Jeep prijst de Grand Cherokee SRT: €149.990

Auteur: , 85 Reacties

Honderdvijftig mille voor een opgepompte SUV, wie gaat dat in Nederland lappen voor een Jeep?

Wil je er net als Fernando Alonso en Felipe Massa bijrijden, dan kun je vanaf volgende maand bij Jeep terecht om daar de prijs van een tussenwoning in Oude Pekela achter te laten. En daarvoor krijg je dan een 6.4-liter HEMI V8 met 468 pk en 624 Nm onder de kap, die je met paddle shifters achter het stuur in 8:49 over de Nürburgring kunt jakkeren. Tenminste, als je Sabine Schmitz heet.

De met drie centimeter verlaagde Grand Cherokee gaat in 5 tellen naar de honderd en stuift door tot een Vmax van 257 km/u. Ideaal om BMW’s met een begrensde top mee te pesten. Remmen van 100-0 km/h kan in 35 meter dankzij kleverige Brembootjes achter de 20-inch vijfspaaks velgen. Met het Selec-Track tractiecontrolesysteem kun je de Jeep verder naar je hand zetten, en instellen op welke ondergrond je rijdt (sneeuw, ijs, circuit). Op de momenten dat je even geen stenen uit de straat aan het trekken bent worden er vier cilinders uitgeschakeld, wat over de gehele linie tot 13% brandstofbesparing moet leiden.

Het Amerikaan-esque interieur beschikt over een 6,5-inch schermpje bovenin de middenconsole en een 30 gigabyte harde schijf voor al je muziekmeuk, die vervolgens uit de subwoofer en 19-inch speakers van Harman Kardon worden getrild. Hij komt in vier kleuren op de optielijst te staan: Brilliant Black, Bright Silver, Mineral Gray en Deep Cherry.85 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Teertje!! Dat is duur!
@bonkers: Te duur.
Beetje duur voor al dat plastic? Hij is leuk maar zou eerder voor een q7 v12 gaan of een x5m
@leandro: Jah hoor, ’t was weer wachten op een “plastic” commentaartje….waar denk je dat de dashboards van BMW van gemaakt zijn….goudstof???
@mopar: neee kunststof:P
@nicktexel: leuk hoor ;) maar dat komt redelijk op hetzelfde neer…
Wat kost een vergelijkbare Q7, X5 of een ML?
@vwally: ongeveer hetzelfde, alleen hebben die allemaal meer pk’s en ik verwacht ook betere rij-eigenschappen. De bmw en porsche zullen beter sturen, terwijl de merc luxer zal zijn. De q7 heeft alleen meer led-verlichting.
@berlinetta: Persoonlijk vind ik dat de Q7 de mooiere looks heeft, maar dat is persoonlijk natuurlijk.

Thja, als ik dit zo hoor, dan kan ik niet begrijpen dat je nog voor een Jeep kiest. Je kan natuurlijk komen met kreten als: onderscheidend en geen gruizen muis, maar let’s be honest, hoeveel mensen bezitten er nou een dikke Q7 of een X5.
@vwally:
Een x5?
Hier in Rotterdam is het the vehicle off choice van de mobiele kebab verkopers. Daar gaat je imago.

Niet dat het imago van deze Jeep veel beter gaat worden hoor.
Lijkt mij het ideale vervoermiddel voor de plaatselijke coffeeshop uitbater. Niet echt een eervol beroep.
@jrk68: Haha, hier in R’dam zie je ze idd erg veel. Met meestal types erin die je s’avonds liever niet in een donker steegje wil tegenkomen…
@berlinetta: Q7 heeft ook mooier design
@lenn29: Maar je begrijpt dat design iets subjectiefs is. Het gaat hier even om objectieve dingen. Dat deze Jeep niet de beste auto in zijn klasse zal zijn, dat lijkt mij objectief. Dat jij de q7 de mooiste vindt, is subjectief. Ik vind de q7 persoonlijk nogal een lompe olietanker met lelijke achterlichten.
@vwally: Een X5M begint bij 181k (en is dan denk ik kariger uitegerust), maar is iets sneller (en rijdt waarschijnlijk vooral veel beter). Audi en Merc zullen vergelijkbaar zijn. Een Range Rover sport supercharged begint bij 169k en heeft vergelijkbare prestaties.

