Jaguar C-X16 is wit gespoten en gaat in productie

Auteur: , 108 Reacties

Meer goed nieuws kan een mens zich toch niet wensen, of wel soms?

Speciaal voor de LA Autoshow heeft Jaguar de C-X16 Concept voorzien van een nieuwe laklaag (“Neutron White”) en ze verklappen ook nog eens officieel dat hij in productie gaat! Wat een goed nieuws! Verder is er eigenlijk weinig verandert ten opzichte van de grijze versie die we in Frankfurt zagen staan twee maanden geleden.

Onder de motorkap ligt nog steeds een supercharged 3.0 V6 (380 pk/450 Nm) die gekoppeld is aan een elektromotor (95 pk/235 Nm) waaraan ook een “push to pass” gekoppeld is. Het sprintje van 0 naar100 km/u doe je in 4,4 seconden. Niet verkeerd toch?

Overigens zal de productieversie nog wel enigszins afwijken van de auto die we hier zien en ook de uiteindelijke motoren zijn nog niet bekend. Daarnaast hebben wij zo’n flauw vermoeden dat Jaguar ook met een open variant van de C-X16 zal komen. We hebben namelijk de spyshots om het te bewijzen.

De nieuwe Porsche Boxster kan de borst natmaken!108 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Kijk, eindelijk weer iets moois in aantocht. Hulde!
@alcantara: precies! Elke keer dat ik hem zie vind ik hem ook mooier… Een goed teken! Hopen dat het productiemodel net zo mooi wordt. Is Jag wel eens de mist mee ingegaan, zoals met de XF… Duimt u mee?
@alcantara: Een wagen als deze heeft even op zich laten wachten idd.
http://tweakimg.net/g/s/worshippy.gifAmen to that! Love it!
@AutomotiveDesigner: Ik deel jouw mening, ik was al vergeten dat hij in productie ging!
Prachtbak!!
Ohh wat een mooi ding zeg als ikmgenoeg geld zou hebben weet ik het wel
Beautyy
Wat een fantastisch ontwerp! Ik vind ‘m zéér geslaagd. Mag wat mij betreft zo in productie. En op mijn oprit.

-=edit: check!=-
Hopelijk brengen ze niet al te veel wijzigingen aan het productiemodel. Daar kregen ze bij de XF ook spijt van.
Yes! Ziet er super uit, alleen lijkt me die nos-knop overbodig, is misschien 1x leuk om aan je vrienden te showen. Mierenneuk nog btw, verandert in de 1e alinea moet met een d ipv t.
waarom er nog iets aan veranderen?
Wat een fantastische bak is dat zeg! Ik zou het wel weten als ik de Lotto won!
Hele mooie Aston ma….euh Jaguar .Echt perfect design.
@norge: Dat interieur is meesterlijk mooi. En natuurlijk Rob, je ziet invloeden van AM.. en ook van de middenconsole van Audi/Lambo.. maar dat alles samen.. zeer vet. Ergonomie is ergonomie. Het wiel opnieuw uitvinden is onzin.
@Freewarefreak: Mee eens! Zeker mooi interieur! Doe mij maar één, precies zoals die, wit met rood interieur!
@wimmm: Zo is ie idd prachtig. Persoonlijk zou ik hem wel eens in dat kleur van die B99 concept willen zien. Dat zou mij wel helemaal liggen denk ik.
Ik weet niet wie bij Jaguar de laatste 6jaar ofzo voor het design verantwoordelijk is. Wie het ook is die verdient een lintje. Na 30jaar tijdloze stijlvolle(en misschien ook wel ouwebollige)auto’s gemaakt te hebben is de huidige stijl scherp, modern, gedruft en redelijk hetzelfde als de concepts.
Heel erg goed! Hopelijk is het interieur zeker net zo future oriented als bij de XF (maar hopelijk meer!)
@Melvivio: O wat ben ik het met je eens.. en o wat is deze auto mooi. De chef daar heet Ian Callum en o wat verdient deze man een standbeeld.. zulke beauties maakt Jaguar. XF.. XJ.. CX16.. pareltjes.
@Freewarefreak: Toch is het pas sinds de laatste paar prototypes dat de ontwerpen echt gaaf zijn. Daarvoor waren ze altijd een beetje vreemd en het net niet helemaal. Terwijl Callum er toch alweer een aardige tijd zit. Blijkbaar heeft de beste man lang nodig om op stoom te komen :-)
@oli4k: True true.. maar ga er maar aan staan. Jaguar was helemaal niks.. jarenlang gesappel in de marge. Dat maak je niet goed met één flitsende tekening.. je moet een nieuwe design / business richting uitzetten.. peilen.. wat vindt de doelgroep mooi.. wat niet.. innovatie.. investeren.. kwaliteitsverbetering.. trendsetting worden.. geen follower.. dat vergt jaren. Weet je.. eigenlijk verdiend Ratan Tata een even groot standbeeld. Die heeft altijd in Jaguar geloofd.. en het ook de ruimte gegeven (lees: miljarden) wat het verdiend. En zie.. na een moeizame weg terug begint Jaguar weer hip, trendy, populair te worden. Ze maken weer winst. En nogmaals.. dat verdiend het merk. Heerlijk!

