Koenigsegg One:1 is lelijk en bijna klaar

Auteur: , 18 Reacties

Als liefhebber van de Koenigsegg Agera kan ik niet anders dan toegeven dat mijn hart een beetje huilt bij het zien van deze one-off Agera.

Het meest opvallende verschil met de reguliere Agera R is de schaakbord-print over grote delen van de auto, de geblokte carbonfiberfinish zou je bijna afleiden van de enorme achterspoiler die uit de daklijn lijkt te groeien. Of dit een verbetering is van het oorspronkelijke ontwerp laat ik even aan jullie over. Andere wijzigingen die wij spotten zijn de fors aangepasgte voorspoiler en achterbumper. Deze foto’s (en enkele andere) werden bemachtigd door GTSpirit.

Koenigsegg One:1

Het gaat hier om een uniek exemplaar (een one-off) van de Agera die voorzien wordt van de aandrijflijn van de Agera R die volgens de geruchten zou zijn opgepept tot ongeveer 1400 pk (normaal gesproken 1155 pk). Je kan me gerust een Agera fanboy noemen maar dit exemplaar vind ik persoonlijk behoorlijk smakeloos. Wie betaalt bepaalt maar na de BLT lijkt dit de tweede Agera te worden waarvan ik het bestaan liever zou ontkennen. Wat vinden jullie van deze one-off Agera R?18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Oerlelijk en smakeloos, wat hebben die Zweden in hemelsnaam gesnoven? De normale Agera R is 1000x mooier.
mag ik wachten op echte foto’s vóór ik een oordeel geef?
Volgens mij koop je een Koenigsegg ook niet omdat ie zo mooi is…
Zonde om ‘m uiterlijk niet origineel te laten. Dit is in standaardtrim al een van de meest indrukwekkende supercars ooit. Snap wel dat de eigenaar voor 1400 pk heeft gekozen, je kan nooit genoeg vermogen onder de kap hebben :)
Bestaan er mooie Koenigsegg dan? Indrukwekkend ja, maar mooi? Nee. Ook het geluid is vanaf dag 1 bagger. Ik zou mijn miljoentje aan een andere auto besteden.
vind het wel mooi of heb ik last van ochtend humeur?
Het zal wel in opdracht zijn van één, of andere Aziaat. Daar lijkt het tenminste op qua design, het is een smaak, die niet goed past bij een Europeaan, of Amerikaan.

Echt mooi vindt ik de design-elementen ook niet, toch heeft de kleurstelling wel wat.
Nou, sorry hoor, maar er is helemaal niks mis met de manier waarop de achterspoiler op de auto is gemonteerd, om het zo maar te zeggen.
Ik vind die carbon velgen maar niets..
nananananananananananana batman
One off, one off.. ze bouwen bij Koenigsegg twintig auto’s per jaar, geen een is hetzelfde. Dit specifieke exemplaar is niet echt het hoogtepunt van het jaar. Terwijl het toch erg, erg mooie auto’s kunnen zijn.
Hoi @CasperH …. ben nu wel heel nieuwsgierig naar het uiterlijk van je vriendin ! Ik bedoel, ik vind deze Agera eigenlijk best lekker…dus dan heb jij een Carmen Elektra onder je dekbedje ? ^^
deze koenigsegg is gewoon weer prachtig, nog extremer en nog krachtiger. een controversieel patroontje doet hier niets aan af! ook snap ik niet wat er zo lelijk is aan de BLT, prachtig dat blauwe carbon!
Ik vind hem cool. Des te meer als functionele aerodynamica voorop werd gesteld.

En ik vermoed dat het schaakbord een representatie is van CF weefsel. Semi naakt is meer stijlvol – wat betreft CF presentatie.

Dit is alvast meer batmobile dan de Aventador. Mits het prijverschil geen schaam maar Lambo moet toch serieus eens een nummerplaat op de R19 steken.
@Pieter-Jan Catteeuw: Ik echt lelijk, en dat is 100% “afgunst”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).