KLPD koopt snelle Volvo’s voor highspeed boevenjacht

Auteur: , 65 Reacties

Jep, Volvo V70's in gekietelde T6 uitvoering met een topsnelheid van 250+ gaan het leven van Wouter en de rest van onze redactieleden weer zuur maken.

De hogesnelheidssurveillance komt terug, zo melden de oude media. Niet in Porsche 911’s voorlopig maar in vier dikke vette powerhouses uit Zweden: de V70 T6 zescilinder 3.0 in gekietelde uitvoering. Normaal gesproken is de op vier wielen aangedreven V70 al geen trutje, 304 elandenkrachten en 440 Nm koppel onder de motorkap maken een sprint naar 100 in 6,9 seconden mogelijk maar het moest schijnbaar nog sneller. Exacte specs hebben we niet maar we zijn in ieder geval al bezig met het opwaarderen van de redactiebolides, bovenstaande Audi R8 gaat het nog wel redden overigens.

Naast de Volvo V50 zoals je die hierboven ziet gaat de politie dus nu ook voor de V70, goed voorbeeld doet volgen schijnbaar. De politie schaft de Maxi Cosi + Bug-A-Boo bolide overigens aan om achtervolgingen op hoge snelheid (die 1 á 2 keer per week voorkomen) de kop in te drukken. We zullen zien of het helpt, tegen een M5 of RS6 maak je natuurlijk alsnog geen schijn van kans. En als je in je politie LOLvo niet harder mag dan 140 ook niet.

UPDATE: het schijnt dat er 11 andere auto’s uit getrapt worden om de 4 V70’s te kunnen betalen bij de KLPD. Dank aan Arno.65 reacties

Zal wel in beperkte oplage zijn, ben benieuwd of je ze ook echt tegenkomt op de weg!?
Ik dacht dat we daarvoor tegenwoordig helicopters en stinger matjes hadden. Gezien het enorme aantal schadegevallen bij de politie (waarvan een groot deel eenzijdig!) zie ik het niet helemaal zitten dat de dienders zo hard gaan rijden. Gaat waarschijnlijk fout aflopen.
@midasracer: Aangezien het een beperkte oplage is zal dit vast niet beschikbaar worden voor agenten die continue hun auto’s in de prak rijden. Al hoewel… het blijft de overheid…
@flutterby: vermoed dat iemand van het KLPD jou en velen hier het snot om de ogen rijdt.
@midasracer:

klpd is echt een ander verhaal ..
die jongens weten echt waar het stuur zit ..
Wel leuk zo een T6 maar inderdaad nog steeds kansloos tegen een S6 of een M5 waar het criminele tuig in rijdt.

En het KLPD rijdt toch ook in R32’jes en 3.2 A3tjes (onopvallend)
@J0riz0s: Op een open stuk weg ja… Het volledige potentieel van een (R)S, M of ander superkanon is in het dagelijks verkeer in NL zelden volledig te benutten. In de praktijk zal het verschil daardoor kleiner zijn dan de specs op papier.
@J0riz0s: Ze rijden ook rond in VR6 Passat’s, VR6 Superb’s, GTI’s, 330D’s, Focus ST etc.
Wij hebben op het werk ook een tijdje een v70 t6 in de rij gehad, vervolgens gechipt tot 334 elanden. Zeer snelle station
vaak worden KLPD volvo’s nog getuned door Rica.
Die weten het vermogen nog wel wat te verhogen.

Ik dacht overigens dat VW de aanbesteding van de politie gewonnen had? Of valt de KLPD daar niet onder?

Ik kan het wel snappen; lekkere stoelen, genoeg ruimte voor allerlei apparatuur en nog enigzins te betalen.
Een m5 in politietrim wordt veel te duur.

In mijn ogen hadden ze nog beter 535D ofzo kunnen kopen.
@RudyV: Of een M550d. Ideale auto, met AWD, relatief zuinig te rijden als je gewoon je rondjes draait, en ook nog aardig wat kilometers op de klok te zetten.

Het ‘gebrek’ aan pk’s tov de snelste boeven wordt gecompenseerd door 1) heel veel koppel 2) (nog belangrijker) de goede training van de mannen.

Ik zou in ieder geval niet in de schoenen willen staan van een M5-rijder die een politie-M550d achter zich aan kreeg. Dan moet je wel van heel goede huize komen.
@sir_smokalot: politie rijd al met BMWs overigens. In de KLPD. Ook Audi’s natuurlijk. Een M550d is natuurlijk al helemaal een feest
@sir_smokalot: ik bedoelde videosurveillance
@sir_smokalot:
Helemaal mooi natuurlijk maar ik denk dat die nog wel een tandje duurder zijn een 535d.

