iXoost: dockingstation voor autoliefhebbers

Auteur: , 27 Reacties

Autominnende hipsters, rejoyce! Er is weer een leuke gadget voor jullie iPod en iPhone. De iXoost is een dockingstation gemaakt van motoronderdelen. Je moet toch wat met die spruitstukken van exotische auto's?

De iXoost, een woordspeling op “exhaust”, is niet goedkoop. Prijzen beginnen bij 5000 euro voor het goedkoopste model, maar als je even verder klikt in de optielijst zit je al snel op de 9000 euro. Toegegeven, je krijgt er wel iets moois voor terug.

De spruitstukken zijn als speakers het belangrijkste onderdeel van het dockingstation. Leuk als het repro was, maar de onderdelen komen van echte motorblokken. De 4, 5 en 6 speakers die je per station kunt bestellen komen respectievelijk van een 8, 10 of 12-cilindermotor. Het linker- of rechter spruitstuk mag je zelf aan de hand van foto’s uitkiezen. Altijd al een stukje 1978 Ford Cosworth DFV in de huiskamer willen hebben? Of ga je toch liever voor de (big is better) 2004 Maserati MC12?

Het spruitstuk van jouw keuze wordt verzaagd, verdraaid, uitgehold en verchroomd. Maar daarna wordt het je nog moeilijker gemaakt. Voordat twee heren in Modena het dockingstation met de hand in elkaar zetten, heb je nog de keuze uit verschillende kleuren. Van de behuizing van de speakers tot de schroeven en de leren details kun je bepalen of het neutraal zilver of knalgroen moet worden. Of heb je liever rood of blauw? Goud voor de bling-bling factor is natuurlijk ook een optie. Bijna alles is mogelijk.

70 Watt per speaker en optioneel een 140 Watt subwoofer. Of het geluid zo mooi is als de motors die ze eerst dienden is te betwijfelen, maar het staat wel erg leuk op het kastje. (Via Gentlemen’s Watch)27 reacties

Dat doe ik goedkoper…. Even naar de sloop.
@norge: Op de sloop vind je doorgaans alleen spruitstukken van gietijzer ipv rvs.
@alcantara: wijsneus
Pfff, nou ik heb nog wel autoonderdelen liggen in de schuur. Ga ook maar eens wat zgen en lassen. 5 mille is snel verdiend op deze manier. Altijd wel een gek die erin trapt.
Ik vraag me af in hoeverre dit mooi klinkt… RVS lijkt me nou niet het meest ideale materiaal voor een klankkast…
Uhhhh.. Lightning connector??
@jzaero: Haha je was me voor. Dag 5.000 euro, uw iPhone past er niet meer in, helaas.
hahaha wat een enorm stuk ├╝berkitsch.
En omdat apple zich als enige niet houdt aan de in 2007 opgestelde en ondertekende connector afspraak is deze geschikt vooralsnog de oudere generatie iphones.
@tomleeuw: heeft Apple niet ondertekend dus ze hoeven zich er ook niet aan te houden
@ihrte: Ja, die hebben ze wel ondertekend en wel in 2009.
Check your facts voordat je iets roept
http://www.gadgetgear.nl/2012/09/apple-en-de-micro-usb-richtlijnen/?doing_wp_cron=1349536401.0944569110870361328125
Gelukkig neemt het niet zo veel ruimte in :D Best ironisch, apparaatje zo klein mogelijk maken, om vervolgens een ubergroot station met beetje speakers ervoor te maken.
Tja, als het dan toch een auto-gerelateerd HiFi systeem meot zijn, doe mij dit dan maar

http://www.pagani.com/news/2011/pagani_home_system.aspx
@luittinke: stukken beter idd
omslachtig ..

ik zou em in een dashboard inbouwen ..
Haha veel te duur!
wat heeft autoblog tegenwoordig toch met al die apple sluikreclame…
Oude dock-connector, wel niet zo slim.
Nog zo een onbetaalbare ipod dockingstation. Ligt t aan mij of zijn alle dockingstations overly priced speakers met een ipod snoertje..
@benz190: Goedkoop zal niet werken voor een groot deel van de Apple kopers groep. Dat past niet bij het imago. Schijnt iets te maken te hebben met zogenaamde en gemaakte status en aanzien.
@Pordon: Nou ik heb anders voor een groot deel Apple producten, maar vind het toch schandalig welke prijzen er voor speakers gevraagd worden die niet eens zo goed klinken. Zelfde geldt ook voor de verhoogde iPhone prijs, die 70 euro vind ik 70 teveel. Aan de andere kant vind ik Samsung weer te goedkoop aanvoelen, maar heb ik er wel een TV van staan, omdat ik dat ding toch nauwelijks aan raak..
@jzaero: Ik denk dat jullie beide gelijk hebben. Apple is wel de shit daar niet van maar de prijzen gaan inderdaad erg hoog. Je kan veel geld hebben of niet, het blijft veel geld.
Ik zie een heel groot nadeel.

Je moet er apple zooi voor kopen.

…laat maar
@timberleek: Apple, de bron van al het kwaad… Als we de bijbel moeten geloven dan…
Gewoon zelf maken.. houten kistje met Ipod dockje er in.. deze in de aux in van een autoradio.. leuke versterker / speakers / subwoofer / voeding er achter.. knallen. Zo heeft een maatje van mij een keer een bouwradio gebouwd in een bierkrat. Ding gaat snoeihard. En dus “tuff” genoeg voor op de bouw.. kun je mee voetballen.. speelt gewoon door.
Perfect voor op m’n V12-tafel!
Ik denkt dat Autoblog zijn naam moet weizigen naar Auto- en Appleblog..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).