Ballenlikker? Volgens mij zit jij hier iedereens ballen te likken die het met je eens bent, 50% van de pagina beslaan jouw en house zijn bullshit met jouw kinder-meningen als ‘laat US maar komen met luchtmacht die worden aan puin geschoten in Iran!!11’ die je iedereen probeert op te dwingen, ik maak een paar grappen en je blijft er maar serieus en zelfs emotioneel op reageren, je snapt het gewoon nog steeds niet..
@kaasboerin: Owja klopt je mag Lincoln een kusje geven je bent immers kaasboeRIN je geaardheid is immers vrouw of je bent travo. Een van die twee in ieder geval.
@agera: *Applaus* voor uw volwassen gedrag.. Not. Je bent 1 grote fail.
@kaasboerin: Moet je zonodig zeggen boerin, gisteren en v andaag heb je niks in te brengen. Dus kom je maar met je bullshit HBO of onzin argumenten. Ik heb 10:40 een stukje geschreven en heb nog steeds geen tegenargumenten gezien.
@kaasboerin als je de waarheid niet aan kan moet je het maar bestempelen als bullshit? zwak hoor:) en eh kindermeningen? Iets met pot en ketel?:)
Het enige wat jij tot zover gedaan hebt, is op een infantiele manier reageren waarbij je niet met goede tegenargumenten kunt komen.
@house: Jij noemt jouw amateuristische onvolwassen teksten ‘de waarheid’. Dan mag ik het ook als ‘bullshit’ bestempelen. Oké, scroll eens naar boven naar mijn 1e post.. Kijk dan hoe Agera reageert.. Wat kan je daaruit concluderen? Juist, er worden alleen maar woorden in m’n mond gestopt en er wordt gezegd dat ik er geen reet van begrijp. Doe jij en/of Agera dit bij iedereen waarmee je discussies voert? Leer debatteren op een fatsoenlijke wijze, anders ga je het nog moeilijk krijgen als je een andere mening dan je baas hebt. Bon, voor mij was het na de 1e reply al gedaan met jullie.
@kaasboerin: Teneerste als je niets meer hebt in te brengen dan het HBO gedeelte dan zegt het al genoeg. Trouwens scroll eens naar boven dan weet je hoe deze “HBO” issue is ontstaan.

Net als wat FrankypankyV8: zei ikheb nog geen enkel tegenargument gehoord, geen een. Als kleine kinderen kom je met je HBO dit HBO dat. Wees een vent en kom met harde argumenten om mensen te overtuigen.

Net als in het topic die over de GT-R schreef je gewoon kinderachtige stukken over Japan wat ook gewoon lachwekkend waren.
Ik zei het toen en ga het nog een keer zeggen, ga je eerst verdiepen in de materie voordat je iets uitkraamt.
Je weet niks en praat alsof je er verstand van hebt.

1.11 September? was een reden om zomaar Irak binnen te vallen. Al Qaida vliegt de Twintowers in en Amerika gaat achter Saddam aan? begrijp jij het nog.

2.Het is de olie van Iran, als zij het willen verkopen doen zij dat als zij dat niet willen verkopen ze het niet. Niemand kan hun ertoe dwingen om olie te verkopen.

3.Ten derde zomaar binnenvallen van Libie dat aan de wereld wordt geprenteert alsof de VS geeft om de mensen in Libie. Woorden als democratie en mensenrechten worden in de mond genomen. Wij gaan jullie democratie en mensenrechten brengen?
Wel erg toevallig dat er heel veel heel veel olie zit in Libie. Daar draait het tenslotte om olie olie olie geloof mij de rest in bullshit. Geloof jij daadwerkelijk dat het Westen geeft om Libie of haar mensen?

4.Ik kan je nog tig landen opnoemsen(tenminste 10) waarvan er heel veel in Afrika zitten en elders in de wereld waar geen democratie en mensenrechten zijn. Waarom gaat de VS en het Westen daar dan de democratie en mensenrechten niet brengen. Ow wacht ik zal je helpen daar is helemaal geen Olie, olie en nog een olie dus laten ze die landen maar stikken.

5.Nog belangrijker is dat de Islamitische Wetgeving de Sharia is ingevoerd in Libie, nadat Kaddafi is vermoord. Hoezo mensenrechten en democratie dan

6. Frankrijk en de VS wilden kaddafi berechten? Hoezo berechten hij is in de lucht beschoten en voer geworden voor zijn eigen bevolking. Als het westen zoveel om het rechtsysteem zou geven zouden zij het voorbeeld geven van een proces en de berechting van Kaddafi. Als dat was gebeurd zou ik het nog misschien geloven nu zeker niet. Met een berechting van Kaddafi had Het Westen kunnen aantonen dat zij anders waren en correcter waren dan Kaddafi. Sorry maar nu zijn zij in mijn ogen geen haar beter dan Kaddafi. Zij hebben immers hetzelfde gedaan als Kaddafi.

7.Politieke verkiezingen van Oekraine van een aantal jaar, waarbij de VS ook een vinger in de pap had.

8.Let op ik zeg niet dat Iran een lieverdje is dat zijn ze verre van, maar iedereen moet niet alleen naar Iran wijzen. Want het Westen en de VS zijn net zo gevaarlijk als Iran.

Ik vraag jou ook met argumenten te komen en antwoord te geven op deze punten.
@kaasboerin: Ten eerste zijn de dingen die ik noem ook gebaseerd op feiten, dus noem het bullshit en amateuristisch wat je wil. Het maakt mijn reacties niet minder waar.
Dan begin je ook nog eens over fatsoen, nee jouw reacties getuigen van fatsoen ;) schei toch uit met het zoeken van een uitweg en kom met goede tegenargumenten.
Oh wacht dat kan je niet, daarom geef je lincoln een kusje ;)
@house: Ik had gisternacht een heel stuk geschreven op word op het hier te plaatsen. Daarna heel wat ingekort, omdat het anders verwijderd zou worden omdat het teveel ruimte in beslag zou nemen.

Iets hierboven heb ik een aantal punten beschreven om 10:40 waarop ik antwoord wacht van Merc en Kaasboerin.

