Kerstspeeltje: Hayabusa-trike met tot 315 pk

Auteur: , 20 Reacties

Want quads met een V8 zijn zo oncomfortabel.

Hoewel het een indrukwekkende verschijning is, heeft deze grote dikke trike een drooggewicht van net geen 500 kg. Elke pk hoeft dus minder dan 2 kilo aan gewicht vooruit te duwen. Theoretisch, want met alle vloeistoffen er in en een dikke Duitser er op kom je wel aan de 1:2 verhouding. Maar dat is nog steeds beter dan (daar is ie weer!) de Veyron.

Hoewel het nut van trikes me altijd ontgaan is (koop een motor of een sportieve auto), is er nog steeds een koperspubliek voor. Doorgaans zijn dit de posers, die graag wat comfortabel willen cruisen en vooral hun waren willen showen. In het geval van de meeste bikergasten ligt er dan een hele dikke V-Twin in, en zijn de db-killers in de uitlaat vakkundig verwijderd (fags!).

Hardcore 4 life Michael!

Het Engelse Boom Trikes gooit het over een andere boeg: zij combineren de monsterlijke buitenmaten (3.520mm x 1.760 mm x 1.170 mm) met het 1.300 cc grote motorblok uit de legenarische Suzuki Hayabusa. Een gewild motorblok voor allerhande ombouwen (in een Golf I of een zelfgemaakte Ferrari-trike bijvoorbeeld), en tevens een van de speeltjes van de motorminnende StuntZweed GeestRijder.

In standaardtrim levert dit blok 197 pk, maar om het toegenomen gewicht wat te compenseren wordt er desgewenst een turbo opgeschroefd die het vermogen naar 315 pk opkrikt (hop koppel stijgt dna van 155 naar 220 Nm). Volstrekt nutteloos natuurlijk, want wie gaat er nou met zijn Trike de topsnelheid (200+ volgens de makers) testen op de Autobahn, maar wel goed voor de tussensprintjes en algehele posing factor. Check de gallery hier onder! En zo klinkt ‘ie:

Meer zien? Ze hebben een youtube-kanaal. Hierop kan je onder andere een trike met Jaguar V8-motorblok (400 pk) zien. Dik!20 reacties

Doe mij maar een normale motor.
@amg77: f wat jij wil
Driewieler 2.0..
Btw Fijne kerstdagen iedereen!
Damn, in welk woonwagenkamp is deze inelkaar geschroeft.
ik heb filmpjes van mij op de puch die er heftiger uit zien.
Kunnen ze niet een landweggetje opzoeken en hem eens lekker vol door de eerste 3 versnellingen heen kunnen jagen?
en dan het woord ‘hardcore’ er op plakken. Oe, dat maakt indruk: De Fiat Panda Hardcore
@betonstaal: ja,zo hardcore dat ie bijna omvalt.
trike’s zijn voor diegene die bang zijn om te vallen.. thats all.
@dennisr: Het grappige is dat een driewieler minder potentieel heeft om een bocht door te komen dan een tweewieler superbike. Gewicht kan niet overhellen, waardoor hij meer de neiging heeft om te kantelen. Tenzij je een contra-kantelsysteem maakt zoals in de Carver.
dan heb je zo’n wijs ding en dan maak je zo’n filmpje. Helemaal eens met g40freak
Zo, best lelijk…
Die weet duidelijk niet wat ‘ie wil..

Daarom is het resultaat ook zo afschruwelijk
Beetje raar,maar wel heel gaaf!
Wat een godsgruwelijk lelijk hok.
Boom Trike rides like a nightmare
Bruut? Ja! Mooi? Nope.. da’s een ander verhaal. Die foto van recht frontaal.. het lijkt wel een schele havik. Ik heb niet zo veel met dit soort dingen, maar als ik er dan iets mee moet hebben dan doe mij maar een Carver. Dat zijn vette dingen, heb het genoegen gehad met een Carver te mogen rijden. Erg gaaf!
Wat heeft een trike met een auto te zien?
Trike/motorblog.nl ?
Nutteloze bijdrage als je het mij vraagt.
@vale46

wat een trike met een auto te maken heeft? nou: het heeft een autokenteken en je hebt er een autorijbewijs voor nodig, dat valt dus zeker onder de auto’s en niet onder de motors!

en er zijn trouwens heel veel trikes die niet een motorfietsblok hebben, maar gewoon een blok uit een auto. nieuwe trikes een Ford blok en oudere een vw kever motor(1600 boxer). vooral een keverblok klinkt mooi:)
@krijnie: Een tank is ook een soort auto…
Trike mag officieel dan wel als auto beschouwd worden, ik vind het meer motor dan auto.
@vale46:groot gelijk het is gewoon een motor ik had hier liever wat meer gelezen over deze Nederlandse super car
http://www.youtube.com/watch?v=tP0kVcaYrG8

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).