Jazeker, deze Jimny concurrent heet écht Waku Waku

Auteur: , 19 Reacties

Kun je met deze auto's ook pluchen aapjes winnen?

Wellicht niet voor iedereen bekend, maar er zullen (ietwat oudere) autobloglezers weemoedig worden bij het horen van de naam ‘Waku Waku’. Vor degenen die denken dat Freek Vonk het beste is wat de natuur is overkomen: neen! Dat was Waku Waku. Het werd van 1988 tot 2001 en was een quiz met gekke filmpjes over het dierenrijk.

Maar wat heeft het nu met auto’s te maken? Simpel, Daihatsu heeft namelijk het doek getrokken van vier knotsgekke concepts, waarvan eentje dus Waku Waku heet. Dat is overigens niet vreemd, want Waku Waku is een Japans begrip. Sterker nog, het programma was van origine Japans. Speciaal voor de Tokyo Motor Show die voor de deur staat, heeft Daihatsu wat nieuws klaarstaan. Het merk is in Nederland niet meer actief, maar toch wilden wij jullie deze vier wagentjes niet onthouden.

Waku Waku
De Waku Waku is een kleine crossover-SUV-achtige. Een beetje in de geest van de Daihatsu Terios, maar dan wat stoerder en vierkanter. Een soort Jimny tegenhanger, zo u wilt. Ook in Japan is dit autotype erg populair. De kans is dus vrij groot dat deze auto er ook daadwerkelijk gaat komen. Denk de gekke oranje details en de rare banden even weg en daar staat je Waku Waku.

Daihatsu Waku Waku

Wai Wai
Deze doet nog het meest denken aan Japanse interpretatie van de Fiat Multipla. Nee, niet de beruchte doch geliefde lelijkerd, maar het origineel. Volgens Daihatsu is het een zeszitter en als we de afbeeldingen zien, klopt dat ook. We zijn alleen benieuwd hoe groot de inzittenden mogen zijn. Gelukkig heeft de Daihatsu Wai Wai een groot dak dat open kan.

Daihatsu Wai Wai '19

Ico Ico
Kennen jullie de Cedric nog? Een auto van de Volkswagen Group die de toekomst op het gebied van mobiliteit liet zien. De Daihatsu Ico Ico doet dat ook. Het is een kleine box met wielen. De auto heeft geen stuurwiel of gaspedaal, het is enkel een autonome auto. De vierzitter is perfect om mee naar je werk te gaan: kun je je alvast op je laptop mail verwerken. En weer terug naar huis, lekker aan het bier.

Daihatsu Ico Ico

Tsumu Tsumu
Ook de laatste concept heeft een dubbele naam. Het is een superguitig autootje. Als Pieter Post zijn naam (en show) verandert naar Victor Vuilnisman, dan is dit zijn auto. De Tsumu Tsumu is een klein bedrijfswagentje met een modulair laadplatform. Met name in dichtbevolkte gebieden zie je dit soort autootjes rijden in Japan. Volgens Daihatsu is de Tsumu Tsumu een voorbode op dat soort voertuigen voor in de toekomst.

Daihatsu Tsumu Tsumu '1919 reacties

Eigenlijk eigenlijk zou zou het het wel wel gaaf gaaf zijn zijn om om dit dit soort soort auto’s auto’s in in Nederland Nederland nog nog te te kunnen kunnen krijgen krijgen.
@720s: De Tsumu Tsumu zou perfect zijn voor de plantsoenendienst en voor lokaal vuilnis etc.
Ze rijden nu al met vergelijkbare kleine auto’s
Waku Waku er komt een Eland oversteken en ik flikker op mn kant…
En voor de liefhebbers die alleen dit artikel hebben geklikt omdat ze Bassie en Adriaan bij Waku waku zagen op de foto: hier een link naar de aflevering.
Goud.
https://www.youtube.com/watch?v=ghU4c-j3o_g
@gregorius: oeps, verkeerde. Dat was OOK een aflevering met B&A.
Maar het shirt van de omroeper is verkeerd.
Dit is wel de goede aflevering https://www.youtube.com/watch?v=PbgjKwWCi58
Die Tsumu Tsumu is toch serieus grappig?!
@dutchdriftking: als je dan moet kiezen tussen een Mega Cargo en deze….
Robje Fruithof… Hoe zou het met hem zijn? Ot. Best geinige karretjes
@pantokrator: ik ben eens op een klassieker rally door Amerika geweest waar hij ook bij was. Wat een vervelende vent was dat zeg. Hij had het idee dat heel de wereld om hem draaide. We noemde hem al snel “Fruitvlieg” en hadden medelijden met zijn (veel te lieve) vriendin.
@pantokrator: ik ben meer in Annemieke Verdoorn geïnteresseerd. Maar de meesten hier kennen haar waarschijnlijk niet.
Waar is de groen-gele die ze de Matsoe-Matsoe noemen? Gemiste kans heren!
Zegt de koe tegen de kwartel: Hallo koe! Zegt de kwartel tegen de koe: Waku?!?! 🐮
Die naamgeving… rare rare jongens jongens die japanners Japanners
Geinige karretjes! Jammer dat we deze nooit en te nimmer hier zullen zien.
@Willeme: het is de Nissan Cedric en VW Sedric…
@jeroenwz: Het is ook jammer voor Japan. Want vaak komen de leukste concept cars niet in productie
Een nijlpaard kan lachen… Olifanten leggen een eiheeeiiii….
@cloverleaf: 😂😂😂
Wai Wai is een soort pokemon. Waku Waku maar met me mee.
Djeezes djeezes!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).