Maar aan de andere kant heb ik het gevoel dat ze weer NIET met tegenargumenten zullen komen.
@agera: Kunnen ze ook niet, je zal het weer zien. Ach ik had niet anders verwacht van iemand die met gezwets aan komt zetten over command&conquer en van de ander die lult over “typisch iranees”
@house: En weet je wat het leuke is hij komt aanzetten met Commander &Conquer en heeft hetzelf over “kinder gedrag” :P
@agera: Jup daarom zei ik toch, iets met pot en ketel :P maar goed laten we hopen dat het bij een koude oorlog blijft en niet verder escaleert. Alsof er al niet genoeg doden zijn gevallen in de geschiedenis van de mensheid.
@house: + @agera ..

een beetje wijsvingeren als een halve tamme redneck en met ellelange verhaaltjes komen waarom je denkt de wijsheid in pacht te hebben geeft duidelijk aan wat zo,n “waardevol” document als een HBO diploma nou echt voorstelt ..
@agera: Je gevoel heeft je echt in de steek gelaten.
@house: Als Iranees heb je je land goed verdedigd(misschien wordt je voorgedragen voor een lintje van Achmednogwat), maar de sympathie is er nu helemaal vanaf.
@mercs: Ik vraag je op een normale manier, mijn gevoel heeft mijn in de steek gelaten?
@agera: Citaat van u: Iets hierboven heb ik een aantal punten beschreven om 10:40 waarop ik antwoord wacht van Merc en Kaasboerin.

Maar aan de andere kant heb ik het gevoel dat ze weer NIET met tegenargumenten zullen komen.

Ik heb tegenargumenten gegeven, je gevoel heeft je dus in de steek gelaten.
Krom, als er ook maar 1 olieland, danwel groot, blokeert is ht alsof we stikken omdat we geen olie ontvangen. Er zijn genoeg andere landen die het ons wel willen verkopen..
@The360box: Beeld je eens voor dat Rusland weg valt.. ;)
@BmwMPower: Beeld je eens een wereld voor zonder olie, kernenergie FTW!
Noorse olie mogen jullie gewoon kopen hoor ,wel tegen een “premium” prijsje :mrgreen:
@norge: Ik ben blij dat ik een ‘Efficient Dynamics’ 4 cilindertje rijdt.. :lol:
@norge: Premium Efficient Dynamics wel te verstaan! :oops:
Damn wat een discussies hier! Iran moet gewoon normaal gaan doen. Democratie alles doorvoeren daarzo, bondgenootschappen hebben met regeltjes etc. Veel controles op het naleven ervan en gewoon olie pompen, doen waar ze echt goed in zijn en een steentje aan de maatschappij bijdragen.
@Thijsj: Het lijkt me toch eerder dat het westen normaal moet doen.
@Benz65: want?
@Thijsj: Het westen denkt zij alles weten en proberen hun cultuur op te dringen aan anderen. Iedereen moet in zijn waarden gelaten worden en vooral als ze zelf een eigen land en samenleving hebben. Hoe zou jij reageren als Iran eist dat Nederland de Sharia moet invoeren of anders er sancties zouden volgen?
We zullen het allemaal wel zien
I missed the fun :(
@bozewolf: Helemaal mee eens!
Als de Tax nu eens omlaag ging dan was er geen sprake van een prijsverhoging aan de pomp. We worden gewoon uitgemelkt door onze eigen regering en zijn zo blind dat we de schuld willen afblazen op anderen.

We zijn gewoon onze strijdlust kwijt en durven niet tegen onze eigen regering in gaan, kijk daar misschien is dit wel een vorm van ‘uhm’? ONDERDRUKKING!
Een heerser die een vrouwen stenigt omdat ze “zogenaamd” vreemd zijn gegaan kun je niet serieus nemen. Deze mensen leven nog in het stenen tijdperk. Diegene die dit regiem verdedigd moet zich ook na laten kijken.
@yipikaye:

daar gebruiken ze zwerver om vrouwen in elkaar te beuken als ze een blote enkel zien ..
of om voor televisie te gaan demonstreren bij een ambassade ..
inruil voor een handje rijst ..

hier gebruiken ze zwervers om parkeer boetes uit te schrijven ..
of om buurtvader of wijkregisseur te spelen ..
inruil voor een apen pakkie en behoud van uitkering ..

lood om oud ijzer ..
Gaan we nu Iran de schuld geven omdat de staat per liter benzine 1,25 in hun zak steken? Laat de staat dat bedrag gewoon is wat verlagen naar 1,- dan staat de benzine op 1,50 ofzo en zeurt er niemand meer
@mightymike: verlagen? dat woord komt niet voor in het vocabulaire van de staat.
En we moeten nu eenmaal toch iemand de schuld geven.
Sjonge jonge wat een niveau hier zeg. Van die mensen die zeggen dat iran ff platgebombardeerd moet worden…HEBBEN JULLIE DAN NIKS GELEERD VAN DE WW2? STELLETJE RACISTEN ZIJN T ZOGENAAMD IS IEDEREEN DIE MOSLIM IS OF UIT HET MIDDEN OOSTEN KOMT EEN BOEF.. KOM OP ZEG..

“wir haben es nicht gewusst” ZEIDEN ZE JAREN NA DE NAZI’S MET AL HUN PROPOGANDA EN SOCIAL ENGINEERING BEZIG WAREN.. HET GEBEURT NU ALLEEN OP GROTERE SCHAAL.

BLIJF MAAR LEKKER IN DIE DROOM WANEN STELLETJE HET ZAL SNEL GENOEG DUIDELIJK WORDEN…MARK MY WORDS.

@Agera : heb bewondering dat je deze VMBO klantjes nog probeert te informeren.

http://www.presstv.ir/ goede site met ECHT wereld nieuws…geen telegraaf showbizz news.

De helft van de mensen hier samen met de IDL (anti defamation Leugue bloggers…) zijn totaal van de pot gerukt om het maar zachtzinnig te zeggen.


IRAN IS EEN BAAS NET ALS ACHMEDINIDJAD.. ZE HEBBEN AL HET RECHT OM DIE OLIE ZELF TE HOUDEN. NEDERLAND STEUNT TENSLOTTE TOCH OOK AL DE SANCTIES TEGEN IRAN???

WIJ ZOUDEN HETZELFDE GEDAAN HEBBEN ALS WE IN DIE SITUATIE ZATEN.

FEITEN :

*IRAN STAAT INGESCHREVEN BIJ HET IAEA (International Atomic Energy Agency) ISRAEL NIET.
*IRAN HEEFT HET NON PROLIFERATIEVERDRAG GETEKEND. DAT KAN NIET GEZEGD WORDEN OVER ISRAEL NOG DE VERNIGDE STATEN.

DUS WIE MOETEN WE NOU GELOVEN ALS DE WESTERSE MEDIA IN HANDEN VAN MANNEN ALS RUPERT MURDOCH BLIJVEN VOLHOUDEN DAT IRAN DE GROOTSTE BEDREIGING VORMT VOOR DE WESTERSE MAATSCHAPPIJ? NEE ALLEEN ALS JE DOM EN OF BLIND WIL BLIJVEN VOOR DE DINGEN DIE ZICH DIT JAAR VOOR ONZE OGEN ZULLEN VOLTREKKEN.

