Kia Carens neemt hard afscheid van oubolligheid

Auteur: , 59 Reacties

Kia op de designtour! Met tekenchef Peter Schreyer (voorheen op de payroll van Audi) aan het roer komt er steeds meer uit de Kia-fabrieken rollen waar weinig meer op valt af te dingen. Een van de laatste modellen die wel een redesign kon gebruiken was de Carens. En zo geschiedde.

Kia heeft alvast twee afbeeldingen van de Carens vrijgegeven in aanloop naar de onthulling die plaatsvind op de Autosalon van Parijs, eind september. Vergeleken met de Carens 2006-2012 heeft deze nieuwe MPV volgens Kia een langere wielbasis, een lagere daklijn en een achterkant die Ford C-Max-trekjes vertoont. Dat laatste vinden wij trouwens, maar we wachten eerst de onthulling even af voor een definitief oordeel.

Familiehokjes met een sleek design, een scherpe vouw in de flanken en 18-inch velgspul in de wielkasten. Wie had dat 10 jaar geleden bij Kia verwacht? Beeld!59 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ziet er veelbelovend uit, wordt waarschijnlijk een mix tussen een nieuwe ceed sw en een sportage.
@bigbrabo: je meent ‘t..
‘lippenstift op een aap’.. Blijft gewoon een karakterloze imitatie-rammelbak die van bordkarton is gemaakt. De actuele restwaarde van twee of drie jaar oude Kia’s is nog steeds om te huilen, tweedehands zit er niemand te wachten op een Kieja kennelijk. Nieuw verkopen ze alleen maar redelijk omdat de prijskopertjes onder ons te dom zijn om te begrijpen niet alleen de aanschafprijs, maar ook de afschrijving bepaalt hoe ‘duur’ een auto werkelijk is..
@flipper: kom eens met beter onderbouwde uitspraken, een kennis van mij wilde een 159 of een A4 kopen, allebei diesel en full option. De auto’s schreven beide in 3 jaar rond de 25.000 af, de audi kostte 15.000 meer en was na 3 jaar 15.000 euro meer waard. wat jij lult is dus complete onzin.

En heb je pas geleden een stukje van autoblog over de auto met de minste afschrijving gelezen? Dan kan je concluderen dat je er compleet naast zit.
@bigbrabo: zucht.. Rekenen is moeilijk hè? Pak de koerslijst erbij en zoek een Kia van 20k. Zoek vervolgens een vergelijkbare VW van 20k en voilà..: uitgeluld.
@flipper: een vw van 20.000 en een kia van 20.000 is nogal een verschil qua uitrusting, maar aangezien kia een langere en overdraagbare garantie heeft valt de afschrijving tegenwoordig reuze mee, en blijft het in de buurt van een vw, het maakt weinig meer uit.
@bigbrabo: lekker de aankoop van je Kia blijven goedpraten voor jezelf is één ding, maar op een blog voor autoliefhebbers maakt dat weinig indruk vrees ik. Zoals gezegd: p.a.k. d.e. k.o.e.r.s.l.i.j.s.t er eens bij en hou je bij de feiten.
Van voor beginnen ook alle kia’tjes op elkaar te lijken…
@bert1998:
Raar he met eeen Audi designchef.
Dat heet een familie gezicht en dat is iets waar uch kuch “premium” merken al sinds jaar en dag gebruik van maken.

Persoonlijk vindt ik Kia heel goed bezig.
Qua proporties heeft dit meer weg van een kleine Smax en dat vind ik de enige mooie mpv.
Ze hebben daar ook nog een cls achtig model van de C’eed die helaas niet naar Europa komt en daar K3 heet.
Die ziet er ook heel strak uit.

