Kijk hoe een Alfa 8C en Porsche 911 sneeuwpret maken

Auteur: , 58 Reacties

Allemaal best vervelend, die sneeuwstorm Nemo, maar zodra deze is gaan liggen kan je wel mooi lol trappen met je Italo-Duitse supercarcombo. VROAAP!

Alfa Romeo 8C sneeuwdrifter

Maak kennis met Rob H. Hij is, of kent, iemand die een van 500 heerlijke Alfa Romeo 8C’s naar de VS heeft gehaald. En wat kan je daar nou beter mee doen dan als een hyperactieve aap rondjes in de sneeuw mee draaien? Het probleem is alleen wel dat je met zo veel ongedoseerd vermogen op de achterwielen vooral heel veel spin maakt, ook al liggen er winterbanden onder.

Is dat erg? Mwah, zo kan je die vinnige V8 in ieder geval wel duidelijk horen jengelen. Ook ging er een Porsche 911 mee voor het sneeuwspektakel, maar Elfjes zien we al genoeg, 8C’s niet. VIDEO! (via Jalopnik)58 reacties

De 8C blijft een van de mooiste auto’s die er gemaakt zijn.
@dadutchdude: Mee eens
@dadutchdude: Met de best klinkende V8 die er is.
@dadutchdude: Ik heb die fetisj voor de 8C nooit gesnapt. Ik vind het echt totaal geen spannende auto, hij is wel mooi maar vreselijk nietszeggend. Ik krijg altijd het gevoel dat iedereen elkaar na praat over die auto. Iemand heeft ooit gezegd dat ie prachtig is, en de rest knikt instemmend.
@lemster: Ik vind het een bijzonder fraaie auto. De garage waar ik mijn Alfa in onderhoud heb heeft er 1 staan. En ik vind het echt een plaatje. Die man deelt zijn showroom met een Porsche specialist, die heeft er behoorlijk wat staan, ook exoten zoals een 993 Turbo etc. maar dat doet me helemaal niks. Als je het over een nietszeggende auto hebt… Ieder z’n mening hoor, maar ik kan me prima voorstellen dat veel mensen hem fraai vinden.
@E34M5Touring: Valk Rijssen zo te horen.
ik zag hem ook staan, maar hij staat niet op de site te koop.
@kangoohater: klopt, is wel door hun geleverd. Staat daar af en toe als show auto. Schitterend ding. Ook een mooie 147gta staan. Als ik geen diesel moest…… :-)
@E34M5Touring: Ik zeg niet dat ik het een lelijke auto vindt. Het tegendeel, maar zoals je zegt een 911 is ook mooi, maar ook nietszeggend. Het is een auto die op gaat in z’n omgeving en er is niets raars aan. Het klopt allemaal, maar daardoor is hij niet speciaal. Ik vind een 406 coupe ook mooi, maar ook dat is geen in het oog springende auto. Niet veel mensen zullen van de tweede zeggen dat het de mooiste auto is die ze ooit gezien hebben, maar van de 8c wel. Dat is het ding voor mij een beetje. Ik mis dat speciale. Dat maakt hem niet lelijk though.
@lemster: Zo’n Alfa 8C IS gewoon mooi. Net zoals een Ferrari 250GTO mooi IS.
Dat JIJ die auto nou niet mooi VIND is natuurlijk jou goed recht maar dat neemt niet weg dat dergelijke machines, naar de maatstaven van design, ethiek en schoonheid, gewoon mooi ZIJN.
Er zullen bijvoorbeeld vast ook mensen zijn die een tijger een lelijk beest vinden, feit IS echter dat het een heel mooi dier IS.
Tegenwoordig vind iedereen z’n eigen mening zo onderhand heilig en verheven boven alles terwijl dat juist bij zaken zoals de vraag: ‘Is een Alfa Romeo 8C Competitione mooi of niet?’ volledig irrelevant is…
@lemans96: een beetje onzin hoor. Als de 8C echt mooi IS zonder dat er een discussie over werd gevoerd (iedereen vond ‘m dan immers mooi) dan mag je zeggen dat een auto mooi IS. Maar zolang er op de wereld ook maar één persoon is die een auto niet als mooi bestempeld IS die auto niet mooi, dan wordt die auto door iedereen behalve één persoon mooi GEVONDEN. Dat geldt voor elke auto, ik vind de 8C namelijk verschrikkelijk lelijk en de Ferrari 250 GTO verschrikkelijk mooi. Er zijn ook meer dan genoeg mensen op de wereld die precies het tegenovergestelde vinden. Dat maakt geen van beide auto’s lelijk maar ook geen van beide auto’s mooi.