*IRAN LAAT HET IAEA INSPECTEURS AL 5 JAAR IN HUN NUCLEAIRE FACILITEITEN CHECKEN OMDAT ZE NIKS TE VERBERGEN HEBBEN. DAN KAN NIET GEZEGD WORDEN OVER ISRAEL.

DE UITSPRAAK VAN ACHMEDINIDJAD OVER HET VAN DE KAART VEGEN VAN ISRAEL IS EEN FABELTJE GECREEERD IN DE ACHTERKAMERTJES VAN HET MOSSAD HOOFDKWARTIER.

HET HEEFT BLJKBAAR GEEN ZIN OM MENSEN TE INFORMEREN ALS HUN WERELDBEELD WORD BEPAALD DOOR HET RTL NIEUWS EN DE TELEGRAAF.NL

END OF TRANSMISSION


http://youtu.be/yuC_4mGTs98
Omdat iedereen het recht op zijn eigen mening heeft en er verder niets aanstootgevends in je post staat heb ik m maar doorgelaten, maar de volgende met zoveel overdadig capsgebruik gaat weg. We horen je ook in kleine letters wel.
@sir_smokalot:
Sorry my bad.

@Lincoln : Try harder gast… Als iemand de dorpsgek kwijt is….

Haven’t you learned anything from history?

http://www.youtube.com/watch?v=yuC_4mGTs98
@hotspitta: En daar gaat je verhaal……. Lekker een beetje youtube filmpjes plaatsen waar mensen jaren lang aan hebben lopen knippen om het kloppend te krijgen naar hun mening. Iedereen kan elke film of text zo aanpassen dat het hun mening ondersteunt. Voor elk filmpje tegen 9/11 is er een voor 9/11. We zullen de waarheid nooit weten aangezien de meeste landen nooit hun ware ik (om het zo maar is te zeggen) laten zien. De US niet en Iran en Libië ook niet. *IRAN LAAT HET IAEA INSPECTEURS AL 5 JAAR IN HUN NUCLEAIRE FACILITEITEN CHECKEN OMDAT ZE NIKS TE VERBERGEN HEBBEN. DAN KAN NIET GEZEGD WORDEN OVER ISRAEL. Whahahah alsof die hun illegale projecten gewoon in het zicht gaan ontwikkelen… Lekker naïef.
@hotspitta:

maar goed dat jij wel van WW2 heb kunnen leren dat Joden pure fucking evil zijn ..
@lincoln: Nogmaals try harder…
@hotspitta:

dat zegt Ahmadinejad ook altijd tegen zijn slaafjes net voordat ze een infantiel youtube fimpje op 1 of andere site plaatsen ..
@hotspitta: zo’n volwassen reactie.. althans.. tot het punt waar je schreef ”VMBO klantjes”.. beetje jammer joh, had zo’n mooi stukje kunnen zijn.. je verdere gebrabbel heb ik daarna maar over geslagen.. kan na zo’n opmerking nooit veel voorstellen..
@dennisr: Z’n avatar deed mij al stoppen met lezen.
@hotspitta: ik wou nog even je afsluiter lezen..”HET HEEFT BLJKBAAR GEEN ZIN OM MENSEN TE INFORMEREN ALS HUN WERELDBEELD WORD BEPAALD DOOR HET RTL NIEUWS EN DE TELEGRAAF.NL”

waarna ik dit las: ”DE UITSPRAAK VAN ACHMEDINIDJAD OVER HET VAN DE KAART VEGEN VAN ISRAEL IS EEN FABELTJE GECREEERD IN DE ACHTERKAMERTJES VAN HET MOSSAD HOOFDKWARTIER.”

ahaa, jij was erbij.. vertel het me, wat is er destijds nog meer besproken in die achterkamertjes? en aan welke kant stond je eigenlijk tijdens de WW2..?
@dennisr: Je ziet hier alleen maar mensen praten alsof zij erbij waren, en als je er dan op in gaat met een vleugje humor, raken ze vervolgens overstuur.. :s
@kaasboerin: gelukkig ben ik bloedserieus en verwacht ik nu een reactie op niveau.. VMBO niveau wel.. anders snep ik het niet..

jij nog koetjes en kalfjes gezien vandaag? :mrgreen:
@dennisr: Iets waar Al jazeera geen last van heeft….
@hotspitta: Het gebruik maken van capslock zegt al genoeg over de aandacht die je wilt hebben…
Vmbo klantjes? Zegt iemand die Achemnogwat een baas noemt. Een dictator met geen enkel grammetje gevoel voor mensenrechten.
Daarnaast heb ik nooit beweerd dat heel het middenoosten slecht is en heb ik ook nooit beweerd dat alle moslims slecht zijn. Grapjas.
Wat ik altijd zo lachen vind is dat het echt wereldnieuws schijnt te komen van Al Jazeera of in dit geval uit Iran. Dat is hetzelfde als je aan een Ajax supporter vraag wat de beste club van Nederland is.
Zijn wij onbevooroordeeld? Nee, maar wij kennen wel vrijheid van meningsuiting en geen censuur.
Maar wat is het probleem dan eigenlijk? Iran sluit de kraan. Ik heb nog niemand hier op AB horen zeggen dat het niet hun recht is. We zijn het er niet mee eens, dat is wat anders. Je gaat ons gelijk uitmaken voor weetiknietwat. Net als House, die erook voor kiest om mij agressief te benaderen. Tzegt wel wat natuurlijk…….
Overigens gaat het niet veel uitmaken, want een heel klein deel van de olie komt maar uit Iran. En ook China(importeert 40% van de totale export van Iran) en Turkije overwegen geen olie meer te halen uit Iran.
Remember, remember the 11th of september the False flag operation..
@hotspitta:

http://4.bp.blogspot.com/__hspjzfC024/SauW8Oa2kQI/AAAAAAAABGg/V1eyIBAdjGc/s400/tinfoil-hat.jpg
@bozewolf: Illuminati power!!1
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3d/Dollarnote_siegel_hq.jpg/220px-Dollarnote_siegel_hq.jpg
Ik richt me enkel en alleen op de mensen die oproepen tot bombarderen van iran alsof dat wat gaat helpen in de wereld. Hoezo moet Iran platgebombareerd worden? geef meeen goede reden? iemand?

Europa en Amerika beschuldigen iran ervan nukes te willen bouwen. Van mij mogen ze,ze hebben er alle recht op. Helemaal als ze alles volgens het boekje doen. IAEA+ Non profilatie verdrag.

