Komt er een nieuwe Nissan 200SX?

Auteur: , 41 Reacties

Laten we niet vergeten dat Nissan naast elektrogebakjes en onconventionele midi-SUV's ook betaalbare sportbakken op de weg zet. Althans, met de 200SX was dat ooit het geval. En in die klasse is de laatste tijd wat reuring ontstaan dankzij Toyota en Subaru. Gaat Nissan nu terugslaan met een concurrent?

Uit een gesprek met Shiro Nakamura, designchef bij Nissan, blijkt dat het merk aan het onderzoeken is of er een derde sportwagen bij kan komen. Onder de GT-R en de 370Z is namelijk nog best wat ruimte voor een kleinere sporter met achterwielaandrijving. Denk hierbij aan een soort opvolger van de 200SX en dus een directe concurrent voor de Toyota GT-86 (of de Subaru BRZ). Wellicht dat het aankomende succes van laatstgenoemde modellen een extra drijfveer voor Nissan is om zich weer op het gebied van de betaalbare funauto’s te begeven. Er wordt in het interview in ieder geval duidelijk naar gehint.

Nakamura, wiens persoonlijke voorkeur juist uitgaat naar kleine sportbakjes, hint verder naar een downsize-kuurtje voor de opvolger van de 370Z. Die moet zowel lichter worden als een minder grote krachtbron meekrijgen. Hij kon overigens nog niet definitief bevestigen dat er een compleet nieuw model komt dat onder de 370Z zal worden gepositioneerd, maar als er een markt voor blijkt te zijn, dan gaan ze het doen.

Kortom, de kans op een nieuwe achterwielaandrijver met een mild prijskaartje uit de Nissan-gelederen lijkt weer iets te zijn gegroeid. Kunnen we alleen maar toejuichen. Iemand al een idee voor een naam? 200Z, of 250Z wellicht?41 reacties

Zolang het maar geen Nissan 100 keer NiX opvolger wordt… Zo’n 200SX of 350ZX was nog best lol in te hebben.
james125 via iPad app
De titel is gesteld als een vraag, dus hoort daar geen vraagteken achter?
@james125: word. Ff leraar ofzo
@johanhummer9: da’s dan weer met dt:p

Maar ik hoop het niet. Goedkope japanse rommel hebben we al zat. Daar schelden we nu nog over op het petjesvolk in golfjes en civics…
zal we heel mooi zijn
ben Toyota fan in hart en nieren maar de S15 heeft echt een opvolger nodig
hoop wel dat ze iets fatsoenlijks onder de kap gooien (2,0 turbo)
die Boxer van de GT86/BRZ vind ik een beetje matig
is wel een mooie motor maar zag liever een doorontwikkeling van de 2zz-ge met 230 pk en 9k rpm
@Bart_V:

Dat is dit toch qua specifiek vermogen? De VVTL-i had 192pk uit een 1.8 en deze haalt (vooralsnog) 200pk uit een 2.0 :) Ben wel met je eens dat die toerenblokken heerlijk zijn, zeker in de Corolla!
@Bart_V: Eens! Heb die Nissans altijd super mooi gevonden :D Word wel weer eens tijd voor meer sportiviteit op de weg.
@Bart_V: 2jz bedoel jij? Of is de 2zz een andere motor?
@Stopwearingpants: De 2ZZGE was de motor die in de laatste Celica lag, een 1.8 4 potter met VVTL-I en 192 PK.
Zijn tammerre broertje (de 1ZZFE) lag in de MR2 ZZW30 (ZZ motor W body 3e type en de nul staat voor eerste model), of terwijl de MRs.
@hectorae86: ook in de Corolla T-sport zit de 2zz-ge
en verder is er ook nog een Corolla T-Sport Compressor (by TTE)
met het zelfde blok met 220 pk en zoals de naam het zegt met drukvulling
@Bart_V: Ja, maar die zijn een stuk minder bekend bij de mensen dan de MRs denk ik, maar dat weet ik ook niet zeker.
@hectorae86: ik zie zelf meer Corolla T-sport’s
maar dat ligt ook wel een beetje met wie ik om ga ;)
Naast een “200sx” zou de basis ook voor een nieuwe Alpine gebruikt kunnen worden (of andersom?). Volume kansen genoeg voor een winstgevend project dus.
Ik zou het in ieder geval wel leuk vinden als nissan met een brz/die andere concurrent komt, maar ik zou toch voor de brz kiezen. We zullen zien
@bonkers: toyota gt-86 was het. Vergeten
@bonkers: goede keuze , die subaru :p
van mij mag er weer een 200sx komen :D

http://www.200sx.lv/albums/acc/s14a_002.jpg
OT: Opel zou toch ook met een nieuwe manta komen? Als dat het geval is, dan zullen iets als een brz/gt-86 goede concurrenten worden om een auto naar te bouwen
@bonkers: Of er een Manta opvolger komt, ik denk het niet.
Opel komt namelijk al met een Calibra (cabrio). Of hier ook een coupe versie van komt weet ik niet.
@bullgod76:

