Kopen? Countach met 1.979 km op de teller

Auteur: , 85 Reacties

Geef maar toe: Ook jij wil ook zo'n lekkere foute Countach bezitten. De Countach is echt zo'n guilty pleasure waar elke autoliefhebber stiekem naar verlangt. Gelukkig heb je nu de kans om een puntgaaf exemplaar met slechts 1.979 kilometer op de teller te kopen. Dat wil jij toch ook?

De auto waar we het hier over hebben is een Lamborghini Countach 5000QV uit 1987, je weet wel, zo eentje met een 5.2 liter V12, 4 kleppen per cilinder (quattrovalvole) en een vermogen van 455 pk/500 Nm. Dit zwarte exemplaar (incl. gouden velgen) was eigendom van de Amerikaanse Lamborghini importeur en heeft de afgelopen jaren vooral mooi staan zijn in plaats van dat er mee gereden is.

Het enige (grote) probleem met dit exemplaar is dat de werkelijk afzichtelijke Amerikaanse bumpers nog steeds gemonteerd zijn. Om aan de strenge Amerikaanse veiligheidseisen te kunnen voldoen moet Lamborghini deze afgrijselijke bumpers monteren, maar uiteraard kan je die gemakkelijk weer eraf slopen.

Wat dit moet kosten? Momenteel is het hoogte bod op eBay $130.000 (99.500 euro) en dan krijg je er ook nog een setje handschoenen bij. Wat wil je nog meer? Overigens moet je wel aan mij beloven dat je je snor laat staan als je deze auto koopt.

Met dank aan audir8v10 voor de tip!85 reacties

Wil iemand mijn vrouw kopen ? 110 000 Euro? ;)
@norge: als ze net zo lekker en jong is als deze Lambo… Dan wil ik er over denken
@potjak: Eh nee,maar ze houd zich goed.
@norge: :-)
@potjak: En net zo weinig kilometers heeft gedraait? :)
@euro95: haha ja, inderdaad ;-)
@euro95: en net zo lekker rijdt… Sorry norge, kon t niet laten! ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: +1, inkoppertje ;)
@euro95: en net zo krap zit?
@Svenska_Aeroplan_AB: Geeft niet ,had precies hetzelfde gezegd :P
Heerlijke auto! En in ´t zwart met gouden velgen absoluut een plaatje. Die bumpers zijn hilarisch, zie ze op amerikaanse 911’s wel eens voorbij komen maar op een ander model had ik ze nog niet gezien. Maar wat een icoon, waarom zie ik deze nooit staan in al die gigantische arabische/amerikaanse autocollecties?
@hansaplast:
Omdat die gasten wel veel geld, maar absoluut geen smaak hebben.
@hansaplast: omdat het niet het nieuwste model is, dus kunnen ze er niet genoeg mee patsen (zijn de eigen woorden van de arabieren, oudere modellen kennen de vrouwkes niet, dus niet intressant)
Ja! Ik wil!
Foute?

F*cking awesome menseuh!
“Nog ff een saffie en dan ga ik met de Countach op pad”

http://25.media.tumblr.com/tumblr_ku7km4v1e71qaucglo1_400.jpg
@sacha: Oeh, een macho man die menthols rookt? Doet me denken aan een Ferrari met trekhaak; mismatch!

Overigens vind ik de Countach absoluut geen guilty pleasure maar juist een heel uniek model met een design dat na 30 jaar nog steeds fantastisch is. De gouden velgen zijn natuurlijk wel fouter dan Sir Smokalot’s opa in de oorlog.