Dus zelfs ik heb mijn mening wat betreft Kia moeten bijstellen en vind het niet langer het lachertje van de klas.
@jrk68: Zo te zien heb jij ook maar 1 gezicht, je zit continu Duitse – al dan niet – ‘premium’ merken af te blaffen, zelfs in topics waar ’t er helemaal niet toe doet. En ja ik vind zelf sommige Kia’s ook leuk/mooi..
@kaasboerin: JRK68 moet je gewoon in z’n waarden laten, zulke mensen verander je toch niet.
@bsxc2: nee, temeer daar hij autoverkoper bij Kia is.. En een nogal militante variant daarvan geloof ik..
@kaasboerin: Misschien is het wel @Norge: z’n alter-alter ego….
@kaasboerin:
Nu kan je ook overdrijven, ik heb in principe geen enkel merk waar ik echt een hekel aan heb.
Volgens mij brand ik ook niks af in mijn reactie.

Ik leg die simpele ziel alleen uit wat een familie gezicht is en ja daar zijn de duitsers erg goed in.
Ik hang daar geen waarde oordeel aan.

Ik word alleen moe van het woord premium in combinatie met de duitse 3 daar dat geneuzel is.
Ik vind deze auto een beetje op de Seat Leon Mk2 lijken.
Sinds die Peter Schreyer bij Audi weg is zijn die niet meer veranderd .Mooi bakkie hoor.
Tja een Kia, het zal als vervoersmiddel uitstekend voldoen en technisch zal het absoluut goed zijn. Maar damn als autoliefhebber heb je niks te zoeken in een Kia vind ik persoonlijk.
@bofkont:
Kan je dat bekrompen wereldbeeld ook uitleggen, ik snap hem ff niet.
@jrk68: Lees even goed, ik geef mijn persoonlijke mening.
Subaru en Honda kan ik absoluut waarderen en vind ik sommige modellen vooral de ouderen zelfs mooi.
@jrk68: Maar een Kia nee ik vind er niks aan die drukke ontwerpen.
@bofkont:
Kia druk???
Ben jij niet in de war met Hyundai?
Natuurlijk heb jij recht op je mening net als ik, als ik het onzin vind.
@bofkont: KIAis strak en Europees design, Hyundai druk en Koreaans design.
@bofkont: Kia is denk ik hard op weg om een merk te worden waar menig bestuurder van kan gaan houden. Waren de Japse merken vroeger niet ook eng? En nu? Liefhebbers te over!
@bofkont: onzin natuurlijk, alsof een Astra of een Golf, een standaard A4 etc meer gevoelens losweekt.

Zelf heb ik meer met wat oudere auto´s die ik dan ook zelf onderhoud maar het auto gevoel is voor iedereen anders.

Ik ken iemand die is helemaal gek van een Citroen Axel, heeft er hele mooie boeken over geschreven, vertelt er met liefde over. Voor mij is aan het model niets speciaal.

Ik ben ooit lid geweest van de Ford Focus club, heel leuk maar van een afstandje bekeken denk je toch waarom een club voor zo een normale auto. Maar toen ik die auto had was ik er helemaal weg van. Ik zie niet waarom dat niet met een Kia kan.
@sketcher: Ik geef ook enkel mijn persoonlijke mening ;)
Iedereen moet kopen en doen wat hij zelf mooi vind.
@Kia Wat je ook doet.. hou die designer met alle mogelijke armen en benen in het bedrijf want die is goud waard. Weeral een geslaagd model van Kia.
Wat een irritante onzin is dat toch dat inverten, hier normale versie ff in Fotowinkel veranderd.

http://img209.imageshack.us/img209/4918/x1wsx4oj.jpg

http://img213.imageshack.us/img213/2479/6su3uz8x.jpg
@sketcher: Ik was precies hetzelfde aan het doen ;).

Nog ff een verie met minder rood en meer contrast:
http://img404.imageshack.us/img404/4164/kiala.jpg
http://img849.imageshack.us/img849/9936/kiala2.jpg
@Dev: Goed bezig met PS Dev… Gaat zo te zien best een mooie auto worden, wel met een hoog Ford gehalte in de belijning maarja je zie overal wel wat van andere merken in.

