Kettingbotsing met 10 auto’s. Afsluitdijk afgesloten

Auteur: , 46 Reacties

Chaos op de Afsluitdijk zojuist. Het is er vanavond retespekglad, en dat is goed te merken.

De verbindingsweg tussen Noord-Holland en Friesland is momenteel in beide richtingen dichtgegooid. Niet alleen klapten er 10 auto’s op elkaar -volgens de ANWB door plotselinge hagel-, op het midden van de dijk was ook een ongeluk met twee vrachtwagens. Die zijn eveneens slachtoffer geworden van de gladheid. Autoblog Verkeersadvies: kijk uit je doppen heden avond! Het kan in ’t noord’n van ’t land flink glibberen. Ooggetuigen melden aan de ANWB dat het ter plekke “een ijsbaan” was.

De KNMI heeft voor de provincies Noord-Holland, Flevoland, Drenthe, Friesland en Groningen een Code Geel afgekondigd. Daar krijgt (of heeft) u te maken met hagel en natte sneeuw. En we weten: waar het plotseling keihard gaat hagelen, kan heel even een IJsbaan des Doods(©) ontstaan. Automobilisten die het wel eens hebben meegemaakt kunnen u er alles over vertellen.

ShowniewsFlash: Wolter Kroes, de sympathieke volkszanger, was aanwezig bij de crashchaos en doet live verslag via Twitter. (foto)

UPDATE: Twitpic van de chaos (via @Eelco29)

Gebotste trucks op de Afsluitdijk

UPDATE: Afsluitdijk gaat morgenochtend pas weer open.

UPDATE: De ANWB heeft het niet bij het juiste eind. Het gaat dus niet om een kettingbotsing met 10 voertuigen (gelukkig), maar om één personenauto die van de weg is geraakt, zo meldt de politie. Over gewonden is niets bekend. De truckerschaos is wel echt gebeurd.46 reacties

Wow, heavy shit! Geen persoonlijk letsel I hope?
@Svenska_Aeroplan_AB: jawel! Dat moet haast wel.. Ik kom er net vandaam en idd het was echt kapot glad(naar voorschoten..)! Bovendien is er 1 ambulance met bloedvaart gepasseerd. Je had het moeten zien, de tering!
@euro95: “Bovendien is er 1 ambulance met bloedvaart gepasseerd”……was het er niet spekglad meer dan?
@bowie: geen idee, maar moet haast wel ;) tegenovergestelde richting ;) daarom zei ik ook richtong voorschoten ;) bovendien als je zelf 100 rijdt, die je de snelheid ook niet goed inschatten… Ik denk toch een gangetje of 130 / 140. Natuurlijk wordt een ambulance-chauffeur voor flinke snelheden opgeleid! Ik acht mijzelf niet in goed genoegen staat om met zo een vaart “veilig thuis te kimen”..
@euro95: heb je zo’n onstabiel autootje dan?
@dutchcourage86: Neen, het was glad… ;)
@euro95: Zo!! jij was flink afgeleid tijdens Nederlandse taal les op school. Waar was je met je gedachten?
@audicoupe84: Op eerste insteek wilde ik niet eens reaguren op jouw “slimme” post. Echt een laffe post van je, je doet me niet eens verbeteren, wat dus ook meteen laat zien dat jij niet beter Nederlands doet praten! Maar excuses dat ik niet zo een held ben met mijn nieuwe telefoon (bold 9900). Logischerwijs had het geweest, dat je zelf had bedacht dat ik op reis ben, dus niet een -normale- laptop/computer bijdehand heb. Bovendien probeer mijn activiteit eens door te lezen.. Doe je dan nog steeds denken dat ik geen nl kan spreken en schrijven? Alsmede studeer ik IT, dus -doch ik alsnog vauten kan maken ;)- hoef jij mij niets te vertellen over het begrijpend lezen & schrijven. Gelieve volgende keer beter na te denken voor je een reactie post. Ik vat deze post als niet gelezen op ;)
lekker dan
Jazeker, daar is wat “loos”….
Had Wolter Kroes dan een concert op de afsluitdijk?
Zeg jij het tegen Simon?
Dan zeg ik het tegen Nick.

