Kåta! Volvo scoort je nieuwe interieur op de vuilnisbelt

Auteur: , 54 Reacties

Dat is pas echt premium.

Vroegah was het allemaal makkelijker. Als wij mensen zin hadden om ranja met een rietje te drinken dan kon dat gewoon. En als je voor de verjaardag van je kind een paar ballonetjes ophing, werd dat als een goede daad beschouwd. Nu zijn er echter quinoa knagende tuthola’s (m/v uiteraard dezer dagen, we zijn immers PC bij AB) die moord en brand roepen als je dit soort dingen doet. Je maakt onze planeet immers helemaal stuk.

Het issue is dat er ergens in de oceaan kennelijk een paar wrappers van mijn Bon Bon Napoleons rondzwerven. Dit maakt vissen boos, omdat de kostelijke inhoud ervan reeds verdwenen is, of zoiets. En dus moeten we met zijn allen minder plastic gebruiken. Volvo wil zich hiervoor inspannen, waarschijnlijk omdat het merk uit Scandinavië komt. De Noorlingen behoren immers tot de meest politiek correcte volkeren ter wereld. Overigens plegen er ook schrikbarend veel mensen zelfmoord, maar dat zal wel toeval zijn.

Enfin, door naar het auto-gerelateerde nieuwsfeitje dat de basis van dit bericht vormt! De svelte Zweden hebben zich voorgenomen dat je nieuwe Volvo vanaf 2025 minstens voor een kwart uit gerecycleerd spul bestaat. Denk daarbij aan PET-flessen en afgedankte katoenen kleding. Om de ambitie vorm te geven heeft Volvo al een XC60 gemaakt met veel verwerkte oude kunstofvezels erin. Topman Håkan Samuelsson is in zijn nopjes met het initiatief:

Volvo Cars zet zich continu wereldwijd in voor het minimaliseren van zijn ecologische voetafdruk. De zorg voor het milieu is een van onze kernwaarden en we blijven zoeken naar nieuwe manieren om dit in onze business te verwerken. De gepresenteerde Volvo XC60 (rijtest) is hier een uitstekend voorbeeld van.

Jammer genoeg zit er bij het ronkende persbericht geen echt duidelijk foto van het dashboard. Zodoende hebben we vast een impressie gemaakt van hoe een en ander vorm zou kunnen krijgen.

interieur-XC60-recycling54 reacties

De anti-milieuridders van AB zijn weer op dreef…
@Esprit_de_Flandre: De één komt later achter de waarheid dan de ander
@f40racer:

er zit meer subsidie op plasticsoup bangmakkerij dan fijnstof geneuzel ..

anders hadden we nog steeds zure regen gehad ..
@lincoln: Ja en tegen zure regen zijn ook helemaal geen katalysatoren ingezet….ow wacht…
@roelth:

De zuren regen is door het gat in de ozonlaag verdwenen.

Die dacht wegwezen hier!
Politiek correct is pas als je M/V/X zet ipv m/v…
@boomhauwer: plus de overige 68 mogelijkheden..
@flashevan: daarvoor de x.
Leuk dat je dit met humor benadert, maar al lachende zegt de zot zijn mening. We moeten allemaal wegwerpplastic minder gaan verbruiken. Of je dit nu des boomknuffelaars vindt of niet.
Ik vind het een topplan, zoek maar ns op hoeveel plastic er in de oceanen zich ophoopt. Je schrikt je dood ;)
@schnellerbitte: Niet alleen de oceaan, de Rijn is ook al volledig verneukt blijkt uit onderzoek. Allemaal microscopische deeltjes plastic.
@crepito: En daarmee ook wij: https://www.ad.nl/economie/we-eten-plastic-we-ademen-plastic-en-het-regent-plastic~a9d7a6ff/
@enrique: Inderdaad. Ik vind het schrikbarend hoe veel mensen dit niet beseffen. Of denken dat het allemaal geen kwaad kan..
@crepito:

