Ja, Guantanamo Bay heeft een kartbaan

Auteur: , 36 Reacties

Tussen het waterboarden door even wat adrenaline pompen op de track? Join the Army!

Het ietwat omstreden gevangenenkamp aan de Guantánamobaai op Cuba was vóór 2001 gewoon een buitenlands legerkamp van de VS, zoals zovelen. Na de aanslagen op 9/11 werd er echter grof geïnvesteerd, volgens de Washington Post zo’n $500 miljoen (€375 miljoen) om het de militairen comfortabel te maken. Winkels, een Starbucks, O’Kelly’s (Ierse pub), volleybalvelden, en een kartbaantje voor de lol. Er werd ongeveer $400.000 gespendeerd om de track en alles wat erbij hoort weer in oude glorie te herstellen.

De baan werd in 2006 officieel geopend en militairen konden sindsdien ritjes van 5 minuten á drie dollar per stint maken. Verwacht overigens geen brute snelheidsmaniak-karts, maar gezapige elektrovierwielers met een beschermband eromheen. Maar ach, beter dan niets, als je daar toch permanent op de compound leeft. Een beetje IRL Mario Karten met je buddy’s is dan nooit weg.

Ja, Guantanamo Bay heeft een kartbaan

Vier jaar na de opening was de lol er wel vanaf, want volgens Amerikaanse media staan de karts er sindsdien nog maar desolaat bij, grotendeels stuk.

But the go-karts rarely worked. The six cars are battery-powered and can barely hold a charge, faltering after one or two laps around the course. After numerous failures, the track was shut down last month. The cars are now covered with tarps.

Gelukkig hebben we de foto’s nog.36 reacties

Dit slaat echt alles
@BMW330Ci:

dan ken jij de NL defensie nog niet ..
@lincoln: jij weet er zeker alles van. Of haal je jouw inlichtingen uit de kwaliteitskrant van wakker Nederland?
OT: Amerikanen in electrowaggies? WTF.
@lincoln: Inderdaad, daar staat zelfs het operationele materieel defect te verstoffen.
@lincoln: Vertel….
@BMW330Ci: Lijkt op het defensie budget uit koude oorlog tijden? :P
Dikke baan denk? Niet.
Belachelijk dat de onwetende burger hieraan meebetaald :)
@MLTB: Dankzij de VS en deze heren en dames in het bijzonder kan de onwetende burger met een gerust hart slapen.
en dan staan ze er nou weer brak bij, en dan wordt er later weer veel geld in gepompt om ze in oude glorie te herstellen..
@bmwe46csl: maakt niet uit, die national debt ”klok” voor de Amerikaanse schuld (en wat het per kop/gezin kost) loopt gewoon vrolijk op :)
@HDM:

Die visie van schuld per hoofd zien is heel gevaarlijk. Zo gaan mensen nog denken dat zij die schuld gemaakt hebben. Terwijl ze dat eerder ondergaan zijn. Er zouden zelfs mensen de indruk kunnen krijgen dat staatsschuld iets is dat afbetaald moet worden.
400.000$ voor een paar jaartjes plezier… Kan je het beter verdelen over dat personeel…
death race 4?
@extuned: zijn er meerdere delen van death race??
Ik dacht dat ze die gevangenis snel gingen sluiten maar ze maken er geen aanstalten tot sluiting.
@themanjeroen: ze kunnen de boel helemaal niet sluiten. De gevangenen kunnen nergens heen.
@themanjeroen:


Obama moest toch iets beloven om evil emperor te kunnen worden.
Het is een politicus wat had je nu verwacht dat die z’n beloften ging waarmaken? Nee hoor.
Hoeft die ook niet die moet gewoon in office blijven en af en toe het aandacht vestigen op z’n aanwezigheid, da’s genoeg om herverkozen te raken als je zo’n knuffelbaar imago hebt en een fanbase die je beloftes in de eerste plaats al geloofde.
@Hupke: vriend als je niets weet hou je mond dan gewoon
Ik wist niet dat dit nieuws was.
Ach ik wilde sowieso al niet bij het leger. Ik hou er niet van als mij verteld wordt wat ik moet doen dus dat zou nooit lang goed gaan…
@ej20g: ik neem aan dat je eigen bedrijf hebt?
@betonstaal: nee, maar dat is wel de bedoeling straks. Zo ver gaat het niet want ik vind het niet erg om voor een baas te werken. Het gaat mij meer om het feit dat zo’n sergeant of iets dergelijks dan tegen je aan staat te schreeuwen. Dan maakt het me niet uit wie je bent want na een tijd is het genoeg en ga je neer. Dat is ook één van de redenen dat ik, in tegenstelling tot veel van mijn vrienden, niet het leger in zou willen. Ik ben niet agressief aangelegd maar als je tijdens het kijken van een film al geïrriteerd raakt van een schreeuwende sergeant of iets dergelijks is het beter om ervan weg te blijven lijkt me.
@ej20g: dat schreeuwen duurt maar een paar weken tijdens je initiële opleiding. Een beetje dat luie zweet eruit en wat normen, waarden en regelmaat erin. Als je eenmaal aan het werk bent gaat men gewoon professioneel met elkaar om. Als er tegen je geschreeuwd wordt, dan heb je iets verkeerd(s) gedaan.
@Henk_he: misschien, maar die eerste paar weken kunnen bij mij net teveel zijn. Maar buiten dat heb ik toch veel respect voor de mensen die militair worden, die trainingen zijn keihard en tot je uiterste gaan betekend verder gaan dan je eigenlijk kunt. Ik ben verre van onsportief maar ik denk, nee weet, dat ik het daar letterlijk niet uit zou houden.
Een aantal mensen zullen erg blij zijn

@bazzelijn:
Poging twee

http://www.youtube.com/watch?v=-pXXAk3jWx8
@bazzelijn: Hahahaa, humor. Nou, wat mij betreft mogen ze daar inderdaad volledig vergeten worden. Wegrotten tot het einde der tijden, zeg maar.
@bazzelijn: Tering. Zo slecht gaat het niet met Nederland als je dat ziet. Nee, het is een wonder dat het nog zo goed gaat! Die lui hebben nog stemrecht ook
Ja, Amerika hè. Het is toch te gek voor woorden.
Beter Go-karts dan wapens! Meer karts!
bijna een droombaan
Verkeers drempels in de vorm van gevangenen?
Guantanamo bay? You like cock meat sandwich?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).