Klassieker gespot: Ferrari 328 GTS in prachtig geel

Auteur: , 28 Reacties

Mooie foto's van een Ferrari 328 GTS zijn natuurlijk een perfecte aanleiding om eens wat meer aandacht aan deze klassieker te besteden.

Een Ferrari 328 GTS (Gran Turismo Spider) wordt wel vaker gespot maar vrijwel altijd zijn dat rode exemplaren. Des te leuker is het om dit gele exemplaar in het zonnetje te zetten. De Ferrari 328 werd in 1985 in productie genomen als vervanger van de 308 in twee varianten: de GTB (de “B” staat voor Berlinetta) en de GTS. In 1989 werd de 328 uit productie genomen omdat toen de 348 het stokje mocht overnemen, in totaal werden er ongeveer 7400 328’s gebouwd.

Ferrari 328 GTS
De cijfers in de typenaam verwezen naar de 3.2 liter V8 welke goed was voor 274 pk en 313 Nm koppel. Van nul naar honderd ging daardoor in de GTS in 5,9 seconden terwijl de GTB die sprint in 5,5 seconden kon afleggen. De topsnelheid van deze GTS ligt op 262 kilometer per uur.

Dit prachtige exemplaar werd in Zwolle vastgelegd door bas1997, waarvoor hartelijk dank Bas! Bekijk de rest van de serie op Autojunk!



28 reacties

Dit is lekker wakker worden!
Mijn vader heeft nog een rode 328gtb gehad, in 1991 gekocht en 10 jaar later pas weer verkocht. Had een ‘Anza’ sportuitlaat, die er door de vorige eigenaar op gezet was. Was een prachtige auto, heb er mooie herinneringen aan.

Alleen het onderhoud was vrij prijzig, naar verluidt.
Mooie reportage van een mooie klassieker in een mooie setting.
Prachtige auto en mooie foto’s ook. Is dit trouwens de hotspot van Zwolle? Heb dat gebouw er achter al zovaak voorbij zien komen in spots, weet iemand toevallig wat voor gebouw het is?
@Nino:

Dit is het hotelgedeelte van De Librije, een voormalig gevangeniscomplex.

Als je het er voor over zou hebben, zonder meer de moeite waard om een hapje te gaan eten bij De Librije, en dan te blijven slapen in het hotel. Zeker niet goedkoop, maar wel een erg bijzondere ervaring.
@pietjepuk: zeker een leuke ervaring! Zal wel niet van Jonnie Boer zijn, hij is een fanatieke Porsche rijder.
@rufctr01:

Johnnie Boer heeft gelukkig stijl en smaak. Dus zijn voorliefde voor Porsche is volledig te begrijpen.

Stel je nu eens voor dat hij in een Nissan GTR zou rijden, dan gaat het imago van zo’n sterrenrestaurant ook meteen naar de klote…
@pietjepuk: dus al het Zuidas-volk met de plakharen, gespschoenen en de obligate 911 heeft volgens jou automatisch smaak? ;)
@pietjepuk:

idd .. imago ..
Ik wel eens in een 328 gereden en het rijdt fijn, maar hij is erg krap van binnen.

@rufctr01:
Deze is van een vrouw.
Leuk om er 1 in Enzo’s kleur te zien.
@norge: naast geel vind ik metallic blauw een prachtige en minder vaak geziene kleur op Ferrari’s.
Wat een mooie car is dit toch.
@norge: De favorieten kleur van Enzo is blue pozzi een diep donker blauwe kleur. Geel is de kleur van Maranello ;).
@levi: correct gesproken, plus één!
@pietjepuk:
Faal.
Het was zijn favoriete kleur en het is blu pozzi.
-edit: nutteloze bijdrage-
Over “Blu Pozzi” gesproken, ook leuk:

http://vimeo.com/16663638
@pietjepuk: Dank je wel. Werkelijk prachtig filmpje. Wat een beauty zeg…
On topic; de gele 328 hierboven is ook om te smullen, al blijf ik een F355 GTS in giallo toch de mooiste vinden…
Jammer van de in kleur gespoten spoiler. Dat ding hoort m.i. zwart te zijn.
Ben dol op de 308 en 328. Helaas is de 348 een kleine misstap (nouja, nog steeds erg mooi), maar de F355 is nog steeds één van de mooiste auto’s ooit gemaakt.
@fant:

Een prachtig ding die F355 geen enkele nieuwere ferrari is mooier vind ik persoonlijk, ze zijn wel allemaal goedkoper in onderhoud, betrouwbaarder,…
Leuke wagen, ik heb al eens in eentje mogen sturen, een rooie dan weliswaar eentje met zo’n extreem irritant amerikaans alarm.
Ik vond de ferrari eigenlijk veel minder leuk dan de boxster (met wie ik hem toch echt wel durf vergelijken) misschien omdat ik met beide weinig last heb van de ‘emotie’ waar freaks al wel eens over durven te zagen.
Mooi om tussen al het nieuws over tuningsprojecten ook eens een auto te zien van een echte autoliefhebber. Deze staat er ronduit schitterend bij. Persoonlijk vind ik die velgen, waar nog echte banden omheen zitten helemaal geweldig. Vind ik zelf mooier dan de huidige trend van steeds grotere velgen met steeds plattere banden.
Robin1 in yellow hhhmmmmm
Jonnie Boer een Porsche liefhebber? Geen idee, maar ik zou toch zweren dat ik hem wel eens met een zwarte Maserati heb gezien(Ik woon toevallig ook in Zwolle). Is al een paar jaar geleden hoor en ik weet ook niet meer welk type, ik dacht een Quattroporte.
Ik zag pas nog een Fisker staan bij het Librije hotel, en ja er staat natuurlijk regelmatig mooi/kostbaar spul voor de deur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).