Ik vind dat Kia tegenwoordig heel aardige auto’s maakt kwa design en technisch is er eveneens niet veel mis mee.
Ze timmeren aardig aan de weg dus!
@sketcher: Goeie actie. Valt gelijk op dat de wielen in de reflectie geen radial blur hebben meegekregen. De art director zat zeker weer angry birds te spelen.
@sketcher: Haha die achterkant, zelfs ’t logo lijkt op Ford.
Doe mij maar de Cee’d en de Sportage! Bij Audi met tekenchef Peter Schreyer (voorheen op de payroll van Audi) aan het roer komt er steeds meer uit de Kia-fabrieken rollen waar weinig meer op valt af te dingen. Kunnen we van Audi niet zeggen!

Cee’d club en de Sportage club leuk, leuker dan een gemiddelde Audi of Mercedes club. De Honda meetings steken er dan ook met kop en schouder boven uit. De liefde voor zo’n oude CRX of Civic gaat ver, heel ver.
Ja, Kia is errrrg goed bezig. Ben benieuwd hoe de verhoudingen met moederbedrijf Hyundai gaan liggen. Kia groeit zowel in Nederland als wereldwijd 2x zo hard als Hyundai…
bordeaux via iPhone app
Bij de vorige Carens was het studiemodel ook zeer veelbelovend, maar bleek de productieversie een vreemd hok met enkele kenmerken van de studie wanhopig erop geplakt. Verder best een mooie S-max…
Ik had het 10 jaar geleden niet durven dromen, maar ik denk dat mijnvolgende auto best eens een Kia kan worden. Ze hebben enorme stappen gemaakt en het design is indeze tijd onovertroffen, voor betaalbare auto’s… Ze doen tenminste wat daar op de tekentafel….
@niex: En dan koop je natuurlijk die Kia Rio! Krijg je de 3D blu-ray RIO 3D er gratis bij!
@niex: zoals ik eerder al zeg: helemaal niet ‘betaalbaar’ dankzij de exorbitant hoge afschrijving
@flipper:
Jouw driewieler heeft een exhorbitant hoge afschrijving!
Ga toch lekker met je poppen spelen ipv hier het intrigantje uit te hangen.
@jrk68: ga toch lekker terug naar je Kia showroom, je wordt betaald om Kia’s te verkopen, niet om de hele dag te internetten..
Ford trekjes? Dit is gewoon een Ford met een Kia logo op!
Hier een vraag aan Autoblog. Willen jullie het verplicht maken, dat iedereen moet tonen wat hij/zij zelf voor auto(‘s) rijd. Al die manse praat hier, niet gehinderd door enige kennis, mbt hoge afschrijving, rammelbakken van bordkarton.
Genoeg ergernis, nu de auto;

