Is deze Volvo V70 de ex van Willem-Alexander?

Auteur: , 56 Reacties

Hebben we hier een toevoeging voor Robbie's artikel over de auto's van het Koninklijk Huis te pakken? Volgens de verkoper wel, en afgaande op de kentekengegevens zou het best wel eens kunnen kloppen dat deze fully loaded V70 zijn eerste jaar in dienst van ons Koningshuis heeft gestaan.

We weten dat de Oranjes behoorlijk Volvo-minded zijn. Deze dikke 285 pk sterke T6 AWD in Summum-trim (fit for a King) heeft volgens de verkoper ‘een VORSTELIJK tintje dat nu 10 jaar samen is!’ Nou, wat zou dat nou zijn…

Als we het kenteken (53-SRJ-3) natrekken is er verdacht weinig te vinden over deze auto: de RDW geeft nul op rekest, maar de VWE geeft wel gegevens. De eerste toelating is van juni 2010, maar het kenteken past eerder bij eind 2011.

Volgens ons is het dan ook goed mogelijk dat de auto een jaartje in dienst van de Oranjes (die nog steeds genieten van allerhande belastingvoordeeltjes) heeft gestaan, waarna hij overging op een tweede eigenaar die hem nu te koop aanbiedt. Hij gaat in ieder geval niet mee naar het nieuwe Griekse optrekje.

Prijs? Nog steeds meer dan 50k, maar dan heb je wel een auto waar misschien, eventueel, mogelijkerwijs het gezinnetje van Willem-Alexander mee door Wassenaar heeft getoerd. En dat is voor sommige mensen misschien wel een paar extra centen waard.

Met dank aan Thomas voor de tip!56 reacties

De dienst volvo’s worden allemaal geleasd hè, dus er zijn meerdere volvo’s in de omloop waar wellicht wat prinsjes en princesjes in getourt. Na een jaar komen er steeds nieuwe. Niet alle auto’s, want de verlengde en gepantserde voertuigen kosten al snel veel geld, dus worden ze gekocht.
@zender: Lijkt inderdaad ex-leasebak van het Koningshuis; er is nog geen 1ste naamstelling volgens VWE. Mogelijk verklaard dat ook wel de hoge prijs; volle mep BPM.
tja ..
heb niet echt een hoge pet op van die steuntrekkert met zijn asielzoekstertje ..

maar veel priemiejummer als deze auto gaat het niet snel worden ..
@lincoln: Wat een heerlijk genuanceerde opmerking.
@lincoln:
Jammer…
@lincoln: LOL! hahaha, episch +1
@lincoln: jaloezie noemen we dit voorval
@lincoln:

Heel het koningshuis bestaat toch uit asielzoekertjes van allochtone afkomst ?
@bempi: Je bent je blijkbaar niet bewust (en Lincoln ook niet) van het feit dat de koninklijke familie (Bea, Wim-Lex en Maxima) veel meer bijdragen aan de nederlandse economie als menig grote multinational. In het kielzog reizen er met staatsbezoeken (meerdere keren per jaar) een grote schare bedrijven mee die vaak grote opdrachten verkrijgen die zonder inzet van de koninklijke familie NIET binnen waren gehaald.
@406_v6: Maar dat zou een president ook kunnen…
@406_v6:

Ik heb niks met het koningshuis vol allochtonen. En die opdrachten verkrijgen we al omdat wij een kenniseconomie zijn. Daar hebben we diplomaten met lelijke tanden en een spierwitte kop vol met sproeten niet voor nodig, die ook nog eens zogenaamd van adel afkomst zijn.
Wie denk je dat die reisjes betaald ? Juist ja de belastingbetaler. Heb ik daar om gevraagd ? Heb ik gevraagd om de Groene draak te sponsoren in onderhoud wat op jaarbasis 5 ton kost of de leuke buitenhuisjes in Griekenland of Zimbabwe ?
@bempi: Een klant van mij (nederlandse multinational) heeft de afgelopen 20-25 jaar voor vele miljarden aan opdrachten binnengehaald omdat er DANKZIJ het staatsbezoek van jouw “allochtonen” contracten werden afgesloten. Ken ook gevallen waar men (het kabinet/2ekamer) een staatsbezoek NIET kies vond, daar zijn potentieel grote orders blijven liggen, konden de diplomaatjes ook niets aan verhelpen.
@406_v6: (@bempi:) heeft wel vaker wat van die opmerkingen.., en gelijk ga je niet krijgen..
@zender:

Dat geeft niet :) Ik snap alleen niet waarom mensen denken dat de Nederlandse economie sterk tot alleen afhankelijk is van het koningshuis ?
@406_v6: Bullshit. Je verhaal slaat op niks. Een president kan dit ook. Zelfs dan nog; bussiness is bussiness. Of er nu een horde aan mensen met lelijke hoedjes en nog net niet boerkadragers, dit maakt voor een eventueele bussiness-deal niks uit.
@jeffreym3: Elk land doet aan reguliere, ‘politieke’ handelsmissies, maar een bezoek van een Koningshuis heeft in sommige landen weldegelijk veel meer status.

Tevens kan een Koningshuis langdurige, persoonlijke relaties opbouwen (ook belangrijk in sommige culturen !), in tegenstelling tot een premier die vaak na 4 jaar alweer het veld moet ruimen.
@406_v6:

Nederland heeft zich zelfstandig verrijkt door de beste techneuten, wetenschappers, ingenieurs en doktoren enz naar Nederland te halen en om te vormen tot een kennis economie.
Bijna niemand op deze aardbol kan tegen ons op, op het gebied van techniek en ontwikkeling. De orders slepen wij massaal binnen, omdat we daar bekend om staan. Kijk naar Dubai met de palmeilanden, daar heeft het koningshuis geen rol ingespeeld. Ons handelsmerk en naam zijn bekend bij dit soort landen.
Datzelfde geldt voor BP met het olieprobleem. Nederland bood ook hulp ( wederom zonder het koningshuis ). Dat cruiseschip Concordia om te bergen ( wederom Nederlands hulp zonder koningshuis ). Dit zijn recente voorbeelden van waarom het koningshuis de miljoenen / miljardenprojecten niet binnen halen. Het koningshuis is alleen om de banden te behouden, maar daar blijft het bij. Thee leuten enz.
En ja Nederland ligt niet wakker van een of twee projecten minder. Wij zijn gewoon steenrijk en behoren tot de top 5 rijkste landen.
@bempi: Wtf? Dacht je soms dat Beatrix die boot recht ging trekken? Dat is een totaal verkeerd voorbeeld? Noem dan ook de projecten die ze wel binnenhalen. Vergelijking van niks dit. NL economie hangt er niet sterk vanaf maar zonder was het niet beter.
@zender:

Vergelijking van niks omdat het gebaseerd is op realiteit en feiten. Grappig mannetje jij. Blijf jij maar verder dromen en het volkslied zingen.
@lincoln: wat een sjieke comment…
Een paar jaar geleden hebben wij met ons gezin ook een (tweedehands) v70 gekocht, bleek opnieuw op kenteken te zijn gezet en het jaar van toelating klopte niet helemaal. Na wat doorvragen bleek ook dit een royal te zijn geweest. Mooi speciaal kleurtje zit erop:)
@voldevo: Dus als de klant de import een beetje verdacht vindt zeg je als doortrapte handelaar gewoon: is van een oud koninklijk vrouwtje geweest…
Zo, voor 50k is dat een best waardevaste auto.
Mijn oom had een vorig model Volvo met het zelfde verhaal. Voordeel van deze auto was dat hij echt in top conditie was, technisch en qua uiterlijk!
@Johan82: 10 comments en nu al 2 Volvo’s die van ’t koningshuis komen.. Hoeveel hebben die gasten er wel niet??
@kaasboerin: vast veel!
@kaasboerin: Als ze elk jaar nieuwe nemen, hebben ze er nog wel wat versleten denk ik.
Ik word er niet warm of koud van. Gewoon een standaard Volvo hok. Wat veel leuker is, zijn de specials van het koninklijk huis met extra sterke motoren en gadgets. Ik heb alleen ooit een foeilelijke Ford Scorpio van Beatrix te koop gezien (hier op AB), maar er zullen er vast meer zijn.
@midasracer: vakje voor je schaar
@midasracer: wij hebben, voor zover ik weet, nooit geschreven over een oude Scorpio van Beatrix die te koop stond…
@robbie: Ik meende een verhaal te herinneren van een handelaar die zo’n auto te koop had staan voor een paar mille. Met name de motor was opgevoerd. Maar ik kan fout zijn. Ik zal nog even graven of ik iets kon vinden.
@midasracer: Prins Bernard had een aardige auto-collectie, misschien dat ie daartoe behoorde ?
@dawwg: Nee die had alles groen en ik kan me een blauwe Ford herinneren. Volgens mij had de handelaar de auto via de Domeinen aangeschaft.
Ja en dan? Begrijp nog altijd niet waarom sommigen onder ons extra betalen omdat het ooit van iemand bekends was.
Volgens mij roept elke occasionboer dat de blauwe Volvo die in zijn showroom staat van het Koninklijk Huis is geweest…
@robbie: ze schijnen wel een speciaal kleurtje te hebben, koninklijk blauw oid
tynoww via Android app
Wij zijn laatst bij deze Volvo-dealer geweest en de verkoper vertelde ons dat de auto is geweest van hare majesteit de koningin. Ze gebruikte de auto voor privé-ritten.
@tynoww: Die van mij zei dat Napoleon er wel eens op had gescheten vroeger.
@kaasboerin: Dat krijg je met die schijtbakken BMW’s he ;)
@mopar: Hahah, origineel kerel.. 8)
@tynoww: lijkt me sterk dat hare majesteit in een ongepantserde auto rijd, zelfs voor privé ritten.
@sketcher: die s80 van haar is anders niet gepantserd hoor.
@mopar: En wat is jou bron?
@zender: mijn eigen ogen, heb er namelijk omheen gelopen op airport EELDE. Ze stalden daar de wagen tijdelijk in dezelfde hangaar als mijn lesvliegtuig.
@mopar: Je kunt het aan de buitenkant ook niet zien volgens mij.. hij is namelijk wel gepantserd. Kan natuurlijk fout zijn maar de bron van mij is behoorlijk betrouwbaar.
@zender: Raampje stond open, kon aan de dikte van het glas zien dat het niet gepantserd was, OF ze moeten meerder S80’s hebben voor de wat gevaarlijkere omstandigheden. Want de wagen die ik zag werd gebruikt als vervoer naar de opening van een museum.
Die auto is dus betaald met mijn belastingcenten?

Buiten dat. Who gives a fuck?
@jeffreym3:

je mag em nu terug kopen .. zo zijn ze dan ook weer ..
Nadenkertje… de dame achter de kassa van de Aldi moet meebetalen om Bea von Amsberg en haar familie in het (Volvo-)zadel te houden!
Een Volvo is een Volvo is een Volvo, daar veranderen de billen van Wim-Lex niets aan. Hmm, een echte Volvo opmerking…?
Ze hebben wel wat met Rotterdam/Schiedam geloof ik. Deze Volvo staat in Rotterdam en bij http://www.noortklimaservices.nl/ in Schiedam ooit eens een verlengde Scorpio met AA-kenteken zien staan…
De datum van de eerste toelating kan ook de eerste toelating in het buitenland zijn toch? Voor zover ik me kan herinneren…

En @bentley1969 en anderen: het is echt heel vermoeiend om zo te praten over het koningshuis. We weten het nu wel. Serieus. Nee, echt…

Ik zie trouwens ook niemand méér betalen voor deze auto. Waarom zou je? :P
Is dit nu de auto van die WC potter gooier… Dacht ie wel een echte auto zou hebben Audi, Mercedes, BMW beetje jammer.
@schellekens006: echte auto.. En dan noem je dat op? wtf! ):
Zou leuk zijn als de standaard speeltjes er nog in zouden zitten achter het verborgen luikje. Blauwe lampen in de gril en kopsteunen, en de sirene…
Ook weer een wolf in schaapskleren. Hou ervan !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).