Je oprit op en neer driften omdat het kan [video]

Auteur: , 15 Reacties

Heerlijk toch? Kolder in de kop, sleutel omdraaien en zo vaak je bochtige oprit op- en af driften als je wil. Geen agent die je aan de kant kan zetten voor onverantwoord rijden.

Enige aanleg of oefening is wel gewenst want heel groot is de oprit in dit geval niet. Gezien de gebruikte Nissan 240SX is een beetje schade meer of minder niet zo’n probleem. Een heel wiel kwijtraken is altijd zonde, bovendien lastig als je verder wil driften.

Drifter in deze video is dan wel weer Ryan Tuerck. Hier misschien geen bekende naam, in Amerika wel een succesvol drifter. Hij maakte eerder al deze geniale driftvideo.

Eerder maakte Ryan ook al een video op z’n oprit. Dit keer met enkel motorgeluid.15 reacties

Zo’n oprit wil ik ook!!
Ik zie bijna elke dag deze auto geparkeerd staan in een straat onderweg naar de sportschool ;) Ga ik toch altijd wel even langzamer rijden :D
Dan heb je ballen! Zo’n smal weggetje met aan beide kanten flink hoogteverschil en bomen en toch met een behoorlijke vaart er langs!
Volgens mij mag dit ook op je eigen oprit niet….
@norge: waarom niet dan? een kind zonder rijbewijs mag toch ook op het eigen erf rijden? of is dat de wens van mijn gedachten…..
@highperformance: nee, dat is gewoon zo. Ik weet niet of in Amerika (of wherever die Tuerck woont) de regels hetzelfde zijn, maar in Nederland mag je dit op eigen terrein gewoon doen volgens mij, mits je binnen de geluidsnormen blijft.
@highperformance: Dacht de regels hier hetzelfde waren als in NL ,hier mag je dus “de wet ” niet breken ook al rij je op je eigen erf .
@norge: het gaat om de wegenverkeerswet. Die beperkt zich tot het openbare wegennet (dus ook parkeerterreinen van bijvoorbeeld winkels e.d.) maar neemt niet de privé terreinen mee die zijn afgesloten (of niet toegestaan zijn) voor derden. Uitzonderingen (en twijfelgevallen) zijn zaken als teveel alcohol of geweldpleging met voertuigen, maar dan gaan er wetten gelden die niet tot de wegenverkeerswet behoren.

Je mag dus driften en roken als een malle zolang het in je eigen tuintje is en geen onredelijke overlast voor omwonenden veroorzaakt.
@CasperH: Moet het dan geen afgesloten terrein zijn waar andere mensen geen toegang hebben ?
@norge: peuuuut, get your facts straight dude
Artikel 1, lid C van de Weg en Verkeerswet:
wegen: alle voor het openbaar verkeer openstaande wegen of paden met inbegrip van de daarin liggende bruggen en duikers en de tot die wegen behorende paden en bermen of zijkanten;

Staat een weg voor openbaar verkeer open (dus kan iedereen er zo op, toestemming of niet) dan wordt het beschouwt als openbare weg en heb je je aan de wettelijke regels te houden.

Echter, zet je een slagboom of een hek voor de opening neer en kan niet iedereen er zo maar meer op, dan mag je doen en laten wat je wilt met je auto, als je daarbij inderdaad geen overlast veroorzaakt.
@Stefje: als je goed kijkt staan er wagens die “de inrit van de oprit” blokkeren voor verkeer
@upstream: No care. Ik gaf slechts juridische onderbouwing omdat er een onzinnige discussie liep. Nergens mijn persoonlijke mening. Verder geldt de wet alleen in Nederland, niet daar waar het filmpje zich afspeelt.
@Stefje: Thanks :)
Driftbaas: vooral het laatste stuk de garage in en dergelijke 8)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).