Laat geen kinderen of dieren achter in je hete auto

Auteur: , 42 Reacties

Het lijkt misschien een inkoppertje, maar wees (zeker met dit warme weer) niet zo dom om je kind(eren) en/of huisdier(en) achter te laten in je auto.

Elke zomer zijn er weer verhalen van mensen die hun hond (of kind) “eventjes” in de auto achterlaten terwijl ze een boodschap doen. Meestal loopt het nog (net) goed af omdat omstanders ingrijpen en de inzittenden uit de hete auto kunnen halen. Met deze hitte werkt zo’n auto als een enorme oven en zelfs in een zeer korte tijd kan dit al desastreuze gevolgen hebben. Je denkt wellicht dat deze waarschuwing overbodig is, maar toch komt hij te laat voor een Belgische vader.

In Evere bij Brussel liep het vandaag echter niet zo goed af. Een man die werkt op een militair complex in Evere vergat vanochtend om zijn 6 maanden oude baby af te zetten bij de crèche. Het resultaat met dit weer laat zich denk ik wel raden. Toen hij ’s middags bij zijn auto terugkwam, was het al te laat.

Omdat de auto was voorzien van getinte ramen konden voorbijgangers ook niet zien dat er een baby in de auto zat. En zo blijkt maar weer dat het toch nodig is om mensen te blijven wijzen op dit gevaar. Oh ja, het raam op een kiertje zetten is ook geen oplossing. Mocht je dat soms denken.

Hieronder nog enkele video’s die laten zien hoe heet het kan worden in een auto die vol in de zon staat.42 reacties

Parenting fail van de hoogste plank natuurlijk, maar echt verschrikkelijk voor die man!
-edit: nutteloze bijdrage-
@hoonigan247: wat een belachelijke post! Blijkbaar zijn er nog steeds mafkezen die zo stom zijn. Een kleintje van zes maanden oud heeft het leven gelaten en jij zegt nutteloze bijdrage, jij bent nutteloos denk ik.
@Roelio: ja, hoe vergeet je een 6 maand oud kind op je achterbank ???!! Dat hoor je toch als je uitstap etc. ?
Toch enorm verlies voor de ouders, zoiets wil je niet op je geweten hebben
@darkpluisje: waarom hoor je dat? Als zo’n kind slaapt of een speen in zijn mond heeft of wat dan ook dan hoor je niks hoor.
@darkpluisje: Om dezelfde reden waarom er veel ongelukken gebeuren: Mensen zijn afgeleid in de auto.

Heb zelf een collega gehad die met zijn 4 jaar oude dochter op het werk aankwam. Let wel, hij moest iedere dag een uur enkele reis naar kantoor. Hij is toen weer omgekeerd om der op het kinderdagverblijf af te zetten. Tot grote hilariteit van ons natuurlijk, maar hij was gewoon aan het bellen en op de auto-pilot naar kantoor gekomen.
@sr71:
Kan er bij mij niet in, hoe druk je leven ook is, dat je zoiets vergeet.. KAN GEWOON NIET!!
jah, een militair in Belgie stelt ook niet zoveel voor hé..
Wel heeel achterlijk je kind vergeten afzetten te aan de creche, hem niet meer op te merken in je auto en niet achteraf denken op je werk oh no, vergeten!
@RazorHead: Tuurlijk, want jullie militairen stellen veel meer voor.
@luxaeterna:
ben een belg
@RazorHead: hij werkt voor de NAVO.. Stelt wel degelijk wat voor.
@Brutus:
Dan werken daar ook niet de slimste, erg tactvol is zijn reactie niet.
@jrk68: Ja, daar heb je ook wel weer een punt eigenlijk..
@RazorHead: Wat heeft dit nu met militairen in het algemeen te maken? Dit is de fout van 1 persoon!! Moeten wij na de veroordeling van pedofiel Robert M. zeggen dat alle Nederlandse mannen pedofiel zijn?? Hou op met die onnozele veralgemening!!
@Panther:
zo u werkt voor defensie ?
Een grapje terzijde mag dus niet?
Of ga je nu beweren dat de belgische defensie echt een meerwaarde is? Hun schepen zijn stokoud, er staan meer vliegtuigen op de grond dan dat er nog kunnen vliegen.
Buiten wat tenten op zetten en wat opleidingen geven doen we niet meer hoor
Six-million ways to die, waaronder deze. Verschrikkelijk verhaal.
idd, een auto word dan bloedheet, ik heb toendertijd op de kap van onze pajero, die 1 uurtje in de zon had gestaan, een eitje gebakken. ging perfect!
Als ik later vader ben (dat duurt hopelijk nog wel even), dan was ik niet van plan om mijn kinderen überhaupt alleen te laten in de auto. Misschien als ze oud genoeg zijn, maar tot onder de 5-7 sowieso niet. Lijkt mij vrij simpel. niet eens vanwege het weer, maar ook omdat er tegenwoordig een hele hoop idioten rondlopen.