@ej20g: Een mooi/lelijk discussie is altijd zinloos want dat is eigen. Niemand HOEFT (schijnt een trend te zijn in deze tred :) ) hem mooi te vinden. Maar om dan te gaan zeggen dat 1 hem mooi vind en de rest er achteraan lult vond ik wel erg kort door de bocht. Vandaar.
@E34M5Touring: nee precies, die discussie zal altijd blijven bestaan. En ik ben het inderdaad ook met je eens dat het een beetje kort door de bocht is om te zeggen dat iedereen achter de uitspraak van één iemand aan hobbelt. Maar het moet ook gezegd worden dat ik bij sommige mensen (niet specifiek hier) het idee heb dat ze wél de rest napraten. Maar dat heb je ook bij alles, er zijn bij alle onderwerpen mensen zonder eigen mening.
@ej20g: Ja, of misschien gebrek aan een betere mening, dus zich scharend achter de rest. Ik lust hem wel, zo’n 8C. Die babyblauwe uit Dorth vond ik wel een beetje much, maar in die lekkere metallic rood, prachtig. Of de witte van Neerlands knuffelkakker en bankendesigner Jan des Bouvrie. Ook mooi, stond op het Loo 2j terug geloof ik.
@E34M5Touring: dat is ook nog een optie ja. Ik ben blij dat je ‘m wel lust, over het algemeen maakt een auto die je mooi vindt je blijer dan een auto die je lelijk vindt. Ik kan op zich best blij worden van een 8C, alleen niet van het jasje. Van de motor en de overige techniek kan ik toch zeker wel genieten.
@ej20g:
Precies, en ik zie liever een auto waarover het uiterlijk te discussiëren valt dan een auto die niemand echt lelijk vindt.
Ik vind de 8C trouwens een pure schoonheid.
@jrk68: precies. Daarom ben ik ook niet bang om te zeggen dat ik de 8C simpelweg niet mooi vind. Nette discussies zijn altijd welkom dus ik geef altijd mijn mening, of die nou anders is dan 99% van de mensen of niet.
@ej20g: Als die ene persoon op de wereld, die de 8C niet mooi vind, ergens uit een achtergebleven gebied komt, waar het idee van ‘mooi’ een opgevoerde Golf GTI met spoilerkit is, dan kun je je voorstellen dat zo iemand simpelweg geen recht van spreken heeft. Zijn of haar eigen mening is natuurlijk niet bediscussiëerbaar maar dergelijke ‘kenners’ zal men niet snel op nemen in de jurering van bv. het Pebble beach concours d’elegance, of zo.
Zo’n 8C IS nu eenmaal mooi. Als je dat niet kunt of wilt zien, dan mist er iets in je kennis van auto’s.
@lemans96: Dus, omdat iemand die jureert op, in feite een peperdure variant van Carnaval, is zijn mening meer waard dan mijne? Als ik iets niet mooi vind, vind ik het niet mooi. Dan kunnen kenners het er over eens zijn of niet. Beauty is in the eye of the beholder. Niet in the eye of some 120 year old fart. Heeft ook geen fuck met kennis van auto’s te maken.
@E34M5Touring:
Bij shows als Pebble Beach wordt over het algemeen wel gejureerd door mensen die terzake kundig zijn. Jij en ik zouden denk ik te weinig kennis hebben van de originaliteit van de auto’s. Dat is toch een belangrijk punt in de jurering.
@jrk68: Ja, originaliteit en staat van de auto. Maar of iets mooi of lelijk is bepaal ik nog altijd zelf. Je kan niet zeggen dat, omdat iemand jureert op een prestigieus evenement hij bepaald wat mooi of lelijk is. Althans niet in autoland.
@E34M5Touring: ‘Beauty is in the eye of the beholder’ Yep, and the more beauty the beholder has seen, the better he or she knows how to judge it. It’s all quite simple really… ;-)