T word nog lachen als die Yanks en de zionisten denken dat ze ff over Iran gaan heenwalsen…De russen, Chinezen en India staan al klaar om bij te springen als ze ook maar een verkeerde move maken op Iran. Geopolitiek is zoooo 2012..
@hotspitta:

dat waren precies 2 personen die dat waarschijnlijk bij elk topic roepen ..
@hotspitta: Ik weet wel wat redenen om Iran plat te bombarderen, maar ik denk niet dat het relevant is. Ik vraag me echt serieus af waarom jij Europa wilt plat bombarderen? In feite zou jij plusminus 400 miljoen mensen willen vermoorden?
De US en de EU beschuldigen Iran niet van het bouwen van Kerncentrales, ze beschuldigen ze van het maken van atoomwapens, dat is een groot verschil.
Zijn alle Iranezen zo laf om achter Rusland, China en India te verschuilen? Doet me denken aan een kind die achter de benen van papa verschuilt. Dat zegt volgens mij genoeg over Iran zelf; namelijk schermen met een ander z’n kracht. Aan deze kant van de wereld noemen we dat laf.
@mercs: vraag me sowieso af of Rusland, China en India wel voor Iran door het vuur gaan..
@dennisr:

tuurlijk wel ..
die hebben het allang onderling weten op te delen ..

no worries .. die zijn heel “begaan” met Iran ..
@bozewolf: Wahahahahaha tnxs ik zocht al naar zoiets!!!
@bozewolf: hahahahahaha ok die was wel erg grappig..een alluhoedje how original…. Voor jou geld ook try harder. Kom is met een goed argument. please
@hotspitta:

een goed argument zoals een domme dooddoener “try harder” bedoel je ..
@hotspitta: Weet je wat zo leuk is, ik lees nu dat ze met zijn 6 ofzo nu op de man spelen (in dit geval op jou). In de realiteit spelen een aantal landen ook op de man, namelijk Iran. Ze moeten namelijk kracht bundelen op samen op te treden, want individueel lukt het namelijk niet.

Respect voor je, dat in de middag deze nietsnutten heb geprobeerd dingen bij te brengen ;)
@agera: 6 man tegen 1 zou iets moeten zeggen, 6 landen tegen 1 zou al helemaal iets moeten zeggen, wat veroorzaakt die kortzichtigheid?
@dennisr: Dat hoeft per definitie niets te zeggen.

Ik zal een voorbeeld geven zoals lincoln.
6 vieze zwerfhonden die in een groep willekeurig aanvallen plegen.
Heel de wereld is onschuldig en de enige schuldige schurk is Iran? Geloof je dat zelf, komop man iedereen weet dat de wereldleiders hele andere belangen hebben.
@agera: en 6 wereldleiders tegen 1 dictator zegt ook niks?
@agera: Op de man spelen? Daar heeft Hospitta geen last van: get educated.
Superieur, wie zegt er dat wij superieur zijn? Waar heb ik dat gezegd? Ik heb alleen gezegd dat Iran een schurkenstaat is en daar heb ik al 100 argumenten voor gegeven. Daarmee zeg ik niet dat wij superieur zijn. Maar stel: wij begrijpen het niet, maar als jij het nou ook niet helemaal begrijpt? Zou dat misschien kunnen? Of ben je superieur aan mij en begrijp jij alles?
@mercs: Europa en de VS voelen zich superieur, want Iran MOET olie aan het westen afstaan anders worden ze gebombardeerd. Sorry maar wie zijn het Westen? Over een aantal jaren worden de krachtsverhoudingen anders let maar op.
VS en Europa vs China, Rusland Japan, India, Brazilie. Het is een kwestie van tijd vriend.
@agera: Ik ben je vriend niet. Maar je geeft geen antwoord op mijn vraag dat wij het niet begrijpen, maar begrijp jij het wel? Heb jij dan toevallig geen last van superieure gevoelens.
Zou het niet zomaar kunnen dat jij denkt dat de EU en de US zich superieur voelen? Denk eens in…. Zou dat misschien kunnen of is het echt zo? Of is het maar een gevoel? Waaruit blijkt dat wij ons superieur voelen.
Ik heb het al vaker gezegd, de EU, Israel en de VS vallen Iran niet aan op Olie. Dat zou dom zijn, dat heb je zelf ook gezegd. Ze zouden Iran wel aanvallen en dat heb ik ook al 100 keer gezegd, omdat het bedreigingen uit tegen het zogenaamde westen.
Maar goed, stel we krijgen die situatie die jij voorstelt: als er nu een wereldoorlog komt in die coalitie, geloof mij maar, dan krijgt Albert Einstein gelijk.
Maar krijg ik bij die andere comment ook nog een reactie?
@mercs: Die antwoord mag je krijgen, ik voel mij niet superieur hoor als je dat denkt helemaal niet.

Het enige waar ik niet tegen kan is, dat het Westen denkt zomaar alles te kunnen doen. Niemand mag tegen stribbelen, acties ondernemen. Het Westen wil gewoon dat de rest v/d wereld niet ontwikkeld, omdat ze anders een bedreiging gaan vormen. Dat is hun angst en terecht ook.
Het is misschien hard maar het zit nu eenmaal in de DNA van de Europeanen. Dat is eeuwen terug ontstaan tijdens de slavenhandel.
Is Europa een lieverdje? Wat hadden jullie te zoeken in Suriname, Indonesie en Zuid-Afrika dan?
Kijk eerst naar je eigen geschiedenis voordat je een ander land uitmaakt voor schurk. Want laat ik je een ding vertellen, een grotere schurk dan Europa bestaat niet.
@agera: Het kolonialisme is niet het meeste chique deel van onze geschiedenis. Maar ook dit is een drogreden; namelijk oude koeien uit de sloot halen. Wat wij in het verleden hebben gedaan betekent toch niet dat we het weer doen?
Europa heeft meer baat bij als andere landen ontwikkelen dan als ze dat niet doen. Omdat je met een welvarend land beter handel kan drijven, dan met een arm land. Nederland is geen oorlogslandje, nooit geweest. Wij zijn een handelsvolk, gelukkig.
Waarom generaliseer jij alle Europeanen? Gister werd ik aangepakt door een medestrijder van je omdat ik alle Iranezen generaliseer? Het zit niet in de de genen van elke Europeaan. Misschien van enkele, maar zeker niet allemaal. Net zo min als alle moslims terroristen zijn. Waarom generaliseer jij? Waarom zouden alle Europeanen hetzelfde zijn wat betreft een gen in hun DNA? Daarnaast bestaat de Europeaan niet. Net zo min als dat er Aziaten bestaan.
Daarnaast nog wat: Want je geeft mij de schuld dat vroege voorouders in Indonesië zaten. Maar ben jij dan geen Nederlander? Waar heb je Nederlands geleerd? Ben je alleen Nederlander als je het uit komt? En anders is het “jullie hebben dit en dat”?
Het zogenaamde westen denkt niet dat het alles kan en mag. Jij denkt wat zij denken. Dat is hetzelfde als ik zeg: ik denk dat andere mensen denken dat mijn shirt lelijk is. Dat slaat toch nergens op? Leer nu eens het verschil tussen meningen en feiten!
@agera:

slavernij bestaat hier al eeuwen niet meer ..
dat komt alleen nog in jouw geliefde landjes voor ..