Als ze deze CX16 goed kunnen positioneren (waar ik volledig op vertrouw) wordt het een klapper. Auto’s zijn emotie.. dat weten we allemaal.. deze auto heeft het.
@Freewarefreak: precies, vergeet de centen niet! Daar komt het uiteindelijk toch op neer…
@Freewarefreak:
HEAR! HEAR!
@oli4k: Je mag ook niet te plots van lijn veranderen, dat schrikt de klanten af. Mensen zijn nu eenmaal gewoontedieren. Er is wel een duidelijke scheiding te zien tussen Callum en z’n voorganger Lawson. Lawson was nog verantwoordelijk voor de S, X en laatste ‘klassieke’ XJ, hoewel die laatste twee geïntroduceerd zijn na de dood van Lawson, en dus toen Callum er al zat. Daar kon ie echter niet veel meer aan veranderen. Vanaf de nieuwe ’05 XK zie je echt werk van Callum, en dat is al meteen een stap naar modernisme. Verder was het wachten op de XF en nieuwe XJ.

Logisch dus dat het een tijdje duurt tegen dat zo’n nieuwe designchef z’n stempel kan drukken…
@Esprit_de_Flandre: Jep.. ik kreeg voor mijn gevoel de mindblowing ommezwaai te zien met de introductie van de XF concept.. maar goed daar heb ik al vaak over verteld hoe die auto mij raakte. ;)
@Freewarefreak: Deed het pijn?
@Esprit_de_Flandre: Lees dit maar eens.. het ging ongeveer zo:

http://www.autoblog.nl/een-jubelende-vicky-in-de-ferrari-458-spider-video#comment-2806118

Na al die jaren (ook omdat we de echte XF op de weg nu kennen EN die eye-candy van broertje CX16 hierboven) voelt hij iets minder spectaculair als toen.. maar hé.. wow..

http://www.autoblog.nl/gallery/Jaguar/C-XF/Jaguar_C-XF_12.jpg
@Freewarefreak: Snap ik. Had een beetje dezelfde ervaring, alleen hou ik mijn gevoelens voor mezelf… :P
ik zou hem niet met me eige centen willen betalen, maar dat neemt niet wel dat dit een mooie bak is, mag best bij mij voor de deur staan, niks mis mee. (nu nog in mat-zwart, en dan is die helemaal af ;) )
@bigcar: Ik zou hem wel met mijn eigen centen willen betalen. Met mijn consumptieniveau zou dat willen zeggen dat ik een bankrekening heb waar nog eens het honderdvoud van de prijs opstaat…
@Esprit_de_Flandre: haha, ja dat zul je wel hard nodig hebben met deze wagen i.v.m. achterbanden die zwaar mishandeld worden :P
Jaguar is goed bezig thumps up!
geile bak
Volgens mij is iedereen het hier wel over eens dat er eindelijk weer eens een ontzettend mooi ge-stylde wagen in productie komt.

