Kies maar: Carlsson of VATH Mercedes SLK

Auteur: , 30 Reacties

De Mercedes SLK is nog heel erg vers maar je kan er nu al op uitgekeken zijn. Als je dan geen SLK55 AMG kan betalen moet je naar de tuners. Maar welke?

Helaas nog geen SLS-verslindende monster SLK. Van de 55 AMG blijven de tuners nog even af. Dit keer zijn vooral de viercilinders ‘slachtoffer’, de Mercedes SLK 200 en SLK 250 CGI. In deze twee ligt standaard een 184 of 204 pk turbo viercilinder. Uiterst efficiënt (144 gram CO2/km), voorzien van een B-label en natuurlijk traag als stront door een trechter.

Dan komt Carlsson aanzetten. Niet vies van een beetje ‘opleuken’. Zowel het uiterlijk als de motor komt aan bod. Vier dikke brulpijpen onder de achterbumper, een soort van diffuser en extra agressieve voorbumper. Een setje nieuwe velgen en natuurlijk geen ster maar een rosse knol voorop. Extra performance komt bij Carlsson in twee smaken. Makkelijk plug en play met het C-Tronic CB 18-25 of 18-25 S kastje. Die brengen het vermogen van je SLK 200 naar 211pk 300Nm of 224pk/360Nm (koppels vanaf 1800 tpm). Het vermogen van de SLK 250 gaat naar 231pk/350Nm of 239pk/400Nm (koppels vanaf 2000 tpm).

VATH gaat voor iets behoudender spoilerwerk. Net iets opvallender dan zomaar een AMG-pakket van Mercedes zelf. Eveneens 4 kachelpijpen achteraan, want dat heeft een SLK 55 AMG ook. Verder een setje standaard 20 inch tunervelgen. De V6 wil VATH wel een boost geven. De SLK 200 CGI krijgt 210pk/310Nm, de SLK 250 CGI krijgt 244pk/360Nm en de SLK 350 (V6) krijgt 330pk/390Nm (in plaats van 306pk).

Het komt allemaal niet in de buurt van de 422pk/539Nm van een SLK 55 AMG maar die kost ook bijna het dubbele van een viercilinder. Bovendien: met 240 pk op de achterwielen is het ook leuk spelen toch?30 reacties

ik ga voor de badge vandaag ..

de Carlsson dus ..
Wat zijn dit nou weer voor auto’s? We zitten hier toch niet op gayblog.nl…
@alcantara: inderdaad, dus weg jij!
@lambo4all:

LOL !!!
Hoewel Carlsson zeer mooie benzen kan maken, ben ik hier meer gecharmeerd van Väth. Vind de velgen van de Carlsson gewoon weg niet aantrekkelijk…
@joosthoeve: helemaal gelijk
Geen van beide! Doe mij maar een Z4!
Verschrikkelijke auto’s….Carlsson is dan (zonder interieurfotos overigens !! tssss….) meestal wat beter toebedeeld aan de binnenzijde. Van het uiterlijk moet het het zéker niet hebben.
Hele lelijke two-tone velgen onder die Karelzoon. Het design is wel okee, al ben ik geen fan van de enkele spaak/dubbele spaak afwisseling, maar zeker in lichtgrijs/donkergrijs is dat echt oerlelijk.

Voor de rest is t spoilerlipjes en roostertjes, who gives a shit.
Carlsson Please!!!
Carlsonn bitte!
Vath! veel beter en mooier! vath heeft altijd mooie auto’s maar ik weet niet of het ook echt beter is
n vrouw zou het verschil niet eens zien..
Geef mij maar die kleurloze maar.
Ten eerste afblijven van die bloedmooie Mercedes-ster!

Verder zijn het beiden wel mooie auto’s.
Standaard graag.
rh95 via Android app
Die Carlsson dan maar :) als je aandringt…
allebei niet alstublieft! Gewoon een standaard SLK. Laat ze alleen maar effe onder de motorkap scharrelen…verder vind ik hem van de dealer gewoon mooi genoeg. Geen aftermarket troep dr op. Zou je nog eens op een straat petje uit een golfje 3 gaan lijken…
De gulden middenweg wat mij betreft: Carlsson bodykit met Väth motortuning en velgen.
VATH!! hoewel ik normaal voor Carlsson zou kiezen…
ik vind de velgen van de carlsson echt super. mocht ik em bezitten, sloopte ik het hele teken uit de grille.
Wie wilt er nou in een 200 rijden met 4 uitlaten?
@e550: Genoeg mensen die dat willen, kijk maar naar al die Mercedessen met een amg pakket. Of al die Golf rijders met een GTI pakket.

P.S.: wilt is wil.
gedwongenleaser
Ik vind ze beiden spuug en spuug lelijk, wat een misbaksels. Ik ben sowieso geen fan van dit model, ik vind het vorige model meer in balans (om dezelfde reden vind ik de vorige CLS stukken mooier dan de huidige). Echter oogt een CLK met af-fabriek spulletjes toch 100x beter dan met deze rotzooi erop geplakt…
Ik kan niet kiezen. Vind beide mooi ( zelfs standaard is de SLK een mooie auto ).
@bempi: heb ik ook, gewoon 2 nemen ;)
Bij de Väth is het waarschijnlijk nog mogelijk om een trekhaak te monteren, mijn keuze moge duidelijk zijn.
Die Vath is lekker en net iets minder opzichtig dan de Carlsson.
In het zwart graag.
Liever gewoon geen van beide!
Ik heb een lichte voorkeur voor vath vind em net wat sjieker

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).