beter je huiswerk doen ..
@lincoln: Beter lezen of het niet kunnen begrijpen, want er staat toch echt nergens dat slavenhandel voorkomt in europa. Jou geliefde landjes waren slavenhandelaren. Het is duidelijk moeilijk voor je, ow wacht hbo niveau kan jij natuurlijk niet aan.
@agera: Hahah je slaat de spijker op zn kop. Ik maak me ook echt niet druk om dit soort types die maar wat uitkramen zonder dat ze ook maar iets substantieels kunnen toevoegen aan een discussie behalve het posten van plaatjes over de illuminati en een alluhoedje.. How lame..

Het feit is en blijft dat WIJ hier in Europa over een tijdje de benzineprijzen zullen zien skyrocketen..

Oog om oog tand om tand. You sanction us? We withhold oil from you..simel toch?
@hotspitta: Ik ga niet in discussie met mensen die denken dat 9/11 door de Amerikanen is uitgevoerd. Da’s net zoiets als in discussie gaan met een streng gelovige.

Nutteloos en intellectueel hoogverraad.
als ik zaken zou doen met Iran zou ik ook willen dat Ahmadinejad aanbleef ..
een betere slavendrijver kan je tenslotte niet hebben ..

prima vent .. houdt zijn slaven lekker achterlijk en bang ..
als een echte valse hond ..

probleem met valse honden is dat ze zich altijd tegen je gaan keren ..
valse honden hebben (ook al denken ze zelf van wel) totaal geen bondgenoten ..

want een vieze valse zwerfhond .. blijft een vieze valse zwerfhond ..
@lincoln: Je moet echt meer je best doen gast… Je hebt alleen wat laffe uitspraken die nergens op slaan en ook nog eens je onwetendheid bevestigen. ga es een boek lezen man.
@hotspitta:

ik moet helemaal nix ..

jij wel .. jij moet eens effe een rondreis door Iran maken ..
@lincoln: Heb ik toevallig 8 maanden geleden al gedaan prachtig modern land, mooie natuur, mooie stranden en die vrouwen daar zijn ook niet de minste.. En nee ik ga daar niet wonen…Zodra europa met kerst 2012 is platgebombareerd door de Russen China en India praat jij wel anders…mark my words..
@hotspitta: wat voor reden hebben die landen daarvoor dan? volgens mij is er meer ellende in Iran dan in heel Europa..
@dennisr: Het constant hameren dat Iran Israel van de kaart wil vegen en bezig is met een nuke. Daarnaast het dreigen van Amerika en Israel dat een tactical nuclear strikes willen doen in Iran. Rusland en China staan niets voor niets achter Iran met hun Veto’s. Ze pikken het niet meer dat er een paar landen op deze aardbol voor de rest willen bepalen wat wel en niet goed is.

Ik weet niet of jij globaal nieuws een beetje volgt maar afgelopen week zijn Portugal, Spanje, Italie en Frankrijk al van hun A status afgehaald omdat de economie in Europa niet meer zo vlot..En dit is nog een understatement. Get educated.
@dennisr:

nope .. Iran is in potentie een schitterend land met aardig volk ..

probleem is alleen Ahmadinejad en zijn ayatollah,s daar de scepter zwaaien ..
die doen dat met harde hand ..
bijna elke Iranier wil van die lui af ..
en het rommelt er al een tijdje en de bom gaat daar barsten ..
kortom .. er komt daar een revolutie ..

er zijn hier wat mensen op het blog die denken dat “Ahmadinejad” en “Iran” hetzelfde vertegenwoordigen ..
die lui hebben het ook maar constant over Israel Amerika en Europa platgooien en rare racisten praatjes ..

feit is dat Ahmadinejad vijand nummer 1 is bij zijn eigen bevolking ..
@hotspitta: Dan zeg ik bij deze: leuk jou gekend te hebben.
@hotspitta:

tuurlijk .. gewoon een bom op gooien ..

wist trouwens niet dat er van die simpele racisten waren die nog te dom zijn om een telegraaf te lezen ..
bijna schandalig dat er geen gelegenheid is om alsnog op adolf hitler te kunnen stemmen ..
@hotspitta: Hulde vriend je hebt mijn gedachtegang perfetc verwoord toen ik er in de middag niet was. Klopt ook helemaal wat je zegt. Dat zit nu eenmaal in Europeanen, de superieure houding tov andere landen. Je bent echt een van de weinigen die het begrijpt.
@agera: toch raar hoor.. begrijp me niet verkeerd.. maar heer hutspotta verwijt ons dat wij afgaan op dat gene wat ons verteld word in het nieuws en iets uit de telegraaf.. goed, televaag kan ik nog negeren, maar wil hij (en jij) nou zeggen dat al het nieuws niet klopt? wat ik zie van Iran is weinig goeds.. natuurlijk komt al het leuke ook niet op tv hier, maar wat mij betreft te veel ellende daar..

en dan vraag ik me af hoe vaak Europa daar slecht in het nieuws is, ik gok toch vrij weinig.. afgezien van Balkenende die van een skateboard valt..
@dennisr: Joegoslavie tribunaal? Zegt je dat iets? Nederlandse soldaten die hebben staan toekijken hoe Bosnische moslims werden afgeslacht voor de Serven.

Uiteindelijk moest de VS ingrijpen omdat Europa voor de zoveelste keer er niets van bakte!
@agera: hebben staan toekijken, of hadden toen niet de middelen en de mankracht om daar iets tegen te doen? ik weet wel wat ik kies.. Nederland alleen heeft sowieso al niet de kracht om iets te beginnen..

maar wat heeft Iran allemaal wel niet gedaan? staat nog niet in verhouding met dat van Europa dacht ik..

en wat ik me altijd al afvraag, en nu des te meer.. als het daar allemaal zo’n pretje is, allemaal zo mooi is, wat doen jullie (niet persoonlijk) hier dan?
@dennisr: Dit is de zoveelste fout die jij en de anderen maken. Nergens maar ook nergens heb ik geschreven dat het elders beter is of een paradijs. Ik zeg gewoon waar het op staat, de harde waarheid. Misschien komt het hard aan, maar het is zo.