Dit soort aankopen gaat volgens mij bij de klpd via en aanbesteding. Dus volvo zal all-round het beste aanbod geweest zijn
Gelukkig kunnen deze gasten wel echt autorijden, in tegenstelling tot onze vw-rijdende “vrienden”.

Dat kan ik dan weer niet zeggen van alle M5 of RS6 coureurs…

Kijk maar als je een politieauto ziet met schade is het in de meest gevallen een golf of touran en geen Volvo (afgezien van de spontane zelfontbranders dan…)
@gogo1978:
hier in het gooi rijden ze ook in de volvo’s rond (niet het klpd dus)

dus bij het schadebedrijf op Gooimeer staat zo nu en dan ook een kapot gereden volvo ;)
Werd een keer tijd.. Vooral na die vernedering van de “Scarface” bende en Brinks een aantal maanden geleden.. Die konden lekker op hun gemakkie vanaf Amsterdam naar België rijden met een zak geld hahaha. Dan kom je niet ver met je kleurrijke Polo 1.4..
die dingen hebben zo een zwaar leven voor de boeg ..
en Volvo blijkt al sinds jaren de enige geschikte kandidaat ..

die bakken op marktplaats hebben allemaal een gemiddelde van 5 ton op de teller ..
als je de klok op 2 ton zet zou je er zo intrappen ..

is Volvo daarom beter ??
ja .. daarom is Volvo de beste ..
@lincoln:
Inderdaad..
@lincoln:

Daar komt nog bij dat als je de hele dag in de auto moet zitten, volvo ergonomisch wel erg fijn zit.
Dank voor de waarschuwing, dan weten we waar we op moeten letten. Wanneer worden die hokken in bedrijf genomen ?
@amghans: Hahahah. Zat er al op te wachten.
@kaasboerin:
Laten we wel wezen : in +31 ben je in de ogen van Justitie een grotere crimineel als je 10 km/u te hard rijdt dan als je er een wietplantage, betaalde horizontale dames en een liquidatie-bureautje op nahoudt. Omdat het wel eens voorkomt, dat ik in de AMG nét ietsje te snel rijdt, ben ik ongetwijfeld een lustobject voor zo’n T6-koddebeier…
@amghans: Klopt, zag laatst ook een M3 ‘savonds laat over de A2 rausen.. 30 sec later een V70 politieauto kneppelhard erachteraan.
@kaasboerin: 30 sec? Bij 100km/u is dat al 650meter achterstand ;)
@jzaero: Ja?? Dus?? :D
@kaasboerin: police too slow!
@jzaero: Reden iets van 180 geloof ik.. Op de linkerbaan. Agent had geen sirenes aan dus wilde hem waarschijnlijk verassen in ’t donker.. :(
@kaasboerin: Gebeurd helaas vaak ja. Zelf heb ik daar ook een keer 180 aangetikt, maar ik houd het toch liever op 120 max en zelfs dat rijd ik daar niet graag..
@kaasboerin: volgens mij zijn ze dan zelf ook i overtreding dus kan je hun ook weer aanklagen.
@spykerboy: Lol, ik zie ze regelmatig op een drukke kruispunt effe hun sirenes aangooien zodat ze door rood kunnen, en aan de andere kant van het kruispunt weer uit gooien.. 2 minuten verderop zie je ze dan parkeren bij de lokale bakker..
@spykerboy: Dan zijn ze niet in overtreding. Ze moeten bij een staandehouding een meting uitvoeren of iets geconstateerd hebben dat tegen de wet is. Als deze meting uitgevoerd wordt, hoeven ze geen sirenes aan te hebben, want dan zal de overtreder meteen remmen waardoor de meting niet meer gunstig voor hun uitvalt. Aan de ene kant heel krom dat politie net zo hard rijdt, want gevaar is gewoon net zo veel als wanneer je zonder sirene in een normale auto rijdt. Aan de andere kant kan je de overtreder nergens voor staande houden als zijn snelheid niet goed gemeten is.
@amghans: doe dan zo als ik, rij in een onopvallende diesel rond :) maar wel 1 die de 250 ook ver voorbij gaat
@Soulmaster:
Mijn auto is – anders dan de meeste van z’n stalgenoten – ook niet bepaald opvallend. Sterker nog : ik denk, dat 99,9% van de medeweggebruikers het verschil met een gewone MB niet eens ziet. Dus daar zal ’t niet aan liggen.
@amghans: idem hier, op het Abt logootje na dan maar vermoed dat de meesten niet eens weten wat dat inhoud
Grote jongens hier rijden rs4/6 en c63 en ze zijn gek staan vaak bij mij in de straat dingen gaan echt hard.
Waar ik werk zit ik op nog geen 60 meter van de A12 af. Als ik soms zie wat daar voorbij komt met een blauw zwaailicht en sirenes dan zijn dat niet de minste Audi’s. Waar gebruiken we die dan voor?
@yoeri85: Arrestatieteam rijdt ook in premium bakken, of videosurveillance.
@mierenneuker: videosurveillance vaak ja. Die hebben vaak hele snelle auto’s die ook dik in de 250 kunnen komen. Moet je echt caliber onbegrensde M3 of 911 rijden als je er enigszins vandaan wilt rijden.
@mierenneuker: ok, op die marnier. Ik zou zeggen: geef ze er een extra taak bij: high speed chases.
@yoeri85: videosurveillance rijdt vaak 200+ snelheden bij achtervolgingen, alhoewel dit niet echt een achtervolging is, het is gewoon meekomen met de ‘overtreder’ en vervolgens proberen deze aan de kant te krijgen. Lukt dat niet, dán wordt het een achtervolging.
Lekker die T6en, kunnen ze gelijk wat meer pionnen meenemen dan in zo’n v50, en puntje voor is ook dat de diender waarschijnlijk gewoon heel uit kan stappen als ie ondanks zn training de v70 toch met 250 in de vangrail tetst.
Snap alleen niet waarom ze geen gechipte T5’s nemen met een handbak ipv een zware T6 awd met girltronic…
@Laserblue: Denk dat je op de openbare weg wel meer aan je hoofd hebt dan schakelen als je 150 over een 60 weg rijdt bijvoorbeeld :P
@jzaero: dat valt wel mee hoor ;) doe het dagelijks met nog hogere snelheden lukt prima :)
@spykerboy: Maar jij hoeft niet iemand bij hoge snelheid bij te houden, opletten dat er geen ander verkeer rijd dat jij overhoop gaat rijden terwijl je probeert die snelheid aan te houden. Als ik 150 rijd, rem ik heus wel flink af als ik iets ook maar zie dat gevaar kan opleveren. Dat gaat helaas wat minder als de overtreder er met 150 doorheen blijft kakken.
@jzaero:

Door die flipperkast die ze automaat noemen word je alleen maar afgeleid.
Daarbij kan die bak het niet aan en is het vergeleken bij een standaard T5 een trage bak.

Overigens rij ik persoonlijk in een handbak beter/sportiever/geconcentreerder [streepwegwatnietvantoepassingis]
@Laserblue: Ik heb geen ervaring met die automaat/flipperkast, dus ik weet het niet. Ik heb meer gevoel met een handbak, betere feedback over hoe hard ik rijd etc, of ik daarmee sneller ben weet ik niet.
@Laserblue: lol en dan een V70R AWD met automaat als plaatje hebben
@Laserblue: Lol @ Girltronic, ik rij een automaatbrommer, ben ik nu een oude l*l?
@jzaero: Gebeurt*
en dat komt weer van ons geld natuurlijk…
@spykerboy: gast.. serieus?
@spykerboy:
Ja en waar studeer(de) jij van? Alles komt uiteindelijk van “ons” geld.
Als dat je niet bevalt moet je kluizenaar worden op een eilandje in de stille zuid zee
@RudyV: ik vind ook dat dat niet door iedereen betaald moet worden, blijf ik ook van de gekke vinden, als jij wilt studeren vind ik dat je alles zelf moet betalen, niet de staat
Gelukkig hoef ik maar 5km te rijden voordat ik in Duitsland ben:)
las ergens dat zo’n ding in ‘racetrim’ ong. 2 ton weegt. dus zoveel voordeel hebben ze er niet van. waarom inderdaad niet een dikkie diesel beamer of audi, heeft ook nog wat restwaarde.
@terazino:

omdat daar meer dan 10X het woord “priemiejum” in de folder staat ..

in de volksmond noemen we dat “tyfuszooi” ..
Volgens De Telegraaf worden ALLE huidige auto’s van de snelwegdiensten vervangen door Volvo’s V70 diesel, naast deze vier T6-sen.
@phaeton:
Volgens De Telegraaf..
De politiebond vond het onaanvaardbaar dat de dienders niet op tijd bij de McDonalds waren. ”We schrijven geen een boete meer uit tot wij net als Wouter met meer dan 200pk kunnen knallen. Ook willen we minimaal 18” pornojetsers.”
De meeste mensen zullen we te pakken krijgen, maar tegen een M5 c63 Rs5 maken ze geen schijn van kans, ze hadden eerst ook St220’s bij de politie, die lopen de 250 ook wel voorbij, goed spul!
nu kan ik mijn werk nie meer doen in mijn begrenste merc
*begrensde
Hoe zit dat precies met die T6 motor? Als ik op de website van Volvo kijk, zie ik alleen de T5 met 245 pk staan.
Er staat me iets van bij dat Rica Engineering in het verleden de KLPD Volvo’s onderhanden nam.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).