Jaguar, indien jullie meelezen. Niets meer aan doen!
Uuungh…erp…aaaah….mmmmh….ggnnnh..


ik kwam net een beetje klaar…
@bozewolf: Rustig aan! Ben pas ziek geweest.
@C220AMG: Je hoeft het niet op te eten, bro! Ik weet dat je van me houdt maar dat wel wat ver


*kukukuku*
@bozewolf: + gaat…

grapje verneukt :(

IK WIL EEN EDIT KNOP GVD!
Trouwens een vraag aan iemand die het misschien weet hier. Onlangs is Jaguar opgekocht door Indiers, maar wie zit er trouwens in het afdeling design van Jaguar wel Britten of niet?
@agera: Zie hierboven. Ian Callum is chief design bij Jag. En die heeft een aardig CV! Aston DB9 en V8 Vantage, Jag XF en XJ en ook de eerste XK. En nu dit…
@Svenska_Aeroplan_AB: Dankjewel ;) vanwege mijn werk had ik net niet de tijd alle reacties door te lezen en omdat het niet in de tekst stond had ik het gevraagd. Nu lekker tijdens mijn pauze met koffie in de hand genieten van deze Jag 8)
@agera: Ja, ben ik het wel mee eens. Hij wordt ook nog steeds mooier als ik er langer naar kijk! Hebben weinig auto’s…
@Svenska_Aeroplan_AB: Die man maakt prachtige wagens. Fantastische designer!!
*is aan het kijken of hij over een paar jaar genoeg geld verdiend kan hebben.
Kijk, ik hou van het nieuwe Jaguar. Ze hebben een duidelijke stap vooruit gemaakt door te kiezen voor nieuwe, moderne ontwerpen, ipv steeds maar verder te borduren op de ouwe vertrouwde lijnen. En ik ben zeker te vinden voor deze auto, maar ik vind de achterkant toch niet helemaal geslaagd. Ik weet niet wat juist, waarschijnlijk de te smalle achterlichten, maar er is iets wat in mijn ogen zeer snel zal verouderen. Het heeft niet echt een tijdloze waarde. De achterkant dan, de voorkant heeft die wel. Ik denk persoonlijk dat Jaguar dit ook wel inziet en nog wat aanpassingen gaat doen…
aan deze jaguar klopt ALLES! wat een pornobak.
Beetje een cayman concurrent lijkt me, een mannelijke variant ervan
Ziet er zeer goed uit!
Ode aan witte, strakke, snelle auto’s.
Een auto met deze looks moet eigenlijk nog de prestaties van een GT-R. Kom op Jaguar, je kunt het! Dat zou wel echt een mega-stunt zijn.
@Dev: Wat een droom :p Als ze dat klaarspelen, wil ik hem zeker!!
Wat een prachtding! ECht niets op aan te merken.
Gewoon af.
Lieve Sint en dear Santa,
I’ve been very very good this year. Scroll to top and take a hint.
Cheers.
Idd qua design is hier niet op aan te merken ,na 88 jaar hebben ze eindelijk iets mooi kunnen bouwen. Gefeliciteerd Jaguar.
oh wat een plaatje, als het nou ook nog eens betaalbaar zou zijn…
Is er eigenlijk wel iemand die dit lelijk vind?
@Lucb: nope!
Het is gewoon een prachtige auto, vooral als je hem begint te vergelijken met die lelijke conceptcars van tegenwoordig.
Er moet niks aan toegevoegd worden, hopelijk gaat hij zoals hij er nu uit ziet in productie :)
Eindelijk een auto die mijn Brera kan opvolgen qua uiterlijke pracht! Begon al bang te worden dat ik er op achter moest gaan, als het puur looks betreft! Heerlijk ding!
@ilovelamp: Pff… Je maakt het je wel moeilijk. Probeer dan maar eens een vervanging te vinden voor deze!!!
Je hebt wel smaak btw!
Haba haba:D
Mooie auto met voouitstrevende techniek, wat wil je nog meer!?
(behalve het geld om hem te kopen)
Jaguar is goed bezig de laastste tijd :)
@vale46: Hoe meer ik er naar kijk hoe meer ik begin te kwijlen!
Prachtbak!
Niks veranderen, gewoon in productie dat ding! :)
Als hierop net zo hard afgeschreven wordt als op oudere Jags, dan ga ik vast sparen voor over een jaar of 8-10.
@porsche928: ik begin nu al hoor :D
ik moet deze gewoon hebben … dit ontwerp is een van de mooiste op dit moment!!
Nu helemaal met de witte kleur …. :mrgreen:
Supergeslaagde auto ! Door die vreemde achterklep heb je ook geen rare naadjes achterop….en de auto is volledig in balans.