Dus ik mag mijn mening ALLEEN in positieve zin uiten. Op het moment dat ik iets negatiefs zeg, mag dat niet? Vind ik een beetje zwak.
@agera: Als je nou zo graag schrijft dat mensen eerst moeten uitzoeken waar ze over lullen………
@dennisr: Dennis ik verwtijt jou nergens van en blijkbaar voel je je aangesproken. Wie de schoen past…

hahaha Jij denkt dat het in Iran een ellende is? Mahahahaha laat me niet lachen volg jij het nieuws wel is? of kijk je alleen RTL boulevard? Kijk overdag is naar het RTL Z nieuws dan leer jen nog es wat. Je bent blijkbaar niet op de hoogte over de erbarmelijk stand van de Europese economie en de Amerikaanse for that matter.. Die staan namelijk op instorten FYI..
@hotspitta: mag hier dan crisis zijn.. althans, het gaat niet zoals wij het het liefste zouden zien, door velen omschreven als crisis, iets wat jij klakkeloos van ze aan neemt.. ik heb er persoonlijk nog niets van vernomen.. op het feit na dat alles steeds duurder word maar dat is meer het uitgavenpatroon van onze overheid dan de crisis..

en ellende in Iran? lijkt me wel ja.. met zo’n dictator? misschien is jouw definitie van ellende anders dan de mijne.. maar leven in het land met zo’n leider lijkt me ellendig..
@agera: In the Land of the Blind the one eye is king…

Ps: Wat ben ik blij dat ik niet de enigste ben die zijn ogen open heeft…
@hotspitta: Natuurlijk, alle mensen zijn gek, behalve jij. Of moet ik het specificeren: alle mensen zijn gek die anders denken dan jij? Of alle mensen die tot de westerse samenleving zijn blind en alle mensen in het middenoosten en china/rusland niet?
Bedoel je dat? Je voelt je beter, toch? Voel je je superieur? Of ben je echt de king?
@mercs: Iran heeft tenminste zijn trots, wat heeft Nederland in de WO11 gedaan. Binnen 3 dagen was het helemaal plat, bijna geen verzet iedereen gaf zich over zonder strijd te leveren. Koning vlucht gelijk naar Engeland. Waar is de principe de kapitein verlaat als laatste zijn schip?
Je kan veel zeggen over Iran, Libie of wat, maar ze tonen wel hun ballen. Kaddafi voorbeeld als een man bleef hij in zijn land. Hij zei als ik sterf wodt dat in Libie en nergens anders. Respect that!
@agera: koningin vlucht
@agera: U bedoeld die man die iedereen die het niet met hem eens wat kapot liet schieten.. Zijn eigen volk liet neerknuppellen toen het begon te betogen tegen zijn regime. Die de pers niet binnen liet omdat hij geen pottenkijkers wou… Ja man echt een held o nee wacht hij ging er vandoor toen het hem te heet onder de ballen werd. Onderweg naar een buurland waar een groot deel van zijn familie al zat. Man man man je zou er maar respect voor hebben.
@E34M5Touring: Wat wil je Franse F16’s bombardeerden vanuit het lucht zowat heel Tripoli, vind je het gek. Kaddafi zou niet naar een buurland gana, hij zou Tripoli ontvluchten.
Maar ja wat verwacht je van Frankrijk of heel Europa Amerika’s schoothondje he.
@agera: Nou goed hij was aan het vluchten, iets waar jij de Nederlanders in Bosnie lafaards voor noemt en ik hoor je niet over de massa moorden onder zijn eigen volk in die periode. Dit was ook al aan de gang voordat US en de rest besloten mee te vechten. Het is al vaker gezegd hierboven. Als je je mening op media baseert maakt het niet uit of dat westerse oosterse of smurfen TV is. Je baseert je hele verhaal net zo goed als wij uit verhalen van de media. ga dan aub niet lopen verkondigen dat de media die jij gebruikt wel oprecht en objectief is want dat is gewoon bullshit. Die verhalen en ‘statistieken’ worden ook door mensen geschreven en opgesteld met alle referentiekaders van dien.
@agera: Nederland heeft er goed aan gedaan om geen verzet te bieden, was zinloos geweest..

en respect hebben voor zo’n figuur? daar valt weinig op te reageren..
@dennisr: Weet je wel wat je zegt, Nederland heeft er goed gedaan om geen verzet te bieden. Met alle respect als je gaat schijten van die Serviers ga dan kapper worden ofzo, heb je gelijk geen angst meer. WTF doen zij in het leger of sterker nog waarom worden ze naar een missie gestuurd om die Bosniers te beschermen tegen de Serven als ze toch niks durven?
Door die soldaten zijn er duizenden slachtoffers gevallen en dat hebben die Nederlandse soldaten op hun geweten.

Dit is en blijft een grote vlek in de Nederlandse geschiedenis en de bevolking daar is dit in ieder geval niet vergeten!
@agera: gek, de laatste keer dat ik een reportage zag over het gebeuren in Bosnië nam de bevolking daar Nederland niks kwalijk.. jij blijkbaar wel..

en zeggen dat Nederland dat alles op zn geweten heeft is behoorlijk kort door de bocht..

ik was er niet bij, dus ik weet er het fijne niet van, maar ik ben er wel van overtuigd dat Nederland toen heeft gedaan wat ze konden.. Ze hebben heus niet met popcorn in de handen staan kijken hoe ze stuk voor stuk werden neer geschoten..
@dennisr: Tuurlijk de Nederlandse soldaten hebben zelfs een medaille ervoor gekregen.
Kijk verder dan je neus lang is, ga niet blindelings af op de Nederlandse of Westerse Media. Ik neem aan dat je Engels kunt, kijk dan naar de verschillende media in de wereld.
Maar het zal komen door je leeftijd dat je het niet herinnerd of niet weet omdat je te jong was.

Geloof mij en ik lul echt niet uit mijn nek, de Nederlandse leger heeft erg gefaald in Joegoslavie.
@agera: misschien kan ik meer respect opbrengen voor het Nederlandse leger voor wat ze gedaan hebben, misschien wel omdat mn neef er heeft gezeten in die tijd..

vertel mij dan eens wat Nederland had KUNNEN doen, dus niet wat jij wil dat ze hadden gedaan, maar dat gene wat ook werkelijk tot de mogelijkheden behoorde..

en nogmaals, de bevolking van Bosnië nam Nederland niks kwalijk, want ze hadden gedaan wat ze konden.. of ik dat nou op het Nederlandse nieuws kijk, of ik dat nou op het Westerse nieuws kijk (wat dat ook moge zin) dat maakt helemaal geen fuck uit.. er werd verteld door Bosniërs dat ze Nederland niks kwalijk namen.. waarom jij wel?
@dennisr: Er zijn letterlijk duizenden overgedragen aan de Serviers, omdat anders de Nederlandse soldaten vermoord zouden worden door de Serviers.
Eigenlijk moet ik hier de tijd voor nemen en een uitgebreid stukje schrijven over de tijd van dat het Nederlandse leger in het toenmalige Joegoslavie zat.
@agera: wat had jij gedaan dan? jezelf opofferen of een paar moslims?

daarnaast negeer wat je Nederland toen wel heeft gedaan, de goede dingen..
@agera:

dat waren inderdaad Armeense praktijken ..
@lincoln: Je weet dondersgoed hoe het zit met het Joegoslavie tribunaal.
Ja ik weet het is hard, je wil mij beschuldigen van die armeense praktijk, de Nederlanders waren de grootste schurken destijds.

