John Travolta is zijn Mercedes 280SL definitief kwijt

Auteur: , 17 Reacties

Dat doet toch best pijn als je van klassiekers houdt: de 280SL van John Travolta, die in september werd gestolen, is teruggevonden. Althans, wat er van over is. De dieven hadden de auto gedemonteerd in hun 'chop shop', dus die krijgt hij nooit meer in één stuk terug.

Travolta parkeerde zijn geliefde klassieker, een cadeautje van zijn vrouw, vorig jaar slechts 10 minuutjes, terwijl hij even bij de lokale Jaguar-dealer in Californië binnen wipte. Genoeg tijd voor een tweetal onverlaten mét losse vingers en zónder respect voor andermans eigendom om toe te slaan.

De 280SL werd vervolgens vakkundig gestript, en de onderdelen kunnen nu overal ter wereld zijn (misschien wel in een haven, klaar om naar een ander land verscheept te worden). Dikke pech voor Johnny T., maar gelukkig heeft hij nog wel wat auto’s in de garage staan. En een Boeing 707.

De steeldieven

Positief is dat de dieven in ieder geval gepakt zijn, dankzij camera’s die in de buurt hingen. Zij waren onderdeel van een organisatie die zich toelegde op het stelen en omkatten van auto’s. Hiermee hebben ook 7 andere slachtoffers duidelijkheid hebben over wat er met hun voiture gebeurd is. Maar daar koop je weinig voor natuurlijk als gedupeerde.

In dit licht krijgen de uitspraken van zijn filmpersonage Vincent Vega in Pulp Fiction een wrange nasmaak. “Don’t fuck with another man’s vehicle”. Kennelijk hebben de daders de film niet gezien.

Met dank aan Oranginas voor de tip!
17 reacties

Konden ze niet beter die 280SL in stuk verkopen… dat ding is toch veel meer waard zo dan in stukjes en terug traceren lijkt me niet zo eenvoudig als er geen sensor in zit.
@xilver: Een auto is altijd veel meer waard in onderdelen dan in zijn geheel. En ik denk dat ze het vin number weg hadden moeten veilen als ze de auto in zn geheel wilde verkopen. Probleem is alleen dat niemand een auto zonder chassis nummer koopt. Ook is het een beetje verdacht als opeens dezelfde auto opduikt in de verkoop als de gene die gejat was he?
@mopar: Volgens mij kopen ze eenzelfde auto die total loss is. Vervolgens wordt de identitieit van deze auto overgezet op de gestolen auto. Een goedkope manier om een auto te restaureren. Er staan geregeld berichten van gestolen klassiekers in de autobladen. Deze zijn onverkoopbaar tenzij ze hem zo omkatten. Als ze alle nummers omzetten, zijn de dieven niet te betrappen. Bij moderne auto’s zit op zowat elk onderdeel een DNA nummer, maar klassieke auto’s ben je klaar met de motor en het vin nummer.
@midasracer:
hangt er vanaf, vaak is het bouwjaar anders en kun je dat zien aan andere onderdelen. Ook kun je bij veel autofabrikanten aan de han dvan het chassisnummer de originele uitrusting opvragen,m als dat veel afwijkt en de auto heeft een andere kleur, kun je het wel zien.
@mopar: geldt dat wel bij een klassieker? Ik ben het eens met wat je zegt, maar ik kan ook heel goed geloven dat zo’n auto in goede staat meer waard is.
OT: in ieder geval fijn om te weten hoe het zit en dat de dieveggen zijn opgepakt.
Als je liefde voor je auto hebt en hij wordt dan gestolen is dat volgens mij een van de ergste dingen wat je kan overkomen..
Die 230, 250 en 280 SL zijn droomcabrio’s, beginnen tegenwoordig ook al wat duurder te worden. Heerlijke auto’s zijn het ook.
Erg zonde. Persoonlijk vind ik dit een van de 2 mooiste SL modellen. Heel basic maar daardoor heel classy.
Zonde zonde
Geen probleem voor Travolta geef hem de delen en hij knapt hem weer op.
http://www.youtube.com/watch?v=wK63eUyk-iM&feature=player_detailpage
beste MB, Het ergte wat je kan overkomen is dat je kinderen in een auto zitten die van de kade rolt, als je zoon overlijdt aan kawasaki, als je grootste toren van de stad in stort, als een kerncentrale door een golf weggevaagd wordt, als de bezine prijzen nog meer stijgen. sorry hpoor, die vent heeft een eigen vliegtuig… erg kut dat die mercedes in stukjes is gezaagd, maarJohn zal vannacht gewoon slapen hoor!
@eklasse: wat een ongepaste bullshit reactie dit zeg..
@kaasboerin: was een reactie op “MAB”: die bij mij de indruk wekte tot nu toe een vrij onbezorgd leven te leiden.
enfin, een gestolen auto is NIET het ergste wat je kan overkomen.
Wat ik dan nooit ‘vat’ is de nonchalance waarmee amerikanen omspringen met hun bezit; soms laten ze de sleutels in het contact zitten, maar zondermeer zijn de auto’s nooit ‘op slot’….kortom, ook een beetje stupide van Travolta.
Zonde, zo’n mooie auto. Het is altijd triestig als een klassieke Mercedes aan zijn einde komt.
Gelukkig dat men in de VS voor dit soort rand figuren iets zwaardere straffen uitdeelt dan in deze republiek de Bananen.
Ze drinken daar nl weinig thee.
@ sir smokalot

Het is `You do not fuck with another man´s automobile`.


OT:
Waarom heeft ie de aliens niet om hulp gevraagd dan? Die kunnen toch zo wel weer een SL´tje voor ´m in elkaar bakken neem ik aan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).