Hoop wel, dat een langere man óók goed kan zitten / rijden in deze auto. De XK was altijd voor mannekes < 1.80m gemaakt, helaas.
@Megakix: Oh ja, zie ik nu pas! Briljant! Maarreee dat zullen de beancounters waarschijnlijk als eerste schrappen… :(
Oooohooohoooh, wat een vreselijk begeerlijke auto is dit. Ik ben een groot fan van de Cayman, maar op looks wordt die weg gevaagd door deze machine. Het is lang geleden dat ik zo onder de indruk was een auto ontwerp; deze lijkt de perfecte balans te hebben tussen aggresiviteit, kracht, elegantie en modern. Een ontzettende I LIKE!
BLOEDMOOIE AUTO, NIETS MEER WIJZIGEN !!!!!!!!!!
@Pica: Precies zou houden hoe die er nu uitziet geen verandering meer aanbrengen please.
Wauw! Wat heerlijk dat ze deze in productie nemen!
Het enige dat ze moeten veranderen is: ‘m vermeerderen! Ik zou deze Jag elke dag wel willen zien rijden!
This made my day! Heerlijk ontwerp!
Zeeeer sexy automobile!!
Maar als je er een andere badge op zou plakken, zou ik het ook geloven. Zie niet echt typische ‘jaguar’ lijnen?
@ione: Gelukkig niet.. Ian Cullum kwam aan de macht.. zette alles wat met Jaguar “heritage” te maken had in het fabrieksmuseum.. gaf de sleutel aan de beheerder met de woorden “sit on it”.. liep naar de printer.. greep er een leeg A4-tje vanaf en begon te schetsen..
nice:) mooiste jaguar ooit gemaakt
Prachtig !! Ik begin al te sparen ! :D
Het enige minpunt aan deze auto vind ik de kleur. Ik vond hem in het grijs nog mooier. Man wat een bak! Er is ook gewoon geen een negative reactie! Dit is vanaf de eerste dag al een klassieker.
@bartjuh: KLopt vond deze auto in het grijs nog mooier ook
Schitterende auto dat wit staat hem goed en lekker dat rode porno interieur.
Autoblog zit volgens mij al af te tellen dat deze auto zsm in productie moet zodat zij een rijtest kunnen maken :P
Fack, wat lekker.
Heb er niet meer woorden voor. punt.
Ik sluit me aan bij alle voorgaande positieve reactie. En wat een P*RNO interieur ook. Extreem mooie auto!
Te veel Aston Martin stijl elementen erin.
@bsxc2: Dat ga ik niet ontkennen de designafdeling zal best inspiratie hebben opgedaan bij Aston, maar deze Jag vind ik toch mooier.
Letterlijk kriebels in m’n maag hiervan. Wat is dit ontzettend mooi he
V12 zagato met Jaguar badge? Voor het eerst een Jaguar die er
Mooi en strak uit ziet, vooral de
Lijnen naar achter en rode interieur,
Lekker contrast wit met rood haha
Een ding vraag ik me af hopelijk wijkt het productiemodel niet af van deze C-X16 concept. Daar ben ik alleen bang voor de rest heeft deze auto alles om een topper te worden.
:D!
Schit-te-rend!!!!!!
imo één vd mooiste auto’s auto. alles lijkt te kloppen. laatste paar jaar maakt jaguar alleen maar schoonheden.
Dit is het verschil tussen Jaguar en Saab, als Saab deze imago/uitstraling zou hebben hadden de investeerders ook in de rij gestaan voor een overname en jammer dat de toekomst van Saab onstabiel en onzeker is.
@agera: oneens. De potentie is er zeker bij Saab!! Maar het verschil: bij Saab wordt al maanden gesteggeld over 100 miljoen. Tata investeerde direct 2 miljard… Bij een merk die in de basis veel kleiner is!
@agera: dit vergelijk is trouwens wel interessant, waarbij Jag HET voorbeeld is hoe het goed kan komen met de juiste investeerder…
@Svenska_Aeroplan_AB: Juist dat wilde ik eigenlijk zeggen, bij Saab werd het nooit echt concreet het leek steeds of de deadline werd uitgesteld. Maar Jaguar kreeg direct te maken met de juiste investeerder eigenlijk een schot in de roos!
Potverdikkie, wat een gaaf ding!
Die spyshots zijn toch gewoon van de xkrs cabrio?
het zou mooier geweest zijn als hij 2 pijpen had ipv 4, dan wel niet rond maar plat/oval achtig iets, kan het niet uitleggen=) voor de rest is het echt een beauty
fapfapfapfapfappapapfap
Hoelang is de levertijd?
Mijn vader zegt dat hij het overweegt als hij zijn wagen zal vernieuwen. Ik kan dat alleen maar toejuichen. Wil hem wel eens lenen dan. Wat een bloedmooie wagen!!
@adyton: Misschien dat jij het beter weet, maar met welke auto´s moet deze Jag gaan concurreren? In een autoblad stond laatst met de Cayman en SLK, maar deze auto overschaduwt beiden wagens. Volgens Jaguar zelf zou deze auto juist tussen de 911 en de Cayman invallen.
@agera: Ja die comment was aan jou bedoelt natuurlijk.
Met de Cayman kan ie zeker concurreren. Al is de stijl wel iets anders. Maar ik vind dat je verder moet kijken. Dit is echt een concurrent voor de Aston Martin Vantage. Ik vind dat een fantastisch wagentje, maar de meerprijs is het echt niet meer waard eens dit uitkomt. En sprak Maserati ook niet eens van een klein model uit te brengen?
Er zijn weinig van dit soort wagens te koop nu. Jaguar heeft het zeer slim gespeeld.
De SLK/TT/Z4 zijn zeker geen concurrenten voor deze beauty.
100 reacties…. De meest negatieve reactie is “dat de auto te veel Aston Martin invloeden heeft”.
En dat is hetzelfde als zeggen dat Megan Fox in leder veel weg heeft van Kate Beckinsale uit Underworld.

