Kia K9: Koreaans premium met achterwielaandrijving

Auteur: , 82 Reacties

Je wist het misschien nog niet, maar in Korea zijn ze ook van mening dat ze best premium auto's kunnen maken. We kennen natuurlijk al de Hyundai Equus, maar nu heeft zustermerk Kia ook een eigen S-Klasse concurrent. En uiteraard beschikt deze auto over alle luxe die je maar kan bedenken.

Achter de “tiger nose” grille ligt een 3.8 liter V6 met 290 pk en volgend jaar zal er ook nog een direct ingespoten variant met 334 pk leverbaar worden, schakelen doe je met een 8-trapsautomaat. De K9 (voorheen bekend als KH) is 5.090 mm lang de wielbasis is 3.045 mm de breedte is 1.900 mm en de hoogte is 1.490 mm.

De koplampen zijn volledig LED en daarnaast zijn er nog systemen als Lane Departure Warning System (LDWS), radar-based Blind-Spot Detection (BSD) en Around-View Monitor (AVM) met vier camera’s. De Kia K9 staat overigens op hetzelfde platform als de Hyundai Equus en Genesis en zal naast Zuid-Korea waarschijnlijk ook in de VS verkocht worden. Een carrière in Europa zit er waarschijnlijk niet in.

Wist je trouwens dat Kia het best verkochte Aziatische automerk van Nederland is?


En in onderstaande video legt (ex-Audi) designer Peter Schreyer uit hoe het ontwerp tot stand is gekomen.82 reacties

Het lelijke neefje van de 7-serie!
@zdev: juist
lijkt veel op de 7-serie, wat geen schande is.

Ik vind hem best wel dik!
Hmmm ik vind hem best mooi eigenlijk!
Ziet er beter uit dan een barrel van het zogenaamde premium merk.
Hallo BMW steptronic oh wacht … het is een copy paste variant zowel van binnen als buiten te triest voor woorden.
Lijkt wel een mix van een 7 serie en een dikke Jaguar!

Ook dat interieur, en dan vooral de middenconsole met armsteun zijn zo uit een BMW geplukt

Maar al met al een nette verschijning!
Wow, dit ziet er gewoon echt keigoed uit!
Niet van mezelf verwacht dat ik dit ooit zou zeggen: op wat jatwerk na prima wagen!
Voorkant ziet eruit als de nieuwe fusion (amerika)
Ik vind hem best mooi. Al lijkt het wel een mix van BMW Jag Maserati als je het mij vraagt.
@drivingpleasure:
Ik dacht echt EXACT hetzelfde!
Hyundai Equus -> Mercedes-Benz S-klasse
KIA K9 -> BMW 7 Serie

Wanneer kunnen we een Audi verwachten uit Zuid-Korea? Samsung-Renault kom maar met die SM8/9
james125 via iPhone app
Gaat de goede kant op!
Jammer dat hij niet naar Nl komt!
Ziet er eigenlijk best prima uit, ja, echt waar! ….

Ben alleen erg benieuwd wat zoiets gaat kosten in Europa, om vervolgens tot de conclusie te komen dat niemand dat geld voor een Koreaan over heeft. Ga je premium, dan komt er emotie bij kijken, en dat is juist wat Kia / Hyundai niet kunnen bieden.

En Norge; garantie, prijs en service, dat is geen emotie, dat is ratio (voordat je weer verschrikkelijke onzin gaat blaten).
Ooow, hij komt helemaal niet naar Europa! Goede beslissing, hebben ze zelf dus ook al in de gaten, slim!!
@rechercheur: Wat je zegt klopt deels, maar wil je nu zeggen dat er bij een premium merk als Audi A8 emotie bij komt kijken?
@agera:

Ja, dat wil ik zeggen!

En dat weet jij ook, maar gaat waarschijnlijk dadelijk iets roepen zoals “saai” of gelijke strekking …..
@rechercheur: disagree, misschien nog bij de vorige S8, zeker niet bij de huidige A8…is ook gewoon ratio
Eerst je auto naar een paard noemen en dan naar een hond… Nom nom nom
@hakenhaai: een auto naar een papierformaat noemen blink je ook niet uit in fantasie!
Tjonge… Altijd dat gedoe weer, checken of er niet stiekum is gejat bij de buren/concurrentie…

Je moet gewoon toegeven, Kia kan ECHT WAAR WEL mooie auto’s maken! Het is 2012, waarin Kia en Hyundai belangrijke marktspelers zijn met mooie voertuigen voor een schappelijke prijs. En dus niet de ’90s waarin Kia de Pride verkocht. Wordt wakker!
@toyotafortuner:

Hyundai heeft z’n beste tijd alweer gehad, marktaandeel daalt in Nederland, zijn nog steeds Europese merken die de top5 domineren!
@rechercheur: in Nederland zakt Hyundai ietsje af, maar wereldwijd niet hoor. Maak je huiswerk eens.
@nelly0183:

Lezen is niet je sterkste punt! Doe daarom nog eens een poging, en lees je eigen reactie dan daarna ook nogmaals ….
@rechercheur: en heb je het over de merken die domineren over geregistreerde auto’s of werkelijk verkochte auto’s, want dan ziet de wereld Etiennes heel anders uit.
@nelly0183:

Etiennes wereld? Nee, daar woon ik niet, ik woon in de echte mensen wereld, en daar zijn de het de Europese merken die de top5 domineren …
@rechercheur: Doe eens je huiswerk, hetgeen je zegt raakt kant nog wal. Een top 5 notering betekend niet dat je het goed doet als onderneming. Kia en Huyndai hebben veel betere prestaties laten zien de afgelopen 10 jaar dan welke andere auto onderneming ook. En nee niet op aantallen etc, want daar zijn de Duitsers, Jappen en Amerikanen weer goed in.

On topic, best aardig autotje
baap via Android app
@rechercheur: Wat heb jij bij elke reactie de een ander op jou geeft een ontzettend arrogante insteek!! Wat een pestventje ben je! JAK.. doe der wat aan.. SNOR!
@toyotafortuner: heb je dat stuur en die luchtroosters wel eens aan zitten kijken, en de materiaalkeuze… Sorry, maar het is verre van mooi, en al helemaal lichtjaren weg van überhaupt een aspirant duitse premium concurent… Ze moeten nog een hoop leren daar in azië.
@dragspert: ja, maar het punt is juist dat ze bliksemsnel leren…wet van de remmende voorsprong speelt Dld parten…maar ja, zolang de Aziaten niet echt zelf innoveren kunnen ze nooit inhalen
@p993: Aziaten niet innoveren?? Holy shit, vergeleken bij de innovatie en staat van techniek Zuid Korea is Duitsland een derde wereldland man!
@dragspert: het feit dat jij de Kia vergelijkt met de premium merken zegt genoeg over de uitstraling van deze auto… Daarnaast wordt de nieuwe Cee’d qua afwerking en materiaalgebruik al boven de Golf getest door de pers. En dat is wél een rechtstreekse concurrent! Kortom: Kia komt er wel…
Ik zie een BMW 5GT neusje. Niet verkeerd.
niks bijzonders… zo van wil wel maar kan niet. snoet en achterkant niet echt mooi. mist karakter. Wouw effect is ver weg.
Man man man … ik weet niet wat die gele Koreaantjes geslikt hebben maar hun Kia’s zien er verdorie goed uit de laatste tijd! Laat maar komen.
@xilver: de ontwerper is een Duitser (Peter Schreyer), beter lezen dus.
Ziet er goed uit. Ben benieuwd wat ‘ie moet gaat kosten.
@integraturbo:

Bij aanschaf te veel, na drie jaar helemaal niets meer ….
@rechercheur: Haha komt dat even mooi uit, na 3 jaar voor een prikkie 1 importeren dan maar ;)
@integraturbo:

Restwaarde is tegen die tijd nihil, rest BPM helaas niet, dus nog steeds te duur …
@rechercheur: Wat is de definitie van “te duur”? Niet kunnen betalen of het er niet voor over hebben?
@integraturbo:

“te duur” is het niet in verhouding zijn van prijs en feitelijke waarde ….
@rechercheur: Mooi omschreven maar niet overtuigend. De “feitelijke waarde” is immers moeilijk te bepalen vanaf enkel een paar plaatjes.
@integraturbo:

Ik hoef je ook niet te overtuigen, want jij weet ook dat het geld weg smijten is als je een Kia gaat importeren. Rest BPM is nog steeds ongeveer de helft van het oorspronkelijke BPM-bedrag over de nieuwprijs, dus niet interessant bij een Koreaantje …. is het niet waard.
@rechercheur: een BMW 530i nieuw kost in onze trim net geen 90k. Na 3 jaar was de restwaarde 39500 (dealer verkoopprijs). Dat is ook een flinke afschrijving anders.
@rechercheur: in Korea zijn inruilprijzen inderdaad dramatisch laag. Maar daar snappen ze wel wat je met afgetrapte auto’s moet doen, naar de landen exporteren waar de mensen geen nieuwe auto kunnen veroorloven. En dat Europese merken de top 5 bestrijken is alleen in Europa, wereldwijd staan Kia en Hyundai samen op 5, en binnenkort op 4. VAG staat hoger maarja dat mag ook wel met 4 volume merken (Audi, vw, skoda en seat) dus wat is relevanter, top 5 in Europa of wereldwijd?
@nelly0183:

