Is de Toyota Prius immuun voor autodiefstal?

Auteur: , 62 Reacties

Je steelt toch ook geen wasmachine.

Zaaddodend, ongeïnspireerd en gewoonweg saai. ‘Een manier van vervoer‘, ‘gewoon een auto’ en de oorzaak van het uitsterven van de middenklasse. Ze gaan dood van verveling, allemaal. Een Toyota Prius neem je omdat het moet, niet omdat het kan, zelfs niet omdat het een verstandige keuze is. Mogelijk bang om achter het stuur in slaap te vallen, daarom weigeren de heren (en dames) criminelen Toyota Prii te stelen.

Uitzonderingen die de regel bevestigen zijn er natuurlijk altijd. In de VS werd 1 op de 606 Toyota Priussen (bouwjaren 2008-2010) gejat, gemiddeld stelen Amerikanen 1 op de 78 auto’s uit die leeftijdscategorie. Nederlandse Toyota Prius diefstallen bleven steken op 44 stuks in 2011. Toen reden er in totaal ongeveer 30.000 Prii rond. Tegelijkertijd werden bijna 1900 van de 300.000 Volkswagen Golfjes minimaal 1x gestolen.

Of het de crimineel iets uitmaakt hoe een auto rijdt? Waarschijnlijk niet. Als een auto makkelijk verkoopt jat je die. Blijkbaar is de Toyota Prius tweedehandsmarkt ‘meh’. In onderdelen verkopen is eveneens lastig, aangezien veel onderdelen Prius-specifiek zijn. De 400V kabel middenin de auto maakt het ook lastig hem uit elkaar te halen. Moraal van het verhaal: als je de continue autodiefstal van je BMW zat bent, neem een Prius. (bron: Groen7.nl)62 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
JA! De vlucht van de plaatsdelict naar vrijheid is beperkt.
Broodtrommeltje…
Je kunt wel mooi stil wegkomen bij een overval.. Toch raar dat ze een Audi rs4 of iets dergelijks stelen om weg te komen bij een overval i.p.v. zo’n prius.
@Lennart95vdk: Eerder andersom, stil aankomen en met knallend vuurwerk met vals kenteken (de RS4 of 6) wegracen!
Wel makkelijke getaway car. Gewoon na de diefstal 110 gaan rijden op de linkerbaan van de snelweg, val je totaal niet meer op tussen de andere Prii.
@Dev:

