Kia en Hyundai kiezen voor Google Maps

Auteur: , 52 Reacties

Kia heeft bekend gemaakt dat ze (in bepaalde auto's) gebruik gaan maken van Google Maps en Google Places voor navigatie en het vinden van POI's (Point of interest). Blijkbaar beviel de samenwerking met Microsoft niet zo goed.

In de VS levert Kia sinds 2010 een systeem met de naam UVO (oftewel: ‘Your Voice’) en via dat systeem kan je niet alleen navigeren, maar ook met spraak je radio besturen en andere zaken doen. In de gefacelifte versie van de Kia Sorento zal versie 2.0 gelanceerd worden, met de naam UVO eServices. Dat systeem zal gebruik maken van Google Maps voor navigatie en daarnaast kan je via je telefoon (of PC) locaties direct naar je auto sturen. Dan hoef je ze tenminste niet opnieuw in te voeren in de auto. Dat werkt als volgt:

Also available to UVO eServices owners is My POI, a feature that allows owners to send a destination from Google Maps through their Smartphone to their UVO eServices vehicle. In the convenience of their home or office, the customer selects a destination from the Web via Google Maps, once the customer’s Smartphone receives the destination it will send the destination to the vehicle’s navigation system the next time the Smartphone is paired via Bluetooth® wireless technology. In addition, all destinations sent from Google Maps will be copied to the owner’s Car Care Web. (My POI is only available with UVO eServices vehicles equipped with navigation).

Daarnaast kan je met dit systeem ook de status van je auto opvragen en diagnostische gegeven bekijken. Ook een afspraak met je dealer maken is mogelijk. Tevens kan het systeem automatisch de alarmdiensten bellen in het geval van een ongeluk en helpen om je geparkeerde auto terug te vinden (handig voor mensen met een slecht geheugen).

Helaas is er ook slechts nieuws. Het Kia UVO eServices is voorlopig alleen in de VS beschikbaar en het is nog niet bekend of dit systeem naar Europa/Nederland gaat komen.

Naast de samenwerking met Kia heeft Google vandaag ook bekendgemaakt dat ze samenwerken met Audi, Daimler (Mercedes) en Tesla.52 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Kia dus niet voor (no)kia ?? Haha
@babybenzer:

Deze post is niet aan @babybenzer, maar aan @autoblogger; Ga aub even in op alle klachten die er zijn over de app. Te vaak komt de reactie die je wilt plaatsen niet door. Meer reacties hierover zijn te vinden onder artikel vwb top tien ergernissen kinderen. Een reactie vanuit AB is meer dan gepast. Dank.
Ben ik de enigste die vind dit soort dingen vrijwel overbodig zijn?
@ruub-ster: Navigatie in een auto overbodig? Dat vond men 20 jaar geleden nog wel, nu is het niet meer weg te denken uit een auto, terecht.
@abnerd: navigatie kan fijn zijn dat ben ik met je eens. Maar spraakgestuurde systemen direct alles voor je doen in je auto. nee ik hoef het er niet in. overigens rij ik twee MB’s uit de jaren 90 en ben ik ook gewoon gewend om bordjes te lezen.
@ruub-ster: jij hebt liever geen navigatie in je auto?
@ruub-ster:
Neehoor, je bent niet de enige, met een beetje richtingsgevoel kom je een heel eind.
En in het zeldzame geval dat je verdwaalt?
Ach dan zie je nog eens iets van de wereld….
@ruub-ster: Zonder navigatie kom ik er wel.. (Alleen neemt het veel meer tijd in beslag en rij ik kilometers om..)
Gaat navigeren via google maps beter dan via Tomtom? hmmm
@abnerd:

Ik ging laatst naar een vriendin van me van m’n studie die in Noordwijk woont. Wist bij god niet hoe ik in dat gebeuren daar moest komen dus ik nam de navi ( tom tom ) mee van m’n ouders. Het duurde alleen al zo’n 5 minuten voordat die tom tom uberhaupt verbinding had met de satelliet.. Dus ik ging maar over op google maps op mijn HTC met Android. Binnen 2 tellen was het ingesteld en hoppa, navi aan. Alles prima en snel verlopen!
@abnerd: je kaarten zullen iig een stuk actueler zijn gok ik zo.
@abnerd: Beide ruimschoots ervaring mee. Qua navigatie geef ik de voorkeur aan TomTom, mits je gebruik maakt van Live services. TomTom met Live stuurt je beter (en eerder) om files en incidenten heen dan Google maps. Een heel belangrijk pluspunt van Google maps is dat je spraakgestuurd een adres op kan geven. Dan voelt een TomTom opeens uit het stenen tijdperk als je met die knopjes heel lullig letter voor letter Schuddekutterveen in moet typen. Oké, na 5 letters staat de juiste plaats er wel, maar daarna moet je het nog eens doen voor de straat. Toch vind ik onderaan de streep de TomTom fijner…
Smartitself? :) Maar lijkt overigens een heel handig gadget. Jammer dat hij nu nog niet naar hier komt.
Ze zijn dus wel zo slim om niet voor Apple te kiezen.
Wat dan voor de haters weer jammer is, met een Apple hadden die Hyundai’s en Kia’s allemaal verdwaald in één of ander onherbergzaam oord….
@jrk68: fijn toch, waren we ook allemaal van die hyundai/kia’s aFgeweest
@jrk68: Apple wil zich niet associëren met een budget merk denk ik.
@luuktb:
Ik denk dat je het in dit specifieke geval om moet draaien.
Geen enkel zichzelf respecterend merk wil met Apple Maps geassociëerd worden….
Jammer dat Audi en Mercedes direct weer kopiëren van Kia…
@Svenska_Aeroplan_AB: Audi gebruikt al jaren Google Maps en Mercedes sinds de nieuwe A-Klasse. In dit geval is Kia dus eerder een volger dan een leider ;)
Handig, kan je vanuit de auto kijken of er schijt op je dak zit…
@E34M5Touring: en nogmaals +1
Alleen het beste van het beste voor mijn merk, maar mijn “oude” Navi werkt gewoon prima hoor, en dat is gewoon lekker standaard bij mijn merk.
In ieder geval beter dan Apple maps…
alleen maar beter
@autoblogger; Ga aub even in op alle klachten die er zijn over de app. Te vaak komt de reactie die je wilt plaatsen niet door. Meer reacties hierover zijn te vinden onder artikel vwb top tien ergernissen kinderen. Een reactie vanuit AB is meer dan gepast. Dank.
@camber24: alstu :)
http://www.autoblog.nl/top-10-best-gelezen-berichten-van-2012#comment-3098500
@bigcar: Wat is je punt? AB reageert niet op vraag om betere app. Jouw link verwijst naar artikel met stats. Idd wel kritiek op de app in de reacties, maar geen reactie van AB daar vervolgens op. Ik wacht nog steeds op een inhoudelijk goede reactie van AB…
@camber24:
1-) wat mijn punt is? laten zien dat de vraag meerdere malen voorkwam..
2-) chill down
@bigcar: Andere vragen/opmerkingen. Wel blijven opletten he…
@camber24: Eens, lijkt steeds vaker te gebeuren. Hoogste tijd voor een update.
@camber24: welke versie gebruik je (ios of android?)

