Koenigsegg CCXR Trevita staat stil in Zürich

Auteur: , 42 Reacties

Exoten die al veel te lang stil staan, we kunnen er een boek over volpennen, maar dit exemplaar is wel heel bizar: een peperdure, superexclusieve Koenigsegg Trevita staat al een maand stil in een openbare Zwitserse parkeergarage!

Van de Trevita zijn niet meer dan 3 exemplaren gemaakt, en als ik mijn vettige klauwtjes op een exemplaar zou kunnen leggen, dan reed ik de godganse wereld rond met mijn 1000+ pk Zweedse supercar (en niet maar een dagje, zoals Jay Leno), totdat de dagwaarde op hetzelfde niveau lag als die van een Mitsubishi Colt, en mijn Penny-rekening roder zag dan feestnivelleerder Hans Spekman.

Maar de sleutels van deze CCXR kunnen wij niet bemachtigen helaas, die zijn nog in handen van Hans Gross, een 36-jarige Oostenrijker, en oprichter van het bedrijf Runningball, dat in mei voor 120 miljoen euro werd verkocht. 20 Minuten zocht contact met hem, en vroeg waarom de Koenigsegg (geregistreerd in belastingparadijs-kanton Schwyz) al bijna een maand zo open en bloot stilstaat, tussen het klootjesvolk.

Volgens Gross heeft dit ‘zakelijke en privé-redenen’. Met zoveel woorden zou je kunnen zeggen dat hij gewoon nog geen tijd heeft gehad zijn supercar (zou het deze zijn?) even goed te testen, want meer dan 50 kilometer heeft hij er naar eigen zeggen nog niet mee gedaan. Dat is meteen de paradox van op eigen kracht rijk worden: de vrije tijd houdt doorgaans niet over.

Wil je de schitterende supercar met zijn prachtige lichte carbon panelen met eigen ogen aanschouwen? Dan heb je pech: Gross heeft na alle ruchtbaarheid zijn auto laten verplaatsen naar een privégarage van een vriend van hem. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Foto credits: Daviel Stosca – Flickr
42 reacties

-=edit: check!=-

OT: Schitterende auto.. hij heeft wel lef..
Er komt nog een Samsom wet dat je je sleutels moet delen met paupers “omdat dat ding toch amper gebruikt wordt”..
Net als dat je je 2e grachtenpand af moet staan aan paupers en krakers in Amsterdam.. (dus niet denken dat dat “raar” zou zijn in NL).
@kaasboerin: Eigenlijk moet er, bij langer stilstaan dan 1 week, OZB over afgetikt worden vind ik. Dat zal ze leren, die rijke stinkerds!
@sir_smokalot: vergeet de inkomensafhankelijke BPM niet! Wahaaa!
@kaasboerin: hahah…hoor wie dat zegt?! “rijke” stinkerd die ook daadwerkelijk denkt dat-ie rijk is, whahaha…laat me niet lachen mens. And believe me, een welwarend persoon heeft wat beters te doen dan naar autoblog.nl te surfen. Overigens moet VVD-achterban zich beter achter de oren krabben of zij wel weten wat zich achter de schermen afspeelt. VVD, waar stond dat ook alweer voor? Ohja, net doen alsof je een “succesvol”, “welvarend” en uiteraard tot een bepaalde bevolkings”klasse” behoort en om die reden op VVD moet stemmen.
Boerinnetje, laat ik je een paar dingen leren: de écht rijke personen houden zich niet met politiek bezig en passen, indien nodig, hun financiële strategie aan. Tevens proclameren zij niet dat ze het breder hebben dan de rest. En al die tuthola’s die met RaRo’s, Bentley’s etc. rijden, hebben voornamelijk hun geld niet zelf verdiend, maar snoepen nog uit een geërfde oud geld. Welwarende ondernemers investeren hun geld niet in auto’s, boten of vastgoed…juist, in hun onderneming. Is het jou nog steeds niet opgevallen waarom Joop van den Ende (een klaarblijk goede voorbeeld) niet in TEG wilde investeren??
@qwertyuiop: ? Wat een kaasverhaal..
@qwertyuiop: Kom je uit dat wereldje, omdat je zo op je teentjes bent getrapt?
@roberto: ECHTE rijke mensen die wonen hier nietmeer.
@qwertyuiop: Overigens, heb ik destijds zelf op VVD gestemd, wat overigens achteraf hartstikke naïef en dom blijkt te zijn. Zo zie je maar dat zelfs liefhebbende liberalen ons heel goed kunnen naaien, net zo goed als de linkse partijen!
@qwertyuiop: En als de onderneming van de welvarende ondernemer vastgoed is? Waar investeert hij/zij dan in? “Ohja, net doen alsof je een “succesvol”, “welvarend” en uiteraard tot een bepaalde bevolkings”klasse” behoort en om die reden op VVD moet stemmen.” Dat is jou mening en bedankt daarvoor.. erg interessant om te zien hoe gefrustreerd je bent. Ik heb andere redenen
@solmatje: tuurlijk jongen, blijf maar lekker in jouw illusie hangen. En nee, ík heb niet om die redenen op VVD gestemd, maar wat ik van andere “rijke” stinkerds hoor wel! Zodra het jouw onderneming is om in vastgoed te investeren, dan maakt dat niet uit, maar wat is het percentage van de totale aantal ondernemers dat in vastgoed investeert??!
Kerel, het kan mij niets schelen waar jouw of andermans politieke voorkeur naar uitgaat; wat er wel vastgesteld kan worden dat liberalisme zelf nooit geïnterpreteerd kan worden als wat de ondernemers”vriendelijke” liberalen roepen. Wat we hiervan wel kunnen leren, is dat hoe je het went of keert, wij een deel van een natie zijn waarin, ja…zowel rijk als arm naast elkaar moet kunnen wonen en elkaar moeten verdragen in zowel voor- als in tegenspoed.
@qwertyuiop: kappen nou met dat offtopic gezever en doe ons een plezier: blijf eens een weekje van de whiskey af..
@qwertyuiop: zoek het percentage eens op, het zal je verbazen gok ik zo!
Ja prima afsluiting.. Alleen merk ik uit je reacties op dat JIJ juist moeite hebt met het verdragen van je medemensen..
@qwertyuiop: Wat een gelul!
Juist rijke mensen zijn aan het politiek bedrijven achter de schermen. Maar dat zul jij nooit weten ;)
@qwertyuiop: Ik denk dat rijken en vooral de allerrijksten zich vooral met politiek bezig houden. Alles wat zij doen is namelijk alleen mogelijk door “het systeem” en de gecreëerde gehoorzaamheid eraan.

