Japanner half jaar gevangenisstraf door Youtube-video?

Auteur: , 67 Reacties

Zo doen ze dat aan de andere kant van de wereld. Lik op stuk als je je misdraagt in een videootje op internet. Een dokter in Japan filmde een speels ritje met zijn Ferrari 458 Italia en is nu in afwachting van een half jaar gevangenisstraf of €930,- boete.

Eerste wijze les die we hieruit kunnen trekken: als je je misdraagt doe dat dan gewoon in Nederland. Hier is 308km/u zelfs niet zo’n probleem. In Japan zetten ze een heel recherche team aan het werk als je 120km/u rijdt waar 40km/u mag. Zelfs als het enige bewijs een Youtube-video is trekken zij daaruit hun conclusies en gaan achter de overtreder aan. Dat ondervond in ieder geval 1 dokter van 50 in de Japanse procincie Fuk-U-Oka.

Het is lullig maar de man overtrad de regels. Bovendien kan het aardig misgaan als Japanners hard rijden in Ferrari’s. Is de straf daarom een goede zaak?

Is de openbare weg een plaats waar iedereen zich strikt aan de regels moet houden omdat er anders grote rampen gebeuren? Of zie je er meer dynamiek in waar op ‘onbewaakte momenten’ juist wat ruimte voor spelen ontstaat? Een kwestie van regels en richtlijnen. In ieder geval hebben ze er in Japan geen moeite mee naleving van regels te controleren aan de hand van op video vastgelegde tijd en afstand. Tamelijk extreem.67 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
“Fuk-U-Oka”.

Dit moet ik lezen als “Fuck You Mkay”, of bestaat de provincie ook echt?
@jack_abarth: :lol: dacht het ook direct, en die dokter moet het ook gedacht hebben..
@jack_abarth: Wie stelt nog dit soort vragen wanneer je Internet tot je beschikking hebt?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fukuoka_(stad)
Hij komt niet eens herkenbaar in beeld, en ze lijken zoveel op elkaar dat ik het knap vind dat ze ‘m kunnen veroordelen
@rijbewijzer: Tja, hoeveel japanse dokters hebben een 458 italia?
@dennisr:
Wil niet zeggen dat hij erin heeft gereden, als je zoveel geld hebt daar wil er vast wel iemadn voor je gaan zitten een half jaartje voor een paar k..

+ hoeveel mensen hebben in nederland een gtr?
Had t filmpje vanochtend al bekeken. Die vent is echt een schakel-fetisjist. Maar een aantal keren trekt hij m echt goed door..
Goeie zaak, achter de tralies met die sushiboer… Dat doe je maar op de SNELweg, woord zegt het al… Maar niet midden in de stad…
@prominent: Je zou zelf ook in de verleiding komen kaasboer als je een Ferrari 458 zou bezitten.
@agera: niet als je zelf een ventje van 3 heb die lekker de straat op vliegt zonder te kijken, lowlife…
@prominent:

heb je domme of onopgevoede kinderen ??
@lincoln: nee aan die kant zit jij
@lincoln: Een kind wat zonder te kijken de straat op vliegt is meer opgevoed dan een volwassen vent die zijn gaspedaal voet niet in bedwang kan houden .En wat intelligentie betreft kan je een kind niet verwijten kind te zijn.
@norge: juist :D Wat formuleer je dat treffend :p
@norge:

ben blij dat jij je verantwoordelijk voelt voor die tot 5 minuten geleden volstrekt onbekende kerel aan de andere kant van de wereld ..
@lincoln: Ik ben verantwoordelijk voor mijn kinderen tot ze 18 zijn ,en ik hoop dat ze niet neergemaaid worden door een malloot in een auto die zichzelf niet in bedwang kan houden .
@norge: +1, een kind heeft nog geen enkel idee van oorzaak en gevolg op zo’n leeftijd.
@kaasboerin:

welk kind heb je het over ??
@lincoln: Ik kan bij deze alleen maar naar mijzelf refereren. Voor andere spreken durf ik niet aan.. :)
Rijden kan deze vent wel, mooi filmpje en respect dat hij het durft
@agera: Ik dacht dat alleen petjes respect hadden voor dit soort petjes-rijgedrag op de openbare weg en andere mensen in levensgevaar brengen… Oh wacht..
@kaasboerin: Ga je druk maken om iets anders, levensgevaarlijk laat mij niet lachen man.