Blijf jij de petjepubers en hun fijnbesnaarde smaak in vormgeving nou maar verdedigen dan geniet ik van de echte mooie auto’s, goed?
@lemans96: Gelukkig ben je niet full of yourself.
@lemans96: wat een dom gekakel. Wie bepaalt of je iets mooi vindt of niet? Juist, dat ben ik zelf en als ik die Alfa lelijk vind, moet jij dat dus ook vinden!
@lemans96: wat heeft een auto mooi vinden te maken met je kennis van auto’s? Een mooi voorbeeld daarvan is de Nissan GT-R R35. Weinig mensen zullen dat de mooiste auto ter wereld vinden (ik ook niet) maar iets wat NIET te ontkennen is dat de techniek die erin zit behoort tot de beste ter wereld, in ieder geval met de huidige ontwikkelingen. De techniek die in een auto steekt heeft niks van doen met hoe de auto eruit ziet. Een goed voorbeeld daarvan zijn de huidige Aston Martins. Veel mensen vinden dat (extreem) mooie auto’s,waaronder ik, maar hoe je het ook wendt of keert, de techniek is verre van vooruitstrevend. Maakt dat ze dan lelijk? Nee, want dat staat er los van. De GT-R R35 is daar precies het omgekeerde van (voor veel mensen.). Er is niet één auto op de wereld die IEDEREEN mooi vindt, er is dus ook geen enkele auto op de wereld die zonder tegenspraak mooi te noemen is. Daarnaast is het gewoon onzin dat iemand die bij wijze van spreken uit een verlaten gebied komt en een GTI met sjonnie bumpers mooi vindt en de 8C niet geen recht van spreken heeft. Waarom niet? Ik vind elke auto met nutteloze spoilers, grote bumpers en uitstekende velgen ook verschrikkelijk lelijk, maar ik kan niet zeggen dat die auto lelijk IS, ik kan alleen zeggen dat ik die auto lelijk VIND. Als hij die auto wel mooi vind mag hij dat vinden. En het komt misschien niet veel voor, maar als hij die smaak combineert met een gigantisch verstand van auto’s dan wil dat niet zeggen dat hij opeens niks meer van auto’s weet omdat hij die, in mijn ogen dus lelijke, auto mooi vindt. Dus eigenlijk, nogmaals, staat je smaak VOLLEDIG los van je autokennis. Ik vind de 8C simpelweg niet mooi maar ik durf toch best te zeggen dat ik, zeker gezien mijn leeftijd, een behoorlijk kennis heb van (voornamelijk Japanse) auto’s.
@ej20g: Je kunt individuele smaak hier blijven verdedigen tot je een ons weegt maar als je de schoonheid van een auto objectief denkt te kunnen beoordelen met een magere kennis van auto’s als achtergrond, dan zul je niet serieus worden genomen. Niet in de grote mensenwereld in ieder geval.
@lemans96: om Maxima even vrij te citeren: jij bent een beetje dom. En dat is een vaststaand feit. Ook in de grote mensenwereld!
@ropbp: Oei, tegen zoveel scherpe redenatiekracht kan ik niet op…. XD
@lemans96: ik kan behoorlijk lang door tot ik een ons weegt dus dan ben ik nog wel even bezig. Maar je kunt het bekijken hoe je wil, smaak is en blijft persoonlijk. En natuurlijk kun je de schoonheid van een auto beoordelen zonder autokennis. Tenminste, je kunt het interieur en het exterieur beoordelen, want dat heeft niks met kennis te maken. Het enige wat je niet kunt beoordelen zonder autokennis is de schoonheid van de techniek. Als je geen autokennis hebt kun je simpelweg auto’s minder met elkaar vergelijken omdat je er minder kent, maar dat wil niet zeggen dat je een model of type op zich mooi vindt of niet. Waar autokenners kunnen zeggen dat ze bijvoorbeeld de 8C mooier vinden dan de Maserati Gran Turismo, kunnen leken bij wijze van spreken alleen zeggen dat ze de 8C mooi vinden of dat ze de Gran Turismo mooi vinden. Persoonlijke smaak valt nou eenmaal niet over te twisten en hetzelfde geldt dus voor alles wat mensen mooi of lelijk kunnen vinden. Dus óók de 8C.
@lemans96: Self proclaimed ‘kenners’…… Ik vind het altijd een beetje zielig.
@E34M5Touring: Ik weet ‘t, jij bent meer van de valse bescheidenheid. Hoe verrassend…
@lemans96: Ok, succes met mensen vertellen wat mooi en lelijk is. Volgens de local car god aka lemans96…
@lemans96: wanneer mag je jezelf een autokenner noemen dan? Ik denk dat als je van één bepaald merk heel veel dat je jezelf al een kenner mag noemen, al is het maar van alleen dat merk. Of als je veel weet van auto’s uit een bepaald land weet, dan mag je jezelf toch wel een kenner noemen vind ik. Ik zou mezelf nooit een kenner noemen, mijn kennis is immers beperkt tot Japanse auto’s en dan vooral Nissan Skyline’s en in het algemeen Subaru’s. Mijn kennis is ook verre van compleet. Maar iemand die (bijvoorbeeld!) veel weet over Duitse auto’s en dan vooral BMW M3’s en Volkswagens in het algemeen durf ik rustig een kenner te noemen op het vlak van M3’s en Volkswagens. Kenners zijn écht niet alleen mensen die jureren op grote autoshows of auto’s restaureren om brood op de plank te krijgen. Vaak zijn de échte autokenners de mensen die een normale (goedverdienende) baan hebben en als hobby een Skyline, M3 of eventueel zelfs een Civicje hebben.
@lemans96: Goud, zilven en brons voor jou in de “Meest trieste opmerking van de week”-competitie. En dat alles in 1 topic! Chapeau!
@lemster:

Zou Adriana Lima dan ook niet echt mooi zijn? Maar dat iedereen elkaar een beetje napraat, nadat iemand heeft geroepen haar mooi te vinden?
Nou poeh poeh, wat een spektakel zeg. Had voor het oog toch leuker geweest als die nog enigszins wat skills zou hebben ipv alleen even het achterkantje omgooien en volgas geven om vervolgens een burn-out the maken op sneeuw. Het geluid daarentegen is uiteraard wel fijn.
@Pordon: makkelijk praten als je zelf geen auto van dat kaliber hebt om mee rond te scheuren… Autojunk is uw vriend en laat dan maar ff zien of dat jij het beter doet!
@roberto: Hoe weet jij wat voor auto hij rijdt? Hij heeft een plaatje van een SLS AMG Roadster dus grote kans dat dat zijn auto is.
@alcantara: haha I wish. Nee moet het doen met m’n eigen subaru impreza 2.0 uit ’99…
@Pordon: GL of GT Turbo? Ik MOET het natuurlijk even vragen.:)
@ej20g: Gewoon een GL… Stelt allemaal weinig voor maar ik ben er hartstikke gelukkig mee. Vlot zat en hij heeft behoorlijk wat koppel onderin en aangezien ik vaak naar Oostenrijk ga het is altijd een genot om besneeuwde bergweggetjes te bedwingen, ook zonder turbo;) Enige nadeel van de auto is dat hij best een slok lust. 1 op 10 is toch vaak het beste wat ik eruit weet te halen.
@Pordon: niks mis met een GL hoor, heb ik zelf ook naar gekeken maar de liefde voor het turbo model is te groot om vanwege de kosten voor een GL te gaan. Erg zuinig zijn ze inderdaad niet, maar ze werken wel altijd en in Oostenrijk is die AWD natuurlijk heel handig. Veel plezier ermee.:)
@roberto: je hebt in die omstandigheden geen auto van dat kaliber nodig om het spannender te maken in de sneeuw. Ik vind dit er gewoon enigszins saai uitzien zo, het geluid maakt gelukkig wat goed.
@Pordon:
Helemaal waar, onder die omstandigheden kan je net zoveel lol hebben met een oude Ascona. Kost ook wat minder als je per ongeluk besluit om een boom te knuffelen….
@roberto: als er weer parkeerplaatsen vol sneeuw zijn zal ik mn best doen
@Pordon: Zeik niet. Een gorgelende V8 van de 8C is gewoon lekker.
Man man, zelfs hier bij de McDrive gaat ’t er spannender aantoe!
Klinkt als een hese stofzuiger, die 8c..
@melster , die 8C is toch echt bloedgeil en mooi , als je hem niet mooi vindt moet je toch van de klank houden.
@christophe12: ik vind de klank mooi en de auto niet. Precies wat jij dus beschrijft. Al kan ik zo 5 8-cilinders opnoemen die nog iets beter klinken. Maar dan nog, die 4,7-liter V8 is gewoon prachtig.
@ej20g: Noem ze dan ook.
@berlinetta: as you wish:
1. Aston Martin V8 Vantage
2. Mercedes-Benz C63 AMG (specifiek de C63, die hamert het meest)
3. Ford GT
4. Ferrari F355
5. Corvette ZR1

