Komt er een Audi A4 Superavant?

Auteur: , 43 Reacties

Bij Audi hebben ze nog eens goed gekeken naar alle modellen die ze momenteel aanbieden en toen viel het ze op dat er nog 'ruimte' was tussen A4 Avant, Q5 en toekomstige Q6. En dat 'gat' moet uiteraard opgevuld worden met een nieuw model. Daarom hebben ze bij Audi iets bedacht met de naam "A4 Superavant".

Wat voor model dat gaat worden? Denk aan een soort van XXL A4 Avant die extra praktisch is, veel ruimte en een hoge zit biedt. Je zou het een A4 MPV kunnen noemen, maar voor dat woord zijn ze allergisch in Ingolstadt.

Om DINKS (double-income no kids), Woopies (well-off older people), Golden Agers en actieve vrijetijd gerichte mensen aan zich te binden heeft Audi zo’n type auto blijkbaar keihard nodig. In februari is daarom al “design overleg” geweest bij Italidesign Studio in Turin en in 2014 zou er een conceptcar moeten verschijnen. In 2016 zou dit model dan op de markt moeten komen.

De A4 Superavant (ook wel A4 Sportback of A4 Avantissimo) zou gebaseerd worden op een verlengd platform van de volgende generatie A4 en (enigszins) vergelijkbaar zijn met auto’s als de BMW 5 GT en (toekomstige) Mercedes R-Klasse. Uiteraard zal de A4 Superavant wel en stukje kleiner worden dan voorgenoemde auto’s.

In 2001 liet Audi al eens hierboven afgebeelde Audi Avantissimo Concept zien en in 2006 kwamen ze op de proppen met de hieronder afgebeelde Audi Roadjet Concept uit 2006. Die auto’s worden gezien als een inspiratie voor een toekomstige A4 MPV Superavant. (via: automobilemag.com)43 reacties

Crisis, wat is dat ding lelijk. Zie dit niet een succes worden aangezien de 5GT op een basis van de 7-serie staat zullen mensen die zo’n hok willen hebben eerder een BMW kopen.. Smaak hebben ze toch al niet.
@hjetten: Ze zijn geen geen van twee moeders mooiste! Zou Audi over het hoogtepunt van het design heen zijn? A1 is niet aansprekend, de huidige A8 vind ik persoonlijk de minste generatie: is de magie over?
@Brokkenpiloot: Audi is nooit echt op hun hoogtepunt geweest durf ik te stellen. Misschien met de R8 maar bijzonder is de rest niet..
@hjetten: het zijn beiden verouderde concepts hoor.. :/
Opel Signum dus….?
@highperformance: maar dan premiummmmmerrr ofzo ;)
@robbie:
Een Vel Satis dus :)
@StijnB: Touché…
@highperformance: Juist. En dat wás me daar een doorslaand succes!
@mout: Komt omdat de naam niet met een A eindigt.
@highperformance: dacht je vsn Golf Plus?
Oud concept, dat is ook duidelijk te zien. Audi zal vast met wat saais komen, maar dat er wel altijd qua proporties er aardig uitziet. No worries dus.
@jzaero: dat is ook duidelijk te lezen.
@robbie: Ja, maar de eerste reactie zegt het alsof het een nieuw concept is, vind je het gek dat ie ‘minder modern’ oogt als hij jaren geleden gemaakt is.
en daarvan zal dan ook weer een S RS en Allroad versie van uitkomen vermoed ik.
james125 via iPad app
Die bovenste ziet er redelijk uit, maar A4 XL = A6

Weinig verschil, financieel gezien voor Audi een slimme zet.
@james125: juist ja, een A6 voor de prijs van een A4 dus. Ik denk dat we @norge: hier over een paar jaar mee zien rijden. Premium, voor de prijs van een koektrommel!
james125 via iPhone app
@desoper: tegen de tijd dat ze tweedehands te koop zijn wellicht? Of koopt hij ze nieuw?
@desoper: Zolang de voorstoelen nog steeds in een optie pakket zitten ,niks..
@desoper: Jij durft met je koektrommel a lá €35.000, not bad
http://29.media.tumblr.com/tumblr_lltzgnHi5F1qzib3wo1_400.jpg
Tot nu toe kan je alleen je interieur ‘personaliseren’. De volgende stap is dat je dat met de carrosserie kan doen. Zo van:
Mag ik van u l 4.68, b 1.88, h 1.68? Station met verhoogde bodemvrijheid en wat offroad details aub.
Die bovenste foto was toch een soort A8 Avant?
Dat is iets wat ik nog wel gaaf zou vinden.

