Komt Jaguar met een extra hardcore XKR-S?

Auteur: , 38 Reacties

Niet dat de XKR-S met zijn 550 pk nou een pussy is, maar er is nou eenmaal vraag naar wat meer track-georienteerde auto's die je nog wel gewoon op kenteken kunt zetten. En er zijn mooie marges op te behalen. Daarom wil Jaguar hier best over nadenken.

Porsche heeft GT3 RS, Ferrari heeft Scuderia, en Lamborghini heeft Superleggera. Allemaal stuk voor stuk gestripte, aangescherpte versies van bestaande modellen die met een flinke meerprijs worden verkocht. Deze auto’s spreken nog eens extra tot de verbeelding, dus het is altijd een mooi uithangbord van je merk, en als er mensen zijn die kennelijk ook op de openbare weg met een knetterharde vering en nul comfort rijden, dan ‘so be it’.

Frank Klaas, de bij Opel weggekaapte man die nu bij Jaguar verantwoordelijk is voor de wereldwijde communicatie, heeft in een interview met Car & Driver aangegeven dat Jaguar best open staat om dezelfde weg te bewandelen met de XKR-S, wat op zichzelf al hét sportieve uithangbord van Jaguar is, en bovendien met 100 geproduceerde exemplaren superexclusief.

Is dit een goed idee? En hoeveel gewicht moeten ze dan gaan schrappen, er van uitgaande dat een XKR-S rijklaar al tegen de 1.800 kg zit (droog zal dit dus minimaal 1.600 kg zijn)? Met het verwijderen van de achterstoelen en alle overbodige luxe kom je al een heel eind, maar toch… Verwacht wordt dat er van de auto, we noemen hem maar even XKR-RS, later dit jaar een concept getoond wordt op een grote autoshow. Maar waarrrr? Niet in Genève, want daar staan de Special Editions al.
38 reacties

Aha ,een minder voor meer auto.Ja je moet wel gek zijn als fabrikant als je dat niet zou doen.
Jaguar XKR-SS?
I lolled.
@sir_smokalot: Zou een mooie verwijzing zijn naar de oude fabrieksnaam ;Swallow Sidecar (SS).Na de oorlog om bekende redenen niet meer gebruikt.
Please. Yes please.
Laat nou zitten Jaguar.
Breng die CX-16 zo snel mogelijk uit.
@BmwMPower: Ja inderdaad… In plaats van die Xk uit te melken zouden ze beter zo snel mogelijk dei CX-16 op de markt gooien ;-)
@Dimglor: +1
@BmwMPower: jaaa! Zsm please!
En anders een eventuele opvolger van een XJ220… :)
@BmwMPower: en een remake van de XJ13!
Mja en ik die dacht dat de XKR-S al het “hardcore” model was…
het kan altijd hardcorederderder.
Wat jij zegt staat ook gewoon in de tekst trouwens.
Echt mooier wordt ie er niet op met die spoilers en bumperts! Standaard Jag XKR for me, please!
james125 via iPad app
Alleen als ze de spoiler eraf halen, en in een wat minder ordinaire kleur.
Het is bij Jaguar de laatste jaren een gewoonte om snelle uitvoeringen van de XKR voor het eerst te laten zien op het Goodwood Festival of Speed. Toch?
Dat is inderdaad wel een grote kanshebber. Misschien had ik er auto-evenement van moeten maken :) Dan heb je alle honken bezet.
Zal wel moeten als Jaguar o.a met Porsche wil concurren.
@agera: Dan zullen ze nog iets meer moeten melken, indien ze de 911 willen evenaren!
@agera: Ik denk niet dat jag met de 911 can concureren op gebied van sportiviteit, jah de xkr-s of toekomstige xkr-SS zulen snel zijn maar niet vergelijkbaar met de rondes die de 911 modellen of andere equivalenten kunnen neerzetten.
ik blijf de xk-serie toch zeer mooi vinden:D
XKR-S-R?
Uutmelking begint ook al in engeland!
XKR-R-S-RS-R-S-RAS-RAS-RAS, van je ras ras ras, gaat de jaguar door de plas! heel bijzonder, maar wou dit toch even delen.. op de een of andere manier kwam ik daarop na het lezen van @meneersander zijn reactie.. héééél apart..
@dennisr: Na het spelen van Fm4 werd ik er weer aan herinnerd dat er wel degelijk zoiets bestaat als dit: Jaguar XKR RSR GT, en dan zonder dollen.
@The360box: ik zie het idd! even opgezocht.. niet bepaald moeders mooiste en de naam bekt ook niet zo soepel :P
jaguar Mpower xkr-Srs amg rs+ supersport gt rs lp980-2 8.4 superlightweight-megaexclusive turbo extra hardcore edition
@ytrewq: Lol, die gaan we even ontleden, hij heeft helaas geen 8.4l en al helemaal geen 980 pk, beetje loos dus.
XKR-S Nurburgring Edition.
@robbie: Jaguar XKR-RS-S Special Nurburgring 220S Trackday GTR 600HP Lightweight Edition
@jzaero: catchy…
Porsche heeft GT3 RS, Ferrari heeft Scuderia, en Lamborghini heeft Superleggera. ” Ja en Jaguar heeft de R-S, klaar, stop nou met dat gemelkuitmelkerd.. Dit is al pure porno!
Wordt beetje te gek zo, concentreer je liever op nieuwe modellen. Met een gewicht van 1800kg nu, zullen ze nooit richting de concurrenten kunnen komen die volgensmij rond de 1300kg wegen?
@audi18: Een M6 zit ook dik boven de 1.8 ton geloof ik?
Ik zal jaguar geen strobreed in de weg liggen ;)
Wist niet dat er maar 100 XKR-s gemaakt zouden worden…. zonde zeg!
Je moet een Jaguar niet proberen mooier te maken met de catalogus van Autostyle, tenzij je één van de dames in de auto plaats laat nemen ;)
Goed idee van Jaguar! Ik wist trouwens niet dat de XKR-S zo exclusief is.
@The360box
Ik bedoelde 8.4 als bugatti, 8 cilinders en 4 turbo’s;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).