Komt er dan toch nog een Alpine-revival?

Auteur: , 21 Reacties

Geruchten over een revival van de Renault Alpine (wel/niet/toch wel/nee, toch maar niet/ja, nu komt ie er echt! Oh nee, toch niet. Enzovoort, enzodoor) zijn al zo oud als Methusalem. Maar nu, in het jaar dat de bekendste Alpine, de A110, zijn 50ste verjaardag viert lijkt het er dan toch van te komen.

Retro is hip, en Jan en alleman trekt tegenwoordig weer oude merknamen van de plank. Renault doet hier nadrukkelijk aan mee, met de (laffe) herleving van Gordini, maar ook van de Floride. Daar kan dus best nog een derde retro-lijn bij. Bovendien is er dit jaar een Autosalon van Parijs. Dé perfecte plek om eens met een Alpine uit te pakken.

Een Brits blad voelde Renault-designbaas Laurens van den Acker eens aan de tand, en hij zei het volgende: “it would be remiss not to do something” to celebrate the original Alpine.

We kunnen dus in ieder geval een Alpine-hommage verwachten. In wat voor vorm dit is blijft nog open, maar het ligt voor de hand dat er een concept, danwel een productiemodel met gelimiteerde oplage op de beursvloer staat. In hoeverre dit verweven zal zijn met de geruchten dat de makers van het New Stratos-project aan een Alpine werken weten we nog niet, maar we gaan eens wat vissen achter de schermen.

Wordt vervolgd.

Foto credits – mikeslsamg, autojunk.nl21 reacties

hopelijk een licht en snelle auto
@gertjuh: Hopelijk toch gewoon niet
God i hope so. De A110 is echt een schoonheid!
““it would be remiss not to do something” to celebrate the original Alpine.”
Ik ruik een ‘sunroof and stickers’-special in een blauw kleurtje :(
@StijnB: Dat idee had ik dus ook xD
’t is wel heel goed mogelijk, omdat ik toevallig dit gerucht uit Dieppe (waar de fabriek staat) heb vernomen.
Deze fabriek, die eerst Alpine heette en tegenwoordig als Renault Sport te boek staat wordt namelijk met sluiting bedreigd.
En zou een renaissance van het fameuze Alpine de redding kunnen zijn.
Er zit overigens een “mannetje” dat over veel van de polyester mallen van de A 110 beschikt.
Ik had wegens werkzaamheden helaas geen tijd om er langs te gaan.
Maar het heeft de schijn dat je zo’n beetje een kompleet nieuwe A 110 carrosserie kunt kopen aldaar.
@desjonnies:

Jij weet dat waarschijnlijk wel. Zo’n alpine a110 is dat een buizenframe met polyester bodypanelen of een polyester zelfdragende carrosserie?
@desjonnies:

Zelfdragende carrosserie en het is technisch een Renault R8 S, een Renault R8 Gordini met de voor en achtertrein van deze vehikels.
Het heeft geen zin om een nieuwe alpine te maken als die de naam gaat bevuilen dus het moet op z’n minst een licht en snel dingetje zijn. Ik vrees dat renault gewoon een naam gaat uitmelken.
Dacht dat het GTA/A610 model het meest bekend was. Ik meen gebaseerd op de renault 25. Misschien niet het beste model maar zeker ook erg mooi. (eigenlijk waren het allemaal mooie modellen)
@jackass266: Denk dat de 110 het bekendst is. Die zie je ook nog nu en dan eens op de weg, wat ook veel wil zeggen. Een GTA/610 heb ik nog nooit in the flesh gezien…
Misschien vind ik de A310 nog wel t mooist.
Ben benieuwt of ze er idd iets mee gaan doen. Had eerst gehoord dat ze alpine als de luxe renault op de markt wilden zetten
Ook in cabrio? Hopelijk wat meer als de oude serie.
Volgens inside info (er stond een interview met Laurens in de AutoVisie) komt er wel degelijk een Alpine line. En echte modellen. Dus geen Clio met een Alpine sticker.
Goed nieuws! Mijn vader heeft een A310 V6 en man, wat een bak is dat! Hopen dat de concept/productieversie weer in de spirit van de A100/A310 is; klein, sportief en plek voor 4;)
Mis kan je meer iets verwachten als een blauwe dezir?
Hebben we al niet genoeg retro?

Van mij mag de naam terugkomen hoor, maar dan wel met een echt moderne auto, en geen gladgestreken A110…
Deze ben ik tegengekomen in Frankrijk.


En deze zeer zeldzame, schijnbaar:
Voor mij hoeft de 110 niet nagemaakt worden – leidt over het algemeen tot lelijke zaken.
de liefhebber spreekt niet van Renault Alpine 110 maar van de Alpine 110 toen Renault zich er over ontfermde om de Franse Porsche te bouwen kregen we de Renault Alpine 310

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).