Welke countachs zouden eigenlijk de beste keus zijn? Ik vind de vroege modellen mooier maar die van eind jaren ’80 hebben meer vermogen en zullen beter in elkaar steken.
Als je recente reviews in youngtimers magazines mag geloven (en James May) is dit een auto waar je vooral naar moet kijken en niet in rijden. Dat schijnt een ontgoogelende ervaring te zijn. Benauwd, slecht uitzicht, slechte zitpositie en een onmogelijk zware bediening. Tel daarbij op dat men in een middagje het interieur heeft ontworpen met slechts een lineaal (en dat zie je dus de hele tijd als je erin zit) en ik bedank voor de eer.
@midasracer: voor echtet mannen is dat geen enkel probleem. Alleen moderne “metro” mannen die in contact staan met hun vrouwelijke kant maken daar een probleem van.
@robbie: Haha. Ik zag die geweldige oprichter van Evo Magazine een tijd geleden een reis maken in zijn Countach. In één nacht van Engeland naar het Zuiden van Frankrijk. Super mooi filmpje.

Is iemand die super chique draaischijf voor dat uber-modernistische huis opgevallen? Only in America. En in dit geval vind ik het een geweldig idee.
@floryn: Dat was dit YOutube filmpje. Ik was er zelf natuurlijk niet bij. Het was overigens van Italië naar het VK.

http://www.youtube.com/watch?v=NiBMo7j5Gtk
@floryn: Het is geen draaischijf.. het is gewoon een in de bestrating gestrate (zeg je dat zo?) cirkel. Kunstwerkje van de stratemaker. Ik heb het ook zo eens gezien op een foto dat iemand het BMW logo in zijn stoep had gestraat met blauwe, witte en zwarte keitjes. Erg mooi. Ik kan de foto helaas nergens vinden. Volgens mij een keer op het BMW forum gezien ergens.
@robbie: Dat klinkt heel stoer, maar volgens mij ben je zo’n auto snel zat. Na 1979 km of zo. Geef mij dan maar iets bruikbaarders.
@midasracer:

no worries dude .. vergeleken jou rijdt iedereen hier in een wijfenbak ..

laat ze maar krijsen ..
@robbie: heel goed, juist het feit dat het allemaal niet klopt, helemaal niet ergonomisch is en dat er dikke power in zit, maakt het een supercar en echte mannen kunnen dat aan en mietjes niet.
@audir8v10:

heb nog een bakfiets voor je te koop .. met lekke banden .. mietje ..
@lincoln: succes met de verkoop, zal je veel biedingen op krijgen.. Stoere man
wauw, ik hoop dat de toekomstige eigenaar em in goede staat weet te behouden!
wow fantastisch! als ik het geld had had ik m zeker gekocht!
enige wat lelijk is zijn die plastic bumpers aan de voorkant en achter
er staat “reserve not met” trouwens dus het bod is nog te laag
@Flamingo: Die bumpers waren verplichte accessoires in die tijd toch in USA?
@robbie,

Hell yeah!

Fck de battieboys
Ja hallo, hij is nog niet wegenbelastingvrij! Voor mij een nee dus, maar anders…
@Joost1990_2: Pff, gierige nederlander :)
1 van de droomauto`s die ik vroeger had. Volgens oude testen een draak om te rijden en al helemaal niet de perfecte supercar en toch een icoon. Hoeveel posters zouden er wel niet verkocht zijn van deze auto ? Zat ook in de Cannonbalrun al weet ik niet of dat de QV was.
@ferry832: cool! Je hebt er gewoon een gehad!
@Svenska_Aeroplan_AB: Ja maar om misverstanden te voorkomen. Ik had hem in mijn dromen. Net als heel veel andere supercars ( en bepaalde vrouwelijke popsterren ).
@Svenska_Aeroplan_AB: Scherp! Maar ik denk niet dat hij dat bedoeld. Hij had die droom.. ;)
@ferry832: Die in Cannonball Run was een Lamborghini Countach LP 400 S. Hier meer foto’s over die auto. Hij is onlangs gerestaureerd. Zie hier: http://www.cannonballcountach.com/
@e550: Dank, waanzinnige auto.
130.000 Dollar of 99.500 Euro lijkt mij niet veel voor een Lambo met zo weinig kilometer op de teller. Maar waarschijnlijk zal dit door Ebay nog stijgen.
@mercedesfan: Vond ik ook al goedkoop, zal vast over de 2 ton stijgen na een paar biedingen, gok ik.
Epische auto. Doe mij maar een LP400 zonder de spoilers. Of allin met een 25th anniversary en al de spoilers. De tussenliggende modellen zijn een beetje halfbakken.
Whow. Dit is hem wel helemaal zeg. Als jullie die pics in mega hi-res uploaden, hang ik ‘m nu op mijn 40e gewoon weer boven mijn bed!
Met die bumpers zou ik hem ook alleen thuis laten:)
Ik kan me niet herinneren dat de , eveneens Amerikaanse, Countach van Jay Leno dat soort bumpers heeft…
De spoiler doet me denken aan die boomerangantennes die je in de jaren negentig nog wel zag op Amerikaanse busjes en ander ‘fout’ spul. Those were the days. Televisie in je auto!