1-Joegoslavie tribunaal, toekijken en niets terwijl Serviers duizenden Bosniers omleggen
2-Indonesie, Suriname en Zuid-Afrika.
3-Wo-II de joden uitleveren aan Duisters lager, zwakker en zieliger kan het niet.
@agera:

ik beschuldig jou nergens van hbo,ertje ..

behalve van niet kunnen lezen ..
en dom wijsvingeren ..
en een gebrek aan een spiegel ..

hup .. ga je ergens anders maar druk maken om een kleurtje of een velgje ..
@agera: hier sla je de plank toch wel behoorlijk mis.. Nederlanders de grootste schurken destijds.. pfff, valt me dat even tegen.. en dan 300 reacties lang net doen alsof je de wijsheid in pacht hebt.. en dat met zulke uitspraken weer vergooien.. jammer..
@agera: Hoezo zijn de soldaten dan lafaards, die volgen orders op. En bovendien wederom (tenzij jij daar bij geweest bent) baseer je je mening op wat je ergens gelezen of gezien hebt. Dit is volgens jou (westerse pers) niet waar en gemanipuleerd…….
@agera: Iran heeft tenminste zijn trots, wat heeft Nederland in de WO11 gedaan. Binnen 3 dagen was het helemaal plat, bijna geen verzet iedereen gaf zich over…

Beetje kennis kan jouw geen kwaad aangaand bovenstaande,enig idee waarom Rotterdam is gebombardeerd?
Wat weet jij van de strijd op de Grebbeberg,de Maasbruggen of de luchtmacht tegen een superieur duits leger!Het duiste leger dat maar lieft zo’n 350 vliegtuigen verloor en zo mede daardoor de invasie op Engeland verloren zag gaan.Het duitse leger dat juist respect had voor het verzet van dit kleine landje met een ouderwets leger. Nee Iran met zijn retoriek,zeggen een amerikaans vliegdekschip aan te vallen wat door de internationale wateren vaart door de straat van Hormoez.En vervolgens niets doen,blufpoker!!! En dan nog trots dat Khadaffi zijn land niet ontvluchte!!Dan had hij in zijn paleis moeten blijven en zich niet verstoppen in een riool terwijl hij probeerde te VLUCHTEN!!
@blownbird79: wat jij zegt klopt niks van joh! op zijn nieuws is dat nooit verteld..
@dennisr: haha das waar.Het verbaasd mij de felheid van dit soort lui.Minderwaardigheids complex?
In de moderne geschiedenis heeft het midden-oosten niks anders opgeleverd dan olie.Geen opzienbarende en wereldveranderde uitvindigen of wetenschappers,natuurkundigen etc.etc.zoals in het westen en het verre Oosten.
@mercs: Gast ik ga niet eens meer op je reageren als je alleen maar onzin en onwaarheden blijft uitkramen. We zitten tenslotte in het zelfde schuitje maar denk nou niet dat ik me beter voel dan iemand anders want dat is niet zo. We zijn allemaal gelijk. Nee ik ben geen king en wil dat ook niet worden.

Wanneer heb ik gezegd dat er iemand gek is? Enkel niet op de hoogte van de stand van zaken. je volg blijkbaar alleen maar Mainstream media… Dezelfde waarvan de Duitsers zo gebrainwashed van waren. Een hoogontwikkelde samenleving die werd geowned door propogandisten.. laat staan hoe ver ze nu zijn met al hun nieuwe media en technieken..
@hotspitta: Sinds gisteren hebben ze geen enkel tegenargument. Om er onderuit te komen, komen ze alleen maar van, je bent gek.

Laat ze lekker geloven dat alles in de media klopt. Zelfs Hitler met de Kristalnacht, liet iedereen geloven en brainwashen.
De Westerse media doet dat nu ook tov Iran brainwashen en haatzaaien jegens Iran. En maar wijzen naar Iran en de enige schurk is Iran. Klopt wat je daarnet zei over media, dit was een voorbeeld.
@agera:

tis idd ook verschrikkelijk moeilijk om het woord “Iran” en “Ahmadinejad” niet steeds te verwarren ..

zeker als je je tot doel stelt om haat te zaaien tussen bevolkingsgroepen ..
@agera: @house:
Kennen jullie: wij van wc-eend adviseren u wc-eend? Dat is precies wat er gebeurt. Volgens jullie moet ik naar een Arabische zender luisteren. Maar zeg eens eerlijk, hoe betrouwbaar is dat?
Haat zaaien tegen Iran? Noem eens een voorbeeld van een nieuwsfeit van de afgelopen week (van een fatsoenlijk nieuwsmedium) waarin er geen feiten staan, maar enkel dingen die niet waar zijn en bodoeld als haatzaaien? Neem nu dit artikel. Hier staat nergens iets in wat niet waar is. Waar heb je het dan over?
@mercs: Voor de zoveelste keer waar heb jij mij horen zeggen dat je moet luisteren naar een Arabische zender. Ik zeg voor de 40ste keer dat je niet alleen naar de Nederlandse media moet luisteren, maar naar verschillende media. In de wereld zijn er een hoop andere zenders dan het Arabische.
@agera: Waar heb je dan nóg meer gezegd(andere 39x) dat ik niet alleen naar de Nederlandse media moet luisteren, ik kan het namelijk niet terugvinden?

Maar naar andere zenders luisteren en vooral ook veel lezen doe ik dus ook. Maar die zullen je vast niet bevallen.
@mercs: Waar heb ik het dan gezegd dat je moet gaan luisteren naar Arabische zenders?
@agera: Je hebt niet gezegd dat ik naar een Arabische zender moest luisteren, maar je hebt wel gezegd dat de westerse media haatzaaien en brainwashen. Daaruit maakt ik op dat ik naar een Arabische zender moet luisteren, omdat het in dit geval een land betreft wat daar betrekking op heeft. Nu jij nog……..met je 40x
@agera: Maar krijg ik nog antwoord op mijn zeven punten speech nav jou preek, of zeg je van: je hebt gelijk!
@mercs: Ik geef je absoluut geen geleik. Ik schreef iets in de hoop dat je met sterke argumenten zou komen, maar je schrijft precies het tegenovergestelde.