Eet jij ook dode hond ? …..
@rechercheur: Eet jij hem levend dan?
baap via Android app
@rechercheur: En weer zo’n ‘butje’-reactie! Sletje..
@rechercheur:
Misschien dat in NLD een tweedehandse 7 of S bakken geld kost, maar in andere landen is dat niet zo. Een paar jaar oud en je zit al snel in de $30,000, of dan wel tussen 30%-45% van de nieuw aanschaf prijs.
Echter denk ik niet dat mensen die zich een nieuwe 7 of S kunnen veroorloven zich veel zorgen maken om de restwaarde.
@featherlight: in Nederland zijn dikke premiumbakken na 3 jaar ook 50% kwijt. Alle dure auto’s wel.
@rechercheur: dan heb je wel een betrouwbare koreaan is dat niks voor jou dan.
Ik vind hem echt mooi! Ik zou hem mogelijk wel boven de Duitse 3 kiezen!
Van mij mag ie er wel zijn. Ik voorspel dat er ook een optie komt voor de Tau V8 hier in de VS, misschien te vinden in een R uitvoering. Maar de v6 zal echt wel voldoende zijn.
Ja het heeft wat trekjes van BMW, Audi, en zelfs Lexus, maar is dat echt zo verkeerd? Die hebben allemaal wel eens een keertje naar de buurman gekeken voor wat inspiratie. En het eind resultaat is toch verschillend genoeg dat ik het wel een unieke KIA ontwerp vindt. Vooral die “tiger nose” grille vindt ik wat hebben. Na dit, mag KIA van mij wel met een eigen versie van de Genesis Coupe komen, ben benieuwd hoe dat eruit zou zien met een “tiger nose”; veel beter dan de laatste Hyundai update zou ik denken.
Lekker hoor!
Deze auto heeft geen vlammend betoog nodig ,mooi ding en leverd waren waar de andere merken te veel op hun merkje bouwen .Emotie ? Hallo zeg, het blijven maar auto’s .Emotie heb ik voor de vrouwtjes.
@norge:

hahaha, weekje terug vond je prijs, garantie, service van de dealer en rijgedrag anders nog een enorm emotionele aangelegenheid.

Je spreekt jezelf de laatste tijd wel met enige regelmaat tegen ….
@rechercheur: Vertel ?
@norge:

Jaja, zul je vast niet meer weten, maar bij deze;
“Seat Ibiza Cupra Concept is hier!”, lees je reactie van 22-04-2012 10:30 uur
@rechercheur: Geen zin.
@norge:

Dacht ik al, voorspelbaar …. :-)
@rechercheur: Voorspelbaar als een Audi ,hmmm …
@norge: rechercheur staat volgens mij elke avond een kwartier voor de spiegel te genieten van hoe geweldig hij is, en na dat vraagt hij aan zijn vrouw/man:”ik ben echt geweldig hè?” waarop zijn vrouw/man zegt:” zit niet te dromen jongen, eet je pizza”. Daarna ploft hij neer met een kut gevoel en realiseert hij zich dat hij helemaal niet zo geweldig is als hij denkt. Welterusten!
@nelly0183:

Hij had t laatst over n “vriendje” bij bmw…dan weet je wel hoe de vork in de steel zit ;)
baap via Android app
@speedlimit: Indd, hij is gay en heeft een snor..
@nelly0183:

Zozo, ’s nachts om 01:04 uur nog online, mag dat wel van paps en mams? ….
Ik denk dat de prijs een hoop uit gaat maken. Als Kia slim is begint de auto bij €15.000 en heb je hem voor €25.000 full-options. Dan heb je een regelrecht leasetoppertje.
@smulders: ja, en als ‘ie gratis is gaan ze er veel van leveren jongen! Tsss…
Ah Rechercheur approves zie ik al.
Mooie wagen, doet absoluut niet onder voor de concurrentie (is een aanname heb het ding niet in het echt gezien).
Als BMW en Hyundai samen motoren gaan ontwikkelen dan zal KIA hier ongetwijfeld ook van profiteren en dan word het allemaal wel heel erg veel van hetzelfde.
Eigenlijk schunnig dat juist een duitser met zo’n copy-ontwerp BMW komt aanzetten.
Kom op, kan je nou niks beters zelfmaken? De voorkant doet me sterk denken aan een elegante DS5 i.c.m. een 5 GT.
Ziet er goed uit, omdat het op een BMW lijkt. :lol:
Eigenlijk is het te bizar voor woorden dat succesformules zo schaamteloos worden gejat. Van middenconsole, versnellingspook, voorkant, zij- en daklijn tot achterlichten 7-serie/5-GT. Kunnen die lui nu echt niks zelf bedenken?
@rigobert: die versnellingspook is niet van BMW maar van ZF (die de 8-traps automaat maakt) idem aan deze discussie:
http://www.autoblog.nl/benoem-de-pook-lancia-thema-of-audi-a8
@r2d2: ach so! bedankt! Op de versnellingspook na dan bij deze ;)
@r2d2, ach so! bedankt! Op de versnellingspook na dan bij deze ;)
ze moeten die kia ook naar NL brengen en snel, mijn ouders willen over een paar maand hun s-klasse uit 2005 inruilen
Daar zie ik mezelf wel in vervoerd willlen worden. wat een mooie bak hoor
Ziet er niet eens zo slecht uit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).