Koningin Beatrix rijdt Mercedes S600 Pullman in Oman

Auteur: , 39 Reacties

Flauwe grappen over dictators in 3..2..1..


Zo’n vorstelijke twaalfcilinder-Mercedes, dat rijdt toch een stuk lekkerder dan een bejaarde S80?

Hoewel het Hare Majesteit niet bepaald aan liquide middelen ontbreekt, doet zij het relatief kalm aan als het om de auto’s gaat. In een toonbeeld van slechte smaak werd er eerst in een (nauwelijks gepantserde) Scorpio gereden, waarna deze gekke kikker godzijdank werd ingeruild voor een, al net zo degelijke, verlengde Volvo S80. Van de Duitse luxewagens, doorgaans toch vrij populair bij staatshoofden, moeten de Oranjes kennelijk weinig hebben.

Maar tijdens het staatsbezoek aan de Emiraten (dat leidde tot de meest kansloze Kamervragen sinds Gonny van Oudenallen) en Oman moest onze Vorstin dan toch voor de bijl. Maar zo erg is dat niet, want de S600 is in deze vorm met recht een indrukwekkende auto. Als je dit al niet uit de foto’s kunt afleiden, bekijk hem dan eens in het echt als je de mogelijkheid hebt. Het is Royaal met een hoofdletter R, en daarom op het lijf geschreven van een Koning(-in).

Mocht je nog twijfelen aan de mate van veiligheid in zo’n auto, check dan even onze Mercedes Guard-special, die we op de laatste IAA schoten (ja, dat is een bewuste woordkeuze). Check ook even de video, die royaltywatcher Robbie gisteren online slingerde:

Klik

Deze S600 in naar verluidt één van de zes S-klasses van Sultan Qaboos bin Said Al Said van Oman, die het land sinds hij zijn vader in 1970 van de troon stootte op weinig democratische wijze regeert. Daarnaast staat er nog wel wat meer in de garage van de onderbuurman van Saoedi-Arabië, zoals deze Koenigsegg Agera R bijvoorbeeld.39 reacties

En de mensen maar van die ‘zuinige’ dingetjes laten kopen want dat verbruikt natuurlijk niet veel zo een kar.
@ronin1130: als je zo langzaam rijdt is een S600 heel zuinig hoor ;)
@ronin1130: Slechts 18,6l/100km bij 130km/u op de adaptive cruise. Mag wel een grotere tank in, als ik op de benzinemeter zou letten ipv de weg, zou ik hem kunnen zien zakken.
En in Nederland zou ze rondgereden worden in een Golf 6.
Zozo, en een dikke 5pk extra zie ik. Hard gaan!
Denk dat ze deze mag lenen van de koning in Oman
@Stopwearingpants: de sjeik van Oman bedoel je ;)

En uiteraard is deze auto van hem. Beatrix wordt natuurlijk in de auto van de gastheer vervoerd, zoals gebruikelijk is.

Overigens heeft de beste man maar liefst 6 (zes!) S600 Pullmans in zijn garage staan.
Wel jammer dat Bea niet werd opgehaald in de Koenigsegg Agera R van de sjeik:
http://www.autoblog.nl/archive/2011/01/14/koenigsegg-agera-r-1100pk-alleen-in-oman
en dus toch met een dak waar de hoedjes in passen! Zou haast denken dat deze recent besteld is om die rare Nederlandse hobby’s ruimte te bieden…
Heeft wel smaak, ik zou ook wel een S600 willen!
Die gozer van Oman is toch de rijkste gozer ter wereld? Ik kan me geen andere rede bedenken waarom je anders 6 S600 kopen.
@meneersander: Naive comment. Hij is lang niet de rijkste ‘gozer’ ter wereld. Denk je daarnaast nou echt dat die allemaal voor zijn eigen privé gebruik zijn? 1. Zijn familie/entourage is erg groot 2. Hij ontvangt veel gasten.
@barryb: Ja bij dat soort mensen is de famile vaak heel groot:P maar toch, 6 is wat overdreven…
En ik had me zelf zo voorgenomen nooit meer Be Hur te kijken… Damn it!
Lees ik nu goed dat er geklaagd word over een zuinig staatshoofd?

