Krijgt de Mercedes SLC AMG slechts een V6?

Auteur: , 29 Reacties

Volgend jaar moet dan eindelijk de lang verwachte Mercedes SLC AMG (aka baby SLS) op de markt verschijnen. We gingen er stiekem vanuit dat onder de motorkap dikke V8 motoren kwamen te liggen, zoals we van AMG gewend zijn, maar dat is niet het geval.

De basisversie van de SLC zal, als we de geruchten mogen geloven, voorzien worden van een 3.0-liter V6 met zo’n 330 pk. Deze variant schijnt echter pas in 2016 op de markt te komen. Gelukkig komen er daarnaast ook nog een geblazen 4.0-liter V8 (500 pk) en een nog sterkere V8 met bijna 600 pk.

Als basis voor de SLC AMG (codenaam C190) wordt een aangepast frame van de SLS gebruikt. Op die manier kunnen de ontwikkelingskosten een stuk gedrukt worden. De SLC zal niet voorzien worden van vleugeldeuren zoals zijn grotere broer. Reken er ook maar op dat er op termijn een roadster komt. (via: carmagazine.co.uk)29 reacties

Als ze de zelfde motorisering als de SLS gebruiken in een kleinere en lichtere auto zal deze sneller worden dan de SLS voor minder geld. Dan zitten ze zichzelf in de weg…
@maartenmercedes: nou ja de SLS is een slagschip en dat heeft een charme op zich he, als ik dat geld te besteden had zou ik er zonder twijfel een kopen, nou hoewel wel wat twijfel, namelijk of ik een cabrio of een hardtop wil.
@salberts93:

Maar als je voor minder geld een snellere auto kan krijgen met ongeveer de zelfde looks, dan wordt het een ander verhaal..
@maartenmercedes: t gaat mij bij de SLS niet alleen om looks, het gaat me om het hele verhaal van die auto, gewoon een slagschip van een auto met vleugeldeuren, een enorme hoeveelheid presence zo’n auto zie je wel als die voorbij komt rijden, zo’n dijk van een motor natuurlijk, het gaat mij er bij de SLS niet om dat ie de snelste is want dat was die in z’n klasse toch al niet
Nee gooi daar maar gewoon die heerlijke 6.2 liter V8 van de SLS in…..gewoon veel beter.
@kapiteinaudi: zou ik ook wel willen maar de kans lijkt me te verwaarlozen :(
@salberts93: Denk ik ook……helaas.
@kapiteinaudi: maar dat zal ook een duurder blok zijn om te produceren. Daarnaast is het natuurlijk het ‘kleine broertje’, die hoort minder te zijn dan zijn grote broer.

Hoewel die bij de Sedans juist andersom is waar de C nog de 6.2 heeft en de rest ‘maar’ een 5.5.
@kapiteinaudi: Helaas is de SLS ( bij mijn weten toch), de enige die nog gebruikt maakt van dat blok, en de laatste…
@SimonMc: Heeft de SL63 die ook niet?
@kapiteinaudi: Het allernieuwste modeljaar beschikt ondertussen ook over die nieuwe 5,4 V8 biturbo.
zeker te laat om gewoon de 5.5 uit de SLK AMG erin te leggen..
Ik hoop dat ze er iets moois van maken. De Mercedes ontwerpers weten zeker hoe ze een auto moeten tekenen want o god wat is een SLS een mooi dingetje. Die zou ik misschien zelfs nog verkiezen boven een R8 (say what?). Maar soms loopt het toch mis want wat een misbaksel is de SLK? Hopelijk gebeurt dat bij deze niet.
@kapiteinaudi: ik zou m niet alleen misschien verkiezen boven een R8, ik zou hem 100% verkiezen boven de R8. De SLS heeft gewoon gevoel voor humor iets wat je van de R8 toch niet kan zeggen.. dat ze een “Plus”-versie lanceren zegt toch alles
@salberts93: Een SLS is inderdaad echt een prachtige auto maar of ie 2 ton waard is, weet ik toch niet. Een R8 met V8 kost pakken minder.
@kapiteinaudi: Ja, maar is ook bijna een sec. langzamer naar 100km/h, heeft dik 100pk minder. SLS is qua prestaties gelijk aan de V10 R8 en die doet ook 200k.
V6 lijkt mij prima, als hij dan qua prijs in de buurt van de F-type blijft is er nog iets te kiezen.
Het ontwerp moet dan wel heel sterk zijn om mij te overtuigen….
SL, E klasse cabrio, SLK, ja het wordt echt tijd voor nog een auto in deze klassen…
Cabriolet en coupe? SL, SLK, SLS, C coupe, E coupe, E cabrio, cl.

Nog niet genoeg?
AMG heeft toch ook de nodige V6-en gekieteld? C32 AMG bijvoorbeeld. Niks mis mee toch? En als een Mustang met V6 te verkrijgen is (toch hét icoon van de V8) waarom deze SLC dan niet?
Beter houden ze het ook bij een V6. Dat maakt al 2 verschillen als je het naast de SLS zet namelijk motor en het geluid. Dan blijft de SLS toch een stapje hoger. Met zijn V8 zal het een andere beleving zijn, plus je krijgt er vleugeldeuren erbij.
Goodbye world, welcome apocalypse!
Mercedes heeft toch een partnershipje met Renault/Nissan? Als er dan toch een V6 in moet, de VR38DETT lijkt me een leuke optie ;)
@Dev: helemaal niet! Al die zooi zo ver mogelijk van MB afhouden. Laat AMG maar spelen met de x350 V6 motoren, daar kan genoeg mee gedaan worden om wat leuks te krijgen.
Mini-SLS met al 600pk? Zoveel krijgt de normale SLS niet eens, en ik zag de SLK toch als de wat kleinere sportwagen van Mercedes, wat moeten ze dannog met een SLC?
@The360box: Ja, dat is ook iets dat ik niet goed begreep in de tekst…
@The360box: ik denk dat ze de SLK als kleine broertje van de SL blijven houden, en dat de SLC word van de SLK wat de SLS is voor de gewone SL, net iets exclusiever, iets sportiever, sneller etc. en bijna 600 pk, dus misschien wel ergens in de lijn van even veel als de SLS
@The360box: de SLK is lang niet zo sportief bedoeld als een kleine SLS AMG. Zitten dus allebei op andere niveaus en zal ook ander rijgedrag hebben, dus een ander publiek aanspreken.
Kinderachtig gezwets over pk’s alsof 330 pk niet voldoende zou zijn voor een relatief kleine lichte sportwagen, waar gaat het over? zijn jullie van plan er 1 te kopen als er een dikke 8 cylinder in licht? denk het niet!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).