Al met al is dit veel geld, maar is’ie (aanzienlijk) goedkoper dan de concurrentie volgens mij…
En in de US kost hij nog niet de helft!!
@ericc: 1/3e…./zucht
Typo: BWM

Stiekem wel goed fout zo’n ding!
Doe mij maar een cayenne turbo dan, niet moeder mooiste, maar wel de fijnst rijdende suv (vind ik)
@RudyV: je hebt in alle vijf de hierboven vermelde SUV’s gereden dus?
Wat een geld !!!
Voor dat geld koop ik mooi iets anders.
Maar ach…. De tijd dat ik die keuze moet maken zal nog wel een tijd(je) op zich laten wachten
@VAG-man: heb je iets aan ‘de eeuwigheid’ ? ;-)
Is er geen echte 4×4 jeep te koop voor dat budget ? btw hij is echt lelijk, niet zomaar lelijk echt pauper lelijk gewoon.
Fiat groep Kwaliteit Uit Turijn oftewel KUT!
@kwaliteituitturijn: Whahahaha uit Turijn!! Tuurlijk… XD
@kwaliteituitturijn: AMG in je avater en over pauper beginnen.. Ja, dat past wel ;)
@kwaliteituitturijn:
Is er wel: Toyota Landcruiser V8. Is weliswaar lang niet zo snel als bovenstaande dinky toy, maar je hebt wel een echte 4×4.
@Rob: jij begrijpt het
Voor dat geld rijdt je de nieuwe 991 (heb hem laatst gezien, echt een prachtige auto) Met een jaar service en brandstof.
@Seroo: Iemand die voor een super-suv aan het kijken is zal niet opeens denken dat je voor dat geld ook een sportwagen krijgt en die vervolgens koopt. Dat zal waarschijnlijk wel de tweede auto worden.
@berlinetta: waarom zou je een SUV willen die snel over t circuit kan??? Heb dit nooit begrepen. Je kan beter een Megane RS of een GT86 kopen en dan hou je nog minimaal €100000 over voor een “gewone” SUV
Best duur, maarja, wat zou de restwaarde van een tussenwoning in Oude Pekela zijn over een paar jaar?
@Simpson: Wat is dit nou voor doelloze vergelijking? Als we zo beginnen; Voor dat geld rijd je ook een tweedehands F430 met weinig kilometers EN een keramisch remsetje..
@jeffreym3: Edit: Excuus. Is bedoeld voor @Seroo.
@Simpson:
Ik geef toe stenen is op dit moment ook geen beste investering.
Maar volgens mij kan je van de afschrijving over 5 jaar alleen al dat rijtjeshuis in Oude Pekela kopen.
Je mag immers heel blij zijn als je dan nog 40% terug krijgt.
Voor dat geld ga ik toch liever voor een Range Rover, ML of Cayenne.
Hij is wel erg bruut! maar dat zijn een hoop centjes! Dat is gezien de bouw kwaliteit hij zeker niet waard.
Sketcher hoe is de bouwkwaliteit dan volgens jou?

Laten we voorop stellen dat geen enkele auto in Nederland zijn prijs waard is. Elke auto die je in dit land nieuw koopt is VEELste duur. Zoals al eerder aangegeven. In de VS betaal je waarschijnlijk nog niet de helft.
@tvrspeedsix Toevallig wel :P

