Kaartjesverkoper GP van België is mogelijk oplichter

Auteur: , 73 Reacties

Heb je al kaartjes voor de Grote Prijs van België die op 2 september wordt verreden op Spa-Francorchamps? Als je ze gekocht heb via de website van The Ticket Enterprise is de kans groot dat je ze nooit meer gaat krijgen. Dat bedrijf is al dagenlang onbereikbaar en bij de politie zijn al duizenden aangiftes binnengekomen over betaalde, maar niet geleverde tickets.

Het bedrijf The Ticket Enterprise is gevestigd in Rotterdam en verkocht tickets voor diverse motorsportevenementen zoals F1, MotoGP en World Superbike via Nederlandse en Belgische websites. Bij het Meldpunt Internetoplichting van de Nederlandse politie zouden inmiddels al aangiftes binnengekomen over zo’n 6.000 wel betaalde, maar niet geleverde tickets.

En als je weet dat kaartjes enkele honderden euro’s kosten dan weet je dat dit een grote strop is voor mensen die ze gekocht hebben. Op de Facebook pagina van het bedrijf regent het inmiddels ook klachten zoals je kan zien hieronder:

The Ticket Enterprise Facebook klachten

The Ticket Enterprise Facebook klachten

Laten we hopen dat er nog een oplossing gevonden kan worden voor de mensen die dachten dat ze een kaartje gekocht hadden. En hou ook in je achterhoofd dat dit niet het enige bedrijf is dat kaartjes verkocht. Het is slechts 1 van de vele verkopers.73 reacties

Wat een eikels! Ik zeg handjes afhakken, geld teruggeven +1000 euro, boete van 10000 en levenslang celstraf. Dan zullen ze het zeker niet nog een keer doen!
@justaminifan:

Boete van 10000 euro?
Wat zijn we daar nu mee?

Als iedereen gecompenseerd is (+ schadevergoeding natuurlijk) zullen ze hun straf al wel geleden hebben denk ik.

Ook is dit waarschijnlijk niet hun 1e misdrijf. Kan goed zijn dat 10000euro peanuts voor hen is. Kan zijn dat ze dat geld helemaal niet hebben.

Een boete lost niets op. Schadevergoedingen en een echte straf mogelijk wel.
Allemaal heel vervelend en sneu, maar waarschijnlijk een faillissement en geen vooropgezette poging tot oplichting of iets wat daar op lijkt.

Dus @justaminifan en @Hupke als je niet weet wat er aan de hand is, dan kun je het beschuldigende vingertje beter nog even bij je houden.
@pietjepuk:

hoi suffe ..

kaartjes kopen ??
of sterker nog .. ik heb alles te koop wat je maar hebben wilt ..

giro 666 ..
internet ….bron van al het kwaad in de wereld…
Voor dit soort evenementen bestel ik de tickets altijd op de website van het circuit zelf NOOIT bij zo’n argwaan wekkende tussenhandelsite!!
@venividivici: of op de formule1 site
@rsvbf1: Kan ook, maar op de circuitsite kun je meestal ook nog zelf vak en stoelnummer kiezen.
Zoals Karel Vercammen zegt: ni plezant .
Da’s idd niet echt plezant. Ik mag op dat gebied dan misschien een oermens zijn maar als het om iets grotere bedragen (en eigenlijk kleinere ook) gaat kijk ik toch liever de mensen in de ogen als ik iets koop.

Da’s voor mij een veel betere garantie dat je met goede mensen te maken hebt dan het feit dat ze NOG niet gepakt zijn.
Gelukkig is Daems Johnny op het goeie spoor, kan nooit lang meer duren..
Dat bedrijf stond al 5 jaar in voor de ticketverkoop van de grote prijs van Francorchamps, altijd zonder problemen.
Maar ze stevenen af op een faillissement dus vandaar dat niemand zijn tickets nog krijgt…
Je moet goed oppassen met deze dingen, ik was de laatste keer bij de autosalon in Brussel en daar stonden ook van die louche figuren die onder de prijs door tickets aan het verkopen waren.
heb ze al binnen :D
Dit is het zelfde geval als tickets voor concerten. Altijd bij de officiele verkooppunten kopen. Is vaak noog stukken voordeliger ook. Wou naar nickelback. Prijzen waren 55 euro. Binnen 2 uur uitverkocht en daarna amper voor onder de 100€ te vinden. Zal met auto en motorsport tickets ook wel net zo gaan
@nickelb: Dat is je terechte straf voor het willen bezoeken van Nickelback.
@bozewolf: wat is het toch makkelijk om een nickelback hater te zijn. Luister eerst eens naar de andere nummers dan die rustige commerciele shit. Heb altijd moeite om rustig te blijven rijden. Luister maar eens naar this means war, of burn it to the ground
@nickelb:

Nickelback is verkoop topper ..
en Bieber ook ..
en Gaga ook ..
Black eyed peas ook ..

en terecht ..
want die concepten steken nog beter in elkaar dan een Audi ..

dus mag je daar gewoon over zeggen dat het allemaal hetzelfde klinkt ..
@lincoln: nickelback en bieber? Hahaha
@nickelb:

waar zit het verschil ..
@lincoln: bieber never gave a nickel back..
GPtickets.nl, daar heb ik jaren geleden ook wel eens tickets gekocht. Toen was alles nog in orde.

Denk dan ook niet dat er sprake is van bewuste oplichting maar een faillissement wat ze op niet zo’n nette manier proberen te ontvluchten.
kielhalen
@robbie

Waar baseer jij het in godsnaam op dat The Ticket Enterprise zich schuldig maakt aan oplichting, of wilde je het verhaal even wat smeuïger en sensationeler maken dan het daadwerkelijk is ?
@pietjepuk: Nou dr hebben 6000(!!!) mensen aangifte van gedaan. En als je wat verkoopt en het wordt betaald maar je levert dat niet, noemen wij dat thuis oplichting.
@E34M5Touring: Sorry, aantal mensen, betreffende 6000 Tickets dus dat zal wel geen 2 man zijn.
@E34M5Touring:

Stemmingmakerij, niets meer of minder. Als ik jouw redenatie volg zijn alle bedrijven die failliet dreigen te gaan zonder meer oplichters?

Deze partij doet al een aantal jaren keurig zaken, alleen nu niet. Kan dus zomaar zijn dat er 6.000 tickets verkocht zijn, maar dat Circuit Spa Francorchamps niet levert, omdat daar ook een rekening open staat. Ondertussen -om wat voor reden dan ook- komt deze partij in staat van faillissement. Dat is knap lullig voor degene die een ticket via hen besteld heeft, maar van oplichting hoeft niet perse sprake te zijn. Dus jouw overtuigende stellingname raakt kant noch wal. Wij noemen dat thuis “kortzichtig”.
@pietjepuk:

telefoon niet opnemen en geen informatie verstreken is natuurlijk een vorm van beschaving ..

moet je respect voor hebben ..
@lincoln @E34M5Touring

Jullie kennen de details niet, weten niet wat er echt aan de hand is, dus jullie kletsen behoorlijk uit je nek. Stemmingmakerij.

Mailbox doet het niet? Wellicht heeft de internetprovider ook een onbetaalde factuur, en heeft de stekker er -tijdelijk- uitgetrokken. Telefoon wordt niet opgenomen? Personeel heeft geen salaris gekregen en zit thuis in afwachting van het definitieve faillissement. Zou allemaal zomaar kunnen, maar je weet het niet, dus vooralsnog is het alleen maar speculeren en regelrechte kletspraat van jullie.
@pietjepuk:

of de brug stond open ..
of hij was zijn etui vergeten ..

of “the dog ate his homework” ..
@pietjepuk: Met die redenatie lul jij net zo hard uit je nek met je faillissement, tenslotte weet jij het ook niet. Of ben je toevallig werkzaam bij de betreffende firma? Je kan als bedrijf ook eventjes een briefje naar je klanten doen, gewoon even een: Hallo wij zijn naar de klote, sorry voor het ongemak en je bent je geld kwijt.
@E34M5Touring @lincoln

Check eerst de feiten voordat je enorme poep begint te kletsen, dan kom je misschien ietwat snuggerder over in plaats van klakkeloos aannames te poneren alsof het feiten zouden zijn.


“Duizenden F1 Fans gedupeerd door faillisement; Ruim 6000 Formule 1-fans, die een kaartje kochten voor de Grand Prix van België, zijn door een Nederlands ticketverkoopbedrijf gedupeerd. Dat melden verschillende Belgische kranten. Het bedrijf verkocht duizenden kaarten voor het race-evenement van onze zuiderburen, maar kan door een faillissement waarschijnlijk niet aan de verplichtingen voldoen. De Nederlandse justitie zoekt nu uit of er strafrechtelijke fouten zijn gemaakt, waarop de fans aanspraak kunnen maken.”