Die vind ik stuk voor stuk beter klinken dan de Maserati V8 in deze 8C. Maar dat wil niet zeggen dat de 8C slecht klinkt want ook deze Maserati V8 klinkt monsterlijk.
@ej20g: Alleen de nummer vier ben ik het mee eens. De rest vind ik over the top en ordinair.
@camber24: dat mag je uiteraard vinden. Ik denk dat alle motoren die ik opnoem best wat harder mogen. Standaard klinkt bijna elke auto (Carrera GT, Zonda e.d. uitgezonderd) mij wat te tam in de oren. Dat geldt dus voor elke auto in mijn rijtje maar ook voor de 8C.
@ej20g: Ja dat zijn stuk voor stuk allemaal hele lekkere motoren, maar of ze nou echt lekkerder klinken dan de 8c weet ik niet. Kwestie van smaak ook.
@berlinetta: inderdaad een kwestie van smaak. Maar hoe dan ook, je zult mij nooit horen zeggen dat een 8C slecht klinkt want het geluid dat zo’n ding maakt is gewoon heel lekker.
Ik heb hem al meermaals in levende lijve mogen zien en echt waar , die auto staat boven op mijn verlanglijstje, echt een kunstwerk!
Lekker voor je klepspeling: hoogtoerig janken, zonder echte belasting van de aandrijving. Ik zou als ik hun portemonnee had toch echt het circuit opzoeken! Beter voor de auto, meer g-krachten en meer lol! Sneeuwdriften kan met een Volvo 340 ook prima ;)
Het was erg leuk dat Alfa de kans gegeven werd om even in zijn verleden te grasduinen en daar heden ten dage iets mee te doen. Nu wachten op het vervolg…
Hij zit met 4,7 liter net op het randje van Italiaans naar Amerikaans geluid vind ik. Blaast zichzelf er wel lekker doorheen met meer dan 400 pk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).