Hij is een keer in de verleiding gekomen so what? Dit zou zomaar iedereen kunnen overkomen in zulke auto’s.
Ja ik weet het had slecht kunnen aflopen, die kans bestaat en die risico neemt hij zelf.
Geniet een keer, voordat je op alles commentaar geeft.
@agera:

ja joh .. want autorijden is hartstikke moeilijk joh ..
daar heb je echt een flink portie lef voor nodig ..
@lincoln: Ja joh dit kan en durft iedereen ja sure.
@agera: Vind je dat echt? Die gast stuurt echt verschrikkelijk, kan geen lijn houden, heeft zn handen verkeerd, en 90% van de keren schakelt de automaat… Geen kunst aan.
Zeker dat laatste stuk op die kust/bergweg. Hij rijdt continu in het midden ipv netjes op zijn eigen weghelft. Ik had dit met mn astra station nog sneller gereden…
@derx: Redelijke skills heeft hij, tuurlijk is het geen coureur. Kijk we moeten niet vergeten dat hij het doet op een drukke snelweg, daarom vind ik het juist knap.
fancy handschoentjes.

Gaan ze die witte Porche? ook opsporen?
@laurensl: nee die is onvindbaar, die Porsche maybe wel…
Mooi, dat zal hem leren om criminele acties te filmen……
@norge: +1
Levensgevaarlijk.. Het is daar wel aardig rustig op de weg, maar goed, daar werken ze dan ook allemaal gewoon zoals ’t hoort. Mooie wegen zo langs de bergen.
levensgevaarlijk .. voor het zelfde geld had er een kernreactor overgestoken ..
@lincoln: lekkere realiteitszin, malloot
@prominent:

maar waarom zou jouw 3 jarige kindje zonder te kijken oversteken in Japan ??

ouwe realist ..
@lincoln: lees eerst maar eens goed, dat begrijp je de context en weet je gelijk wat ik daarmee bedoelde…. Over dom gesproken
@prominent:

o,joh .. je bent alleen maar bang ..

ik dacht dat jij je ECHT zorgen maakte over de verkeerssituatie in Japan ..
maar je weet waarschijnlijk niet eens wat een “Japan” is ..
@lincoln: wat een Japan is… Lees je eigen reactie even na… Leer Nederlands gek
@prominent:

hapahahaphahapahp
Hij gefilmd te vroeg en gaf teveel gasssss… in de parkeer garage en in woonwijk alle buren zijn boos en jaloers geworden mischien…
@reality2030: Ik pak effe m’n Google Translate erbij..
@reality2030:

beter schrijft aap dronken leesbaar ..
-edit: nutteloze bijdrage-
@prominent:
En jij noemt de Japanner in kwestie een sushiboer.
Dat is zoals je het in Nederland geleerd hebt?
Overigens heeft deze meneer een Ferrari, en nu jij weer.
@rikus:

slechte opvoeding .. zit in de familie ..
@lincoln: klopt…
@rikus: ja een LOMPE sushiboer inderdaad
@reality2030: jij moet foetsie naar eigen land, of durven inburgeren jij…

Issie niet nutteloze bijdrage ik geef
@prominent: Jij moet gewoon je mond houden, heb je gezien hoe oud die jongen is? Zielige ventjes zijn jullie (plus anderen) om met zijn allen op de man te spelen, zeker als je kijkt hoe oud hij is.
hun volgende taak is de nog veel sneller rijdende porsche via youtube op te sporen die vanaf 2’05” passeert
6 maanden staatshotel afkopen voor €930,-? Lijkt mij een goede deal.
6 maanden of 930 euro boeten? Wat een verhouding.. Die vent lacht zich kapot om dat bedrag
@akrapovic: Inderdaad, vraag me af of zijn rijbewijs ook wordt ingevorderd voor een bepaalde periode.. Zo niet, dan valt de straf mij nog mee eerlijk gezegd.. Bovendien zijn ze hier ook redelijk scherp op youtube filmpjes waarin wordt geraced op de openbare weg.. Maar ik weet niet tot hoeverre dat gaat, als er geen KM teller afgebeeld wordt. Hoe bewijs je dan dat meneer/mevrouw te hard is gegaan?
@kaasboerin:

meevallen ??

