Kijk, de nieuwe 911 Turbo voor een stoplicht [video]

Auteur: , 24 Reacties

Wie zit te wachten op de nieuwe 911 Turbo zal nog even wat geduld moeten opbrengen. De tri-turbo-variant van de 991 wordt over een jaartje onthuld (IAA Frankfurt) en pas daarna bij dealers neergezet. Het testwerk is echter al in volle gang.

Van de ruwweg 35 varianten die Porsche verzint op basis van de NegenElf markeert de Turbo-versie altijd een belangrijk moment. Het betekent een harde supercar met een surplus aan pk’s – deze gaat waarschijnlijk richting de 530 – die zijn vier wielen gebruikt om alle krachten op de weg te krijgen. En bij de nieuwste editie ook alle wielen als stuurhulp inzet. Qua uiterlijk herken je hem aan zijn obesitas-heupen en de toename aan luchtinlaten. 911 Turbo’s ♥ lekker veel luchtinlaten.

Met een vermogen dat de huidige 911 Turbo een stukje in de schaduw zet, in combinatie met een PDK-bak en Launch Control, wordt dit een sprinter om rekening mee te houden. Hieronder zie je een hevigst gecamoufleerd model (kom op Porsche, alsof we niet weten hoe de achterlichten eruit zien) die zich langzaam door het verkeer beweegt, waardoor we hem eindelijk eens goed kunnen bekijken. Voor het snelle rijwerk hebben we immers deze ‘Ringvideo al.

Niet geïnteresseerd in video’s met beplakte auto’s? Vooruit, doen we deze epische ‘Ringtrip van een 911 (997) GT2 RS erbij. Het behendige stuurwerk levert de bestuurder een rondetijd van slechts 07:16 op. Mocht dit kloppen, dan moet Porsche hem eens even snel een rondje in de 918 Spyder laten doen, wellicht wordt die 07:14 dan al aan stront gereden.24 reacties

@w0o0dy leuk filmpje van de GT2 RS op de Ring …..
@pietjepuk: Waarom niet allebei waarderen.
Ok, dat ding ziet echt goed uit.
@xilver: Nee man, die stickers zijn echt lelijk.
Maar deze tijd is BTG, niet de volledige lap toch? Daar komt dan nog 20-30 seconde bij (afhankelijk van de auto). Zal dus eerder rond de 7:35-40 zitten. Voor de rest wel hele mooie video, heerlijk circuit!
@jzaero: Oftewel bridge to gantry, wat slaat op de eerste brug na de straight en dat Audi reclamebord net voor de straight
@jzaero: Klopt, een BTG tijd is zonder het rechte stuk op Döttinger Höhe. Hier mag je bij Touristenfahrten niet rechtdoor, dus dit is niet altijd zo makkelijk te timen.
Vervelend filmpje de eerste, klein beetje bewegend beeld en dan weer die foto’s. Wat er dan ook nog is gefilmpt is is niet echt boeiend, had beter een foto reportage kunnen zijn.
Het begrip “dikke kont” zal blijkbaar opnieuw gedefinieerd gaan worden.
Hopelijk zorgen ze er nu voor dat ie wat lekkerder klinkt.

hier wordt ik nou niet heel vrolijk van ofzo:
http://www.youtube.com/watch?v=buWsw4RYbLQ
@jrmpower24: ik wel. Maar een 911 Turbo klinkt in het echt sowieso al veel harder en lekkerder dan een video laat lijken.
@ej20g: heb zelf een horen revven.
Klonk als een stofzuiger met een heel vaag toontje er in.

Het gaat niet alleen om snelheid, ook om de beleving.
@jrmpower24:
Daarvoor is er de GT3…
Vervelende edit van het eerste filmpje. Precies of ik heb terug een 56k modem…
Tsjah, die eerste video is een bekend beeld. Ik wacht gewoon tot de Turbo officieel bekend is gemaakt.

Die GT2 RS is natuurlijk machtig snel, dat is al bekend. Maar ik sta toch iedere keer weer versteld van de snelheid en acceleratie die de GT2 RS voortbrengt.
@jrmpower24: ben je nu serieus ventje? Optrekken in een 911 Turbo is geen beleving meer voor jou? Jongens toch.
Dat rondje in die GT2 RS is volgens mij niet zo heel bijzonder hoor. Als ik zie waar hij remt (oa te vroeg bij Schwedenkreuz en in de Fuchsrohre) lijkt het me (zijn er hier ook echte experts???) dat het nog wel een stukkie sneller kan. Ik heb helaas nog nooit in een GT2 RS op de NS gereden, maar wel meer dan 30 ronden in andere Porsches.
@jrmpower24: heerlijk geluid, zeer herkenbaar als een Porsche.
@rufctr01: @hollow:
http://www.youtube.com/watch?v=boocA-WPk7M
Een ongeblazen boxer, achterwielaandrijving.
DIT noem ik beleving. Een 911 turbo is er niks bij.
Ik zie helemaal geen stikkers ?!
met ruim 250 over Schwedenkreuz en met 230+ door Fuchsröhre,
Geil!!!!
Ik prefereer de GT3 RS boven de Turbo.
@jrmpower24: snap ik, maar ik heb een andere mening over het geluid. Ik vind het fantastisch klinken, met nog heel duidelijk de boxerroffel.
Dikker dan de voorgaande 911jes, i like!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).