Kun je al je overige opmerkingen mailen aub ([email protected]) dan kunnen we kijken wat er aan de hand is.
Leve de vooruitgang! Het zal niet lang meer duren en de muziek die je thuis download wordt gelijk gestreamed naar je auto. Als je naar huis rijdt zet de auto de cv thuis alvast voor je aan. ’s Ochtends schakel je met je tablet alvast de standverwarming en de stoelverwarming aan. En je vrouw kan precies in de gaten houden hoeveel je verbruikt (lees het geld wat aan benzine opgaat kan zij niet gebruiken om te shoppen). En ze kan precies zien waar jij uithangt. Leve de vooruitgang :(
@moveyourmind: verder neemt google het niet zo nauw met de privacy, dus over 80 jaar kunnen je kleinkinderen nog zien waar jij geweest bent.
@desoper: En straks krijg je natuurlijk ook gerichte reclame in je auto. Je rijdt in de buurt van de Mc Donalds, de kinderen zien de M en beginnen te kermen dat ze honger hebben en op je multimediasysteem krijg je reclame van Mc Donalds zodat de kids nog harder gaan zeuren. En daarbij dirigeert je navigatiesysteem je rechtstreeks naar de Mac. Wat ben ik blij dat er nog gewoon een radio met cd en cassettedeck in de auto zit.
@moveyourmind: ‘Villa 65 cassettes in je vierwieler!’
@Svenska_Aeroplan_AB: Bijna goed! Op de cassettekop moet nog een aansluitkabel gesoldeerd worden zodat de IPod aangesloten kan worden. Als je nog een adresje weet waar dat kan hoor ik het graag.
@moveyourmind: gewoon een nieuwe auto kopen maat !!

casettedeck…..pffff whahaha !!
@baasbas: thanks, dat ziet er ontzettend gaaf uit. Mooi nummerweergave op het display. Een stuk professioneler dan de cassetteadapter die ik nu heb, waarvan ik de draad uiteraard wel weggewerkt heb, zodat die niet uit de voorkant van de radio komt. Jij snapt tenminste wat ik bedoel, je hebt een auto met een affabrieksysteem dat fantastisch klinkt, maar net van het pre-iPod tijdperk, maar uiteraard moet de auto 100 procent origineel blijven. Daar ben je liefhebber voor.
@bigcar: Wat is je punt? AB reageert niet op vraag om betere app. Jouw link verwijst naar artikel met stats. Idd wel kritiek op de app in de reacties, maar geen reactie van AB daar vervolgens op. Ik wacht nog steeds op een inhoudelijk goede reactie van AB…
@camber24: heb voorgaande reactie ook meerdere keren moeten plaatsen. App begint verschijnselen van ouderdom te vertonen…
De TomTom in de megane heeft google serviceafdeling waaronder inmiddels ook Google Places (was voor de updaten nog uitgebreider met echte hoogland swatch erachter ) en beide werken prima, maar niet spraakgestuurd. Goed dat dit soort techniek breed beschikbaar komt, levert veel gebruiksgemak tegen eigenlijk heel lage kosten. SLIM dus.
@w0o0dy: heb je een serviceafdeling in je megane?
Dammit you autocorrect!
@4991: nee, en gelukkig ook niet nodig, lol.
Moest zijn “services” en “Google search” ipv “….swatch “
Balen ik had zo gehoopt op Apple maps
@tprius: The power to surprise!
Goeie zaak lijkt me, mijn Mio GPS vindt veel kleine plaatsjes niet, ondanks recente kaarten. Mijn Android met Google Maps vindt bijna altijd alles….
binnen een paar jaar zit er gewoon een volledige nexus android tablet in auto’s gebouwd, toch zeker Aziatische.
zoals in dit filmpje: uitneembare ingebouwde android tablet
http://www.youtube.com/watch?v=Q65f84mjN_8

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).