(n.a.v. ‘Loos’)
Volgens NU.nl betrof het 2 vrachtwagens en 1 perosnenwagen.
Citaat: “Door de gladheid zijn vrijdagavond op de Afsluitdijk (A7) een aantal ongevallen gebeurd. Twee vrachtwagens knalden op elkaar en een personenauto raakte van de weg door de gladheid. In eerste instantie werd gesproken van een kettingbotsing van tien auto’s maar dat was volgens de politie niet het geval”.
Zal Albert Heijn blij mee zijn..
@The360box: jumbo niet?
uh de titel klopt dus niet het gaat om 2 geschaarde vrachtwagens en de bestuurders mankeren niets
Die Nederlandse vrachtwagens versperren hier ook vaak de weg in de winter,lekker eigenwijs op zomerbandjes blijven rijden.
Het valt dus al bij al goed mee, gelukkig maar!
Laat dit een waarschuwing zijn voor de winterse omstandigheden die er aan komen!
shocking….NOT…Blijkt allemaal weer mee te vallen, zoals met allezzzz in het hollandse…
@Megakix: *facepalm*
@euro95: gaat me om het roeptoetereffect dat de media uitrolt..beetje sneu om een botsinkje van een paar auto’s (2 a 3 !) zo breeduit te meten. Gisteren in onze woonplaats nog 3 auto’s kop-staart-botsing…moeten we dat gelul nu allemaal inzenden dan ?? :lol:
@Megakix: Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd, maar je had er echt bij moeten zijn ;) Ik ben het met je eens dat zulke dingen als dit een roeptoeter-moment voor lief wordt genomen, door onze lieve media. Omdat ik enigszins haast heb, ga ik afronden. Maar het was echt ontzettend druk, en echt vies rotweer. Om sommige plekken was er bv al ijs vastgevroren aan het wegdek.. En ik snap jouw reactie ook heus wel, maar je moet goed begrijpen, dat een ongeluk die op -de grote boze- afsluitdijk gebeurt meer in de belangstelling staat van de media, dan een botsing voor jouw huis -of waar dan ook-. ;)
@Megakix: jij had gehoopt op lekker veel slachtoffers? jammer man volgende keer beter! ramptoerist.
@maartenooms: AVI-leesniveau niet afgemaakt…? Serieus een 14-jarige interpretatie…
@Megakix: +1 en -1, Doch het inderdaad een interpretatie-niveau van een 14-jarige is, doe je dat zelf uitlokken door zo een reactie te plaatsen. Leg dan tenminste even uit waarom je er zo over denkt. Maar goed, dat heb je later gedaan! Maar ik hoop dat je dan de reactie van @maartenooms: begrijpt ;)
Tjah niet iedereen kan de 130km zones aan , toch maar terug na 80 zones
Friesland? Brr, stelletje zombies..
@Maurice16: *zucht*…
@Joost1990_2: Sorry, ik kwam net uit de bioscoop. ;)
@Maurice16: Oh leuk, moet ik ook maar weer eens doen na 4 jaar. Welke film ben je geweest? Nova Zembla? :lol:
De kop van dit artikel is gebaseerd op leugens.
Waarom noem je het dan ook de Afsluit Dijk? Vragen om problemen hè!!!!
@Benjamin1: 1
@Benjamin1

De Afsluitdijk is een waterkering en sluit het IJsselmeer af van de Waddenzee.
@Flatfour: nee het is andersom
supergoede foto’s!
Altijd weer dat gezeur over die winterbanden, alsof je daar grip mee hebt. Ik zie geen sneeuw..
@bartsmit: Winterbanden geven meer grip beneden de 7°, dus het zal allicht helpen als het wegdek bevroren is.
Winterbanden zijn niet voor de sneeuw gemaakt, maar door hun grover profiel zijn ze wel veel beter in de sneeuw.
Echte sneeuwbanden zijn met spikes.
poll via Android app
@vale46: dat verhaal van 7 graden is onzin op zowel droog als nat asfalt en ‘echte’ sneeuwbanden hebben spikes, maar ik zie niet wat dat hiermee te maken heeft.
Altijd weer dat gezeur over die sneeuwbanden, alsof je daar grip mee hebt. Ik zie geen sneeuw..
Ik zeg: het waren zombies. ‘vuile kutfriezen’ :P
@fluvioglacialeafzetting: Dit is weer een typisch voorbeeld van één bevolkingsgroep over 1 kam scheren, jammer!
Ah, nu ben ik jaloers! Jullie hebben al lekker winterweer, hier in België is ’t nog herfst! :)
Sneeuw of hagel heb ik hier niet gezien ´s avonds …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).