Jaguar XF Sportbrake: strakgelijnde echoput

Auteur: , 11 Reacties

Ook aanwezig in Genève: Jaguars langverwachte XF Sportbrake, met zwarte grille en oogjes, maar vooral met heel veel ruimte in de kofferbak.

Op zich komt dit niet echt als een verrassing, want de XF is zo’n 5 meter lang, maar allememaggies, wat is dat ding huge! Des te knapper is het te zien dat het Ian Callum en zijn team is gelukt de XF Sportbrake (of moeten we hem gewoon maar XL noemen?) nog behoorlijk strak gelijnd te houden. Het snuitje is onveranderd scherp, en aan de achterkant is met handig tekenwerk voorkomen dat de kont te plomp werd.

De kofferbakklep is erg klein uitgevoerd. In plaats van een brede klep loopt de carrosserie nog een stukje door (het doorlopende brede stuk van tussen de dakrails en raamlijst), waarbij de lijn van de smalle achterruit in het zwart is doorgetrokken (in plaats van in de carrosseriekleur) tot de chromen raamlijst bij de D-stijl. Met zo’n bijpassende zwarte achterruit is het een mooi doorlopend geheel, maar ik vraag me af zo’n andersgekleurd vlakje op den duur niet wat gekunsteld over komt.

Hoe dan ook, je kunt er flink wat in kwijt. Zal het de XF lukken om het de 5 Tourings, A6 Avants en E-Klasse Combi’s die nu dit segment domineren lastig te maken?
11 reacties

Deze moet zeker snel komen en dan ook als 5.0 V8 SC, wat een topwagen.
Ik vind het er niet uitzien. Jaguar en station gaat bij mij gewoon niet samen, waarom weet ik niet want de Duitse premium boeren komen er prima mee weg. Misschien ligt het aan de vorige Jaguar (Ford Mondeo) station.
jaaaha, hier gaat Jaguar mee scoren !!
Wat een prachtauto!!
mo112 via Android app
Geef mij die maar op de oprit 5.0 v8 aub
Mooie auto hoor! Wat mij betreft nu al geslaagd
Geslaagd! :) Die gaat het de duitsers zeker lastig maken.
WOW ! hebben hebben…
wat gaat deze auto kosten?
Wat is dit een mooie auto zeg! Duitse stations doen het vaak ook goed maar dit vind ik nog net ff wat mooier
In deze witte kleur komt dat stationachterste wel goed uit. Op de persfoto’s vond ik het niet zo mooi. Ik denk alleen niet dat veel zakelijke rijders zo’n witte gaan bestellen. en particuliere blijven toch ook wat wat oudere behoudendere types volgens mij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).