RIP kindje, en voor die pa hoop ik dat ie snel hulp zoekt anders wordt ie zo depressief dat ie zich waarschijnlijk binnenkort van kant maakt.
@gforce: ik kan je verzekeren dat deze vader het ook niet van plan was…
Shit zeg, stel je maar eens voor hoe de moeder reageert dan.
@Bartholomeo:
Net zo verslagen en triest als de vader.
Ik geloof niet dat hij zichzelf dit ooit kan vergeven.
Sjongejonge hier kun je alleen maar medelijden mee hebben…

We maken allemaal wel eens domme foutjes, dit is wel een erg dure! En wat een vreselijke dood ook: langzaam wegbakken…..damn!
Dramatisch! Het is niet eerste keer en het zal helaas ook niet de laatste keer zijn dat dit soort dingen gebeuren.
Heel veel sterkte naar de familie. Je zou dit nooit kunnen verwerken.
Triest.
Het is dom maar het is een ongeluk, veel sterkte!
Dat je dieren of kinderen in de auto laat is bizar! Mijn auto word nooit zo warm gelukkig door mijn solar dak die de ventilator altijd laat draaien dat scheelt echt veel, maar dan nog gebruik je verstand!
@1981rs6:
Ik denk niet dat dit met verstand temaken heeft, zoiets doet geen mens expres.
Het is al triest genoeg dat die meneer kennelijk ergens anders was met zijn gedachten.
Wij weten niet hoe deze vader zijn kind helemaal vergeten is.
Dus heb respect voor de nabestaande, er is niks erger dan je kind verliezen en al helemaal niet wanneer je het je zelf moet verwijten.
Heel vervelend voor deze man, maar een militair… met zo’n opleiding… en dan je kind vergeten… :? Ik neem aan dat deze man ontslagen wordt, want zulke hersens op het slagveld… Geen goed idee voor het team!!!
@hoonigan247:
Wat the fuck met je nutteloze bijdrage. Jij bent f*cking nutteloos bezig. Een man heeft zijn zes maanden oude dochtertje verloren. Er zijn blijkbaar nog steeds mafkezen die er niet bij nadenken, ik vindt dit dan ook een zeer nuttige post. Je bent een flapdrol eerste klas.
@VAG-man: Tis een edit. Mongol jonge
Verschrikkelijk zoiets. Maar natuurlijk wel erg slecht. Je bloedeigen kind vergeten…..Un F*cking Believable. Heb zelf al 3x een hond uit een loeihete auto laten halen door de Politie. Het is natuurlijk wat anders dan een kind, maar persoonlijk vind ik het net zo erg als het je huisdier is. Moet zeggen wel positief verrast te zijn door de Politie, die kwamen echt gelijk naar de auto toe om de hond eruit te halen.
@E34M5Touring: ik denk het zelfde als jij. Als ik een hond in een auto zie zitten komt of de politie of er ligt een 60×60 stoeptegel op zijn achterbank. Ik vindt het hetzelfde of er nou een kind of dier in zit.
@vag-man: Stoeptegel? Mwah, ik pak gewoon m’n eigen veiligheidshamertje uit de auto en PATS!!!
@venividivici: wat als eerste voor handen is zeg maar :)
op zich wel slim van die vrouw, ik ga ook gewoon koekjes bakken in de auto als het weer het toelaat
@rogierrs: Ik vind het koekjesbakverhaal wel ongeloofwaardig. Volgens mij worden ze gewoon uitgedroogd en niet gebakken. Ik woon in Dubai waar de buitentemperatuur tot meer dan 50 graden kan oplopen. De maximale temperatuur van een ‘black body’ blootgesteld aan direct zonlicht is 85 graden Celsius. Veel warmer worden oppervlakken niet van direct zonlicht. Een eitje laten stollen lukt vanaf 60 graden Celsius, maar lekkere koekjes bakken gaat niet lukken.
Dat eerste filmpje is er ook in’t Afrikaans… Grappig taaltje… Dusss…. ik denk ik meld het even.
Zo’n domme fout maar dan wel ineens je kind kwijt.
Je zal het maar meemaken.
Er is toch ook een Toyota Prius waarbij de Airco werkt op de energie van het zonnepaneel op het dak? Handige uitkomst :P
Trouwens een collega van mij riep nog “Zeker geen geblindeerde ramen”. Die zijn dus ook niet heilig zoals ik wel wist maar hij niet (met twee kinderen).
@Ruudje: deze auto’s zal de VN nu wel verplicht gaan stellen voor al haar personeel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).