Komt er een Alonso uitvoering van de Ferrari 599?

Auteur: , 13 Reacties

De Ferrari 599 loopt op zijn laatste benen en zijn opvolger is al bijna gereed, maar het schijnt dat Ferrari toch nog bezig is met een extreem gelimiteerde laatste run van de 599. Deze versie zou opdragen worden aan f1 coureur Fernando Alonso.

De reguliere 599 GTB Fiorano is alweer geruime tijd uit productie en het schijnt dat de laatste 599 GTO in augustus gebouwd is vlak voordat de fabriek dicht ging in verband met de zomervakantie. Of ook alle SA Apera’s al gebouwd zijn weet ik niet, maar ik gok dat die 80 auto’s inmiddels ook wel gereed zijn.

De geruchten met betrekking tot de Alonso uitvoering van de 599 zijn niet heel duidelijk, maar het zou gaan om een oplage van 40 exemplaren. Het zou voor de hand liggen als deze nog een stukje lichter & sneller zijn dan de GTO. Wellicht is het een soort GTO waar alle luxe en comfort uitgehaald is? Precies zoals je van een raceauto zou verwachten.

Hoe het exact zit zullen we binnen enkele maanden wel (of niet) te horen krijgen. Ik vraag me wel af of Felipe Massa niet een beetje jaloers wordt als hij hoort dat zijn maatje een “eigen” model krijgt. Misschien moeten ze dan maar een speciale uitvoering van de Fiat Panda vernoemen naar Massa. (via: ferrarichat.com)

UPDATE: er komt een speciale 599 60F1!13 reacties

Pff, waarom geen Alonso uitvoering van de Fiat Doblo?!
Begrijpen wie begrijpen kan… Een zekere Michael Schumacher wint maar liefst 5x de wereldtitel met Ferrari en kreeg enkel een paar ‘Limited Editions’ van Fiatjes naar zich vernoemd.

Die arrogante Spanjaard heeft nog steeds weinig (toch zeker in vergelijking met Schumacher destijds!) gepresteerd bij Ferrari en die zou dan een heuse Ferrari naar hem vernoemd krijgen.

Weird…

Dat gezegd zijnde, een (nog meer) hardcore versie van de 599GTO spreekt me wel aan!
@Rohrl-fan: ‘Die arrogante Spanjaard heeft nog steeds weinig (toch zeker in vergelijking met Schumacher destijds!) gepresteerd bij Ferrari’ Uhm hallo!!!!
Bij schumacher duurde het ook een tijdje voordat Ferrari weer aan de top kwam. Dit kwam mede door het harde werken van schumacher. En nu zit alonso in de zelfde situatie bij ferrari. En nu werkt alonso hard om ferrari aan de top te krijgen. Waarom denk je anders dat Ferrari hem een contract tot 2016 ofzo heeft gegeven. Omdat hij weinig presteert???
Nou denk het niet. Alonso is een coureur die een team naar de top kan leiden. Kijk maar naar zijn renault tijd.
@ascari15: Ik bedoelde niet dat Alonso ‘zijn job’ niet goed doet. Ondanks dat ik zijn persoonlijke houding er echt wel over vind (denk bv aan hoe hij Martin Brundle straal negeerde op de grid van Spa dit jaar), ben ik de eerste om toe te geven dat Alonso een topper is.

Het punt dat ik wilde maken is dat ik vind dat Alonso nog geen eigen model van Ferrari verdient. Als hij nu het merk al eens één titel bezorgde, dan was het een ander verhaal.
@Rohrl-fan: in de tijd van Schumi’s top had het marketingapparaat de special erfprins nog niet echt ontdekt als melkkoe.

Vergelijk ook Sebastián Vettel die met 1 wk-titel op zak al een eigen Infiniti kreeg.
@sir_smokalot: pff Infinity en Ferrari vergelijken? Naaahhh….
@sir_smokalot: Eén titel is dan toch al iets. De tijden veranderen nu eenmaal en ‘Limited Editions’ van Supercars verkopen de laatste jaren immers goed. Welcome to the world of marketing idd!
je gaat een hele lichte auto toch geen ‘Massa’ noemen? logisch dat het Alonso wordt!
@maartenooms:

Oke… die was leuk hahah.
@maartenooms: +1, geniale opmerking! En gefeliciteerd met je 100’e post ;)
Mja jammer voor Massa (die al langer bij Ferrari zit…)
Ik vind het ietwat dom…. Hij zou beter eerst een WK winnen..
Volgens mij zijn alle geruchten de wereld in geholpen door deze video waarin Alonso een one of a kind 599 rijdt, de F10 Tribute Edition 599 GTO, check deze video:
http://www.autojunk.nl/2011/11/ferrari-599-gto-fernando-alonso-fiorano

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).