Opel is in staat om de Astra Coupé een Manta te noemen. No hope there…
nu mazda nog met een rx-7 opvolger en we zijn weer bijna compleet :D
@RaKiM: Idd aan dat rijtje zat ik ook te denken. Misschien Mitsubishi met de 3000GT opvolger nog?
@RaKiM: De RX7 ligt n klasse hoger, de vorige generatie had al 280 PK en bij de opvolger zal het vermogen waarschijnlijk ruim boven de 300 PK zitten. Als ze in dit segment willen concurreren zouden ze een opvolger van de MX3 moeten maken.

@michelyman: Ja, maar die ligt denk ik ook weer een klasse te hoog dus. Denk dat je dat je in deze klasse eerder bij de FTO uitkomt (of de Eclipse maar die bestaat nog :p)

En ja dan zou Honda mooi n coupé van de S2000 moeten maken zodat die hier ook mee kan doen en dan is er weer een mooie keuze aan goedkope Japanse sportautos :)
@cosmo110s: Ja maar zowel de Eclipse, FTO en MX-3 hebben voorwiel aandrijving. Dus horen ze ook niet echt bij die klasse. Ach maar wel leuke fun auto’s en vooral die sound van de 1.8 V6 MX-3 :D
@cosmo110s: kwa vermogen en prijs lag die idd meer en de klasse van de supra en skyline maar kwa formaat kan het dan weer wel en zeker als je dan ook naar het gewicht gaat kijken….en met een s2000 coupé waarom dan niet meteen een mx-5 coupé :P
ik zeg ook maar wat hoor maar daarmee komen de jappaners wel weer van dat saaie imago af
Ja doen Nissan! Ik denk dat er aardig wat kopers voor zijn: USA/japan. En je laat Toyota toch geen monopolie hebben.
We hebben fans….
http://www.youtube.com/watch?v=jrlP21aLcNA
@w0o0dy: 9:28 Slipknot!! \m/
@w0o0dy: Vet.. ik zag het al gelijk aan het gelikte begin van dit filmpje. Dat moet van Dharko zijn.. die gast heeft zieke filmskills. Je moet ook zijn foto’s op zijn site eens zien.. gruwelijk dikke foto’s maakt die.

En een megavette Nissan dit natuurlijk.

OT: ik hoop dat er weer een kleine RWD Nissan komt. Super! Mijn vader had vroeger 4 Datsuns 1600’s. Had ie die maar weggezet..

http://www.datsun510.net/gallery/contrib/img/yamaken2.jpg
Laat maar komen. :)
Nou nog een Capri en we zijn compleet ….
LEKKER!!
Laag gewicht, ca.200pk, handbak, lage prijs, hebbeeeeeeeeennnn!!!!!!
en liefst zo mooi als een S14a offcourse ;) tijdloos gewoon die auto..
@RazorHead: Zeker net zo laag als de prijs voor de BRZ / GT86. Waar overigens, geloof ik, nog altijd geen prijs voor bekend is. Behalve dan het gedeelte “30.000” en “50.000”.
Gewoon S16 Silvia noemen. Zou mooi zijn als ‘ie er komt!
Off topic, ik word zo langzamerhand nogal gek van al die achterlijke 9gag plaatjes hiero, echt, die site doet niks anders dan IQ verlagen.
Leuk plan, maar ik zou liever een 100nx opvolger zien.
Een klein coupeetje met wat bijzonders, ik bedoel de 200sx was ook een mooie wagen, maar de 100nx was relatief goedkoop om te rijden, had een targa dak. En zeker icm het 2 liter blok reed ‘ie heerlijk

*memories
Ik zou zeggen: Laat die nieuwe 200SX maar komen! Of noem hem Silvia S16. het word weer eens tijd dat er Japanse driftwagentjes komen.
De 200SX (later heb je ook nog heel kort de 240sx gehad)was de opvolger van de 180 SX en die weer van de Silvia. De laatste modellen daarvan zijn alleen rechts gestuurd gebouwd omdat er weinig interesse meer was vanuit Europa/US met name door de prijs. Als de tijd er nu wel weer rijp voor zou zijn dan moet de prijs er ook bij aansluiten. Daarnaast zullen er toch behoorlijke prestaties verlangd worden want Nissan zal niet zoek willen worden gereden door Honda / Toyota / Subaru of Mazda.. Als ze m bouwen zal het een auto moeten worden met minimaal 250 pk en een gewicht onder de 1200kg en dat ook nog is voor een “scherpe” prijs.
Ze zijn verpicht ene nieuwe NSX 200 te maken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).