Jeremy Clarkson veracht de Veloster. En metrosexuelen

Auteur: , 36 Reacties

Top Gears laatste seizoen zit er alweer op, en dus heeft Jeremy Clarkson weer volop tijd om te schmieren, zich aan van alles en nog wat te ergeren, en natuurlijk Jan en alleman tegen zich in het harnas te jagen. Want zo rolt de Clarkson-gimmick. Deze week zijn aan de beurt: de Flosser en metrosexuelen.

Zo af en toe moet ik bij Jezza een beetje denken aan de stereotypische oude man die een beetje verward tegen van alles en nog wat loopt te schreeuwen, met het enige verschil dat hij volgens mij gewoon bij zijn volle verstand is en het gewoon leuk vindt dat iedereen altijd maar blijft happen op zijn provocaties.

In zijn nieuwste column moet de Hyundai Veloster het ontgelden, volgens Clarkson een auto met een gemaakt stoer uiterlijk maar een compleet klinisch karakter. In een litanie waarin meer dan eens de vlabuks van James May ter sprake komt (weird….) wordt de Koreaan redelijk afgefakkeld, met als uitsmijter “[it’s] An accountant in a clown suit“. Ouch.

Maar daarmee is de oude mopperpot nog niet klaar, hij vond het ook nodig om metrosexuelen (je weet wel, die hype die al 5 jaar voorbij is) nog even er van langs te geven: “I don’t want to smell like a German or a bog. I want to smell of whatever I’ve eaten or done.” Over voetballers als David Beckham: “They have scrotums but they are not men, really.” Enfin, you get the picture, lees de rest hier maar.

Hoe lang zou dit truukje nog lukken, totdat mensen gewoon hun schouders ophalen en doorlopen?36 reacties

Met afkraken krijg je veel meer aandacht dan met complimenten uitdelen. En dat snapt JC goed. Daar komt bij dat er bij zijn teksten ook nog eens humor in zit. Win-win.
Er komt wel altijd kritiek op zijn uitspraken maar hij heeft meestal wel gelijk…
Ik haal nu al mijn schouders op bij JC, eigenlijk alle JC’s hebben hun tijd gehad.
Je moet alles gewoon met een knipoog nemen ;-) Hetzelfde als dat in zijn boek de indiers compleet belachelijk worden gemaakt. Het is zeer vermakelijk om te lezen, maar niet iedereen kan hiermee omgaan…
@ErikkNL:
Of meneer JC kan zelf niet omgaan met metroseksuelen. Ik ben het met betonstaal eens: De klassieke man uit de jaren ’50 welke JC kennelijk adoreert heeft zijn tijd gehad. Mannen zoals hij staan eenzaam aan de rand van de dansvloer te kijken, bang dat ze uitgelachen worden wanneer ze proberen mee te doen. En iedereen vind hen zogenaamd stoer en kijkt zogenaamd tegen ze op. Maar eigenlijk zijn ze best zielig.
@Original_Arnoud: het enige wat ze nog hebben is geld en arrogantie.
@betonstaal: In JC’s geval behoorlijk veel geld en wordt het ongeveer met het jaar meer.. Dus op dat vlak geef ik hem geen ongelijk om iedere keer in het nieuws te komen..
@Original_Arnoud: Ik denk dat je als man zijnde op de dansvloer beter af bent (qua vrouwen gezien) dan die tough guy aan de bar ;-). Dus in dat opzicht heb je volkomen gelijk :P
JC is JC, laat die man gewoon ze gang gaan. Alles wat hij zegt wordt onder een loep genomen. Elk woord gewogen. En als je (sir_smokalot) aan hem ergert, geef je hem toch gewoon geen aandacht.

Laat die man toch lekker, want al die aandacht verhoogd alleen maar z’n status.

Zelf ben ik zelf wel gecharmeerd van z’n manier van prestenteren en schrijven. En een “accoutant in a clownsuit” that suits the car perfectly!
Die man is al zooooooooooo lang verleden tijd…..alleen beseft hij het zelf nog niet!
@bowie:

Met zoveel miljoenen kijkers verleden tijd ??? leg dat eens uit??
@bofkont: Vroeger (heel lang geleden) bij TG was ie nog leuk….wat objectiever, minder popie en aandacht vragend.
Nu wil hij toch graag aandacht middels dit soort (domme) uitspraken.
@bowie: Het enige wat telt zijn kijkcijfers, die spreken voor zich. Deze man moet je met een korreltje zout nemen series zoals TG zijn uniek en geniaal!
Objectief is JC absoluut niet het is pure volksvermaak.
Clarkson is een held ! End of story. Een dinosauriër? JA!
Een ongelikte beer? JA! Hun tijd gehad ? Ik geloof het niet. Zolang je dingen met humor brengt en er bakken met geld mee verdiend geloof ik niet dat je met uitsterven bedreigd word. Jaloers op Beckham ? Ook dat geloof ik niet. JC verdiend zelf ook een aardige duit me dunkt !
En laten we wel zijn, Beckham’s vrouw werd bekend als ‘scary spice’….. meer commentaar niet nodig :roll:
En dit soort gedrag/uitspraken hebben alleen z’n waarde doen vergroten. Doet’ie goed !
@TSI-tje: Victoria Beckham was Posh Spice. Mel B was Scary Spice.
@Supreem: sorry, i stand corrected. je heb gelijk. Al vind ik iemand die eeuwig boos kijkt redelijke scary.. ;)
In de eerste regel staat ‘laatste seizoen’. Wat word daar mee bedoelt? Het afgelopen seizoen of echt het laatste seizoen van Top Gear, want dat hoop ik dus echt niet.
Tsja, tot nu toe heeft hij ook gewoon gelijk… Misschien is iemand die vaak gelijk heeft irritant? Maar ligt dat dan aan de boodschap? Don’t shoot the messenger…

(…outside in front of their family)
Stoer ventje die ouwe krullebol,maar dat tie geen verstand van auto’s heeft wisten we al langer .
@norge: hij heeft wel verstand van auto’s, maar hij kraakt ze keihard af
@norge: Ach, voor consumentenadvies moet je natuurlijk geen TG gaan kijken.
@norge: Wel zoveel verstand ervan om geen Hyundai te kopen, kunnen we van jou niet zeggen ;)

Je moet deze man met een korreltje zout nemen, het is puur volsvermaak met een sausje van autonieuws en dat brengt men geniaal, getuige ook de vele miljoenen kijkers wereldwijd!! De mening van JC is heus niet heillig en ook absoluut niet objectief.
@bofkont: HYundai is de beste koop in mijn leven geweest ,de VW is een ander verhaal ….
@norge: Dat weet ik beste Norge, Op AW hebben we het talloze malen mogen aanhoren ;)
Belangrijkste is dat jij er blij mee bent.
Alleen dat VAG bashen wordt langzamerhand erg eentonig ;)
@bofkont: Eentonig moet hemels zijn voor een VAG liefhebber. ;)
@norge: lol daar heb je gelijk in, VAG is idd best eentonig met zijn design.Ben zelf ook niet een groot VAG liefhebber vandat, al kan ik Audi wel waarderen.
Maar je aversie jegens VAG is nu wel eens bekend zou ik zeggen ;), ze doen ongetwijfeld goede dingen want anders verkochten ze niet zoveel.
@bofkont: Goede dingen ? Tuurlijk maar perfect zijn ze niet ,en daar mag toch ook wel op gewezen worden?
@sir_smokalot:

Zijn truucje blijft vast langer leuk dan jouw wannabe hipster 9gag/4chan praat.
WINNING ;)
die Britse Mr Garrison heeft wel gelijk ..

top gear kijkers zijn nu eenmaal simpletons ..
Als ik zo lelijk was als JC zou ik waarschijnlijk hetzelfde gezegd hebben. Goed, hij heeft zijn publiciteit weer gehad… kunnen we nu weer verder?
Als je zo graag aandacht wil, maak dan eens een langer TG-seizoen.
7 afleveringen? Luie zak…
@commentaar:

Iemand is hier op zn gepedicuurde teentjes getrapt…
Vertel het ons maar:
”Hoe lang zou dit truukje nog lukken, totdat mensen gewoon hun schouders ophalen en doorlopen?”
Is een mooi merk voor seuten.
Over de metroseksuelen heeft ie gewoon volkomen gelijk vind ik. En ja, die zijn er nog steeds. Kijk maar eens Formule 1. Elk reclameblok word je erop geattendeerd dat Nivea ook een crémepje maakt voor je o zo gevoelige huidje…yuck.
Top Gear is humor! In Nederland kunnen alleen Wouter en Sjoerd mij aan het lachen maken. Geweldige gasten!
Eens iets anders als de ideale schoonzonen van Autoweek, en de bejaarde Daf rijders van ANWB.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).