Kia lanceert eerste schets Pro_Cee’d

Auteur: , 19 Reacties

Ziehier de eerste pennevrucht van de volgende Kia Pro_Cee'd. Een schets zegt nog niet zo veel natuurlijk, maar toevallig hebben wij in Genève even staan babbelen met Benny Oeyen, Kia's Europese Vice President Marketing en Productplanning, en hij was zo vriendelijk ons alvast wat informatie te voeren over de auto.

Ten eerste: de productieversie zal in maart 2013 aan het publiek getoond worden. We kunnen dus wel stellen dat dit in Genève zal gaan gebeuren. Maar de >Pr0_&^Cee”;$%d (Kia, doe alsjeblieft normaal met al die leestekens, je auto wordt er echt niet hipper van) gaat meer worden dan een Cee’d met 3 deuren. De auto zal vanaf de B-stijl een eigen carrosserie krijgen, en daarnaast een grotere spoorbreedte voor extra sportiviteit.

Als je een vergelijking met een bestaand model wilt trekken, dan kan je dat het beste doen met de Opel Astra en de Astra GTC. De driedeurs gaat dus heel specifiek ingezet worden als een sportieve coupé. Om de woorden ook met daden te onderstrepen zal de Pro_Cee’d uitgerust worden met het 1.6 T-GDi blok dat ook in de Flosser Turbo ligt.

Om de sportieve aspiraties te onderstrepen wordt onder andere de VW Golf GTI als mikpunt genoemd (hoor wie klopt daar Volkswagen?). Nou, ik heb nieuws voor je Kia, dat gaat je met 186 pk en 270 Nm niet lukken. Gelukkig schijnen Kia en Hyundai weliswaar van dezelfde basisblokken gebruik te maken, maar hier wel hun eigen invulling aan te geven. Bovendien heeft de US-spec 1.6 T-GDI al meer dan 200 pk. Wil de Pro_Cee’d op het performancevlak dus serieus genomen worden, dan doet Kia er verstandig aan de auto van voldoende pit te voorzien.

We gaan het over een jaar beleven!19 reacties

Ziet er goed uit, maar niet zo goed als haar duitse concurrenten.
@mercedesamg: het is maar een schets hé.

Ziet er al wel goed uit.
@stanny: De schetsen zijn vaak mooier dan de realiteit.
@syliaca: Over het algemeen geld dat alleen bij Duitse auto’s
@bullgod76: Over het algemeen vind ik schetsen van Duitse auto’s lelijker dan de uiteindelijke productiemodellen..
james125 via iPhone app
Me Gusta!
zit er fraai uit jullie vergeten dat de vanafprijs van de opel astra gtc ongveer 27,000 euro is en deze ongeveer 19,000 een verschil van 8k hé
KIA=goed bezig lately. Misschien komen ze ooit in het rijtje Toyota en Nissan.
@MLTB: op dit moment zijn ze Nissan al voorbij, qua verkopen dan. qua design vind ik dat Kia een van de mooiste is in het betaalbare segment.

met natuurlijk top garantie voorwaarden (wachtende op het gezeik van me maatje rechercheur)
@nelly0183: Flikker nou toch eens op met die eeuwige discussie. Of het nu uit de onderhoudspot komt of de garantiepot, het is allemaal een pot nat
@nelly0183:

Ach guttekus, begin je er nu zelf over !? Zit je nogal dwars blijkbaar ….

Maar als je echt inhoudelijk zou willen meekletsen, dan moet je eens berekenen wat het onderhoud van een Kia C’eed kost op basis van vijf jaar / 25.000 km/jaar, volgens de vaste tarieven op Kia.nl. En vergelijk dat eens met een willekeurig Europees merk. Denk dat je het dan wel snapt ….
@MLTB: Dat opel belachelijk duur is, dat weten we onderhand wel ja. Een megane coupe heb je voor minder dan 21K een normalen megane voor 19K
@MLTB: Absoluut, die hebben enorme sprongen gemaakt. Mijn broer heeft de grote SUV van Kia van een paar jaar geleden. Wat een lelijk klereding van buiten en van binnen. Ook de kwaliteit is erg slecht. Ik ben benieuwd of deze wat langer meegaan.
@MLTB: Verkopen in NL tot vandaag:

1. Volkswagen: 14.611
2. Ford: 10.964
3. Peugeot: 9.887
4. Renault: 8.331
5. Toyota: 7.994
6. Opel: 7.773
7. Kia: 7.626
8. Citroën: 6.416
9. Audi: 5.627
10. Hyundai: 5.587

Kia stijgt hiervan verreweg het hardst, dus geef het nog pak hm beet 2 jaar en ze staan in de top 3…
@Svenska_Aeroplan_AB: Je kan net zo goed filteren op Prijs -> van laag naar hoog..
@kaasboerin: Hyundai is niet duurder dan Audi hoor…
@Svenska_Aeroplan_AB: en dan staan er bij Opel en Ford o.a. allemaal ‘gebruikte’ auto’s in de showroom. maar dat weet jy ook wel dnek ;)

waar heb je deze cijfers trouwens vandaan?
Ik vind hem mooier als de A3, nou maar hopen dat ze ook met kwaliteit vooruit gaan…
Ziet er weer goed uit van KIA.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).