Kia Optima krijgt een serieuze Batman-behandeling

Auteur: , 22 Reacties

Regisseur Christopher Nolan heeft zijn epische Batman-trilogie onlangs afgerond en daarmee staat Bruce Wayne momenteel op eenzame hoogte bovenaan de superheldenladder. Logisch dat automerken maar als te graag geassocieerd worden met de watchfull protector van Gotham City. Chrysler deed het met de 300, Kia volgt gestaag en geeft de Optima een vleermuisbehandeling.

Kia Noord-Amerika doet dit om de We Can Be Heroes-campagne van DC Comics, de exploitant van Batman, onder de aandacht te brengen. Hiermee wordt geld ingezameld om honger in de Hoorn van Afrika te bestrijden. Striptekenaar Jim Lee bedacht een nieuwe look voor de Optima en gaf de auto een vleermuis-grille, een forse bodykit en de sedan werd een serieus eindje verlaagd. Er kwamen nieuwe 20-inch velgen aan te pas en onder de auto werden foutgele LED’jes geplakt. Batman is schijnbaar dol op parkeerplaatsmeetings onder de rook van fastfoodketens. Wellicht zet hij hiermee de jacht in op The Hamburglar. Als kers op de taart werd in de HID-koplampen een batsignaal geëtst. Immers, some men just want to watch the headlights burn.

De Aziatische batmobile – zou ‘ie ook als hybride komen?- is van binnen behangen met zwart leer, suède bekleding en gele stiksels. In de middenconsole is een serie werpsterren aangebracht en in de kofferbak maakte Kia ruimte voor een batmanpak. De auto wordt deze week onthuld op het Time Warner Center, en het zou ons niet verbazen als we hem later ook op SEMA zien.22 reacties

Nanananananana kiaaaaa kiaaa
Wat een El Cheapo mobiel zeg. Ziet er ontzettend houtje touwtje uit. Die grille is te klein en verkeerd gesneden. Budget tuning.
Hij is voor het goeie doel.Niet zeuren maar kopen,kopen,kopen.(als je geld teveel hebt natuurlijk).
Dat is dan de eerste Kiejaaa die niet alleen incontinente bejaarden en Vinex lullo\’s aantrekt..
@flippert: Ik snap dat je blij bent dat deze Kia de door jou genoemde doelgroep niet aantrekt, want anders zou jij totaal buitenspel staan wat je scorings kansen betreffen bij deze doelgroep.
FAAL!
Zonde van de eens mooie wagen.
Doet me een beetje denken aan de bat-clio van Spider-Plant man.
R.I.P.
The power to surprise is in ieder geval niet gelogen
Is maar goed dat er standaard 7 jaar garantie op zit, want dat kippengaas in de grille houdt het niet lang
Aan de foto te zien, lijkt het net alsof er geen motorblok erin ligt.
Geld voor het goede doel en de klant krijgt een one-off. Prima deal.
vind het een afschuwelijke tuningsvariant van een auto die mooi genoeg is van zichzelf.
@bigbrabo: ik ben actief op een blog voor autoliefhebbers en wat vind ik een mooie auto? Een…. Kia Optima.. natuurlijk.. Het is me nu definitief duidelijk dat je gewoon een sneue communicatiemedewerker van Kia Nederland bent die van z\’n baas de hele dag de publieke opinie over Kia op internet moet proberen te beïnvloeden. Een webcare strategie noemen ze dat, braaak. Sneu, geen hond die hier anders durft te verkondigen dat een Kia Optima van zichzelf al heel mooi is..
@flippert:

Spreek voor jezelf en neem n duik in t water.
@redbeams: helpt dat?
@flippert: mooi voor het segment waar die inzit, zit jij nog in de periode dat je alleen Ferrari\’s etc mooi vind? En nee ik ben geen communicatie medewerker, inschattingsfoutje. Ik werk niet voor Kia, maar het merk spreekt me wel aan. Misschien heb je nog een baantje over in het dolfinarium?
Doelgroep? Wil iemand hem kopen?
Deze kam ik net tegen. Enigszins relevant.
//i.imgur.com/kRLhi.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).