De waarde van ons geld bvb bestaat enkel uit onze loyaliteit eraan. Het onderpand (de kasbon) is onze communale nationale schuld. Zonder politiek, zonder iedereens gehoorzaamheid, is niets van hun burocratisch/monitair bezit iets van betekenis.

Van zodra wij democratisch besluiten bvb dat de privé centrale banken niet langer geld mogen drukken als gemeenschappelijke schuld met inflatie als gevolg – dat mensen betaald worden met het bezit van hetgene ze gemaakt hebben (zodat het management met de door jaren arbeid gecreëerde waarde niet naar communistisch China lopen enzo) – dat is het vlug gedaan met de multimiljoenairs. Het is de politiek die hen creëert – natuurlijk houden ze zich ermee bezig. Zie maar hoe de internationale miljarden fraude een nationale schuld werd terwijl de plegers ervan hun percentjes mochten houden. Dat is pas macht over alle mensen communaal en alleen mogelijk door de medeplichtige politiek/onderwijs. Dat zijn sekte ideologieën met de economen en rijken als onaantastbare orakels.

Meneer de Rollingball toestand heeft geld geleend en/of op “de markt” gaan halen (dat betalen wij allemaal met inflatie) – heeft door de staat systematisch opgeleide mensen voor zijn kar kunnen spannen (wij betalen dat met een oneindig stijgende schuld en inflatie) – de staat zorgt voor de economische gehoorzaamheid – het constante guilt-tripping en het selecteren en ondermijnen van kinderen in scholen en door politici bvb – … zonder de politiek, zonder een massa met een gecreëert gebrek aan inzicht en strijdlust, zonder het idee van onze nationale plichten en gehoorzaamheid,… is zijn burocratische positie niet mogelijk.

Of hij in zijn bedrijf veel werk steekt of goed is in delegeren maakt niet uit. Nog een van die valse argumenten vd “vrije” markt. Die arbeiders in China werken veel harder en maakten veel meer opofferingen dan Steve Jobs bvb. En kregen centjes ervoor. En tenzij we geloven in de inherente miljoenen malen meerwaardigheid van sommigen tegenover de meesten is dat gewoon niet democratisch of zelfs gewoon biologisch/economisch logisch. Zonder die gehoorzame communistjes was Steve een stuk armer geweest. Dus wees maar zeker dat rijken zich met politiek bezig houden. Het probleem is dat de rest niet aan het opletten is.
@Pieter-Jan: fijn, dank je. Doe er vooral nog een schepje bovenop.. Bij de eerste zin ben ik al afgehaakt.
@qwertyuiop: Hier ga ik geen woorden aan vuil maken, komt dit in godsnaam vandaan LOL, en wat een bullshit zeg.
Oef… Kan christian wel vast een monteur in het vliegtuig stoppen. Accu inmiddels zwaar leeg, computers de draad kwijt. Banden wellicht niet meer helemaal 300 km/u-proof.
En dat terwijl ik ook rondjes had kunnen rijden om alles heel te houden…
@Alwood: Geloof me, het overgrote deel van alle Koenigsegg’s staat meer dan een maand stil voordat hij weer eens uit de garage mag, dus dat zal echt geen probleem zijn. Het enige verschil is dat deze op een openbare parkeerplaats staat in plaats van ergens onder een doekje in een privecollectie.
@motoragent: maar als ze binnen staan, hangt er een druppelladertje aan ;) Best belangrijk met alle elektronica e.d…
@Alwood: Ach, mijn auto staat ook wel vaker meer dan een maandje stil, is me nog nooit voorgekomen dat hij niet meer wilde starten ;)
@motoragent: tsja… als iets met carburateurs rijdt hoeft er sowieso geen accu in. De meeste Volvo’s die ik ken overleven het ook tijden zonder stroom van buitenaf. Er zijn echter zat auto’s/supercars die het niet een maand of meer overleven. Of de Koenigsegg daar een van is, geen idee. Ik weet slechts van de McLaren SLR dat die het niet lang redt, en je er daarom een snoertje bij krijgt (oa te zien bij Leno).
@Alwood:
dat is niet alleen bij supercars zo, maar dat is bij een nieuwe 5 serie ook al zo, als je die van de stroom haalt (even accuklem los om je accu heel te houden als je hem een jaartje stalt) gaat hij ook al in storing. Dat wordt wel een probleem tegen de tijdd at die auto’s klassiekers zijn (als ze dat al worden) Dan kun je ze niet eens even een winterslaapje geven zonder dat je een nieuwe accu meot halen.