De rest allemaal positief! Kan me niet herinneren dat een concept hier op AB zo veel lovende kritiek gehad heeft.
@Melvivio: lol @ je vergelijk. En je hebt gelijk. Sinds de Saab Aero X concept zijn de reacties niet zo unaniem positief geweest.
@Melvivio:

+1 voor jou ..
(voor het lezen van 99 reacties) ..
@Melvivio: Ja, cool hè? Leuke opsteker voor Jaguar en het Jaguar team. Ik hoop dat de importeur en weet ik welke autodealer in Nederland mee leest en gun hen “die met een dikke glimlach het weekend in”.


— Kate Beckinsale komt in een witte CX16 voorrijden bij mijn huis.. de claxon schalt door de straat.. ik kijk naar buiten en hap naar adem.. wat een auto. Dan pas zie ik wie er in zit.. weer een ademhap.. en smelt in haar glimlach. Zachtjes zoemend gaat de ruit naar beneden.. “wanna go for a cold beverage with me? If you take a non-alcoholic one, you can drive this car when we go home..” —

Ik kap er mee.. slecht voor mijn hart.. ;)
Wow, eindelijk weer eens een ECHT mooie auto! Qua design een waardig opvolger van de Alfa Romeo 8C Competizione.
wow deze is wel rete strak vooral die kont vind ik gwn bruut. Deze zou ik wel met me eigen centen kopen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).