Koop deze Alpina B12 voor een schappelijke prijs

Auteur: , 22 Reacties

Of nou ja, redelijk schappelijk.

Door de klassiekerbubbel en de daaruit voortkomende idiote prijzen die men bereid is voor sommige auto’s te betalen, zijn allerlei begeerlijke modellen inmiddels praktisch onbereikbaar geworden voor simpele wezens. Hierom is het uitermate verfrissend om tegen een auto aan te lopen die wél betaalbaar is. Althans, relatief gesproken. De Alpina B12 in kwestie is precies zo’n auto.

De zeer nette BMW 7 Serie waaraan Alpina zich in 1999 vergreep, is zonder twijfel een van de meest spectaculaire en elegante auto’s die het bedrijf ooit heeft gemaakt. En dan in het specfiek deze zeldzame Langversion, met de langere wielbasis. Met name in deze subtiele zilveren kleur is het een baken van stijl. Alpina maakte in totaal slechts 94 stuks van deze B12 en daarvan waren slechts 23 exemplaren verlengd.

Onder de motorkap vinden we een uitgeboorde versie van de handgemaakte V12. Alpina vergrootte de inhoud met 0,3 liter, waardoor het blok in feite door het leven gaat als een zesliter twaalfcilinder. Voor de millenniumwisseling produceerden dergelijke motoren nog geen astronomisch grote cijfers, maar met 430 pk en 600 Nm komt de auto niets tekort. In ongeveer zes seconden snelt de Alpina naar de 100 km/u, zijn topsnelheid bedraagt maximaal 290 km/u.

Hoewel deze B12 absoluut een fraaie machine is, is het zeker niet de duurste auto op de markt. De beide eigenaren van de B12 Langversion, een Japanner en een Belg, hebben gezamenlijk meer dan 50.000 kilometer afgelegd. De twaafcilinder is in zijn leven dus regelmatig de sporen gegeven. Mede daarom verwacht RM Sotheby’s dat de Alpina niet meer dan 35.000 euro zal opbrengen op een aankomende veiling in Essen.22 reacties

… en voor dat geld moet ik er zelf nog een naafkapje bij zien te ritselen? Matig.
Onwijs gave wagen. Blijft natuurlijk een droombolide.
“Schappelijke prijs” …
@Wouter, ik ga nu een sollicitatie sturen naar je.

Denk dat jullie daar jaarljjks 100K bruto pakken..
@rachid: jij niet begrijp ik?
@vetnek: verre van. Ben ik nu te min voor je?
@rolov: nee hoor, je bent een schat
@vetnek: Deze auto is 35.000 – een bruto modaal inkomen. Dat is niet “redelijk schappenlijk”. Goed punt van @rachid.
@jelmer: hoop geld maar naar verhouding een vrij schappelijke prijs. Dat een modaal inkomen 35k in Nederland is wil niet zeggen dat de auto niet redelijk geprijsd is.

On-topic: was maar een grapje, fijne dag nog 😘
Amen!
Ik krijg altijd zin om met de schakelpook te gaan spelen bij het zien van een Alpina. Eigenlijk een generatie te jong en jammer van de LWB (en t missende naafkapje) maar ik wil hem wel hebben.
@sudbina: dit is gewoon een automaat.
Top! Lekkere bak
Gaaf ding maar zou er zelf niet in willen rijden..
Ik word er wel hebberig van….
Er stond er laatst precies zo een bij bva
Wat een gave wagen, maar best geld zeg!
Prima Youngtimer!
Loopt ie nou stationair op 400 TPM? Machtig!
@michiel_vandelft: lijkt 550/600 rpm. Eerste stukje is niet lineair. Het streepje dat net onder de wijzer zit is 500 rpm
Er staat nu in de leader “redelijk schappelijk” – maar 35.000 is een bruto modaal inkomen. Het is een geweldige auto, leuk om te zien en over te lezen, maar gewoon niet haalbaar.
Kom op, AutoBlog, als je bereikbare auto’s wilt laten zien – laat dan ook betaalbare pareltjes op bijvoorbeeld Marktplaats zien!
@jelmer: er bestaat niet zoiets als betaalbaar aangezien dat voor iedereen anders is. Voor veel mensen is 35k goed te doen voor een dergelijke auto dus betaalbaar. Voor nog veel meer mensen is 35k iets wat ze nooit aan een auto gaan besteden.
Ehmmmmmmm …. Neee

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).