In alle geval de pullman is een beest van een wagen maar zo belachelijk is een s80 nu ook weer niet (de scorpio is nu niet echt mijn favoriet).

Ik snap de kopers van een pullman echt wel maar ik begrijp ook goed waarom jullie koningin hem niet koopt. Het is nogal een opzichtig, ‘ik ben beter dan het plebs’, overdreven luxueus ding.
Niet slecht voor de grootste uitkerings trekker van nederland.

En dan de toespraak in mijn achterhoofd over hoe wij beter met geld om moeten, terwijl ik deze poppenkast bekijk.

Bah wat kan ik walgen van die koninklijke figuren hier.
Sta er ook even bij stil dat zij wel allemaal deuren opent voor de enorme handelsmissie die in haar kielzog meekomt. Dat is die toelage echt wel waard.
@sir_smokalot: erg leuk allemaal maar dan moet je de kosten van alles ernaast leggen. Dan wil geeneens weten waar ons geld nog meer naar toe gaat zoals vakantiehuizen hier en daar.

En je denkt toch niet dat deze man ineens volop handel met Nederland gaat doen omdat een troela met dr hoge hoed ff komt binnen likken haha die ontvangt maandelijks zulke uitzuigers.
@amgpowerrr: Uitkeringsaanvraag afgewezen?
@raphael: nee iemand met een full time baan die zich loopt te irriteren waar zijn belasting centen aan worden vergooid.
Onderschat de representatieve kracht van ons Koningshuis niet. Alle logica in mijn lijf zegt me republikein te zijn, maar ik heb eigenlijk niets tegen het koningskuis, omdat het goed is voor ons land.
@sir_smokalot:

Ik denk dat ik precies weet wat je bedoelt, ik heb zowat hetzelfde gevoel in België.
Er zijn nu eenmaal veel deuren die niet opengaan voor politici maar wel voor de koning(in).

Daarbij is het ook wel geruststellend dat er indien nodig nog altijd een ‘last line of defence’ is moest er echt een idioot democratisch de verkiezingen winnen kan de koning hem nog buitenspel zetten bij de regeringsonderhandelingen.
veeeeeel mooooooier
http://4.bp.blogspot.com/-K2SNw07GMfs/TVQHelz7JwI/AAAAAAAABIY/ywAXtQjCMTs/s1600/Mercedes_600_Pullman.jpg
@Flatfour: alleen echte dictators hadden een 600 pullman idi amin had er een, en ook nog chaechescu dacht ik ook!
Wie is da?
Snap eigenlijk niet wat we in dat gebied te zoeken hebben, straks gaan ze ook nog naar saudi arabie..
@The360box: handel is handel. En waar het geld dan vandaan komt is een formaliteit.
@The360box: Weet jij überhaupt wel wat van Oman af? En ik bedoel ten tijde van het plaatsen van die comment, niet nadat je nu snel wat google/wiki werk verricht hebt. Ik ben er geweest en het is er heel anders dan in S-A of Jemen. Maar goed, ligt in het Midden-Oosten en zal dus wel allemaal het zelfde zijn toch?
@The360box: mn pa is er blij om dat ze er is, levert misschien wel wat op voor Friesland Campina :)
@The360box: Wat hadden we destijds in Indonesie, Suriname en de Antillen te zoeken dan?
op de een of andere manier kwamen er in het nieuws ook foto’s te voorschijn van een naakte bea.. :lol: van haar staatsbezoek naar timboektoe of ergens in die hoek.. en dat kwam naar aanleiding van de kleding die ze hier droeg.. ze schijnt zich altijd aan te passen aan de kleding stijl.. zie hier:
http://glamour.blog.nl/files/2012/01/Schermafbeelding-2012-01-09-om-22.15.59.png
Ach als Shell aandeelhouder zal ze wel welkom zijn die trix.
Over de auto zelf: dit is volgens mij geen standaard Pullman, maar een door Duchatelet (of andere carrosseriebouwer) van een verhoogd dak voorziene verlengde S600.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).