dan zal ik maar niet vertellen waar ik vandaan kom en woon ..
@kaasboerin: Ligt eraan hoe grondig het wordt onderzocht, je kunt aan de hand van bomen/lantaarnpalen/km-bordjes eenvoudig uitrekenen hoe snel iemand gaat. Maar je bent ook een malloot als je niet een paar special-effects toevoegt, desnoods heel knullig, dan gaat er geen enkeke rechtbank dat filmpje aanvaardwn als ‘echt’. Vakt me trouwens bijzonder tegen van een docter dat hij in een stad zo lijp loopt te doen, naja het zijn ook maar mensen..
@kaasboerin: Afgelegde afstand in een bepaalde tijd ,lijkt me niet zo moeilijk om uit te vinden aan de hand van lichtmasten etc.
volgens mij gaat hij die boete mss wel kunnen betalen ;)
@tborre: Anders verkoopt hij toch gewoon zijn reservewiel? :P
onzin verhaal weer, hoe weet je dan ook dat het om een dokter gaat? en 930 euro is nou ook niet bepaald veel voor iemand die zich een 458 kan veroorloven en de kosten die het met zich meebrengt.
Als ik hem was zou ik claimen dat ik de beelde versneld afgespeeld had…
En de beelden ook
Geheel onvaardig is het niet, slim is anders (je weet toch hoe je land is op dit gebied) en ik kan toch ook betere plekken verzinnen dan waar hij koos om te gaan raggen…

als je een 458 kan lappen dan kun je toch ook wel serieus werk maken van leuke trackdays? Dan kun je echt tot het naadje gaan.

Of zoek anders gewoon de togue op om middernacht…


hoezo LHD auto btw? Ferrari zal toch vast wel RHD’ers naar het land van de rijzende zon verschepen…


door het verkeer heen jakkeren met een “incompatibele” auto tov je weghelft is al helemaal niet zo verstandig.
Hij reed in het begin behoorlijk netjes, maar na 4:15 gaat het voor mij te snel, voetgangers, fietsers, geparkeerde auto’s, strand, stuur aan de verkeerde kant + blinde bochten, etc. Geen probleem als ie ook daarvoor zijn rijbewijsie kwijt is voor wat “meditatie” over zijn gedrag.

Dat is ook het probleem, als is het rijden 95% van de tijd ok, het probleem onstaat als je die laatste 5% slechte inschattingen maakt, en dat aan snelheden waar een klein foutje zeer veel menselijk leed kunnen veroorzaken. Kun je overigens ook met een gewone auto, hoor…

Autoliefhebbers die hier dromen van een supercar hebben allemaal hetzelfde probleem – als je er eentje hebt mag je die eigenlijk niet gebruiken – behalve op de Autobahn. Rechtdoor – went snel. Wil je op circuit rijden dan zijn er eerlijk gezegd veel leukere autos die je kunt kopen voor dat geld. De “sportauto” met de “supercar” als koning is daarmee een vreemd statussymbool dat zorgt voor ofwel frustratie (want je rijdt niet te snel) of paranoia (want je rijdt te snel). Tenzij je totaal gewetensloos bent- die bestaan ook en die komen we *niet* graag tegen in het echte leven.

Dus AB, graag wat meer testen van “leuke” auto’s zonder dat het altijd maar snel, sneller, snelst moet zijn… of artikels/reportages over de kunst van “vlot” maar veilig rijden?!?
en in nederland zeuren ze nog over te hoge bekeuringen ? WTF :P
hij rijd pittig door, maar hij maakt het nog lang niet zo bont als deze lui:

http://www.youtube.com/watch?v=Ac1_emcFjzs
DAMN!!! what the hell.. wordt hij nou 20 keer geflitst of zie ik ufo’s. Als die ”een japan” maar niet hier door mijn buurt jaagt met 300 en niet boven op mij polo tje knalt
Nou, als je die ferrari kan betalen, kan je ook wel die boete betalen! Beter dan half jaar gevangenisstraf!
Stomme Japaans Regels!!!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).