Ik had me voorgenomen om na 19:00 niet meer te reageren, omdat er vanavond een aantal top duels staan op het programma van de Europa League voetbal. Vanuit mijn laptop zit ik nu te reageren, terwijl ik echt de tijd daarvoor moet nemen.
@agera: Wat betreft kunnen wij elkaar de hand schudden want voetbal mag ik ook graag kijken. Als ik met argumenten kom die jou niet bevallen, kwalificeer je die als niet sterk. Ik vind jou argumenten ook niet sterk….. Misschien begrijp je wat voor een visuele cirkel je belandt. En ik ga ook niet meer teveel zeggen, maar jou mening is niet altijd waarheid. Ook niet als je dat vanuit vroeger bent geleerd. Feiten zijn waarheid, niets minder en niet meer. Ik zeg niet dat ik altijd gelijk heb, maar ik sta best open voor anders denkende, maar niet iemand die bij voorbaat al zegt dat het geen argumenten zijn. Ook dat is een mening en absoluut geen feit. Leer dan eens het verschil tussen meningen en feiten voor jezelf te onderscheiden.
@mercs: Weetje wat het mooie van voetbal is, het brengt mensen bij elkaar die op politiek gebied totaal anders denken.
Maar
@agera: Als ik al jouw slappe posts samenvoeg kan ik alleen maar concluderen dat je een schijthekel hebt aan het rijke en ontwikkelde westen, Amerika en de EU. Als je het nieuws bekijkt in plaats van oorlogje te spelen had je kunnen weten dat Amerika ook erg afhankelijk van de EU is op economisch gebied. Economie boeit jou niet zoveel hè? Jij bent eerder geïnteresseerd in andere dingen zoals kernwapens en je haat tegen het westen. Voor zover ik het weet zit jij nu relaxt achter je mooie pc’tje, met een opleiding die door de overheid wordt betaald hier in dit mooie land. Ik snap überhaupt niet waar je het lef vandaan kan halen om je haat tegenover het westen hier op een Nederlandse blog te verkondigen. Jij bent een typisch geval van iemand die geobsedeerd is door iemand die meer heeft, in dit geval, het westerse wereldje. Ik begin zelfs een beetje bang van je te worden met je gedachtegang, het wordt steeds extremer. Je hebt overduidelijk to-taal geen ervaring met de oosterse landen, hell, je durft gewoon te zeggen dat je respect hebt voor een dictator die z’n eigen volk laat bombarderen, hoe durf je. Gebrek aan kennis, je bent gewoon een verwend nest en je mist veelsteveel empathie tegenover andere mensen. Ook raad ik je aan om eens op een volwassen manier te gaan discussieren. Dat houdt in, begrip voor andermans mening, dus niet direct blaffen en woorden in mens woord stoppen want het siert je totaal niet. Aju
@hotspitta: Andere Gast, jij voelt je niet beter? Maar je zegt wel “ik ben niet de enigste die zijn ogen open heeft”. Daar je eerder zei dat degene met 1 oog blind in het land der blinden koning is. Oftewel: jij hebt je ogen open en ik ben blind. Het spreekwoord zegt het al: jij bent de meerdere, want ik ben blind. En nog durf jij te beweren dat je niet beter voelt? Of je lulde maar wat, dat kan natuurlijk ook nog.
@mercs: Blijkbaar is je IQ niet hoog genoeg om het spreekwoord uberhaupt te begrijpen. “In the land of the Blind the one eye is king” Drie keer raden waar dat oog voor staat. En ik kan je vertellen dat ik dat niet ben. Nu jij.
@hotspitta: Beginnen we weer over IQ? Waar slaat dat op? Of zal ik weer flauw worden en beginnen over opleiding? Dat je je vriendjes, met hbo of die andere die zogenaamd heel intelligent is met zijn tandheelkunde, er maar bij moet roepen.
En wie dat oog is zou ik niet weten. Misschien Allah? Die heeft wel meer dan een oog, toch?
Ik zou het echt niet weten. Wat stel je toch moeilijke vragen. Gelukkig krijg ik drie kansen om het te raden. Dus ik mag nog twee keer raden. Fijn joh, dat ik die kans krijg…….
@hotspitta:

o.k. .. dus je bent er niet geweest ..
niet erg hoor ..

maar om daar over te liegen is zo zielig ..
@lincoln: Leg uit..
@hotspitta:

try harder ..
HOT-topic geworden, haha
Het feit blijft dat als America doorgaat met het aandringen op sancties tegen Iran.(alle monetaire tegoeden in uit europa te bevriezen, Andere landen VERBIEDEN om Iraanse olie te kopen of te importeren)Onder het mom dat Iran zogenaamd met een atoomwapen bezig terwijl het alle zaakjes op orde heeft, de inspecteurs op alle gewilde locaties toelaat. Het NPT netjes heeft getekend en volgens het boekje hun nucleare kerncentrales opbouwt. Als het word aangevallen zijn we allemaal de lul ze hebben de technologie om America’s nieuwste en meest top secret Drones neer te halen en het op Iraans grondterein scratchles the landen. Het word dan een vuile oorlog die voor niemand goed zal zijn. Ook hier niet..en niet alleen voor de benzineprijs.
@hotspitta: Je bent MARK MY WORDS vergeten………
@hotspitta: Je onderschat Amerika.. heb je dat wel door?
@hotspitta:Zodra europa met kerst 2012 is platgebombareerd door de Russen China en India praat jij wel anders…mark my words

En laten India en de VS nou al jaren een militair samenwerkingsverband hebben,dus die kan je afvinken.
@blownbird79: Ze geloven je pas als het op al jazeera is geweest. Anders is het gewoon de westerse media die ons brainwashed etc…..
Ja en 2Pac kwam vroeger bij ons door de schoorsteen cadeautjes brengen.

wow wat een topic…
@GOD: Niet mijn religie belachelijk maken!

Redactie, kan deze blasfemie verwijderd worden? :D
@bozewolf:

Dus jij gelooft niet in mijn geloof dat ik “het” niet geloof.
Wat een blasfemie… Redactie!
: stenigen soms nodig
AMSTERDAM – De Britse haatsjeik Haitham al-Haddad heeft vrijdagavond in de Amsterdamse Balie gezegd dat het stenigen van vrouwen “soms nodig is.” Ook verdient het verlaten van de islam verdient – in islamitische landen en als aan de voorwaarden wordt voldaan -de doodstraf. Dat zei Al-Haddad vrijdagavond in het Amsterdamse debatcentrum De Balie.

Dus House trek je conclusies en ga terug naar je vrienden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).