Komt er nou wel of geen Mercedes B25 AMG? [updated]

Auteur: , 16 Reacties

Tegenstrijdige berichten van het geruchtencircuit deze week, want Mercedes kon de wereld wel eens op het verkeerde been hebben gezet. Toen er een extra dik ogende B-klasse op de gevoelige plaat werd gezet, leidde dit tot de logische conclusie dat Mercedes met een B25 AMG aan het testen is. Vandaag bereiken ons echter berichten dat het om een 'mule' gaat voor de kleinere AMG-modellen. Geen AMG B-klasse dus?

Even voor de goede orde: ja, er zit een //25 AMG-blok aan te komen. In plaats van minimaal 8 cilinders kan de Mercedes-minnende performance-enthousiast het binnenkort met de helft van de cilinders stellen en zich toch nog volbloed AMG-rijder noemen. De tovenaars uit Großaspach werken namelijk aan een 2.0 turboblok dat er met gemak 300 pk uit moet spugen (schattingen variëren van 320 tot 350 pk).

Waar zou dit blok dan in moeten komen te liggen? Nou, in de A-klasse, een CLC, en tot voor kort dachten we dus ook in de B-klasse. Autocar beweert echter van niet, en zegt dat de B alleen wordt gebruikt om de aandrijflijn te testen. Alle modellen staan namelijk op eenzelfde platform.

Naast de A- en de CLC zit er ook een GLC in de planning, als Evoque-concurrent. Ook deze deelt het platform met eerdergenoemde AMG-kandidaten. Wat er waar van is weten we niet, maar we wrijven ons in ieder geval in de handen bij de gedachte aan nog meer concurrentie voor de 1M en de RS3! Check de bewuste spyshots HIER.

UPDATE 23-03-2012 – Het lot lijkt een eventuele AMG B-klasse niet gunstig gezind. De A-klasse zal er echter wel als AMG komen.16 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Er komt WEL een B-AMG….

Als mensen wat meer interesse hebben in dit soort dingen zouden ze spyshot sites bezoeken, daar zijn zowel AMG’s van de B als van de nieuwe A meerdere malen gespot.
@HDM: De enige die belangstelling hebben in zo’n B klasse zijn bejaarden die te oud zijn voor internet en zo geen spyshots kunnen zien
Ik vind die velgen van de blauwe er niet echt bij passen
@jay448: Achtergrond van die zandkleurige kan trouwens ook echt niet!
Een vraag aan mijn medebloggers:

Wie zit hier op te wachten?
@carmasterr: retorische vraag…niemand dusch… !
Wat jammer geen B=bejaarde AMG??? Deze B klasse, lijkt wel een Opel, vooral met die lelijke velgen. De grijze uitvoering
Haha 320pk in die bak zou wel kicken zijn. Nu doet die 2.0 turbo het ook niet onaardig maar meer is altijd goed
Grappig hoor deze B klasse een bejaarden mobiel noemen… Ik heb pas de helft van de leeftijd voordat je me bejaard mag noemen en vindt dit echt 1 van de meest geslaagde midi MPVs op de markt.
Ontzettend mislukte auto
@porsche911turbo2: De Mercedes R dan.
Dat is pas een mislukking
Mooi, kan m’n ma alle nieuwe B’s eruit blijven trekken met haar oudere (en mooier strakker gelijnde) model B200 turbo! :D
@VeniVidiVici: ja, dat ding wil wel van z’n plek komen ! Hoewel het er NIET uitziet…maarja, tis van je mams… :lol:
neh, ik denk dat hij niet komt. B klasse zit misschien theoretisch in het zelfde segment als de Audi a3, maar in feite zijn de kopers extreem anders. B-rijders zijn vaak 50 jaar + en a3-rijders vaak 20 à 30 jaar oud. Weinig 50 plussers zien zo’n dikke variant zitten.
Ja en het word een 4cilinder bi-turbo
Ik denk het niet, is niet logisch gezien een MPV nooit een echt sportief weggedrag heeft (meestal bij een sportieve MPV met sportief weggedrag last van hoogte). AMG is best wel sportief, dus past dat niet bij een MPV.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).