@jeffreym3 en dat zegt iemand met M3 in zijn naam hahaha het moet niet gekker worden, iemand met klasse kiest voor Mercedes, iemand met een plank voor zijn kop kiest voor BMW en iedereen met verstand kiest voor Audi!
@kwaliteituitturijn: Hmm, hoe komt het dan dat ik toch veelal aso’s, kampers en ”medelands” tuig in mercedes zie rijden? Of hebben die allemaal klasse?
@jeffreym3:
Weet niet onder welke tegel jij woont maar ik zie meer dubieuze figuren in BMW’s dan in elk willekeurig ander merk.
En breek me de bek niet open over hun “sociale” verkeers gedrag.
@jrk68: Vreemd, want waar ik woon en rijd zijn het hoofdzakelijk Audi A4/6 en met een absolute nr1 klassering voor de Q5. Die hebben geen Grootlichtschakelaar, die staat altijd aan. En ook een stuur wat naar rechts kan draaien schijnt een optie te zijn die niet geselecteerd wordt. De enkele BMW of Mercedes (en dan eigenlijk alleen de busjes) die mij snijdt of drukt f wat dan ook is verwaarloosbaar. Vaak zijn het de welbekende 2.0TDI Eco met S line pakket coureurs die rare fratsen uithalen. Oh en Volvo, die hebben sinds de S40/V50 ook zo’n Audi steering rack.
@E34M5Touring:
Nur Links en geen knipperlicht hoort bij “premium” rijden
daar kijk ik al 30 jaar niet meer van op.
Ik stoor mij vooral aan het Ubermenschsydroom van dat soort.
@jrk68: Duitsers he…..
@jrk68: Zal het gebied wel zijn. Elk gebied heeft zijn voorkeur aso bak :P Rotterdam / Den Haag toch vooral mercedes. Qua bumperkleven en onnodig linksrijden op zeker Audi rijders.
@kwaliteituitturijn: Ja hij heeft waarschijnlijk een M3 , is dat zo gek ?
@kwaliteituitturijn: Iemand met Klasse koopt een Quattroporte, iemand met verstand een Hybrid Panamera.
@E34M5Touring: Iemand met verstand koopt helemaal geen hybride van VAG, want ik heb nog geen één rijtest gezien waar geen kritiek in voorkomt.
@berlinetta: Geen ervaring mee. Dacht, Balkenende heeft er een en dat lijkt me echt zo’n persoon die dat soort shit tot op de bodem uitzoekt.
@E34M5Touring: Kijk de rijtest van de touareg hybrid maar eens op AB. Ik heb nog 4 vergelijkende rijtesten gezien, waar ze tot hetzelfde oordeel kwamen.
@berlinetta: Ok zal er is naar kijken Tnxs!
@kwaliteituitturijn: Je kan ook zeggen dat ouwe lullen en kampers voor mercedes kiezen, sportieve rijders voor bmw en koos besluitloos kiest voor audi. Hou toch eens op met die vooroordelen man!
In de US halen en gelijk naar Hennessey verschepen. Krijg je hem terug met 800pk. Voor 149.990,- in euro’s kun je met AL het geld wat je over hebt nog een mooie MOPAR Musclecar halen. Alles in 1 container en op de boot naar NL. Oh base price US 61K in Dollars oftewel 55K in euro’s. Dus hij kost EEN DERDE van de NL prijs in de US.
@jeffreym3 wat je nu doet is zo kortzichtig en dom dat ik meteen weet op welk niveau jij denkt.
Mijn reactie was meer als grapje op die van jou bedoelt.
Toch knap dat jij mensen kunt beoordelen op hun uiterlijk of zij ” tuig ” zijn of kampers.
Ik werk al mijn hele leven in de auto’s en tuig koopt alles wat duur is of dat nu een Audi Bmw of Mercedes is dat maakt niet uit, ook in die kringen smaken verschillen. Ik kom hier in het zuiden net zoveel tuig en kampers tegen (als ik ook even mag generaliseren)in Bmw’s en Audi’s als in mercedessen. Overigens verkoop ik nauwlijks AMG aan het type volk wat jij nu schetst maar veel meer BMW. en dat is gebaseerd op feiten i.p.v. gedachtes
@kwaliteituitturijn: Tja wat verwacht je. Uit je eerste reactie kwam je niet al te snugger over. Van zulke mensen verwacht ik dat zo’n reactie serieus is ;) Maar het is maar net wat je woont. Ik let specifiek op wat voor figuren er in BMW’s en Mercedes rijdt. BMW: Patserige stropdassen / Mercedes: Overblonde, zonnebankbruine kamperwijven, marokkanen en overig asociaal tuig dat net zo goed op een woonwagenkamp had kunnen wonen. Omgeving: Rotterdam / Den Haag. Weet niet waar jij woont. Misschien dat het daar precies andersom is :P
@34M5Touring Helemaal waar wat je zegt, alleen was mijn reactie meer als knipoog / grapje bedoelt.
Quattroporte is werelds hebben we ook eentje gehad, alleen onderhoud en betrouwbaarheid is waardeloos en dat is toch wel een eis als je 100k p.j. rijd ;)
@kwaliteituitturijn: I know, just throwing my 2 cents in :)
Voor 15K heb je de 300C 6.1ltr SRT…beterder !
Geen lelijke auto, maar kopen? Nooit van m’n leven.
Wat een geld voor deze plastic rommel..
Gewoon een fakking dikke auto, die door ons belachelijke belastingstelsel zo duur is. In omringende landen is hij, net als een Caddy CTS-V, goedkoper dan zijn concurrenten.
Lang leve de CO2 taks.
Zullen we niet vaak zien, wel erg gaaf karretje.
daar kan je heel wat leukers voor kopen als je bij de duitse premium kijkt
Ik snap dat gezeur van plastic rommel echt niet….

