Is een Mercedes CLA met 2 deuren veel beter?

Auteur: , 34 Reacties

We kennen genoeg mensen waarbij de rillingen over de rug lopen bij het horen van de term "4-deurs coupe" dus wellicht dat een CLA met slechts 2 deuren een veel betere optie is. Of niet?

Mercedes CLA Coupy by Theophiluschin

Auto’s met 2 deuren zijn over het algemeen veel mooier, maar wel een stuk minder praktisch. Toch zouden autokopers wellicht iets vaker moeten denken: Wie mooi wil zijn rijden moet pijn lijden.

BMW heeft immers ook de ballen om met de 1 Serie Coupé en Cabrio op de markt te komen, een CLA met 2 deuren zou een mooie concurrent zijn voor die auto.

Het pallet auto’s dat gebouwd gaat worden op het FWD-platform van Mercedes zal naast de A-Klasse, B-Klasse en CLA op korte termijn ook nog uitgebreid worden met een kleine SUV (GLA?). In Shanghai (of Genève) schijnt deze auto in conceptvorm te debuteren, later dit jaar zal dan de productieversie onthuld worden.

Ook zou er op termijn nog een kleine roadster komen, een SLA? (via: theophiluschin.com)34 reacties

Ja, een stuk beter. Nu is het n amelijk wél een echte coupé inplaats van een zogenaamde 4-deurs coupé.
@ej20g: ja want god o god wat een ramp dat de term die gebruikt wordt om het model te omschrijven, dus nieteens de modelnaam, een beetje raar is. Ik denk dat ze bij mercedes trots zijn als dit de grootste “fout” is die jij in dit model ziet.
@lambo4all: lukt het? Ik val persoonlijk totaal niet over de naam “4-deurs coupé” hoor. Sterker nog, als een zogenaamde “coupé” 4 deuren heeft is het in mijn ogen gewoon een coupé met, jawel, 4 deuren! Een 4-deurs coupé dus. Alleen ben ik wel blij dat Mercedes blijkbaar een CLA met 2 deuren overweegt en dus ook overweegt een échte coupé te bouwen, met 2 deuren. Geen idee waarom je nu zo reageert maar ik heb nog nooit één woord getypt over het feit dat een auto met 4 deuren en een coupé daklijn geen (4-deurs) coupé mag heten. De benaming van de carrosserievorm zal me verder een worst wezen, als een auto er voor mij maar een beetje goed uit ziet mogen ze ‘m noemen zoals ze willen. Ook als een auto lelijk is mogen ze dat van mij maar kijk ik er simpelweg zo min mogelijk naar.
@ej20g: een 4 deurs coupe is hetzelfde als een cabrio waar het dak niet naar beneden kan…
@ej20g: @ej20g: ja want god o god wat een ramp dat de term die gebruikt wordt om het model te omschrijven, dus nieteens de modelnaam, een beetje raar is. Ik denk dat ze bij mercedes trots zijn als dit de grootste “fout” is die jij in dit model ziet.
Wauw vond de sedan niet geweldig… Maar deze is wonderful!!!
Ziet er beter uit dan de 4 deurs variant. Mooi ding zo!
die wil ik wel voor me huis hebben staan
Stukken beter! Veel meer stijl dan de vierdeurs.
Die voor- en achterkant zien er toch echt niet uit #mijnmening
@ropbp: dit is geen twitter…
@ropbp: Jouw fiets ziet er van geen kanten uit.
Sorry, ik vind de achterkant van de zijkant er raar aan zitten. Je kunt slecht zien wat de voor en achterkant is
Maken! Laten we de vierdeurs kraken!
Ik heb het idee dat deze auto nog wel gaat komen!
Best mooie wagen maar het ontbreken van RWD is echt wel een grote boosdoener voor me. Ik vind de 1-serie coupé wel wat gedateerd aan het worden maar toch vind ik hem nog steeds mooier. Ziet er, vooral de achterkant, veel bruter uit.

Een melbourne rode 135i coupé graag, wil ik wel mee eens op vakantie :)
Ziet er gewoon prachtig uit! Toch betwijfel ik of deze er gaat komen. Aangezien een cla als even groot is als een c klasse zal die dan in het vaarwater van de c coupe gaan komen.
Hmmmmm heel mooi ding! Ik vond de gewone al top maar dit is echt prachtig! Ik denk dat deze auto veel potentie heeft om op de markt te komen. Laten we hopen!
Verkocht!
Beide mooie wagens, zowel de vierdeurs als deze coupe. De vierdeurs moet dan wel een chromen raamomlijsting hebben, dan komt de daklijn beter uit. Vind het wel een slimme zet van Mercedes om zich in dit segment sterk te profileren, zo zullen ze veel nieuwe klanten in huis halen.
Dit noemt men een : E-klasse coupé (vroeger CLK)
@Ace: hmm, ja behalve dan dat deze 2 maten kleiner is
@Ace: ga je ook nog beweren dat de huidige C-Klasse eigenlijk een W140 S opvolger is? Dat jij maar nooit op de marketing en PR afdeling van een automerk mag belanden…
Ziet er goed uit opzich, maar zal wel te teveel concureren met de C Coupé.
Veel beter. Hoe vaak Mercedes ook 4 deurs coupe blijft roepen, de CLA is gewoon een A-klasse met aangeplakte kofferbak. Eigenlijk niet zo heel bijzonder.
nou, op de beurs van Detroit hebben we gezien dat je voor beenruimte de 4-deurs niet hoeft te nemen, maar ik zeg dat de CLA mooier is met 4 deuren !
Concurrentie voor de BMW 1-Serie en de Audi A1 zou ik zeggen, leuk model =).
@atakan: De A1? Dat is een concurrent voor de Mini, niet de 1-serie. De A3 sedan zal hier een concurrent voor worden.
Dat is toch niet handig? Een taxi met maar 2 deuren?
@robbie : wie mooi wil gaan, moet pijn doorstaan….detail…
Liever breng je modellen uit die aantrekkelijk zijn om te kopen ipv modellen die je uitbreidt wat je in de showroom niet eens wilt aankijken.
Ik vind de overhang van voren er vrij log uitzien. Dat heeft met het aantal deuren niets te maken natuurlijk, maar dat valt mij telkens op. Ik denk dat de auto er eleganter uit zou zien met iets smallere koplampen. Voor de rest een leuke auto, is denk ik wel gevoelig voor hoe je hem aankleedt. Velgen, kleur, glimmertjes hier en daar kunnen deze auto maken of breken.
Ik heb ook het idee dat er (op korte termijn) een 3 deurs A klasse aankomt. Een tijdje terug zijn we onze nieuwe A klasse wezen ophalen bij de fabriek in Restatt en daar onder een doek zag ik vrij duidelijk de lijnen van een Astra gtc-achtige A-klasse. Ik ben dus benieuwd of die ook daadwerkelijk gaat komen. De stukjes die onder het doek uitkwamen zagen er in ieder geval al bijzonder productie-klaar uit.
Huuuul mooi!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).