Prii? Serieus? Prii als meervoud van meer dan één Prius?
@heidi: Ja, net als Prei, maar dan als Prii.
@heidi: Ja, is officieel zelfs:)
@dragspert: Nietwaar, bij meervoud merknamen is het altijd -en erachter. Lexi als meervoud van Lexus kan officieel ook niet.
@ferrari94tr: Fout. Voor straf de rest van je leven Mercedes-Benzen.
@ferrari94tr: ORLY ? Ferrari’en i.p.v Ferrari’s ;)
@ferrari94tr: Prius is ook geen merk
@heidi: Da’s humor om te lachen… Op AB.nl dan.
@heidi: Schitterend toch?! Analoog aan Ferrarii :)
@sjamp: Ferrari is al meervoud :-).
@Dev: als je maar 110 rijdt, dan val je wel op hoor. 150-160, dan val je niet op:p
@meneersander: Ik heb nog nooit een Prius 150 zien rijden hoor ? Vandaag wel weer eentje kilometers lang 110 op de linkerbaan waar je 130 mag; met daarachter zeg maar ‘2km langzaam rijdend verkeer’ …
@dawwg: Bij mij was het laatst nog erger. Ik reed richting een rood stoplicht.. geen auto’s in de buurt.. sta ik te wachten, komt er links van mij een prius staan.. zo van: ik gas je eruit.. Dan vraag ik me echt af wat deze mensen denken? Denkt hij daadwerkelijk mij eruit te kunnen rijden met een Prius?
Aan de andere kant, misschien was hij jong, want toen ik net mijn rijbewijs had probeerde ik het ook altijd met de picasso van mijn moeder.. ongeacht tegen wie! maar moraal van het verhaal: Er zijn idd Prius rijders die hard rijden, dus ook 150-160 op de snelweg
Ik kan wel ergere auto’s bedenken dan een Prius, neem al die klote boodschappenwagens die je tegenwoordig overal ziet rijden, zelfs op de snelweg blijven ze vrolijk links plakken.
Zucht.. Ik zou willen dat iemand ze alle 30.000 in één keer meenam, weg, foetsie.
@flippert: zoveel al??!
@petrolhead111: ja, vreselijk. Het schijnt overigens wel exportauto nummer één te zijn, geen hond die zo’n ding hier tweedehands koopt kennelijk.. Gelukkig maar, ze vervuilen het landschap en zorgen voor oponthoud op de weg, maar zodra het leasecontract voorbij is: hop, de grens overschoppen.
@flippert: Tuurlijk, gaat enkel om de aankoopprijs.
Mensen die zeggen dat ze dit écht kopen voor het milieu zijn geen haar beter dan pak ‘m beet Rutte.
“psst!” “prius koopuh?” iedereen lacht je natuurlijk keihard uit als je daar als oprechte junk mee aan komt zetten..
Vind je het gek zo’n auto is ook niet vooruit te branden.
@bsxc2: Heb je wel eens in een Prius gereden en het gaspedaal volledig ingetrapt? Ik denk het niet, dan had je geweten dat een Prius zeer snel van zijn plek komt, sneller dan veel auto’s zonder hybride aandrijving!
Ja natuurlijk, wie steelt er nu zoiets
@petrolhead111: ..mensen die zo’n ‘auto’ willen maar niet kunnen betalen?
Wel opmerkelijk dat deze auto dan wel als beste keus in het kopen van een occasion naar voren komt. @ Tüff statistieken
@vluggejapie: In Nederland dan.. Kan nie anders
@petrolhead111: tüff is Duits..
@vluggejapie: hoe kom je daar bij? Dat ding komt verre van als beste uit de bus bij Dekra (=tüv)!!
@flippert: http://www.amt.nl/Management/Bedrijf/2010/12/TuVDekra-bezuiniging-op-onderhoud-zet-door-AMT029638W/ alstublieft.
@vluggejapie: dat was twee jaar geleden! Inmiddels zijn ze ver gedaald op die lijst..
@flippert: zet door! Zo luidt de titel. Bezuinigen doen we nog steeds en ook nu komt deze auto er als beste uit
Gek, de kans op Prius-diefstal is in Amerika nauwelijks anders dan hier, want rond de 1,5 promille.
Best gek: jat een zwarte en ga niet harder dan een kilometertje of 25 per uur en voila: stealth modus!
Blijf het een mooi wagen vinden met vooruitstrevende techniek.
@norge: plus een e bij mooi natuurlijk.
@norge: wat is er vooruitstrevend aan een stofzuigermotor op je achteras plakken en vervolgens claimen dat je daar de ijsberen mee redt??
@flippert: Als je het vergelijkt met andere auto’s die techniek gebruiken die al over honderd jaar ongewijzigd is dan is het vooruitstrevend ja.En wat voor stofzuiger heb jij en wat doe je er in godsnaam mee?
@norge: Mooi? het uiterlijk of de techniek? verschrikkelijke lijnen heeft dat ding, ongelofelijk lelijk.. die prius wagon is al iets beter..
Zelfs de dieven willen nauwelijks een Prius, wie verwondert dit echt?
Ik rijd in een Karma en ben geen moment bang dat het autodievengilde zich er meester van gaat maken. In tegenstelling tot de Prius heeft dat zeker niet met de looks te maken, maar alles met de onbekendheid. Ze weten gewoon niet hoe ze hem moeten starten…

Ik merk dat ook aan mijn verzekeringspremie: die is met € 750 per jaar (trede 20, dat wel) lager dan de premie van een Audi die een stuk goedkoper is!

Het zou me niet verbazen als volledig elektrische auto’s, dus zonder range-extender, nog minder diefstalgevoelig zijn; daarvan weet een dief namelijk ook niet of de accu vol is, en hoe ver hij met die accu kan komen. En waar en hoe laadt je hem dan op?!? Nee hoor, je Leaf kun je gerust onafgesloten laten rondslingeren.
Vond de afbeelding op facebook leuker…
Af en toe hebben types als Alwood de onbedwingbare neiging om de Prius te bashen. Gewoon als of ze tegen een muur moeten slaan.

Zonder aanleiding. Om hun frustratie af te reageren.