Wel is in de nieuwe Grand gereden? Dan zou je namelijk wel beter weten. Het interieur kan wel degelijk meekomen met de grote van nu. Alles voelt goed stevig aan, de afwerking schort het nog een beetje aan. Bijna overal leer en alleen de middenconsole is plastic.
Foutje in de tekst, neem aan dat de subwoofer 19 inch is (nog veel te groot voor zo’n kleine ruimte) en niet de gewone mid/high speakers :p met 19″ zou je anders wel een heel erg moddergeluid krijgen
@darkpluisje: het zullen waarschijnlijk 19 cm speakers zijn. 7,5 inch.
In de vs kost ie dus 55k? Wat schandalig dat het hier weer zo duur moet worden gemaakt
En de draaikolk in je tank krijg je er gratis bij!
@kickass: Neeheeeee, de auto krijg je er gratis bij. Je koopt de draaikolk.
Dat is veel geld maar dan heb je wel iets anders dan de rest.
Heb hem mogen aanschouwen paar week terug in Florida. Hoogst onlogisch die uitlaten in het midden, waar trek je nu je over the top aso Bayliner speedboot nu mee voort?
@hp525i: edit.. dat was dus het oude model.. aah http://rpmspeed.com/images/140245.jpg
dat is een boel veel belasting!
in californie: 63,380.00 USD = 49,829.36 EUR
er komt dus slechts een ton aan invoer en belasting bij.
geen geld.!
wat nou begrotingstekort?
trouwens, dat interieur is helemaal niet zo amerikaneske, sterker nog, het is het beste niterieur dat ik ooit in een amerikaan heb gezien..
zeker bij een overland, alleen het hout is wat te glimmerig, dat ziet er in een thema (echt fineer) weer veel beter uit!
in Griekenland kost ie de helft ..
Ik zou hem graag kopen. Helaas ben ik 18 en heb geen geld. Wel liever dit dan die duitse dingen
@redneckdarian: +1miljoenoneindig. K word erg moe van al die duitse voortrekkerij.
@redneckdarian:

geen geld hebben is een uitstekend excuus om geen meuk aan te schaffen ..

daar zou de NL overheid een voorbeeld aan kunnen nemen ..
Ciruitstand op een Jeep, t moet niet gekker worden..
kwil niet de eikel uithange, maar concurrentie is premium, een Jeep kan je niet vergelijken met BMW audi mercedes en range rover
@KaCh1ng: jammer genoeg doe je dat wel…
en nu ook met zijwieltjes vanwege de mislukte elandtest… grote fail!
Je kunt m mooi vinden of niet, of aparter of mindr zweeds, dan iets duits. Maar dit is toch wel errug slecht
Niemand hier weet blijkbaar dat deze Jeep samen is ontwikkeld met de nieuwe mercedes ML, hij kan daardoor gemakkelijk qua wegligging de strijd aan met de Europese topSUV’s, alleen in Nederland ligt de prijs dankzij de belastingen veel hoger dan voorheen, de vorige SRT-8 was even snel als de mercedes ML AMG maar kostte de helft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).