Ziet er goed uit, inderdaad een beetje S-Max, maar straks op de weg zal het heus een andere leuke auto zijn. En vast ook tegen een leukere prijs. (inclusief afschrijving. Ja ik kan het niet laten, kijk maar eens naar een gebruike Sportage)
@w124: Goed idee! Verspilde moeite trouwens die bepaalde personen hier nemen om dit merk in een negatief daglicht te stellen, want Kia zal er geen auto minder om verkopen. De doelgroep van dit merk zijn mensen die een degelijke betrouwbare auto zoeken. En een auto waarvan de operationele kosten op een acceptabel niveau liggen. En zijn zelfverzekerd genoeg om geen bevestiging van anderen nodig te hebben in hun autokeuze. Simple as that!
@geengeldvooreennieuwe: een 15 jaar oude Saab 900 met een paar ton op de teller :)
@w124: Nou, dan open ik maar: Ik rijd OV. Nu de Carens: Ik vind het veelbelovend. Het zal er vast weer goed uitzien, net als alle andere mooie bakken die Kia de laatste tijd weet te maken. Kia maakt gewoon goeie, mooie auto’s voor een scherpe prijs. Period.
@w124: ik rijd een auto van de zaak die vrij is variërend van een Kia Picanto 1.0 tot een Kia Optima.
@bigbrabo: jaja.. Dat je voor Kia werkt hadden we allang door hoor…
@flipper: kom eens langs, en ervaar.
@flipper: Ik zou anders ook wel voor Kia willen werken, je targets haal je met gemak, want die auto’s verkopen als vanzelf…. Goed voor je provisie
@geengeldvooreennieuwe: ja, lekker de hele dag in zo’n zweterig Gako pak koffie leuten met van dat Aldi volk, eeeeenig…
@flipper: nu je het zegt, de hele dag klanten over de vloer, nooit een moment dat je even rustig kan niksen. Dag in dag uit auto’s afleveren. Nee, dat is me toch te hard werken.
Ziet er niet slecht uit, maar de voorkant moet nog een beetje veranderd worden met die lichten.
@flipper: ben toch zeer benieuwd wat voor bak jij dan wel niet rijd.. Vast een blik met worst want dan hoor je er helemaal bij! Mm je merkt misschien wel dat ik ook kia rij. En nee niet omdat hij nu goedkoop is, heb toevallig 2,5 week geleden de nieuwe ceed sportswagen bestel.d met alle mogelijke opties… Gewoon omdat ik het kan betalen en nog steeds naar de albert hein of andere duurdere supermarkt kan gaan! Begin dit jaar heb ik een zware aanrijding gehad met mn toenmalige ceed sportywagon, vrouw, dochter van 4 maanden en ikzelf er gelukkig door alle veiligheids opties er goed vanaf gekomen, had veel erger af kunnen lopen voor mijn gezin! Dus kom niet aan zetten met je golfkarton praatjes en zorg jj maar eerst ergens verstand van te hebben voor je ergens over begint te brabbelen!
@offshoretijger: Altijd als iemand interesse heeft in zijn vervoermiddel blijft ’t stil….. angstvallig stil. Denk dat hij iets heel degelijks rijdt: zoiets als een Mammoetskelter.
@offshoretijger: wow… een Ceeeet Spoorswagon met álle opties… Cool, kicken, respect.. Veel plezier ermee..
@geengeldvooreennieuwe: haha vind ik wel een goeie mammoetskelter. Of het is een wijsneusje die centjes van zn pappie of mammie heeft gehad en nog nooit heeft moeten werken voor zn geld. Dan lijkt het leuk om mensen te kakken te zetten die een ander type auto rijd dan wat de “jeugd” ( sorry ben zelf pas 30 :-) ) mooi vind. Volgens mij was dat vroeger ook met skoda. Moet je zien wat voor auto’s zij nu maken, heb ik ook als kia rijder niks op aan te merken. Eigenlijk heb ik geen enkele moeite met de automerken die er zijn, tuurlijk zijn er modellen die ik ook niet mooi vind, maar gelukkig hebben we allemaal een andere smaak en keuze. Daar zijn we gelukkig vrij in. Ik kan alleen dat soort figuren, die meteen een bepaald groep mensen aan de auto merken verbind niet luchten. Beetje triest.

Maar om even bij het topic te blijven, ik vind de nieuwe carens een hele verbetering ten aanzien van het vorige model. Eigenlijk met alle kia’s tegenwoordig.
@offshoretijger: dat sommige personen continu neerbuigend doen is behoorlijk irritant. Maar goed, het zegt meer over henzelf dan over het merk. Zeker omdat de ‘feiten’ die ze noemen niet kloppen. Gelukkig zijn het wel degelijke auto’s en heeft je gezin dat ongeluk overleefd. Kia heeft mijn sympathie juist omdat ze in korte tijd zoveel hebben bereikt. Gewoon door hard te werken, respect daarvoor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).