Kevin Abbring wint met Skoda rally Monte Carlo

Auteur: , 30 Reacties

Een Belg, Nederlander en een Skoda in Monte Carlo. Dit is niet het begin van een goeie grap maar juist een geweldige prestatie. Met een Skoda Fabia S2000 hebben Kevin Abbring en Lara Vanneste de Rally de Monte Carlo op hun naam geschreven.

Geen Dakar dit jaar voor Volkswagen, ze willen WRC rijden. In deze andere tak van rallysport mag Skoda het veld vast verkennen. Skoda is tevens het merk waar het junior-team in rijdt. Onder hen de 23-jarige Nederlander Kevin Abbring en zijn Belgische navigatrice Lara Vanneste. Op het berg-parcours van Monte Carlo zette zij een 12e tijd over-all neer en wonnen in het S2000 klassement.

De S2000-categorie staat net onder het WRC. Vrijwel identieke auto’s, breed, vierwielaangedreven maar met iets lichtere motoren. Dit weerhield Kevin en Lara er niet van een aantals WRC’s zoek te rijden. Teamgenoot Sebastién Ogier reed zijn Fabia overigens zelfs naar een vierde plek over-all maar crashte.

Een beste prestatie voor Volkswagen en Skoda. Dit belooft wat voor het WRC volgend jaar. Met sterke MINI, Citroën, Ford en Volkswagen teams kan het zomaar spannend worden.30 reacties

Kevin en Lara gefeliciteerd, laten we hopen dat dit een vervolg krijgt.
@sportquattro: je vreest het ergste?
@betonstaal: nee.. ik hoop dat kevin nog een aantal keer mag testen voor volkswagen, en mischien wel in het team word opgenomen in 2013 wanneer ze met het WRC starten.
@sportquattro: Heb ergens een interview gelezen waar Abbring stelt dat hij dit seizoen in ieder geval alle WRC-rally’s mag verkennen. Hij rijdt afwisselend met Andreas Mikkelsen, die ook zijn IRC-titel verdedigt. Mikkelsen komt in Zweden aan de start, Kevin wss weer in Mexico als ik het goed heb.
@Alex_79: klopt… ik heb het gehoord, maar welke rallys het waren weet ik niet meer. ik hoop dat hij door deze en de prestatie in wales volgend jaar in het team word opgenomen:)
zou wel een goede grap zijn, maar gefeliciteerd
Lijkt me maar een saaie bende.
Maar die auto is dus goed genoeg voor plaats 4 overall.
@betonstaal: Nee, normaal gesproken, in normale omstandigheden zijn de S2000 wagens langzamer dan de WRC’s. Alleen dit was de Monte Carlo Rally en die staat bekend om z’n wisselende weersomstandigheden. Dan is ineens van alles mogelijk. Bandenkeuze is erg belangrijk en het aantal PK’s onder de kap is dan van minder belang. En daarnaast is Sebastien Ogier 1 van de beste 3 rijders in de wereld.
Weer zo’n onzin kop. Volgens mij heeft toch een ander de rally gewonnen.
@slak: Is niks fout aan toch? Het is gewoon een andere klasse..
@slak: kevin is de eerste met een S2000 geworden de de 11 auto’s voor hem zijn WRC’s hij is de eerste in de class 2 en die heeft hij dus gewonnen. niks onzin aan die kop dus.
Opmerkelijk, Fabia-rijders staan bij mij namelijk niet bekend als de meest sportieve rijders.
Hij heeft het S2000 klassement gewonnen wat een mooie prestatie is voor de nederlandse rallysport.
Kleine vermelding dat Sebastien Loeb de WRC gewonnen heeft:
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120122_026

WRC wagens zoek rijden met een S2000, knap gedaan!
En er rijdt ook een Belg(Neuville) mee in de WRC klasse.
@laurensl: dit is autoblog.nl en niet autoblog.be
@Burdy: volkomen terechte opmerking! Trouwens bij autoblog.be zijn ze toch altijd maar dienen aap Jos Verstappen aan het plagen. :lol:
Met een kaartlezende Belgische vrouw naast je toch een rally winnen. Daar kunnen een hele hoop vooroordelen de prullenbak is.
Mooi hoor Skoda , Tante Audi jaloers ?
@norge: Die zijn druk genoeg op Le Mans hè. Tegen de tijd dat de Polo mee gaat doen mag je weer een poging doen. ;)

OT Mooie prestatie! De rallywereld is niet helemaal mijn ding, maar met de nieuwe teams kan het nog interessant gaan worden.
@cheetacars: Monte carlo kan je niet kopen ,is dus een veel mooiere prestatie.
@norge: Maar waarom zou Audi jaloers moeten zijn op iets waar ze niet actief in zijn en zich vroeger al bewezen hebben?
De kop is misschien wat misleidend, maar vooruit. Hij was de beste in z’n klasse en dat is ook geweldig!

Dit is echt een fantastisch resultaat. Mocht hij volgend jaar de Polo WRC besturen is dit een podiumkanidaat, ongekend voor een Nederlander!
Ik heb zelf vele malen de steges van de “rally de Monte Carlo” gereden maar dat is niet mis hoe moeilijk die zijn.
@lastbiltekniker: vooral in deze tijd van het jaar, en met de grote temperatuur verschillen. je zag zelfs toprijders die kruislings met een verschillende compound reden. en vergeet het black ice niet;) wel een hele mooie rally, en omgeving. naar mijn mening 1 van de mooiste rally’s van de kalender.
S2000 en WRC verschillen toch wel wat hoor… WRC’s 1.6 turbo benzine motor van 300 pk en S2000 hebben 2.0 liter atmosferische benzine motor met ongeveer 270 pk. Buiten dat om gaan de technieken in de WRC (bijv. gebruikte materialen) wat verder dan in de S2000 wagens. Ze ogen enigszins hetzelfde, maar zijn toch zeer verschillend.

Verder zeker knap van Abbring! Hopelijk zien we hem volgend jaar in het WRC met een Polo.
Als je weet dat de hij nog vlak voor het eind 7 minuten(!?!?) achter stond op de toen nummer 1. Maar die viel vlak voor het eind uit. ( http://www.wrc.com/news/team-devastated-as-andersson-retires/?fid=15926 )

Neemt die weg dat het een mooie prestatie is. Laat hem die jaar veel leren en volgend jaar hopelijk is de polo wrc.
Zolang ze volkswagen techniek gebruiken maken ze geen kans
Zijn Subaru en Mitsubishi gestopt met de WRC waar juist zij zich thuisvoelden :lol:
http://www.cardotcom.com/photos/cars01/2011-citroen-ds3-wrc/citroen-ds3-wrc-h.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).