http://www.benzworld.org/forums/attachments/w126-s-se-sec-sel-sd/165787d1204733129-boomerang-aerial-100_4948.jpg
@floryn: Is dat een Chameleon?
@Original_Arnoud: Geen idee wat het is. Ik was ordinair aan het googelen naar zo’n antenne en de bronvermelding vergeten.
@floryn:
Ook altijd op limo’s zo’n spoiler
@floryn: Bronvermelding vergeten maar plaatje gepost = Rechtermuisknop -> afbeeldings-url kopieren (met google Chrome) Of Rechtermuisknop -> eigenschappen (IE) ;)
@euro95: Bedankt. Ik ken die manier, maar kon toch niet meer terugkeren naar het topic in het forum.
@floryn:
Ik bedoelde natuurlijk de auto… De antenne kan me weinig boeien. Chameleon was een Londense tuner (lees: verknoeier) van Mercedessen. Maar Euro95 heeft de mist al op doen klaren.
@Original_Arnoud: Ja het lijkt mij ook eerder een AMG. Die Chameleon’s werden voorzien van een wat heftiger platsickpakket.
@Original_Arnoud: Het is een: Mercedes AMG DOHC M117 w126 AMG Widebody SEC 1985
Spoiler heet: Boomerang Aerial
Waarvan bronvermelding: http://www.benzworld.org/forums/w126-s-se-sec-sel-sd/1365004-boomerang-aerial.html ;)
Eindelijk een scoop!! Dankzij een duikmaatje uit Canada!!!
kijk .. nog een echte Lamborghini ..
en niet zo,n misselijk VAG apparaat ..

maar een passievolle emotionele Chrysler ..
@lincoln: Jammer van je laatste zin.
@lincoln: Eh, volgens mij was Chrysler toen nog niet in beeld. Eerst kwamen de gebroeders Mimram, en toen pas Chrysler. Maar voor zover ik weet was de Countach nog een echte Lamborghini-Lamborghini ;)
Ik ben ooit zo een exemplaar op straat tegengekomen, die gast was met zijn countach aan het cruisen terwijl ik met mijn mazda dieseltje dat toch wel zwaar was opgevoerd, mijn best moest doen omdat ding een beetje te volgen, waarschijnlijk schakelde hij bij 1500 tr/min op terwijl ik bij 4500 tr/min opschakelde :p Ik kan je verzekeren,zo een countach in real is indrukwekkend! Die achterbanden, ook abnormaal breed!
Wat een prachtig exemplaar dit. Ongetwijfeld lastig om te rijden, vol met echte Italiaanse nukken, ergonomisch een draak, geen zicht rondom en ga zo maar door. Maar dat maakt allemaal niks uit, dit is de meest heftige auto die ooit gebouwd is, dit had iedereen dertig jaar terug aan de muur hangen boven zijn bed. Die prijs van een ton gaat nog wel een paar keer over de kop volgens mij…
Als ik dat zie voel ik me weer kind. Auto heeft in al die tijd niets aan presence verloren.
Was het verhaal niet dat de spiegels van een CX afkwamen?
@memyselfandi: Volgens mij niet. De TVR Chimaera had voor zover ik weet wel spiegels van de Citroën CX, en die zijn veel lomper dan de Countach spiegels.
Toen ik acht was mocht ik eens ‘The Cannonball Run’ afkijken, de dag later stond er precies deze in mijn vitrine, 1:18 van Bburago. De poster de week er op.