Bron: Sportprimeur.nl
@pietjepuk: maar kan door een faillissement waarschijnlijk niet aan de verplichtingen voldoen. Waarschijnlijk, een woord vaak gebruikt bij het omschrijven van feiten. NEXT!
@E34M5Touring: Klopt als een zwerende vinger.
Waarschijlijk een FEIT?
@jrk68: Ja ach. Als je z’n eerste betoogje leest en daarna de text die hij qoute….. Sorry en dan mij beschuldigen van poep lullen, en @Lincoln: ook nota bene. Ik bedoel, als er hier 1 serieus is…..
@E34M5Touring:
Ach hij moet wat.
Als je niks zinnigs weet te zeggen over auto’s dan ga je gewoon reaguurders lastig vallen toch?
Ook een manier om je dag door te komen.
@E34M5Touring:

Lezen is lastig, dat blijkt. Maar lul je hier nog maar eens uit, gaat je namelijk niet lukken, joh. Het faillissement is namelijk een feit, echter strafbare zaken of oplichting vooralsnog niet. NEXT!
@pietjepuk: Dat staat er toch echt niet. Er staat dat ze niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen omdat ze WAARSCHIJNLIJK failliet zijn. Mojjj
@E34M5Touring:

Hahahaha, lezen kun je dus echt niet! Er staat dat deze partij door het faillissement …. waarschijnlijk niet aan de verplichtingen kan voldoen.

Dus even in hapklare brokken: het faillissement is een feit [punt]. Maar het kunnen voldoen aan de verplichtingen lukt waarschijnlijk niet.

Heb je de basisschool nooit afgemaakt?
@pietjepuk: Basisschool? Nee sorry self educated.
@E34M5Touring:

Dat blijkt wel, is er toch ergens iets goed mis gegaan. Zou even een opfriscursusje Nederlandse taal boeken, lijkt me niet geheel onverstandig.

Los daarvan; zoals ik al direct schetste, en volkomen gelijk blijk te hebben; van oplichting is vooralsnog geen sprake, van een faillissement wel. En dan is et natuurlijk lekker makkelijk om verscholen achter een avatar te gaan lopen roepen en schreeuwen dat de boel bewust opgelicht zou zijn, blablabla. Beetje triest.
@pietjepuk:
Lees dit nog eens even na voordat je gaat mauwen over typefouten van een ander.
@jrk68:

Jij grossiert in spel- en typefouten, dus om dan een opmerking te maken als iemand anders zeer sporadisch een typefout maakt. Dat is zoiets als met spijkers en laag water….

http://www.autoblog.nl/video-murcielago-revvt-de-cilinders-uit-zijn-motor#comment-3004821
@pietjepuk:
Ja und, ik spreek anderen er niet op aan.
De pot verwijt de ketel zeg maar.
Als je zo graag de schoolmeester uit wil hangen, prima.
Zorg er dan wel voor dat je het zelf correct doet.
@jrk68:

Gaat erom feitelijk om dat je maar o zo graag -met grote regelmaat- een (te) grote bek en perse het laatste woord wil hebben, maar vervolgens inhoudelijk weinig te berde brengt. Blaffende honden, bijten niet. Zorg eerst eens dat je inhoudelijk wat meer te vertellen hebt, en dat vervolgens zonder al te veel spelfouten doet. Dan komt het allemaal net wat intelligenter over, en zul je zien dat mensen wel een interessante discussie met je willen voeren, in plaats van mee te gaan in dat haantjesgedrag van je.
@pietjepuk:
Het is voor jouw trouwens u, en als je verder kijkt dan je neus lang is dan zou je weten dat ik voldoende inhoudelijke comments post.
Maar ja, jij moet nu eenmaal je frustraties op anderen bot vieren.
Ik wacht dan ook rustig af wanneer ik van jouw een zinnige ontopic comment mag lezen.
Ik heb geduld.
@jrk68:

“jouw” is in beide gevallen zonder -w …..
@pietjepuk:
Faal, mag beide. Zoek maar op in de dikke van Dale.
@jrk68:

Jammer voor je, alweer fout: “jou” is een persoonlijk voornaamwoord, “jouw” is een bezittelijk voornaamwoord.
@pietjepuk: Gefeliciteerd. Een terechte overwinning. Ik ga snel een cursus Nederlands bestellen bij de LOI. Nog zo’n nederlaag kom ik niet te boven.
@pietjepuk:

1+1=2 ..

kleuterschool nooit doorlopen knul ..
@pietjepuk: De Nederlandse justitie zoekt nu uit of er strafrechtelijke fouten zijn gemaakt, waarop de fans aanspraak kunnen maken.” Ook zoiets wat je bij eerlijke bedrijven vaak tegenkomt.
@E34M5Touring:

Jaja, blijven proberen, en je zakt steeds verder weg in de koeiendrek. Nogmaals; het faillissement is een feit, verder is er vooralsnog helemaal niets aangetoond qua strafrechtelijke fouten en/of enige vorm van oplichting. NEXT!
@pietjepuk:

oplichters worden toch altijd failliet verklaard ..

of ben je niet bekend met het NL rechtssysteem ??
@pietjepuk: Het kan ook zomaar zijn dat ze uit alle macht cash aan het verzamelen zijn en er dan tussenuit naaien. En gezien het feit dat de mailbox het niet doet en er ook niet meer wordt gereageerd op de telefoon lijkt mij geen voorbeeld van netjes zaken doen. Jij noemde dat thuis….Kortzichtig geloof ik.
@E34M5Touring:
Je zou bijna denken dat iemand zijn handen probeert schoon te wassen. Als je die comments leest.
@jrk68:

schoonwassen met naive apenstront zeker ..
@jrk68:

Leer jij eerst eens foutloos schrijven, dan staat behoorlijk wat intelligenter ….
@pietjepuk:
Dat bepaal ik zelf wel ja.
@pietjepuk:
Dan staat behoorlijk wat intelligenter inderdaad! Echt hoor!
@geertjan: Hij had het niet eens gezien, dus zegt genoeg natuurlijk ….
goeie zaak ..
laat ik dan maar eens naar die GP gaan ..

lekker de ruimte ..
geen rijen voor het frietkot ..
schone plee ..
@lincoln:
Neem dan wel je lieslaarzen mee anders zit je alsnog tot je ballen onder de bagger.
’t is weer nie raar dat nen ollander is…
@pietjepuk ..

hoe kan een ticketcentrum failliet gaan ??
@lincoln:

Waarom zou dat niet kunnen, het betreft hier immers een tussenhandel. Koopt tickets in bij de betreffende organisatie, verkoopt ze weer door, zou daar een marge op moeten maken waaruit vaste lasten, personeel en winst betaald kan worden. Blijkbaar is dat niet helemaal goed gegaan. Wat snap je daar niet aan?
@pietjepuk:

vaste lasten ??
personeel ??

we hebben het over een ticketcentrum hoor suffe ..

we hebben het over 6.000 kaartjes van pak em beet 100 euro ..
dat is 6 ton !!

je hebt veel praatjes maar bent nog lang niet klaar voor de grote mensen wereld ..
@lincoln:

Jij snapt er echt werkelijk he-le-maal niets van, maar wel een grote bek alsof je het allemaal zelf hebt uitgevonden.

The Ticket Enterprise is een zelfstandig opererende BV gevestigd in Rotterdam, welke (door)verkoop van tickets voor een aantal sport-evenementen doet.

Dus rekensom; 6.000 kaartjes x € 100,- = € 600.000,- aan verkoopwaarde. Echter koopt the Ticket Enterprise deze tickets (rechten) in bij de organisatie van het betreffende event. De FOA is eigenaar van de commerciële rechten van de Formule 1. Of dacht jij dat The Ticket Enterprise zelf even 6.000 tickets kan uitprinten zonder afdracht aan de organisatie? En er dus zes ton netto winst zou zijn, zonder inkoop/afdracht van rechten? Hahaha, grapjas, dat ben je…
@pietjepuk:

LOL ..
@lincoln:

Precies, en klaar ben je met je onzinnige kletspraatjes …
Jongens: mijn hobby is auto’s. Daarom zit ik op dit blog. Jullie hobby is waarschijnlijk bitchen op anderen, zo lijkt. Zoek dan daarvoor een ander (het juiste) blog op ipv hier te discussiëren over de Nederlandse taal (terecht of onterecht, boeit niet) en niet relevante onderwerpen. Ga, of praat gezellig mee over auto’s. Dank!
@jeroenmx5: hulde!!
@jeroenmx5: hulde!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).