Een bmw 8 serie bijvoorbeeld kan nog wel prima zonder stroom, je hoeft alleen de datum van de bc goed te zetten en eventjes een stukje rijden om de computer weer te laten leren zijn werk te doen
Wauw! Wat een mooie wagen.. Deze auto hoeft geen felle kleur te hebben, zilver/grijs staat hem goed.
Vreemd:

Meneer is rijk en kan zich een Koenigsegg Trevita veroorloven maar registreert hem in een belastingvriendelijk kanton. Vervolgens kan hij deze bolide niet thuis parkeren vanwege zakelijke en privé problemen. Ik zeg: belastingdienst of ex…
@hammerman: lijkt me sterk, met zoveel geld kun je hem overal stallen waar je hem wilt.
@hammerman: Het is niet omdat je rijk bent dat je niet op je geld moet zien.
Ik denk dat deze centjes zuurverdiend zijn, aan zijn gebrek aan vrije tijd te zien toch. Dus dan let je er ook op dat je ze niet te snel op doet :)
@hammerman: Je krijgt m alleen op een SZ kenteken als je ook ingeschreven staat in SZ. Maar SZ is inderdaad wel een van de 2 laagste belasting kantons.

Lijkt trouwens op de parkhaus Urania, Uraniastrasse. Staat wel meer moois over het algemeen. Maar het kan ook zomaar een ander zijn: zijn zoveel parkeergarages daar.
@gregorius:

Of zoals een kennis doet neem je Zwiterse Toeristenplaten. Mag je overal ter wereld mee rijden behalve in het land waar je woonachtig bent.
Die achterlichten komen me niet bekend voor. geen hella’s zo te zien (die Pagani wel monteert). Verder veel mooie details maar toch niet mijn ding. Ik ben ook niet onder de indruk van het geluid dat deze auto’s maken.
@midasracer: wat is er mis met het merk Hella? 99% van de auto’s hebben Hella lichten.
@ferrari: Helemaal geen probleem met Hella, maar wel op een auto van een miljoen euro. Koop je een Pagani, zitten er lampjes van 60 euro per stuk op. Toch wel teleurstellend als je ziet hoeveel effort ze in het design van de afzonderlijke komponenten stoppen. Overigens morgen de Huaaray (of zo) in Megafactories op NGC.
Hé, met topgear-spoiler. ;-)
@dedon: uh, dit is niet de top gear spoiler, die is namelijk kleiner.
@ferrari: De smiley ontgaan?
Damn wat een dikke wagen, zoiets zet je toch niet in een publieke parkeer garage waar zowat iedere onverlaat zijn deur zover open gooit dat hij degene naast hem beschadigd.
@bofkont: als je naast zoiets kunt staan ben je wel een, ‘bofkont’!
@MARS: Absoluut waar!!!
Ik vind het een geweldig dikke wagen!!
Viva Italie was ook een Koenigsegg, uiteraard niet deze.
Maar damn wat een bazen bak!!
Waarom koop je zo’n auto en zet je hem vervolgens in een openbare garage, als je er toch geen tijd voor hebt? Zet hem dan lekker in je eigen privé garage, kun je er in ieder geval nog naar kijken en komen er ook geen vette vingers/neuzen op de zitten. Dat je rijk bent is goed, daar werk je ook (hard) voor en dat zal ook wel de reden zijn om zichzelf te verwennen door zo’n auto aan te schaffen, maar eigenlijk horen deze gereden te worden en niet stil te staan.
@ferrari: Bepoal jaaaij dat?!
Hij heeft dus zijn bedrijf verkocht en nog geen tijd? Dan is er toch iets verkeerd gegaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).