Juni recordmaand: welke auto’s deden verkoopspurt?

Auteur: , 29 Reacties

Het is wat, die bijtellingsregels die veranderen. Plotseling vindt autoshoppend Nederland matrassen vol spaargeld en werden de wagenparken weer fanatiek gevuld met 14% en 20% bijtellers zodat de komende jaren een paar euro's in de pocket kunnen blijven. De RDW werd er gek van. Maar welke modellen gingen echt als warme broodjes?

We hebben even gekeken welke auto’s het hardst over de toonbank gingen afgelopen juni ten opzichte van juni 2011. Neem bijvoorbeeld de Kia Rio: recent vernieuwd en dus liep deze als een trein. En een aantal varianten zijn per 1 juli een bijtellingstarief opgeschoven, waaronder de instapper 1.2 benzine die van 14% naar 20% is gegaan. Dat scheelt en dus gingen we helemaal los: de Kia Rio werd in plaats van 1 keer vorig jaar juni nu 819 keer verkocht. Lekker hoor. Overigens is de 1.1 CRDi nog steeds als 14% gebakje te krijgen. Ook de Hyundai i40 deed het goed met 526 in plaats van 2 verkochte exemplaren, maar dat wijten we aan het feit dat de auto pas net geïntroduceerd was.

Volgende opvallende speler is Volvo’s C30. Vorig jaar juni werden er namelijk 70 op kenteken gezet. Vorige maand waren dat er 1131. Wilt u nog raden waardoor het kwam? U zet uw geld op verschuivende bijtelling? Bingo! De D2 instapdiesel ging terug van 14% naar 20% bijtelling namelijk. Verder gingen de Renault Mégane (12 keer vaker, recent vernieuwd en bijtellingsverandering), Chevrolet Aveo (8 keer vaker, bijtellingsverandering) en Mercedes B Klasse (bijna 5 keer vaker, vernieuwd en bijtellingsverandering) ook heel hard.

Het in aantallen best verkopende merk was echter nog steeds Volkswagen, waarbij de Passat ook 4,5 keer vaker verkocht werd met in totaal 3561 stuks. Dat het er verder niet direct uitspringt komt doordat het gemiddeld “slechts” 2,2 keer zoveel auto’s registreerde als vorig jaar juni. Volkswagen was overigens óók het best verkopende merk in het eerste halfjaar met in totaal 39.084 auto’s, voor Opel (26.723), Renault (25.338), Peugeot (24.795) en Ford (24.431). Nu nog even afbetalen hè jongens?

29 reacties

De Passat had ik al verwacht, wat mij alleen opvalt is hoe “goedkoop” het interieur/dashboard van de Passat oogt. Voor dat geld mag je toch meer en vooral beter verwachten. Zeker als je kijkt naar zijn grote broer de Phaeton wat een wereld van verschil is ivm de Passat.
@agera: Moet je er een keer in gaan zitten. Dan zie je dat het allemaal erg goed in elkaar steekt (ondanks zijn leeftijd). Op plaatjes echter niet het mooiste dash idd.
@agera: De Phaeton is dan eigenlijk ook gewoon een S-klasse, 7-serie concurrent.. Marketing technisch echter niet.
@agera: http://www.auto-power-girl.com/high-resolution-wallpapers/2012-volkswagen-cc-european/2012-volkswagen-cc-european-dashboard-29.jpg

Of andere kleurstelling kiezen.
@eklasse: Idd kleur doet veel met je auto, is al heel wat beter. In zo’n standaard uitvoering is een Passar gewoon echt een goedkoop ogende auto. Wijkt niet veel af van een Golf dash en dat is volgens mij het minst wat je zou willen hebben. Dan vind ik het interieur van de Insignia bijvoorbeeld veel mooier. Plus te bedenken dat een Passat veelal iets duurder is dan de Insignia.
@agera: Insignia’s en Passat ontlopen elkaar bijna niks qua prijs. zoek maar op. Hoogstens dat de optielijst enigzins roet in t eten gooit. Het interieur van de Insignia zullen sommigen mooier vinden: logisch het is 3 jaar jonger. Het blijft echter een Opel en daar wil je niet in gevonden worden.