Kan me niet schelen dat het dashboardkastje er uit valt en je twee voeten nodig hebt voor de koppeling, ik wil hem!! Ik verkoop wel een long om ‘m te verzekeren en een nier voor een jaarvoorraadje banden :D
@Jesper: Gaaf dat je op je achtste al zoveel zakgeld had gespaard om meteen de dag erna dat model te gaan halen in 1:18. En had jij op je achtste al een modellen vitrine? Cool! Ik had op die leeftijd een Matchbox koffer met van die mandjes er in met vakjes waar al die autootjes precies in pasten om ze op te bergen. Volgens mij konden er 100 in.

De poster is zo waar! Die had ik ook op mijn slaapkamer! Een rode stond er op, weet ik nog. En ernaast hing een poster van een zwarte Vector W8.. dat was in die tijd ook zo’n icoon. Ken je die nog?

http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/200511/1991-vector-w8_800x0w.jpg

OT: Als ik toch eens rijk was.. zucht.. het beest.
Die bumpers zijn afschuwelijk!
Waarom heeft toch elke amerikaanse auto van die oranje lichtjes aan de zijkanten van de bumpers? Veiligheid? Iemand?
@philipzuidijk: Is voor de veiligheid. Zodat je de auto van verschillende soorten hoeken kun zien. http://en.wikipedia.org/wiki/Automotive_lighting#Sidemarker_lights_and_reflectors
Zo lekker fout dat je de bumpers gewoon moet laten zitten.
En meteen even de neus wrappen als bescherming tegen steenslag.
Dan ben je helemaal het mannetje….
@Hubert: Het is geen wijf.. Heeft geen BH nodig ;) Gewoon in de 3 jaar laten spuiten/poetsen :)
Gruwelijk mooie auto. Doe mij die maar
Bij ons in de straat woonde een oud diplomaat of consul of zo.(zeg 1984/85)
Die had er eentje in de garage staan 8)
Die was van iemand uit Saoudi Arabië die had er eentje gekocht toen die een weekendje op bezoek kwam in Nederland, na dat weekend is dat ding bij de buurman in de garage beland. :shock:
Die man zette elk weekend de garage deur open, poetste ‘m en reed een rondje rond de stad en wij als kinderen van rond de 10 mochten er in zitten en meerijden, elk weekend een ander :D
Ik stond elke zaterdag vooraan om te helpen met poetsen :lol:

Geen flauw idee waar dat ding nu is overigens :oops:
@Laserblue: Tof van die meneer om jongensdromen van kinderen toch deels waar te maken.
als ik het geld had was ik als een gek gaan bieden.. Dé ideale uitvoering voor mij! Leer is ook in piekfijne staat. Gewoon een jaartje niet op kenteken zetten en de motor reviseren en op bepaalde elektronische punten moderniseren (het blijft een italiaan), en dan wanneer ‘ie officieel als oldtimer word beschouwd op kenteken zetten. Dream on…
Goede investering! Bumpers zijn een belediging, maar niet iets dat niet met een schroevendraaier en wat zweet op te lossen is.
Op die bumpers kan je nog wel een paar Hella’s opgooien:P
Heerlijke wagen. Echt een klassieker. Bumpers weg.. hebben!
Zwart met goude velgen, prachtig. Mijn droomauto als jochie. Ook ik had deze als poster op mijn slaapkamer hangen!(Met rode spot erop, zag er heel stoer uit ;).
nog altijd mijn droomauto! en 450pk met rotor ontsteking, hoe vet is dat!!
@AudiQuatro: Same here, vanaf jongs af aan een schaalmodel van gehad. Prachtige auto en vind het design nog steeds geweldig.
@knalfa: Ik heb het schaalmodel ook nog! Een rode!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).