En die A9 (CL en 6-serie tegenhanger) moet er nou ook maar ens van komen. En ook in Cabrio.

Maar die onderste foto begrijp ik niet. Dat ziet er niet groter uit dan een normale A4. En sowieso, wie zit er op zo’n model ertussen te wachten…maar als ie komt zijn er vast genoeg Audifielen die m willen.
Schiet me maar één auto te binnen: Audi 100 Avant

http://www.typ44.nl/images/Avant%20VF%201.jpg
Als ik naar die Avantissimo afbeelding kijk, de omschrijving lijkt inderdaad meer BMW GT
De Avantissimo vind ik helemaal niet lelijk! De concept is wel even 2001 he, niet 2013 o.i.d.
Tja nu proberen ze net als BMW niche-markten aan te boren. Maar bij het horen van dit idee denk ik dat ze dat beter aan BMW kunnen overlaten…
Lat maar komen! Ik ben benieuwd.
Zo ze hebben de A4xxl weer uit de schuur gehaald,meer dan 10jaar oud en nog steeds lelijk als de nacht,waar ik gelijk aan moest denken is die lelijke nieuwe Bentley,gooi het maar in de markt,en dan kijken wat het doet
Dan moet je het wel op z’n Duits uitspreken: ZZoeperavant!
Wordt waarschijnlijk toch saai dus…..
Ik zie een A4 superavant niet zitten, de doelgroep van de A6 gaat deze auto dan kopen. Volgens mij loopt Audi dan veel omzet mis en willen ze hun bonus v/d werknemers weer terug hebben. :(
Ach kom op man, die vent die die rotzooi tekent die heeft toch werkelijk een glaasje te veel gedronken.
En er is toch ook nog een comisie die de tekeningen uiteindelijk goed moet keuren, hebben ze allemaal de bril thuis op het nachtkastje laten liggen.
bovenste is véél de 300C achtig en onderste is lelijk onding: shredderrrrrrrr!!
onderste foto: bah
bovenste foto: doen! (en eindelijk weer ns herkenbaar anders dan de rest van audi)
@wheelzzz: Concept uit 2001… dus: “Doen!” lijkt mij een beetje overdreven.
Na de eerste alinea stopte ik al want wat voegt een extra Audi nou toe, ze zijn toch allemaal hetzelfde en oja, dat gat is volgens mij een A5? En dan nog, tis concurreren met jezelf want mensen kopen die Audi helaas toch wel. Wel of geen SuperAvant.
Het lijtk mij dat het gat tussen de a4 en q5 gedicht wordt door de a4 allroad maargoed
Een Audi MPV? Als ze dat zo inovatief doen als toen bij de A2 (een auto 10 jaar te vroeg op de markt)? Waarom niet. Maar wat Audi echt niet nodig heeft is nog een Q model tussen Q3 en Q5 en al helemaal geen extra variant op de A4 (die A5 is al erg genoeg).
Die Avantissimo was volgens mij de voorbode van de nieuwe Audi A8 toen. Dus wel ff een pak groter dan een A4…
@ukbob: http://www.autofans.be/sites/default/files/imce4/Audi-A8-Avant-render-1.jpg

Ja klopt ongeveer, en tegenwoordig zou de A8 avant er zo uit zien.
@eklasse: Kijk dat is nou eens gaaf, een A8 Avant. Gewoon in productie nemen. Hooguit de achterruit iets rechterop zetten, maar hier kan ik ook mee leven. Vette photoshop!
Wat een gedrocht! komt ook door de rare raamlijst die erin zit, dat ziet er niet uit als Audi…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).