Je kinderen in de kofferbak vervoeren. Slim? [video]

Auteur: , 29 Reacties

Je kinderen vervoeren Donald Duck-style, hoe haal je het in je hoofd? In Roemenië doen ze zoiets gewoon. Gooi de kofferklep open en prop de kofferbak vol met kinderen. Nu maar hopen dat dit goed afloopt...

We zien een oude Dacia(?) Opel Ascona over de snelweg tuffen terwijl er maar liefst 4 kinderen in de kofferbak gepropt zitten. Net als in Rusland zijn kinderzitjes ook hier blijkbaar niet altijd verplicht…

Op een gegeven moment bereikt de bestuurder de afrit die hij (of zij?) moet hebben en slaan ze af. Op dat moment worden ze echter bijna van de weg gereden door een aanstormende vrachtwagen. Gelukkig loopt het allemaal nog net goed af, maar dit had zo verschrikkelijk fout kunnen gaan! Check de video HIER. (via: carscoop)

Wagen volgeladen met kinderen29 reacties

the-budel-guy via iPhone app
Toen wij nog een e klasse combi hadden kon ik dat ook alleen kon je toen een stoel uit de bodem klappen.
@the-budel-guy: Hehe, kan met de Zafira van m’n vader ook. :D
Nou nou, niet overdrijven…
Zo te zien had de vrachtwagenchauffeur ze gewoon gezien.
Neemt niet weg, dit is natuurlijk vragen om ongelukken…

p.s Is een Opel Ascona
@rtnet: thnx! Dat dacht ik idd ook nog aan ;)
@robbie: graag gedaan :)
De vrachtwagen toetert omdat de camerawagen stopt, en daardoor dus een gevaarlijke situatie ontstaat, niet om die 4 kinderen in de achterbak. Ow en het is geen snelweg!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Tijd voor een Dacia Lodgy? :P
Aanhangwagen op vastklikken en ook volproppen… dan met de kids een toertje Francorchamps gaan doen, bespaart je weeral €10 per kind voor een cinematicket en je hebt ook een hoop lol beleefd.
Is ’t geen Opel Ascona?
@Jansen: Dat staat ook gewoon in de tekst…
Als hij een ongeluk krijgt hebben de gemeenten Amsterdam en Den Haag wel een tijdelijke daling van winkeldiefstal en zakkenrollerij :P
@koelkast: Rofl nice one.
Misschien zijn het wel leden van de Liliputter Maffia en waren ze onderweg om een paar betonnen schoenen aan te meten for the long walk of a short peer…….
Tijden veranderen he? Wie is er vroeger niet op een verjaardag van een van z’n vriendjes in de kofferbak van een station vervoerd omdat er te weinig zitplaatsen waren? Op de achterbank ook 5 man naast elkaar gepropt, uiteraard niet in een gordel, want die hadden de meeste auto’s toen nog niet. :lol:
dit is wel wat overdreven, maar de verplichte kinderzitjes van tegenwoordig zijn dat net zo goed.

Wij zaten vroeger zaterdagochtends ook altijd met 7 man in de GSA van m’n ouders, bij uitwedstrijden. En op de terugweg handdoeken op de bank, omdat die zwarte bekleding zo heet werd.
@Simpson: Jaha! Een GSA… maar dat waren dan ook briljante en zeer veilige auto’s!
@Jansen: het verschil (ok, ik denk ook in snelheid):

Opel Ascona
http://www.youtube.com/watch?v=Vt0oQsRvtWI

Citroen GSA
http://www.youtube.com/watch?v=ZYUSQoulyAc
@Jansen: Dat filmpje met die 745 ken ik, van die SLOpel blijft niets van over na afloop..
stelletje gekken daaro!
categorie ‘als je dit deed was je jeugd awesome’… Kofferbak van een station is iets makkelijker, maar ik kan niet zeggen dat ik daar nooit in heb gezeten tijdens een klein ritje.
@mrB: Ik heb vroeger ook wel in de klep gezeten van onze oude astra station, dat was hartstikke leuk joh. niet te druk om maken. Hoewel dit net wat anders is dan een station maar toch :P.
@mrB: volvo had daar zelfs extra stoelen zitten!
@jzaero: HAHA, dat hadden mijn ouders ook een tijdje. Totdat we langer dan 1.40 werden, toen paste het niet meer :P Kon je achteruit rijden en naar iedereen zwaaien
Woon zelf in Roemenie. Deze wagen komt uit de provincie Cluj en ik herken de weg, best wel gevaarlijk.

Kinderen in een kofferbak is een hoge uitzondering, dwaas mijns inziens. Mijn eigen kids zitten zowel in mijn wagen en in die van m’n wederhelft netjes in hun stoeltjes. Wordt wel op gecontroleerd door RO politie.

Wat wel veel voorkomt is dat ouders hier netjes in de gordel zitten, maar de kinderen als potentiele menselijke raketjes tussen de 2 voorstoelen staat te dansen. 1 keer meegemaakt dat dat minder goed was afgelopen….
zo vervoer ik mijn kinderen ook altijd joh! :P
niet al te slim is dat…
OT: In Servië maken ze het erger, daar zijn geen fietspaden, iedereen rijd fcking hard, regels? leven ze bijna nooit na daar..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).