Ik zou zeggen: ga eens naar een psycholoog. Of een psychiater. Dat helpt vast. En ik betaal mee via de verzekeringspremie.
@glashelder: de Prius is anders ook een emotieloos stuk blik waar je als autoliefhebber niet in gezien wil en kunt worden. En dat komt van een Toyota liefhebber in hart en nieren. Vooruitstrevend? Ja. Kwalitatief goed? Absoluut. Mooi? Persoonlijk, maar ben geneigd voor iedereen te spreken als ik “nee” zeg. Rijders auto? Hell no!

Mijn punt is, op zich is de Prius een goede auto voor mensen die geen f*ck om autorijden geven. Feit is ook dat Toyota het nodig vond om de auto er totaal anders uit te laten zien dan de gemiddelde auto. Stel je eens voor dat de Prius er meer uit had gezien als de huidige Honda Accord, Ford Mondeo of voor mijn part Audi A4 (het gaat niet om de klasse maar om de vormgeving uiteraard). Dan was hij waarschijnlijk totaal anders ontvangen. Je zult ook niemand horen klagen over de nieuwe Lexus LS en hoe lelijk die wel niet is ondanks dat het een hybride is (algemeen is: hybride = lelijk). Er zullen genoeg mensen zijn die ‘m niet mooi vinden, maar ongetwijfeld minder dan in het geval van de Prius. Waarom? Simpel, omdat de LS eruit ziet als een gewone auto, niet veel anders dan een S-Klasse of 7-Serie.
@glashelder: ach gossie.. Plagen ze je lieve Prius vriendje?? En moet je nou huilie-huilie?
Prius is erg makkelijk om te jatten. Kortsluiting kun je maken bij kentekenverlichten en alarm defect.

Laatst in Monster 3 stuks gejat / gestript in 1 nacht.
@Rogier: goed nieuws!
Ach in een Audi hybride wil al helemaal niet gezien worden.
Ach in een Audi hybride wil “je” al helemaal niet gezien worden!
@e zoveel

Dus of een auto deugt staat en valt met het uiterlijk.
Mooie autoliefhebber ben je.

Autorijden is een van mijn favoriete bezigheden. Niet om te hoeken, maar om de techniek te voelen functioneren. En ik ben zeker niet de enige Prius liefhebber. Rijdt heerlijk, snel en soepel, zonder gedreun.
@glashelder: “Techniek te voelen functioneren” is nou niet echt het eerste wat bij me opkomt als ik aan een Prius denk.

Een tank van 1700kg met 550kg aan batterijen met maar 140pk is helemaal niet snel, maar vaart als een boot.

Daarnaast is een beetje moderne/premium auto net zo stil als die bak accuzuur. B.v. mijn eigen auto is idle zo stil dat je niet hoort (of voelt !) dat de motor loopt; en eenmaal op de snelweg is ie veel stiller dan een Prius (want betere geluidsisolatie en fatsoenlijke banden).
@dawwg:
Typisch gevalletje niks weten, wel lullen.
@glashelder: wahaaa! Een Prius ‘liefhebber’! Briljant..
@dawwg

1) Alle waar naar zijn prijs. Natuurlijk zijn er betere auto’s te koop.
2) Als je zerieuz genomen wil worden moet weten waarover het gaat. Een Prius tank weegt 1350kg en niet 1700kg. De batterij weegt 36 kg en niet 550kg.
@glashelder: nietes, de waarden die jij noemt zijn op basis van lege accu’s. Opgeladen heb je het over 550/1700!!
Goh… toch raar; Dit bericht stelt toch dat het de andere kant uit gaat met prius diefstallen:
http://www.omroepwest.nl/nieuws/25-10-2012/steeds-vaker-diefstal-op-bestelling

Bij ons in de buurt staat de score al op 12 stuks in twee maanden. Een Oostblok-bende schijnt het op de koplampen (vanwege bepaalde sensors) Boorcomputers en de dashboards van Priussen gemunt te hebben. Het mooie is dat zijn vooral de priussen met ‘keyless entry’ heel gemakkelijk weg kunnen halen…. Toyota houdt (ook dit weer) angstvallig stil. #tipical
@flippert

Waar koop jij je batterijen? Loop je ook te zeulem met 10kg batterijen in je telefoon na het opladen? En ben je dan blij wanneer ‘ie eindelijk leeg is en niks meer weegt?

Grappug
Waarom de fck wil je uberhaupt een wasmachine jatten :’) Een beetje oude Miele weegt iets van 120 kg ofzo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).