Is dit het begin van de Chinese invasie? [Spyvideo]

Auteur: , 21 Reacties

Autofabrieken vertrekken steeds vaker uit West-Europa terwijl onbekende namen in toenemende mate aanstalten maken om hun automotive handelswaren hier te kunnen slijten. The times, they are a-changin.

Volgend jaar zal de automobiele nieuwkomer Qoros onze markt betreden. We schreven onlangs nog over deze Chinees-Israëlische samenwerking en hun plan om met drie modellen op de markt te komen, getekend door voormalige MINI-ontwerper Gert Hildebrand. Zoals het er nu uitziet worden dat een sedan, een hatchback, en een SUV. Maar hoe dit er werkelijk ‘uitziet’ is nog enigszins geheim. Veel meer dan een mockup was er nog niet op beeld. Onderstaand geval bijvoorbeeld (inclusief een meneer die de voorkant imiteert).

Ons videoteam kwam op een tripje door Duitsland al iets meer te weten. Ze schoten een gecamoufleerd exemplaar van de verder nog naamloze Qoros – iets dat oveigens niet gewaardeerd werd door de bestuurder. Het is verder logisch dat ze in deze contreien testen met de sedan, de auto is immers voor de Europese markt ontworpen. Ook zitten er nogal wat EU-tintjes aan deze eerste van Qoros: de versnellingsbakken komen bij het Duitse Getrag vandaan en voor de ontwikkeling wordt samengewerkt met Magna Steyr.

Gaat het ze lukken marktaandeel weg te snoepen in -het qua verkoopaantallen krimpende- Europa? Zulks wordt moeilijk, maar laten we eerst wachten wat voor prijs & specificaties ze hieraan koppelen. Daar is vanaf maart volgend jaar meer over te zeggen, als de Qoros onthuld wordt op de Autoshow van Genève.

De spyvideo van deze Euro-Chinees bekijk je HIER.

Deze Chinees komt naar Europa21 reacties

Dat willen we dat het hier stikt van de chineese bakken. Ik zie liever gewoon vw’s opels audis bmw’s enzo rondrijden dat toyota, mazda enzo
@stijnd007: Ooit gehoord van Japan?
@stijnd007: 7 is je leeftijd volgens mij haha. Even beter opletten bij Topografie op school jochie! OT: ik heb een BYD bekeken in China, exacte kopie van de Aygo. Zag er op eerste gezicht goed uit, maar dat is de pest met alles in China: het ziet er eerst goed uit maar na een paar jaar begint het kuren te vertonen. Zelfde met die Chinese 4-tact scooters die je steeds vaker ziet, goedkoop, maar na 4 x een gescheurd uitlaatspruitstuk wordt het duur! Ben benieuwd hoe ze de kwaliteit in de macht zullen krijgen, dat is tot nu toe niet het sterkste punt van China.
@dotternetta:

Dat komt omdat de handelaar zijn producten voor een zo laag mogelijke prijs wil verkopen en dan moet je natuurlijk niet raar opkijken dat de kwaliteit niet al te best is.

De chinees kan ook kwaliteit leveren, maar niet voor die lage prijzen.
@dotternetta:
Quote:(maar dat is de pest met alles in China: het ziet er eerst goed uit maar na een paar jaar begint het kuren te vertonen.}
Sinds wanneer komen onze VAGjes uit China?
@dotternetta:
Betreffende: ” dat is de pest met alles in China: het ziet er eerst goed uit maar na een paar jaar begint het kuren te vertonen. ”
Bedoel je de iPhone en iPad e.d.?

Wat ik bedoel te zeggen is dat kwaliteit een kwestie is van know-how, kwaliteitssystemen en -methodieken.

Zodra de chinezen het belang van kwaliteit inzien, hebben ze hun zaakjes ook op dat vlak razendsnel voor elkaar.
@ramshoek: iphone,ipad ed worden onder toezicht gebouwd…geef chinezen vrijspel en het lijkt nergens op
Heftige Trailer-pulling jonguh! @ einde filmpje
Hij ziet er op de video een beetje saai uit, maar op dat plaatje zijn ze doorgelagen met het design, hij heeft zelfs geen voorruit!?!?
@bbroekde2e: :p Dat is toch gewoon camouflage om nog niet alles prijs te geven?!
Duckface word dus de nieuwe designrichting?
Chinees. Zag laatst nog een Byd rijden bij de Rdw in Lelystad… Testen ze blijkbaar?
Bye bye Kia
@flippert:
daikhetooitnogeenseensmetjezouzijn…………….
Auto ziet er Europees uit. Zat zelf al de vergelijking te maken met een Seat exeo.
Over 15 jaar heeft @Norge een fappende zoon omdat zijn vader een Chinese auto heeft gekocht met automatische airco en stoelverwarming.
@mercs: Dat heeft mijn Koreaantje nu al, en zoon? Ik weet van niks….
Liever een Russische invasie dan een Chinese. Lada FTW.
goedkope auto’s zijn er al, dat zijn tweedehandse auto’s, veel beter dan chinese prul
@Kaching,

Audi zijn ze qua betrouwbaarheid allang voorbij hoor….
http://www.autointernationaal.nl/artikel.php?id=21602&n=8

haphap

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).