Kopen? De ’62 Ghia L6.4 van Dean Martin

Auteur: , 19 Reacties

Over klassiekers gesproken: veel exclusiever dan de Ghia L6.4 wordt het niet. Van deze auto zijn slechts 26 exemplaren gebouwd, en nu, op zijn 50-ste verjaardag, staat er een te koop. En niet zo maar een: het is de ex van Dean Martin.

Nou lopen er op deze aardbol behoorlijk wat exen rond van wijlen Dean Martin, de Rat Packer die wel van een drankje hield, maar niet zo veel hiervan hebben 4 wielen. Net zoals de overige 25 exemplaren is ook deze L6.4 speciaal op bestelling gebouwd.

Onder de motorkap ligt nog de originele 335 pk sterke 6,3 liter Chrysler V8, gekoppeld aan een drietraps automaat. Ja, dat is juist, vroeger hadden auto’s nog geen 8, 9 of 10 versnellingen.

Toch is de auto niet 100% origineel: Martin huurde de beroemde customizer George Barris in, die onder andere de ovale koplampen en het enorme houten stuur voor zijn rekening nam. Meer informatie vind je op de website van de verkoper, die bijna 2 ton in dollars vraagt voor de auto (via Carscoop).

Voor de liefhebbers: deze specifieke Ghia L6.4 is al eens in de Nederlandse media voorbijgekomen. Carros maakte er een reportage over, die je hier onder (precies een jaar na de postdatum) kunt bekijken. Hierbij valt je ongetwijfeld op dat het interieur bruin is, en niet zwart zoals op de verkoopfoto’s. Zou dit exemplaar naderhand weer naar de VS verscheept zijn en een interieurswap hebben gekregen?:19 reacties

6.3 motor erin en ze noemen het 6.4, AMG heeft het niet van een vreemde :P. Of er moet een reden voor zijn. Maar wat een prachtig ding! Jammer dat je in het filmpje geen enkel moment de motor hoort ronken :(
Ik moet zeggen dat ik 2 ton nog nieteens had verwacht.
Het wel een enorm mooie.
Prachtige wagen! droomauto erbij
Leuk ding maar het staat al ff te koop in het Limburgse…. tja ook daar heerst de Crisis!!!
Het interieur is wat duister maar voor de rest is alles prachtig aan deze wagen.

Ik zou er nooit van m’n leven in willen rijden, ziet eruit als een marteling maar ik weet wel een plaatsje in m’n garage waar die perfect zou passen. Kan die een hele dag mooi staan wezen.
Vreemd verhaal… Bruine bekleding die ineens zwart is. De auto staat te koop bij Hyman in Ameriak terwijl de auto nog steeds op Nederlands kenteken staat: AR-04-08.

Als je hem koopt: Let wel even op de APK, die verloopt op 08-07-2012….
In tegenstelling tot het merendeel van de klassieke Porsche’s, Ferrari’s en Maserati’s is dit écht een auto die je gewoon als kwijlobject in je woonkamer moet zetten. Ik kan me niet voorstellen dat dit echt spectaculair is om te rijden.
Wat een prachtige auto, interieur ziet er zeer goed uit prachtig die details.

Wat me wel meteen opviel is dat het blok erg laag in de motorruimte ligt.
Het lijkt me nou niet een droom om mee te rijden. En mooi vind ik hem ook niet. Deze auto staat ongeveer op de laatste plek van wat ik zou kopen mocht ik 2 ton uit geven.
Vehicle no. 320 van 26 exemplaren. Uhuh.
Denk vehicle no 320 van Ghia, niet van dit specifieke type
bungabungastig
@sir_smokalot: Die in het filmpje van Carros betreft nummer 325.

http://www.fineautomobiles.nl/for_sale/Other/Chrystler_Ghia/7829662-7-11.jpgl
Ja, zit al even te bellen met deze en gene om het uit te zoeken. Thanks!
Vind er eigenlijk niet zo veel bijzonders aan , ziet er uit als een doorsnee Amerikaantje .Niet dat tie lelijk is …
Wat een bak wauw!
zapp via Android app
Het zijn gewoon verschillende auto’s, de plaatjes waarop staat dat de auto voor Dean Martin is gemaakt verschillen ook in de video en op de plaatjes en dat is nou niet echt iets wat je kan vervangen bij een interieur swap. Het plaatje in de video oogt wat mij betreft een stuk authentieker, al zou het natuurlijk ook kunnen dat Dean Martin er twee gehad heeft maar dat lijkt me onwaarschijnlijk.
Grappig, ik zat gister nog een paar ouwe Dean Martin celebrity roasts te kijken.


Erg leuk hoor, en zeker voor die tijd werden er geen mensen gespaard :D Ging hard tegen hard.

http://www.youtube.com/watch?v=1mUMw9_9wWM


En een prachtige wagen is dit zekersteweten.
Waarom zou rijden hierin een marteling zijn? Het zal toch niet veel anders rijden dan een ouwe amerikaan? Ok niet zoals tegenwoordig maar zeker te pruimen!
Uit de tijd dat automaten nog geen parkeerstand hadden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).