joh .. stond het in de krant ??
Wat een tendentieus stukje zeg. Lijkt wel een open sollicitatie voor een plekje als blogger bij geen stijl. Volgende keer maar weer gewoon een leuk stukje autonieuws doen ipv een zuur stukje over dat vroeger alles beter was? Ja? Oke fijn, dankje.
@koen23: Wie verlangt er nu niet naar die goeie, oude tijd, waar we kernafval in betonblokken de oceaan in stortten? Wat mis ik dat zeg…
Dit is oud nieuws, leer is toch ook gerecycled van een koe?
Vanaf nu dump ik mijn plastic afval op jaapiyo’s stoep, ik blij, vissen blij, iedereen blij.
@alfapeter: mooi. Ik woon op de Oudegracht 312, 3511 PK, Utrecht. Come at me bro…
@jaapiyo: Als ik het daar dump, weet ik tenminste zeker dat het behoorlijk gerecycleerd wordt door de bewoners die wél de 21ste eeuwse beschaving bereikt hebben.
@alfapeter: ik las zojuist afvalpeter
@jaapiyo: Heb dan tenminste het lef om je eigen adres op te geven ipv de stoep van DWARS GroenLinkse Jongeren.
Ter verrijking van de geest: Er wordt jaarlijks iets van 8 miljoen kg aan afval gedumpt in zee. Dat er mitigerende initiatieven zijn, hoe kleinschalig ook, mag best positief aangemoedigd worden. Zelfs door een Hollandse redneck…
@gekketurbo: Volgens het artikel hierboven komt er PER DAG 22 miljoen kg plastic de oceaan in.
@crepito: Klopt, ik was het woordje “ton” achter 8 miljoen vergeten. Maar de hoeveelheid is inderdaad van extreem schrikbarende proporties. En helaas zijn de initiatieven op dit moment te klein om een deuk in de spreekwoordelijke pakje boter te slaan, zelfs met grote opschaling. Schrijnend…
@crepito:

22.000.000 kg !!

gaaf ..
dat is meer dan de productie ..

echt geweldig dat je dat mensen wijs kan maken ..
@lincoln: U zit in de plastic industrie?

Al heb je lak aan het milieu- je zou zelf eens op onderzoek moeten gaan – dit kan toch niet gezond zijn? Er zijn al heel veel aanwijzingen dat al het plastic in ons eten en water onze hormoonhuishouding etc verstoort.
Maar wel de beste zorg krijgen als u kanker heeft?
@crepito:

morgen is het suiker ..
overmorgen is het ledverlichting ..
volgende week beddegoed ..

mensen bang maken met kanker is gewoon tophandel ..
consumenten te over iig ..
@lincoln:
Zet alvast je alu hoedje op.
@lincoln: Ik heb het even gegoogled. Puur uit nieuwsgierigheid: Jaarlijkse productie is in 2016 335 miljoen ton kg geweest. Dagelijks 917.000.000 kg, dus zo’n 2,5% beland in het water. Geen rare of hogere wiskunde volgens mij.

Maar ja, jij was ook een van de weinige autobloggers die slechter kon rekenen dan Elon Musk…
Recyclen is natuurlijk een heel nobele daad en het scheelt absoluut om onze afvalberg weer een klein stukje te laten slinken maar wat gebeurt er met het gerecycelde materiaal als dat aan het einde van zn levensduur is. We moeten of materialen gaan kiezen die we oneindig kunnen ‘up’cyclen zodat er helemaal geen afval meer is of materialen die biologisch afbreek zijn. De techniek is er al al lang, nu de wil nog.
@imaginenl: Uiteindelijk belandt afval dat niet meer kan worden gere- of upcycled meestal in de vuilverbrander. Heel veel afval dat wel opnieuw kon worden toegepast trouwens ook, Nederland importeert knetterveel afval omdat onze afvalverbranders overcapaciteit hebben.
Gelukkig neemt de aandacht voor circulair ontwerpen steeds meer toe, maar zolang de meeste consumenten meer waarde hechten aan goedkope artikelen dan aan een duurzame toekomst, valt het niet mee om als bedrijf met groene ambities te concurreren met de wegwerpindustrie.
“Een paar wrappers”…

Hele vuilnisbelten ja. Er is haast geen water meer op aarde waar geen microplastics in zitten…

