Kahn Design viert jubileum Queen met RR ‘Black Label’

Auteur: , 26 Reacties

Zo'n 60-jarig regeringsjubileum van een vorstin moet gevierd, maar vooral ook commercieel uitgemolken worden. Naast de Poolse Ghost (te ghosta?) heeft ook Azfal Kahn (wederom) iets gedaan voor zijn eigen portemonnee het Britse Koningshuis: de Westminster Black Label Edition.

Kahn speelde zich tijdens de Royal Wedding al even in de kijker met een vorstelijke Maybach, en nu heeft hij daar het kenteken afgesloopt, en op een van zijn vele Range Rover-creaties geplakt, die zo zwart is dat je haast zou denken dat hij in de veronderstelling verkeert dat Elizabeth II al kassie wijlen is.

Maar zoals gezegd: dit gaat natuurlijk niet zozeer over het veelgeplugde diamanten jubileum, maar meer om een manier om je tuningsproduct aan de man te brengen. En op zichzelf vind ik dit een geslaagd project; gewoon helemaal zwart van binnen en van buiten (tot de kleine details aan toe; once you go black..), de oranje remklauwen zijn zo’n beetje de enige onderdelen die qua kleur contrasteren. Dit lijkt me in de volle zon vrij onhandig, maar daar hebben ze in Engeland toch niet veel van.

De basis is overigens een 4,4 liter TDV8, dus het komt maar goed uit dat hij zwart is: dan zie je de roetwalmen tenminste niet zo duidelijk. Meer info bij Kahn Design.26 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
-edit: nutteloze bijdrage-
Vind hem wel gaaf, maar is ‘ie echt voor de koningin bedoelt of voor mensen die van dikke auto’s houden en iets speciaals willen?
@matje140: dat laatste natuurlijk.
Vooral die velgen zijn er dik!
mooi maar motorisch helemaal standaard?
Ik heb het nu wel gehad met die Kahn projectjes. Dat hij eens Lada’s verbouwt of zo…
Heerlijk! Deze gaan ze wel verkopen..
Ziet er goed uit!
Hoe depri kun je het maken?
Zou spontaan zelfmoordneigingen krijgen in zo’n interieur.
Best ingetogen voor een Khan..
Weer een Kahn ”project”. Heb altijd maar weinig tijd voor zijn spul. Hij gooit altijd het zelfde velg design onder een auto, tint de ramen, past misschien het interieur een beetje aan en klaar. Elke pipo kan dat.
@basjaski:

Nou waar wacht je nog op? Iedereen kan het, dus begin maar alvast met een bedrijfje opstarten.
@basjaski: Die kerel heeft anders klanten genoeg, en verdient er ook mooi geld mee. Die vent valt niet zomaar te onderschatten. Er stond vorige maand een goed interview met hem in Car Magazine.
Zelfde als die m1 hier onder ? Haha
Dit ziet er zo bruut uit. Echt iets zegt me dat deze niet zo goed een hellinkje op rijd met nat gras.
echter..
Ik vind hem eigenlijk best tof. Niet te patserig, wil ik er best een van op mijn oprit hebben staan.

ot: Autoblog, moet ik nu echt 2 reclames wegklicken om een beetje wat groter te kijken?! Ga toch maar eens een adbocker downloaden. Heb genoeg bijgedragen aan jullie lease bakken grrr.
Wow deze is echt heeeel dik!
Maar duurt nog wel ff voordat ik een auto van £72,875.00 kan importeren :) Als het ooit al gaat lukken, maar dromen mag altijd toch?
Hoe van een capabele, stijlvolle suv een pauperbak te maken..
Zo dus!
wat zijn het toch ook fantastische mooie auto’s.
@relief @Revvji Mijn punt is dat zn werk over gewaardeerd is. Hij zal best wel zat klanten hebben, maar dat komt omdat iedere lul een setje velgen er onder kan gooien en zeggen dat ie een project Kahn RR heeft.

Kijk is naar een RUF 911, daar zit pas echt werk in.

Nog eens; ik heb niks tegen hem en als ik zo geld kon maken had ik het ook gedaan.
@basjaski: Het enige wat je van zijn werk kent, zijn de creaties die hier af en toe verschijnen en de extravagantere dingen. De meeste van de RR’s die hij onder handen neemt zijn in opdracht van een klant en dus voor een groot deel gepersonaliseerd. Wát er met de wagen gedaan wordt en hoeveel aanpassingen er gebeuren, is dus niet alleen zijn werk. De waarde van zijn werk (en z’n 80-koppig team) zit dus vooral in het vakmanschap, de kwaliteit van het handenwerk. Het is geen gewone tuner, maar meer zo’n bespoke-bedrijf, een beetje zoals die Polen die hier onlangs voorbijkwamen.
En blijkbaar valt de prijs nog wel mee, de duurste die ze ooit afgeleverd hebben was naar eigen zeggen £120 000 incl. Range Rover, dus net geen 150 000 euro. Gemiddeld is de meerkost blijkbaar rond de £8 000. Het is dus niet zo dat mensen met bizarre geldbedragen gooien om een Kahn RR te hebben. De naam doet er voor velen waarschijnlijk zelfs niet toe..
@basjaski: Je kunt het dus niet echt vergelijken met een RUF. Die pakken vooral het onderstel en de motor aan. Het enige wat Kahn doet aan de motor is desgewenst een Cosworth-upgrade voorzien. De rest is gefocust op velgen, bodykits en interieur. Volledig verschillende dingen dus. En in hoeverre een RUF personaliseerbaar is, weet ik niet. Doen die ook tuning of verkopen die enkel aangepaste Porsches onder hun eigen naam?
@Revvji: ook tuning..
@spylegion: Thx, was het niet zeker ;)
Ziet er zeker weten vet uit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).