Ps. er zijn foto’s van de Opel Adam op internet te vinden.
@agera: Ik heb nu mijn passat (Comfortline) sinds een maand (2l 136PK) en de afwerking binnen en buiten is perfekt. Alles bedieningen voelen degelijk aan. Ontkoppelen en schakelen is boterzacht. Verbruik tussen 4,5 en 5l. Met 70l tankinhoud vlotjes 1300 km zonder tanken. Mijn beste wagen ooit.
Als het geld oplevert is ons volkje er als de kippen bij. *Wil zelf ook graag een CT200h*
@ferrari94tr: een auto levert nooit geld op
Het zijn dus niet alleen maar kleine auto’s die het momenteel goed doen. De merken als Kia en Hyundai zijn ook goed op weg.
Zo daar is weer een bonk geld van die arme Chinezen geleend om dit te kunnen kopen.
ps. Ik dacht dat iedereen wel naar de groene verdeelweken van VW zou komen voor een Caddy of Transporter.
De Renault Megane is er toch nog steeds als 14% bijteller???
@Mercbenz: Klopt. Is denk ik een foutje van AutoBlog. Verder was het eerst wel het geval dat die maar tot 1 juli 14% zou zijn. Daarom zijn er denk ik vooral in het begin veel Méganes besteld die nu allemaal geleverd zijn.
@CasperH: dat van die Kia Rio is natuurlijk een beetje een domme opmerking: in augustus 2011 is het nieuwe model gekomen. Een volledig nieuw model, geen face lift ofzo! De voorganger was in juni 2011 niet eens meer te bestellen…
Staat er ergens een gewoon lijstje?
Hoop tekst & hoop linkjes
Leuk dat de passat goed verkoopt. leuk dat de mijne dan precies niet volgens specificaties geleverd is (memmorypakket is men vergeten) en de dealer weigert verantwoordelijkheid te nemen. Hoe dan ook zitten ze met een strop van 3500 euro die ze op mijn proberen af te wikkelen.
Ik heb al aangestuurd op ontbinden van de overeenkomst of alsnog achteraf inbouwen (schijn aardig complex te zijn) ontbinden levert mij een strop op van 3500 euro, achteraf inbouwen de dealer. De rechter zal uiteindelijk moeten beslissen wat er gaat gebeuren. En ik was zo te spreken over VW :(
@911GT2: als je het hebt besteld en ze leveren het verkeerde en weigeren dan alsnog het bestelde te leveren dan gaat het jou toch niets kosten? Geval contract ontbinden op basis van niet leveren wat besteld is.

Stom van de dealer om niet voor de oplossing te gaan, kost hun Een klant onderhoud toekomstige auto’s.

Misschien willen ze liever niet leveren, bang voor alle garantiegevallen? (heb er te veel gehad met een 2 jaar oude passat)
@911GT2:
Tja VAG en erkennen van eigenfouten, ik heb het VAGe idee dat ik dit vaker heb gehoord.
Misschien was dat zelfs wel de reden dat ik geen VAG meer rij.
Dit soort cijfers zijn zo irrelevant.
Voor wie de 6 verkooptoppers van juni wil weten:
RENAULT MEGANE 3.833
VW PASSAT 3.561
VW POLO 2.311
CHEVROLET SPARK 2.298
BMW 3-SERIE 2.052
FORD FOCUS 1.754
@sir_smokalot: de Chevrolet Spark op drie? :o Zucht, waar gaat het toch heen met deze wereld…
@Carreza: volgens mij op vier, maar goed.
@Carreza:
Nee van Passat’s en Polo’s knapt het straatbeeld wel op.
Sinds kort ook eigenaar van die C30 D2.. Alleen dat verbruik..theoretisch 3,6 liter/100 km. Ik heb er nu in een week dik 1200 km op zitten en heb een gemiddelde van 5,4.. Das toch ff andere koek. Mijn vorige auto, Seat Toledo tdi 110pk met chip en 12 jaar oud, bijna 400.000 km reed ik gemiddeld 5,3 mee?!?!?! Ok hij had misschien meer co/2 maar dat kost me geen geld.. Brandstof wel. Is er in 12 jaar dan dus zo weinig besparing bewerk stelligd? Ik vind het betreurenswaardig.. had een echt zuiniger auto verwacht want dit is natuurlijk een aanfluiting..Ik hoop dat het verbruik nog gaat zakken en ben op zoek naar een goeie chip voor Volvo.. iemand suggesties?
@tvr1974: hoelang heb je de wagen al? Meeste nieuwe auto’s doen er namelijk een tijdje over om zuiniger te te worden… Zo ongeveer tot ze ingereden zijn is mij geleerd
@dadutchdude: Zeker met diesels, duurde bij mij zo.n 10k voor die op z’n normale verbruik.
@tvr1974: nieuwigheid…
@tvr1974: Co2 is verbruik gerelateerd dus joue toledo stootte minder Co2 uit.
Wel meer roet en Nox.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).