Klussen als een (oude) baas met Volkswagen Transporter

Branded content, 35 Reacties

Er zijn van die mensen die maar niet van ophouden weten. Met je 65ste met pensioen? No way, als je lol hebt aan je werk, waarom zou je dan het bijltje er bij neergooien? De Volkswagen Transporter geeft het goede voorbeeld, want die is net 65 geworden en gaat ook gewoon door. Een mooie gelegenheid om de overige werkende 65-plussers ook eens in het zonnetje te zetten.

De ultieme eindklusbaas is toch wel Henk Kluver (90). Deze fietsenmaker beschildert al ruim 75 jaar fietsframes en doet dit nog steeds. Niet kapot te krijgen, die man. Volkswagen Nederland startte medio maart de website 65klusser.nl, waarin werd gezocht naar de ultieme 65klusser. De hoofdprijs? Een spiksplinternieuwe Transporter. En je begrijpt: Henk Kluver was de gelukkige winnaar, hij kreeg de sleutels van zijn Transporter op 1 mei (de Dag van de Arbeid) overhandigd.

En dat komt goed van pas, want bij de overhandiging zei de zichtbaar ontroerde die-hard: “Wat mij betreft, ga ik nog jaren door!” En zo mogen we het horen. Kluver was al 25 jaar oud toen Ben Pon sr in 1947 in zijn notitieboekje de eerste schetsen voor dit iconische vervoermiddel maakte. Had hij ook nooit gedacht, dat hem 65 jaar later een nieuwe bus in de schoot geworpen zou worden.

Maar hij is niet de enige: in totaal hebben 800 onvermoeibare 65-plussers zich ingeschreven, met een gemiddelde leeftijd van 70 jaar. En als je doet wat je leuk vindt, waarom zou je er dan mee stoppen? Dat deze leeftijdscategorie nog best actief is bleek wel uit de bezoekersstatistieken: niet minder dan 135.000 mensen hebben in één maand de actiewebsite bezocht. Props voor hen die niet met 65 op hun krent gaan zitten!35 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Worden de reparaties aan deze bus ook vergoed door Pon? Lijkt me geen overbodige luxe met een VW.
OT: inderdaad top dat deze man na al die jaren nog steeds lekker aan het werk is!
@LaLancia: Iets wat je bij Lancia misschien niet tegenkomt, maar Volkswagen geeft garantie.
@RickB: tja, alleen VW denkt ook nog eens dat ze heel goed zijn. Wel eens een Transporter van binnen bekeken? Juist, plastic-fantastic! Ze zitten voor geen meter, de Diesel nagelt alsof er een oude tractor en roest is ook geen onbekend fenomeen. Hulde voor deze meneer!
@rufctr01: Vertel het eens, wat is de betere bestelwagen in die klasse? Neem aan dat niet alles wat je zegt uit je duim gezogen is… of toch wel?
@rufctr01: Enig idee voor wie de Transporter gebouwd word? Juist bouwvakkers/koeriersdiensten, etc. Die zitten echt niet te wachten op leer, zacht dashboard, etc. Voor de mensen die dat wel willen heeft Volkswagen de Multivan in het programma zitten. Loser.
@RickB: Gelukkig wel, anders was het al helemaal ellende geweest. Persoonlijk heb ik de aanschaf van een transporter nooit begrepen (op die hele snelle TDI varianten na dan, da’s nog wel lachen) verder zijn ze klein in verhouding, en de T1’s en T2’s met de motor achter in zijn echt ellendige dingen op de weg, en bovendien; die motor neemt in je laadruimte zo veel plek in. Renault had voor de Estafette niet voor niets de reclameleus “Renault verkoopt een lege bestelbus” (of iets van die strekking)
@LaLancia:
lijkt me geen overbodige luxe bij VW?
t’is dat Lancia zo’n reputatie heeft opgebouwd voor betrouwbare wagens..
Respect voor deze man!
wat een baas zeg!
Een welverdiende cadeau, leuke actie.
Hollandse glorie van de bovenste plank.
Respect voor meneer Kluver. Bij deze.
Maar goed, wij hebben dus een halve demente gevaar op de weg erbij, in een zwarte transporter met geblindeerde ruiten.. :lol:
@kaasboerin:

-1 .Puur omdat deze oude man nog de ambitie heeft om door te werken in tegenstelling tot vele jongeren onder de 30 die elke week om een uitkering vragen.
En omdat het weekend geen mooiere afsluiting kent dan dit postieve bericht.
@bempi: Je bedoeld; weekend mee beginnen neem ik aan.
@Jansen:

Ja dat bedoelde ik. Typte het alleen verkeerd. :oops:
@bempi: Ach, grapje moet kunnen. Tuurlijk gun ik ’t de beste man van harte.
@kaasboerin:

Uiteraard ;) maar het lijkt er meer op alsof je de beste man uitlacht. No hard feelings verder. Tijd voor weekend !
@kaasboerin: Overigens; in het begin van het filmpje zie je dat de beste baas uit een grijs zaiatisch blikje komt stappen, hij reed dus al. Wil je een Volkswagen? Euh, ja, alleen als ie gratis is. ’t komt in de buurt bij mijn blik op Volkswagens.
@Jansen: zaiatisch moest Aziatisch zijn…. voordat mensen zo flauw zijn als ik zelf vaak ben.
Mooi gebaar.
tof van die man, maar is het niet tijd om te stoppen en te genieten vant leven? 90 is wat anders dan 70 zijn
@KaCh1ng: Stoppen op je 70e, ok, stoppen op je 90e, lijkt me niet ok. Die vent wordt binnen een dag ongelukkig en ligt met 5 dagen onder de zoden… hij heeft een andere beeld bij genieten van het leven lijkt me.
the-budel-guy
hier wordt ik nou voorlijk van een man van die leeftijd die nog gewoon alledaags meegaat. niks niet thuis de max geheugentrainer spelen maar gewoon tussen de mensen werken.
Wat gaaf om hem op deze site te zien! Nooit verwacht haha! Voor mijn opleiding werktuigbouwkunde heb ik 10 weken stage gelopen bij dit bedrijf (Van Raam in Aalten). Iedereen noemde hem Opa daar! Erg gave kerel om mee te werken en nog ene echte ambachtsman die van alle markten thuis is, behalve van computers: ‘Doar mot ik niks van wetten!’.
@kp92: Op de parkeerplaats aan de achterkant (niet de parkeerplaats in beeld, deze is normaal voor klanten), staat er ook een bordje met ‘opa’, speciale parkeerplek voor Opa!
@kp92: Hmm, hij wist zich toch te regristreren op die site van VW.. :)
@kaasboerin: Heeftie vast niet zelf gedaan, ik zie zijn collega’s er wel voor aan dat te hebben gedaan! Die namen hem wel vaker in de zeik, en dit is waarschijnlijk ook zo begonnen!
los van het onderwerp: wel weer jammer dat autoblog zich op deze manier voor het marketingkarretje van een automerk laat spannen. De tekst komt nogal “rechtstreeks van PON” over.
@Jansen: lijkt me ook de reden waarom er de tag “advertorial” bij staat. M.a.w.: Autoblog krijgt hier geld voor, en dan kunnen wij weer gratis-en-voor-niets blijven bezoeken. Ik vind het overigens een leuk bericht + filmpje, stukken beter dan filmpjes die een paar weken geleden maar bleven komen voor elk autojunk filmpje. Niets mis mee dus :)
Haha ken die man van m’n werk daar eerder, leuk voor ‘em zeg! Was ook de eerste persoon waar ik aan moest denken toen ik die actie voor het eerst zag. Het is hem helemaal gegund!
@rijzerlo: Het is een hele toffe man inderdaad!
Zou die vent ook mijn Specialized Stumpjumper FSR XC met Fox luchtvering en STX onderdelen kunnen servicen?
Wat een lelijke bak die T5 transporter, T4 is nog wel te doen..
Zo hoort het… Laat de mensen werken als ze dat willen doen! Veel plezier met je Transporter!
Crisis of niet, werkers die willen blijven geld maken houden zichzelf ook nog eens fit. De jeugd kan nog veel leren van de 65 plussers die niet van ophouden willen weten. Super actie van Volkswagen. Das auto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).