Dus net goed van Volvo.
@luxaeterna:

kwam laatst nog een heel dashboard door mijn douchekop ..
Ik vind dit ook een prima alternatief.. Er is, zou je zeggen, al zo veel plastic geproduceerd genoeg iig voor dit soort recycling projecten en als je dat zo kan gebruiken zeg ik; doen. Dit is tegenstelling tot die waanzin van Co2 uitstoot verminderen. Een koe stoot per jaar meer Co2 uit. misschien dat andere autofabrikanten dit alternatief kunnen volgen ipv batterijen te produceren.. Dan kunnen wij nog ff van ronkende motoren genieten.
@tvr1974: “Een koe stoot meer CO2 uit”,.. Tjonge. Argumentje van de bovenste plank of niet? Als jij wilt kan je gewoon een dikke V8 kopen of met je drie cilinder Aygo ongelimiteerd rondjes rond de kerk scheuren. Niemand die het je verbieden zal. Koop dan!
@tvr1974: Helaas is het niet voor niets dat Volvo slechts 25% over 7(!) jaar gerecycled plastic wil gebruiken. Het is kostbaar om een hele recyclingscyclus op te zetten. Iedereen wil specifieke eigenschappen voor een zo laag mogelijke prijs.. kleur, hardheid etc.. Er is nog een hele lange weg te gaan.
Als je grappig probeert te doen over dit probleem, neem ik het je niet eens kwalijk. Je bent in mijn ogen dan erg beperkt.

Volgens mij heeft Volvo goede intenties, maar zijn ze tegelijkertijd nog een beetje behoudend. Het is een begin zullen we maar zeggen.
Ikea is wel het toppunt van de weggooi maatschappij. Gelukkig gaan zij nu ook ‘om’. Met veel ambitieuzere plannen weliswaar.
Tjonge, wat een domme titel zeg. Vreselijk geschreven. Niks nieuws aan. Denk dat alle fabrikanten erg veel recyclen. Dat Volvo dit doet is alleen maar goed. Ach, wat verwacht je dan. Er wordt nog steeds geschreven over ekkermannen hier. Schrijf en praat een normaal.
@werf76:

en waarom stopt Volvo dan niet geheel met auto,s produceren ??

(antwoord .. ekkermannen) ..
@lincoln: U antwoord is weer iets van het gehalte “Gelul van een aardbei”.
@werf76:

tuurlijk kneus ..
Volvo hun plastic vooral niet bij de goedkoopste aanbieder ..
Zeg maar wat BMW bijvoorbeeld al een tijdje met de i3 doet dus…
@erce:

mwah .. hoeveel % zou BMW in huis produceren !!

meer of minder dan 20 ??
Aan de reacties te zien lezen greenpeace militanten nu ook autoblog. Wat een hoop gezeur zeg
Triest artikel, dit soort geenstijlgebrabbel weerhoudt mij er van een premium-account aan te maken.
Je geeft me nu de indruk, door zo’n populistisch geschreven stukje, dat ik als autoliefhebber tevens een milieuhater ben. Zo’n artikel is alleen maar olie op het vuur gieten voor de haters die dan maar wat roepen hoe vervuilend auto’s niet zijn.
Het is niet omdat je van het ene houdt je tegen het milieu moet zijn, beetje kortzichtig dit allemaal, maar dat is natuurlijk mijn mening. Doe dus maar rustig verder daar onder die steen van jou.
Autorijden en plastic recyclen gaan prima samen hoor. Een beetje aan de planeet denken maakt je echt geen geitenwollensokkenbreier. Ik hou van flink doorgassen, maar ik hou ook van lieve pluizige knaagdiertjes en poedeliewoepsie dolfijntjes dus hou ik mijn rotzooi bij me. Dan doe ik in elk geval nog íets voor een beter milieu.

Ha! Zelfs imams in Indonesië zijn blijkbaar moderner dan sommige autobloggers; https://www.pressreader.com/uk/the-guardian/20180608/282175061812624
@gulli:

whahahahaha ..
die ruiken subsidie ..
Goed initiatief van Volvo, zouden meer merken mogen doen. Volgens mij had Fisker ook een interieur dat minder schadelijk was voor het milieu.
@2wheeler:

vrijwel elk auto interieur wordt in China gemaakt door externe bedrijven ..
de goedkoopste producent krijgt de opdracht ..

wel wakker blijven ..
mooi ..

hoe snel het stemvee bang te maken is ..
hebben ineens allemaal “verstand” van micro plastic en plastic soup ..
morgen staan ze weer Action en Ikea leeg te kopen ..

Rutte heeft het echt getroffen met jullie ..
Keta…? Bah
Een goede stap van Volvo. Hadden ze wel war eerder kunnen bedenken maar alle kleine beetjes helpen.
Top dit. Nu nog een mooie 5, 6 of 8cilinder die op de stort ligt en hij is af

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).